O UDRUZI

Udruga NISMO SAME osnovana je u ožujku 2017. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena, zatim pružanja podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacije i boljeg informiranje bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanja svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito.

U četiri godine svog postojanja, Udruga Nismo same iza sebe ima niz vrlo zapaženih projekata nastalih na iskustvu osnivačice i predsjednice Udruge Ivane Kalogjere. Najpoznatiji u javnosti je projekt socijalne usluge, prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama!“. Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, a suradnja na projektu uspostavljena je i s KBC-om Zagreb te Klinikom za tumore KBC-a „Sestre milosrdnice“. Udruga je do sada organizirala osam humanitarnih akcija u cilju prikupljanja novca za pokrivanje troškova taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju. Projekt je do sada koristilo 350 žena kojima je osigurano više od 12 000 besplatnih vožnji na terapiju i s terapije. Udruga ne samo što je prepoznala važnost takve usluge, već je time skrenula pozornost na status oboljelih žena u društvu, u obitelji i na poslu.

Projekt se, unatoč pandemiji, neometano provodio tijekom čitave 2020. godine. 

NISMO SAME i Agencija MadisonConsulting, s kojom je Udruga surađivala na projektu, 2019. godine za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ nagrađeni su nagradom Hrvatske udruge za odnose s javnošću: Grand PRix u kategoriji ustanova, udruga i nevladinih organizacija.

U sklopu projekta prijevoza žena na kemoterapiju pokrenut je i potprojekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji, a u svrhu čega je otvorena i posebna e-mail adresa podrska@nismosame.com na koju nam se za pomoć i savjet u tri godine koliko traje projekt javilo 210, uglavnom žena oboljelih od raka, ali i članova njihovih obitelji i nekolicina obiteljskih prijatelja. U 2000. godini usluga je imala 52 korisnika. 

Na projektu je ostvarena suradnja sa psihijatricom Majom Vukoja s KBC-a Zagreb koja je napisala više desetaka stručno-popularnih članaka koji su objavljeni na portalu Nismo same. S doktoricom Vukoja snimili smo i 10 kratkih video poruka u kojima ona odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Tri zadnje poruke snimili smo u 2020. godini.

Jedan od projekata po kojima smo poznati je i kampanja  „Lila tjedan – Tjedan ženskoga zdravlja“ koju provodimo od samog osnutka Udruge, pod motom „Budi sebi prva!“. Cilj kampanje je potaknuti žene da vode brigu o svom zdravlju. Nažalost, zbog epidemije koronavirusa kampanja „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja“ nije provedena u 2020. godini. Godinu ranije u sklopu kampanje uspostavljena je suradnja sa šest bolnica u pet gradova: u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Sisku, dok je  besplatnom testiranju na HPV, koje smo organizirali u suradnji s tvrtkom Roche, pristupilo 825 žena.

U sklopu kampanje 2018. i 2019. godine organizirana tzv. „Lila zdrava kava s doktorima“. Druženje je namijenjeno zdravim, ali i bolesnim ženama, a kako bi u neformalnom razgovoru s liječnicima i drugim stručnjacima saznale više o zaštiti ženskog zdravlja. Ovo je još jedan inovativan projekt Udruge Nismo same koji je pobudio veliko zanimanje javnosti.

Središnja platforma rada Udruge su portal Nismo same i njemu pripadajuće društvene mreže (Facebook stranica koja ima više od 32 000 pratitelja, Instagram, YouTube, Twitter, Linkedin). 

U sklopu natječaja za poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije odobrena su tri projekta naših članica: Ivane Kalogjere, Dražene Lejo i Tanje Rudež. Svi tekstovi u sklopu projekta objavljeni su na portalu Nismo same.

Udruga je i 2020. godine (četvrtu godinu za redom) na portalu i FB stranici provela i vrlo zapaženu kampanju “U listopadu nosimo roza!”. Cilj kampanje je apelirati na podizanje svijesti javnosti o raku dojke, bolesti od koje svake godine diljem svijeta oboli više od dva milijuna ljudi, uglavnom žena.

Udruga je 2019. godine u sklopu kampanje snimila spot s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester o samopregledu grudi. Video je bio uvod u javno-zdravstvenu kampanju #Pinkypromiss koju su pokrenula 24sata sa svojim portalima miss7, missZDRAVA i missMAMA, a kojoj je u travnju 2020. dodijeljena prestižna nagrada MIXX-a Festivala u kategoriji Best Publisher Long-Form Native.

Na YouTube kanalu Udruge video s Idom Prester pregledan više od 200 tisuća puta, a ono na što smo dodatno ponosne podatak je da je najmanje devet žena prateći upute Ide Prester na vrijeme otkrilo malignu bolest. U 2000. godini video smo objavili i na engleskom jeziku.

Kampanja „Rad i rak“ koju smo započeli u 2019. nastavljena je i u 2020. godini organizacijom Međunarodne konferencije „Onkološki pacijenti: imamo li pravo na rad?“. U sklopu kampanje Udruga je uz potporu tvrtke Novartis provela istraživanje o gubitku posla i odnosu poslodavaca prema onkoloških pacijenticama te tako otvorila još jednu temu o kojoj se do sad nije govorilo u javnosti. Istraživanje je proveden u suradnji s doc. dr. sc. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada, i Ivonom Poljak, mag. psihologije. 

U listopadu 2020. godine potpisan je ugovor za projekt „Žene za žene“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – Faza II. Nositelj projekta je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, a uz NISMO SAME partneri na projektu su: Grad Zagreb, Hrvatski zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb. Kroz projekt, čija je ukupna vrijednost 1.392.450,00 kuna, bit će zaposleno 15 žena koje će skrbiti o najmanje 90 onkoloških pacijentica, a u ime NISMO SAME koordinirat će ga dopredsjednica Udruge Goranka Perc.

Dopredsjednica Udruge Goranka Perc poznata je po tome što je 2018. godine prehodala Camino, a svoj 900 kilometara dug put posvetila je svim ženama oboljelima od raka.

Udruga Nismo same od donacija trgovački društava i drugih pravnih osoba te građana u 2020. godini uprihodila je 558.299,00 kuna, a 20.000 kuna donirao nam je Grad Zagreb. 

Radom Udruge upravlja Skupština koja ima 14 redovnih i 15 pridruženih članova.

Protekla 2020. godina bila je puna izazova za cijeli svijet pa tako i za našu Udrugu i njezine članove i članice. Pored epidemije koronavirusa, Zagreb i Hrvatsku zadesila su i dva velika potresa. Najveći dio aktivnosti udruge u 2020. godini odvijao se online.

 

Siječanj

 1. 1. – Na YouTube kanalu objavljen je motivacijski govor koji je o projektu Nisi sama – ideš s nama!“ na TEDxZagreb Woman konferenciji održala predsjednica Udruge Ivana Kalogjera: https://www.youtube.com/watch?v=_kTJ6K08a5g&t=1s
 1. 1. – Predsjednica Udruge Ivana Kalogjera bila je gošća Ane Brbore Hum Mreža u emisiji „Dečko, dama i Ana“ na Mreža TV. Govorilo se o knjizi Nismo same i drugim projektima Udruge.
 2. 1. – Gostovanje Ivane Kalogjera u emisiji „Dečko, dama i Ana“ objavljeno je na YouTube kanalu Mreže TV: https://www.youtube.com/watch?v=ZCuH-UFguEg&t=1416s
 1. 1. – Na web stranici Nismo same objavljena je anketa kao uvod u projekt „Rad i rak“.
 2. 1. – Na web stranici Osnovne škole Garešnica objavljen je tekst o projektu udruge „Nisi sama – ideš s nama“ i angažmanu djelatnika škole i roditelja učenika koji su za projekt prikupili i donirali 2.060,00 kuna:

http://www.os-garesnica.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1054&mshow=290

 1. 1. – Pod naslovom „Udahni za život“ predstavljen je Nacionalni program za probir i rano otkrivanje raka pluća. Podršku programu dale su i članice Udruge Nismo same.
 2. 1. – Na web stranici Nismo same objavljen je stručni članak stomatologinje Dubravke Matančević „Prije kemoterapije i zračenja obavezno posjetite stomatologa“: https://nismosame.com/savjeti/prije-kemoterapije-i-zracenja-obavezno-posjetite-stomatologa/
 1. 1. – Kao priprema za kampanju „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja“ uz podršku tvrtke Roche održana je panel rasprava „Što sve možemo učiniti za žensko zdravlje“. O važnost posjeta liječniku, preventivnih pregleda i podrške bolesnicima uvodno su govorili  doc. dr. sc. Dražan Butorac, prim. dr. med; doc. dr. sc. Vanja Kaliterna, prim. dr. med.; Ivana Kalogjera; prim. mr. sc. Višnja Matković, dr. med.; doc. dr. sc. Danijela Vrdoljak-Mozetič, prim. dr. med. i Ivo Brozović, dr. med. U radu skupa sudjelovale su i ginekologinja Željka Josić te Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba. Skup je moderirala novinarka Sanja Kocijančić Petričević: https://nismosame.com/lila-tjedan/lila-tjedan-2020/lila-tjedan-svaka-treca-zena-mlada-od-34-godine-je-hpv-pozitivna/
 1. 1. – Objavljeni rezultati naše ankete o zadovoljstvu projektom „Nisi sama – pitaj bez srama“. Više od 90 posto anketiranih odgovorilo da želi da se projekt nastavi i u 2020. godini: https://nismosame.com/savjeti/99-posto-anketiranih-da-zelimo-da-se-projekt-nisi-sama-pitaj-bez-srama-nastavi-i-u-2020/
 1. 1. – Portal dnevnik.hr kroz osobne priče Ivane Kalogjere, Goranke Perc i Irene Letice Ćurčić objavio je članak o radu Udruge pod nazivom „Kao primjer svima! Pokret snažnih žena koje u svojoj bolesti podižu i motiviraju jedna drugu“: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kao-primjer-svima-pokret-snaznih-zena-koje-u-svojoj-bolesti-motiviraju-i-podizu-jedna-drugu—591215.html?fbclid=IwAR2BU9YkUZxHwsNiHtxggmjCPaZ-3B6GeXL41QF80tWapjmb6qSSsfTLFbs
 1. 1. Portal dnevnik.hr objavio je na svojoj Facebook stranici video o radu članica Udruge. Video je snimljen uz podršku Facebooka u suradnji s agencijom Media Val: https://www.facebook.com/DNEVNIK.hr/videos/2132318920204929
 1. 1. – Najavljen je album skupine The Bonebomb. Naslovna pjesma “You Are Not Alone” (Niste same) posvećena je svim hrabrim ženama koje su se borile ili se još uvijek bore s nekom malignom bolešću. Sav novac od prodaje albuma bit će namijenjen projektu taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju: https://www.youtube.com/watch?v=ud9BUims4BI
 1. 1. – Na portalu Nismo same objavljen je članak „Terapija pletenjem“, autorice Marije Bašić iz Rijeke, koja vodi portal pletenje.net i istoimeni YouTube kanal: https://nismosame.com/art-terapija/terapija-pletenjem/
 1. 1. – Objavljen je tekst psihijatrice Maje Vukoja „Pogled iz drugog kuta: Što kada uloga liječnika postane preteška?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/pogled-iz-drugog-kuta-sto-kada-uloga-lijecnika-postane-preteska/

Veljača 

 1. 2. –  Gostovanje Ivane Kalogjere i Goranke Perc na HRT1, u emisiji Zdrav život.
 2. 2.  – Na portalu zadovoljna.hr objavljen razgovor s Ivanom Kalogjerom i Gorankom Perc „Voditeljice Udruge Nismo same: Žene, budite sebi prve! Okanite se izgovora i otiđite na pregled“: https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/udruga-nismo-same-zene-budite-sebi-prve-okanite-se-izgovora-i-otidjite-na-pregled—592258.html?fbclid=IwAR3tws_tsmV3iPqkbkHlgsQKz_NkbYUv73vZSlmmfJVPY1rGPsOxbopP1r8
 1. 2. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Javorke Pangerčić iz Bjelovara koju je liječenje zloćudnog tumora na krajniku toliko promijenilo da je nakon izlaska iz bolnice poznanici na ulici nisu prepoznavali: https://nismosame.com/vase-price/nevidljiva-zena/
 1. 2. – Obilježen Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) prigodnim postom na Facebook stranici Nismo same – post je podijeljen više od 1000 puta.
 2. 2. – U Gradskoj knjižnici Zadar održana promocija knjige Nismo same. O promociji knjige objavljen članak u Zadarskom listu i na HRT Radio Zadar: https://www.zadarskilist.hr/clanci/05022020/dogada-se-da-se-djeca-srame-sto-su-im-majke-zbog-kemoterapije-izgubile-kosu?fbclid=IwAR0fM6tIiZ9Iq7fJQJ5ooAS0wB8XCpDLYq-sUrRHQkv2XoboxXXsfZvMNs https://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/inspirativne-price-zena-o-borbi-protiv-raka-ali-i-sustava/220337/?
 1. 2. – Predsjednica i dopredsjednica Udruge sudjelovale su u radu radionice za EU projekte održanoj u organizaciji Ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.
 2. 2. – Prezentirana kampanja “Ne zaboravi me” koju je pokrenula Udruga SVE za NJU, a u kojoj su Nismo same jedan od partnera: https://nismosame.com/savjeti/pocela-kampanja-ne-zaboravi-me/
 1. 2. – Portal Bjelovar.info objavio članak o humanitarnoj akciji Udruge Nismo same: https://bjelovar.info/aktualno/i-vi-se-mozete-pridruziti-ovoj-plemenitoj-akciji-nisi-sama-ides-s-nama/?fbclid=IwAR3htC4_7s7Hhw6E-YbepBIOFvYwJzeD4UUvqDE4-73LI4qUdFQDuvdqUMY
 1. 2. – Počeo tjedan ljepote, Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske odlučilo dio iznosa od kotizacija salona donirati Udruzi NISMO SAME: https://zena.rtl.hr/ljepota/poceo-je-tjedan-ljepote-u-kojem-su-odabrani-tretmani-100-kuna-a-ove-godine-ima-i-humanitarnu-notu-8ea0bdf0-35e6-11eb-a2e9-0242ac13003d
 1. 2.  – U sklopu humanitarne akcije održale smo javnu prodaju naših proizvoda u Karibu Kaaawi i prikupile 6106 kuna za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju.
 2. 2. – Na portalu Nismo same objavljen novi članak Maje Vukoje „Kad muškarci plaču“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kad-muskarci-placu/
 1. 2. – Predsjednica i dopredsjednica Udruge nazočile premijeri filma “Sasvim obična ljubav”, pogled na život s rakom dojke iz perspektive bračnog para Lise Barros D’Sa i Glenna Leyburnija.
 2. 2.  U Daruvar, na poziv Lige protiv raka Daruvar, održana je promocija knjige Nismo same.
 3. 2. – Zahvaljujući Silke Hofmman, dizajnerici iz Berlina, koja je dok je boravila u Zagrebu kupila naše proizvode i poslala ih svojim prijateljicama u Ameriku, fotografija žene oboljele od raka u majici s porukom naše kampanje „Nisi sama – ideš s nama!“, dizajnera Zorana Aragovića, objavljena je na portalu Planet Earth.  
 4. 2. – Na poziv Dobrovoljnog podupirućeg društva „Sv. Ivan Pavao II.“ Knjiga Nismo same predstavljena je u Oštarijama.

27. 2.- Predsjednica i dopredsjednica Udruge nazočile su sastanku predstavnika udruga iz područja zdravstva, u organizaciji Inovativne farmaceutske inicijative.

Ožujak

 1. 3. – Održana promocija knjige Nismo same u Gradskoj knjižnici u Biogradu na Moru. O gostovanju objavljen članak u Zadarskom listu: https://www.zadarskilist.hr/clanci/07032020/kad-je-doznala-za-karcinom-dojke-u-sekundi-joj-se-svijet-raspao-na-tisucu-kmadica?fbclid=IwAR28Eir4uIf0y5Q0diT23Wy-EbqD4t9w6PgZb02DNLbHdxFmynieZlKbhsc
 2. 3. –  Treći rođendan Nismo same proslavljen puštanjem u rad novog portala Nismo same koji potpisuje kreativna agencija „Prvi dojam“: https://nismosame.com/savjeti/novi-portal-udruge-nismo-same/
 1. 3. – Obilježen 8. mart, Međunarodni dan žena.
 2. 3. – Portal zadovoljna.hr na popis pet knjiga koje će svakoj ženi pokazati da je jača nego što misli uvrstio i knjigu Nismo same: https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/pet-knjiga-koje-ce-svakoj-zeni-pokazati-da-je-jaca-nego-sto-misli—596351.html?fbclid=IwAR3lnxQj95is4UAqyMYXH-HGPInLtAeKZOhs-cAglMSn_32U25KfEHZUPTY
 1. 3. – Obilježen 2. rođendan projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama ideš s nama!“. Do 14. ožujka 2020. projekt je koristilo 250 žena kojima smo osigurali 7633 vožnji.
 2. 3. – Na portalu je objavljen članak Tanje Rudež „Upute za onkološke bolesnike: kako se zaštiti od koronavirusa“: https://nismosame.com/savjeti/upute-za-onkoloske-bolesnike-kako-se-zastiti-od-koronavirusa/
 1. 3. – Objavljen je novi članak psihijatrice Maje Vukoja „Kad si se prošli put zagrlila?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kad-si-se-prosli-put-zagrlila/
 1. 3.- Na portalu Nismo same objavljen je apel naše autorice Ivane Frapporti „Ostanite doma, zbog mene i svih nas!“. Tekst je preuzeo portal dnevnik.hr: https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/apel-ivane-frapporti-koja-vodi-bitku-za-zivot-ostanite-doma-zbog-mene-i-svih-nas—599158.html?fbclid=IwAR3aA1CCU8_8ovV6ifrmc_B2FBfQLBR12ktTWs-tr87ghY_ccfJscTbAArs

Travanj

 1. 4. –  U prvoj epizodi serijala #HEŠTEG televizije Al Jazeera Balkans objavljen je prilog o Nismo same: https://www.youtube.com/watch?v=t91pU1sSGuE
 1. 4. – Predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera bila je gošća Petre Neuner Geržinić u emisiji „Ženski glas“, HRT Radio Pula: https://radio.hrt.hr/radio-pula/ep/zenski-glas/338362/?fbclid=IwAR0jREI-7jqdbXXZJ4vmQwYtblGRJaFAqS3bXd3zEOKJPCVATJk-tOwldjY 
 1. 4. – Zbog epidemije koronavirusa otkazali smo našu kampanju „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdavlja“ i o tome obavijestili naše pratitelje.
 2. 4. – O Udruzi Nismo same objavljen je članak u Glasu Koncila „Zagrebačka Udruga NISMO SAME: Da ne ostanu same“: https://www.glas-koncila.hr/zagrebacka-udruga-nismo-same-da-ne-ostanu-same/?fbclid=IwAR1ZFGMldF4kBOamB-xUngtxNrv_zEmBXQ09BQmnBgio2t73lKY5k7nT3aQ
 1. 4. – Portal Žene i mediji objavio članak o našem projektu „Nisi sama – ideš s nama!“: https://www.zeneimediji.hr/nisi-sama-ides-s-nama-zbog-mjere-ukidanja-javnog-prijevoza-raste-broj-zahtjeva-za-uslugom-prijevoza-pacijentica-s-karcinomom-na-terapiju/?fbclid=IwAR29l2L1M79X4reH-rIettemWvD18B3e9IbYZobUeYp3t60Fh_WnvyhrSkQ
 1. 4. – Objavljen novi članak Maje Vukoja „Doba korone – tama ili put ka novom svjetlu?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/doba-korone-tama-ili-put-ka-novom-svjetlu/
 1. 4. – Nismo same osvojile još jednu vrijednu nagradu: kampanji koju je otvorio video Nismo same o samopregledu grudi dodijeljena je prestižna nagrada MIXX-a Festivala u kategoriji Best Publisher Long-Form Native: https://nismosame.com/savjeti/nismo-same-osvojile-jos-jednu-vrijednu-nagradu/
 1. 4. – Na portalu objavljen tekst Ivana Frapporti „Dva balkona i pola sata sunca“. Tekst je preuzeo portal zivim.hr: https://zivim.gloria.hr/zivim/rastem/dvije-zene-na-dva-kraja-hrvatske-primaju-dvije-razlicite-kemoterapije-u-dvije-razlicite-bolnice-ali-osmijeh-e-taj-je-jedan-jedini-10226758
 1. 4. – Na Nismo same objavljena priča Ljiljane Pranjić „Kemoterapije u doba korone“: https://nismosame.com/vase-price/kemoterapije-u-doba-korone/
 2. 4. – Vlasnice Karibu Kaaawe odlučile su dodatno podržati naš projekt taksi prijevoza na kemoterapiju na način da se od 27. travnja do 10. svibnja od svakog prodanog paketića craft kave 5 kuna izdvaja u korist Udruge: https://grazia.hr/cure-iz-karibu-kaaawe-su-pokrenule-novu-hvalevrijednu-akciju/
 1. 4. – Akciju Karibu Kaaawe za naš projekt “Nisi sama – ideš s nama!” podržale su i kolege iz agencije Cropix photo Hanza medie i brojni portali te radio stanice.
 2. 4. Coffee&Cake Zadar od svakog prodanog kolača odlučio donirati po dvije kune za naš projekt “Nisi sama – ideš s nama!”. Članak o ovoj plemenitoj incijativi objavljen je u Zadarskom listu: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/zadar-plus/kupnjom-kolaca-u-kavani-coffe-cake-donirate-dvije-kune-za-projekt-taksi-prijevoza-zena-oboljelih-od-raka-na-kemoterapiju-1018603

Svibanj

 1. 5. – Obilježili smo 1. maj, praznik rada.
 2. 5. – Na Nismo same objavljen intervju Ivane Kalogjera s Anom Soldo, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore o projektu „Pozovi za zdravlje“ koji omogućava dostavu lijekova na kućnu adresu bolesnicima u izolaciji, samoizolaciji i nepokretnim bolesnicima: https://nismosame.com/savjeti/veliki-interes-za-projekt-pozovi-za-zdravlje-u-prva-tri-tjedna-uslugu-zatrazilo-vise-od-1000-gradana/
 1. 5. – U Vladi RH održan sastanak predstavnika inicijative Koordinacija za očuvanje digniteta udruga s predstavnicima Vlade. U delegaciji je bila i Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same: https://uosismz.hr/vijesti-blog/vijesti-info/255-udruge-u-vrijeme-pandemije
 1. 5. – Na Nismo same objavljen članak doktorice Marije Skoko, specijalistice transfuzijske medicine u Zavodu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice „Maligne bolesti i rizik od tromboze“: https://nismosame.com/savjeti/maligne-bolesti-i-rizik-od-tromboze/
 1. 5.  – Predsjednica Nismo same snimila video podršku u povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna sestrinstva 2020: https://www.facebook.com/hnss.hr/videos/10158039691872279
 1. 5.- U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika na portalu Nismo same objavljena je priča Osječanke Veselinke Kastratović, predsjednice Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika “JA KA” „Karcinom jajnika obilježio je moj život“: https://nismosame.com/vase-price/karcinom-jajnika-obiljezio-je-moj-zivot/
 1. 5. – Obilježili smo Majčin dan pričom Marijane Kraljević „Moja mama ima rak. Točka.“: https://nismosame.com/vase-price/moja-mama-ima-rak-tocka/
 1. 5. – Svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima čestitali smo 12. svibnja, Međunarodni dan sestrinstva, tekstom koji je napisao Sandro Vidmanić, medicinski tehničar s KBC-a Rijeka: https://nismosame.com/savjeti/mi-jesmo-heroji-svake-godine-svakog-mjeseca-svakog-tjedna-svakog-dana-svakog-sata-svake-minute-i-svake-sekunde-naseg-poziva/
 1. 5.- Objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Jesam li ja uzrokovao/la rak?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/jesam-li-ja-uzrokovao-la-rak/
 1. 5. – OTP banka d.d. je Udruzi Nismo same na natječaju “Zeleno svjetlo za one koji pomažu” odobrila donaciju u iznosu od 10 000 kuna.
 2. 5. – O projektu taksi prijevoza na kemoterapiju objavljen je članak na portalu index.hr:  https://www.index.hr/magazin/clanak/nehumano-je-da-zene-nakon-kemoterapije-i-po-sedam-sati-cekaju-prijevoz-kuci/2181988.aspx?fbclid=IwAR2W28nSu-Elfej1iC53q4tTdDanr9XfgliM46E-gJTmvx4c06OYQe5OEX0
 1. 5.- Povodom Međunarodnog dana kliničkih ispitivanja Ivana Kalogjera napravila je intervju s  Ivicom Belinom, predsjednikom Koalicije udruga u zdravstvu: https://nismosame.com/savjeti/ivica-belina-predsjednik-koalicije-udruga-u-zdravstvu-postoji-rizik-za-jos-losije-ishode-u-lijecenju-malignih-bolesti/
 1. 5. – Odlukom Gradonačelnika Grada Zagreba Udruzi Nismo same izravno na korištenje dodijeljen je prostor na adresi Boškovićeva 7b.
 2. 5. – Najavljena nova, sedma po redu, humanitarna akcija Udruge Nismo same, od 25. 5. do 31. 7.
 3. 5. – Hrvatsko farmaceutsko društvo izdalo je jedinstvenu digitalnu publikaciju “Pogled u budućnost onkološke skrbi”. Publikacija je u potpunosti posvećena temi onkologije, a uz brojne sugovornike svoje viđenje aktualne situacije dala je i Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same. Publikacija je dostupna na poveznici https://farmaceut.org/izdanja-i…/e-farmaceut/prime/

31.5.- Objavljen novi video u kojem psihijatrica Maja Vukoja odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Tema je strah od zaraze koronavirusom: https://www.youtube.com/watch?v=IxM-yyXFrO8

Lipanj

 1. 6. – Naše priopćenje o humanitarnoj akciji objavili skoro svi mediji u zemlji. https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/hvala-medijima-zajedno-gradimo-bolje-drustvo/

4.6. – Ivana Kalogjera i Goranka Perc gostovale u emisiji Studio 4 na HRT4: https://www.youtube.com/watch?v=_DdT-FPWkVM

 1. 6. – Portal zadovoljna.hr objavio dirljivu priču Božice Sokolić, volonterke na našem projektu „Nisi sama – ideš s nama!“: https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/prica-volonterke-koja-prati-zene-na-kemoterapije—608011.html?fbclid=IwAR2s-ZnB_g8vAmavQpq7yIWggV_HAgj-DDOiGWRaOxh7GVqKZCEIFwZx5fw

9.6.  Ivana Kalogjera i Goranka Perc gostovale su na Radio Sljemenu u emisiji koju uređuje i vodi Nevenka Rodić Erdelja: https://www.youtube.com/watch?v=RnRK7CwmH5s

 1. 6. – Objavljena priča Maje Vukoje o mladoj majci kojoj su u trudnoći dijagnosticirali rak dojke: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/prica-mlade-majke-kojoj-su-u-trudnoci-dijagnosticirali-rak-dojke/

14.6. – U Karibu Kaaawa održana prodajna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama“, prikupljeno 11.420 kuna.

 1. 6. – Predsjednica Udruge Nismo same potpisala Ugovor o korištenju gradskog prostora za rad Udruge, na adresi Boškovićeva 7b. 

17.6. – U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u Koprivnici održana promocija knjige Nismo same: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/vijesti/predstavljanje-knjige-nismo-same/

 1. 6.- O projektu „Nisi sama – ideš s nam!“ objavljena reportaža u Dnevniku Nove tv: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/udruga-nismo-same-i-dalje-pomaze-mnogim-oboljelima-od-karcinoma—609966.html?fbclid=IwAR39iPVyexSnXEXPZe3T6OQVdKooTVMTQDCc-Dp0KbkkEfAMSoOnq8-FTiM
 1. 6. – Objavljena druga video poruka psihijatrice Maje Vukoja o tome što reći dragoj osobi koja se bori s malignom bolešću: https://www.youtube.com/watch?v=tWdYVsjI260
 1. 6. – Priča o nama i našem projektu besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju objavljena na portalu generacija.hr: http://generacija.hr/solidarnost-na-djelu/nismo-same-ivana-kalogjera-podrska-stize-iz-cijele-hrvatske-predivno-je-sto-zene-salju-svoje-fotografije/?fbclid=IwAR3tws_tsmV3iPqkbkHlgsQKz_NkbYUv73vZSlmmfJVPY1rGPsOxbopP1r8
 2. 6.  – Skupina TheBoneBomb na Bundeku u sklopu Festivala tolerancije održala koncert za Nismo same: https://www.facebook.com/100005745069240/videos/1495554420646046

Srpanj

 1. 7. – Portal 24sata objavio priču o našoj autorici Marijani Kraljević i knjizi priča Nismo same: https://www.24sata.hr/lifestyle/mama-ljiljana-i-kci-marijana-iza-nas-je-rak-i-pet-dijagnoza-703207?fbclid=IwAR3tws_tsmV3iPqkbkHlgsQKz_NkbYUv73vZSlmmfJVPY1rGPsOxbopP1r8
 1. 7. – Suzana Arslani snimila video sa Slavenom Kosanovićem Lunarom o tome zašto je podržao Udrugu Nismo same. Video je dostupan na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=OxeH_ezUeac
 1. 7. – Predsjednica Udruge Ivana Kalogjera preuzela ključeve poslovnog prostora na adresi Boškovićeva 7b. 
 2. 7. – Na portalu objavljena priča Zagrepčanke Helene Radanović kojoj je u trudnoći   dijagnosticiran rak zametnog epitela jajnika s elementima disgerminoma, koriokarcinoma i teratoma: https://nismosame.com/vase-price/u-trudnoci-sam-oboljela-od-rijetke-vrste-tumora-nalik-raku-testisa/

19 .7.- Objavljena nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Život u doba korone: Kako preživjeti novi val?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/zivot-u-doba-korone-kako-prezivjeti-novi-val/

 1. 7. – Objavljen prvi u seriji članaka odobrenih u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije: „Hoće li do Božića biti dostupno cjepivo protiv koronavirusa?“, autorica Tanja Rudež: https://nismosame.com/savjeti/hoce-li-do-bozica-biti-dostupno-cjepivo-protiv-koronavirusa/
 1. 7. – O projektu „Nisi sama – ideš s nama!“ objavljen članak na portalu femisfera.hr: https://femisfera.com/2020/07/22/projekt-taksi-prijevoza-za-zene-na-kemoterapiju-jos-je-vazniji-za-vrijeme-pandemije-covid-19/
 1. 7. – Dopredsjednica Goranka Perc posjetila je naše donatore OPG Matulić.
 2. 7. – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same je objavljen intervju Dražene Lejo sa psihijatricom Majom Vukoja „Kada psihijatar sam sebi postane pacijent“: https://nismosame.com/savjeti/kada-psihijatar-sam-sebi-postane-pacijent/
 1. 7.- Dopredsjednica Udruge Goranka Perc posjetila je Coffee Cake – Zadar i sastala se s vlasnikom Šimom Šokotom koji je organizirao donacijsku akciju za Nismo same.
 2. 7.-  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same je objavljen istraživački tekst Ivane Kalogjere „Hoće li ‘novo normalno’ dovesti do još većeg broja smrti od raka?“: https://nismosame.com/savjeti/hoce-li-novo-normalno-dovesti-do-jos-veceg-broja-smrti-od-raka/
 3. 7. – Uspješno završila sedma po redu humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Za nastavak projekta u akciji je od donacija fizičkih i pravnih osoba prikupljeno 201.004,41 kuna.

Kolovoz

6. 8. – Gloria je objavila intervju s Idom Prester o videu koji je snimila za Nismo same:

Ida Prester zaslužna za zdravlje djevojke: ‘Nakon tvog samopregleda napipala sam kvržicu, bio je tumor’

Lijepa vijest koja je stigla u inbox pjevačice Ide Prester oduševila ju je toliko, da je podijelila sa svojim pratiteljima. Riječ je o poruci i fotogr…

 1. 8. – Dopredsjednica Udruge Goranka Perc sastala se sa Zoranom Aragovićem i razgovarala o suradnji na novim projektima.
 2. 8. – Dogovoreno da će Maja Bručić, CEO Lotus grupe, i njezini partneri, volonterski za udrugu izraditi projekt uređenja poslovnog prostora. 

11.8.   – Na portalu Nismo same objavljen tekst Tanje Rudež o krvnom testu koji može otkriti pet vrsta karcinoma četiri godine prije no što se zloćudna bolest može otkriti nekom od konvencionalnih metoda: https://nismosame.com/savjeti/panseer-test-koji-iz-krvi-otkriva-pet-vrsta-raka-cetiri-godine-prije-svih-ostalih-metoda/

 1. 8. – Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, naša draga donatorica i partnerica na projektu “Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja”, svoj prvi radni sastanak s predstavnicima organizacija i udruga mladih održala  je u našoj “Nisi sama – ideš s nama” majici s potpisom BiteMyStyle fashion design.
 2. 8.- Objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Trebamo li prestati živjeti kako bismo preživjeli?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/trebamo-li-prestati-zivjeti-kako-bismo-prezivjeli/

22.8. – Na YouTube kanalu i FB stranici objavljen je video Suzane Arslani s porukom psihijatrice Maje Vukoja na temu što kada saznate da bolujete od maligne bolesti, a u isto vas vrijeme napusti partner: https://www.youtube.com/watch?v=X5LVQxzy33U

 1. 8. –  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same je objavljen intervju Tanje Rudež sa znanstvenikom Ivanom Đikićem:  https://nismosame.com/savjeti/ivan-dikic-u-frankfurtu-pokrecem-novi-veliki-projekt-koji-ce-ujediniti-bazicnu-znanost-i-klinicare-u-borbi-protiv-tumora-virusa-i-bakterija/
 1. 8. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same je objavljen intervju Ivane Kalogjere s Ivicom Belinom: https://nismosame.com/savjeti/ivica-belina-apeliram-na-nadlezne-da-sto-prije-ponovno-pokrenu-nacionalne-programe-ranog-otkrivanja-raka/

Rujan

 1. 9. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Ljiljane Pranjić „Dok ležim uvučena u PET/CT stroj zamišljam da sam na Atlantidi, a zapravo se užasno bojim“: https://nismosame.com/vase-price/ljiljana-pranjic-dok-lezim-uvucena-u-pet-ct-stroj-zamisljam-da-sam-na-atlantidi-a-zapravo-se-uzasno-bojim/
 1. 9.- Objavljena je priča Kristine Sušanj Halar „Moja beba ima tumor“: https://nismosame.com/vase-price/moja-beba-ima-tumor/
 1. 9. – Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Kad liječnik tuguje za pacijentom“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kad-lijecnik-tuguje-za-pacijentom/
 2. 9.- Predsjednica i dopredsjednica Udruge sastale su se s predstavnicama Udruge mladih Ribnjak i razgovarale o budućoj suradnji.
 3. 9. – Povodom Svjetskog dana sigurnosti pacijenata, Koalicija udruga u zdravstvu bila je  domaćin virtualnog stručnog skupa „Sigurnost zdravstvenih radnika za sigurnost pacijenata“. U radu skupa sudjelovale su i Nismo same.
 4. 9.- Nismo same sudjelovale u radu IEEPO webinara.
 5. 9.- Predsjednica i dopredsjednica Udruge održale su sastanak s predstavnicima agencije Madison koja nas volonterski podupire od samog osnutka Udruge. Razgovarali smo o crowdfonding kampanji za uređenje prostora.

Listopad

1.10. – Ivana Kalogjera bila je gošća Mirune Kastratović u emisiji „Isti i različiti“. Tema je bila naš projekt taksi prijevoza na kemoterapiju, a najavljena je i kampanja „U listopadu nosimo roza!“: https://radio.hrt.hr/aod/nisi-sama-ides-s-nama-prijevoz-zena-na-kemoterapiju/356100/?fbclid=IwAR0GYtpPzuDASHfonG7koqBK1gEJ42AuJ60MZis0f6Y10zsF6wJiJigqN4Q

 1. 10. – Portal misszdrava.hr objavio je intervju s Idom Prester. Tema je bio video o samopregledu grudi koji je snimila naša Udruga i njegovi rezultati: https://miss7zdrava.24sata.hr/zdravlje/ida-prester-golim-grudima-spasila-osam-zivota-i-demistificirala-jedan-tabu-20671
 1. 10. – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same je objavljen tekst Tanje Rudež „Zašto je sad posebno važno cijepiti se protiv gripe“: https://nismosame.com/savjeti/zasto-je-sad-posebno-vazno-cijepiti-se-protiv-gripe/
 1. 10.  – Povodom 7. listopada, Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, u hotelu Dubrovnik održana je konferencija za novinare ministra Beroša u čijem su radu s pitanjima koja zanimaju onkološke pacijente aktivno sudjelovale i predstavnice Nismo same: https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2020/7-listopada-nacionalni-dan-borbe-protiv-raka-dojke
 1. 10. –  Na portalu žena.hr RTL-a objavljena je priča o Ivani Kalogjeri: https://zena.rtl.hr/bolja-ja/zdravlje/oboljela-je-od-raka-dojke-i-ostala-bez-posla-ivanu-to-nije-slomilo-i-sad-pomaze-drugim-zenama-b013d1d6-3f26-11eb-bbce-7a2ff7d22f84
 1. 10. – Na FB stranici Nismo same objavljena je poruka #poštujsisu Diane Zubak, mlada likovne umjetnica iz Zagreba. Poruka je napravljena u znak podrške Dianinoj majci i svim ženama koje se bore ili su se borile s karcinomom dojke, a postala je zaštitni znak naše posljednje kampanje.
 2. 10. – U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u Slavonskom Brodu je, u skladu s epidemiološkim preporukama, održana prva konferencija Fight&Win – Kako se suprotstaviti raku? u čijem su radu sudjelovale i predsjednica i dopredsjednica Nismo same: https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/suncana-glavak-preventivni-pregledi-spasavaju-zivote-moze-se-sprijeciti-40-posto-slucajeva-raka-15024437
 1. 10. – Nedjeljni Jutarnji objavio je tekst o našem projektu „Nisi sama – ideš s nama!“ iz perspektive taksista: https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/proveli-smo-dan-s-taksistom-davorom-ivosevicem-molim-vas-u-kliniku-za-tumore-15024581?fbclid=IwAR3BiWPrF-LIwLkM2Y_HZ7jMK1HrekWtDkQcBPEhh9eWUzlzBSDji-DJnoE

13.10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborskog zastupnika Damira Habijana (HDZ): https://www.youtube.com/watch?v=Mjxb-eX13EQ

14.10.  – Ivana Kalogjera i Goranka Perc te prim. mr. sc. Višnja Matković, spec. radioterapije i onkologije, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, bile su gošće Diane Tikvić u emisiji „Argumenti“ Hrvatskog katoličkog radija: https://www.youtube.com/watch?v=iK-ZbHfIQUQ

 1. 10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Sabine Glasovac (SDP): https://www.youtube.com/watch?v=5exxnh-FrOs
 1. 10.-  – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Marijane Puljak (Pametno): https://www.youtube.com/watch?v=JtJ6mjQUY9g

15.10. – U povodu mjeseca borbe protiv raka dojke Gloria.hr organizirala je panel u kojem su sudjelovale naše Ivana Kalogjera i Ljiljana Pranjić. Urednik i voditelj je bio Daniel Delale: https://www.gloria.hr/gl/fokus/price/one-su-se-suocile-s-teskim-dijagnozama-velik-broj-zena-ne-ide-na-preventivne-preglede-iz-straha-15025270

16.10. – Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke Žena.hr RTL-a objavila je priču naše Irene Letice Ćurčić: https://zena.rtl.hr/bolja-ja/zdravlje/irena-je-pobijedila-rak-dojke-i-pomaze-zenama-koje-se-i-same-bore-tesko-je-ali-nije-neizdrzivo-b21c74c2-35e6-11eb-b96c-0242ac130050

 1. 10. – Goranka Perc sastala se s Aleksandrom Andrić, vlasnicom salona Beauty Bar by Alex, koja je pokrenula akciju prikupljanja donacija za naš projekt taksi prijevoza. U tri tjedna koliko je trajala akcija prikupljeno je 1330,00 kuna. 
 2. 10. – Člankom na Nismo same obilježile smo Svjetski dan menopauze: https://nismosame.com/savjeti/svjetski-je-dan-menopauze-sto-svaka-zena-treba-znati-o-stanju-smanjenog-broja-jajnih-stanica/

18.10. – Na Nismo same objavljena je priča Katarine Dropulić, urednica stranice Fragmenti života, o tome kako je doživjela dijagnozu maligne bolesti svoje mame: https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2020/zasto-mi-je-listopad-svake-godine-sve-bitniji/

19.10.-  Ivana Kalogjera gostovala je u emisiji TV Banovine „Halo doktore: https://www.radio-banovina.hr/halo-doktore-iskustva-zena-lijecenih-od-raka-dojke/?fbclid=IwAR1or0RU7XibmD9TAuxxCHNmZkB5g6g44AylSGQaSBRKD7_yreWheA2cM1I

20.10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Sandre Benčić (Možemo!): https://www.youtube.com/watch?v=drm307jTJv0

21.10.  – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Anke Mrak-Taritaš (GLAS): https://www.youtube.com/watch?v=sz6QEUIkh9k

22.10. – Predstavnice udruge Nismo same sudjelovale su online u radu EPIS webinara tvrtke Novartis. 

 1. 10.  – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice  Katarine Peović (RADNIČKA FRONTA): https://www.youtube.com/watch?v=vO8lIlzNTDs

23.10. – Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke Žena.hr RTL-a objavila je priču naše Goranke Perc: https://zena.rtl.hr/bolja-ja/zdravlje/goranka-je-pobijedila-rak-dojke-i-sada-ispunjava-sve-svoje-zelje-zivot-je-samo-jedan-nemamo-sto-cekati-b35bad58-35e6-11eb-9215-0242ac130050

24.10. – Objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Utječe li duhovnost na uspjeh u liječenju maligne bolesti?“: https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2020/utjece-li-duhovnost-na-uspjeh-u-lijecenju-maligne-bolesti/

 1. 10. – Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak objavila je video podršku radu Udruge Nismo same: https://www.youtube.com/watch?v=oZDdh0w0oJQ

25.10. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Vlatke Grganić koja je u dobi od 22 godine oboljela od raka dojke: „Imala sam 22 godine kada mi je liječnik rekao da imam rak“: https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2020/imala-sam-samo-22-godine-kada-mi-je-lijecnik-rekao-da-imam-rak-dojke/

26.10. – U sklopu projekta „U listopadu nosimo roza“ Ivana Kalogjera napravila je intervju s Andreom Šupe Parun, nacionalnom koordinatorico Programa ranog otkrivanja raka dojke: https://nismosame.com/savjeti/andrea-supe-parun-kroz-preventivne-programe-otkriveno-je-oko-7000-karcinoma-dojki/

 1. 10. – Potpisan je ugovor za projekt „Žene za žene“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – Faza II. Nositelj projekta je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, a partneri su NISMO SAME  i Grad Zagreb.

28.10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Dalije Orešković (STRIP): https://www.youtube.com/watch?v=1LW5O7DfM5s

 1. 10. – Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar prodavali su ručno oslikane maske. Novac su odlučili donirati našoj udruzi. 

29.10. – Predstavnice udruge Nismo same sudjelovale su online u radu EPIS webinara tvrtke Novartis. 

29.10. – U sklopu projekta „U listopadu nosimo roza“ Ivana Kalogjera napravila je intervju s Nenadom Nolom, voditeljem liječničkog tima Poliklinike Nola: https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2020/kirurg-nenad-nola-kad-pacijentica-iz-preventivnih-razloga-zeli-odstraniti-obje-dojke-uvijek-sam-za-to-da-se-postuje-njezina-zelja/

29.10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Maje Grba-Bujević  (HDZ): https://www.youtube.com/watch?v=Pm4zY8LN1kQ

30.10. – U sklopu kampanje “U listopadu nosimo roza” objavljena je video poruka saborske zastupnice Rade Borić (Možemo!): https://www.youtube.com/watch?v=p-_8C5NvqqA

 1. 10. – Portal Miss7 objavio je inspirativnu priču naše članice Marine Zubak: “Rak te tjera u pozitivu, inače potoneš. Da nisam pozitivna, ne bih bila tu gdje jesam“: https://miss7.24sata.hr/lifestyle/marina-zubak-rak-te-tjera-u-pozitivu-inace-potones-da-nisam-pozitivna-ne-bih-bila-tu-gdje-jesam-32957

31.10. – Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke Žena.hr RTL-a objavila je priču predsjednice udruge Nismo same: https://zena.rtl.hr/bolja-ja/zdravlje/ivana-nam-svima-moze-biti-uzor-preboljela-je-rak-pokrenula-udrugu-i-bori-se-za-sve-bolesne-zene-b4e15fb0-35e6-11eb-9715-0242ac130050

 1. 10. – Portal reci.hr objavio je intervju s Ivana Kalogjera na temu seksualnosti nakon raka dojke: https://reci.hr/aktualno/intervju/ivana-kalogjera-na-raku-dojke-velika-je-stigma-pa-se-ne-zna-da-od-njega-umiru-i-muskarci/?fbclid=IwAR0GMbL8Ydh-3a1B0FwvuZG8af_1myaHC2FQ6eU8pAG131x-N_Q4Itn6x7c
 2. 10. – Portal femisfera.hr prenio je priču naše autorice Vlatke Grganić: https://femisfera.com/2020/10/30/vlatka-je-imala-22-godine-kada-joj-je-dijagnosticiran-rak-dojke-mislila-je-da-je-uvlacenje-bradavice-normalno/?fbclid=IwAR0S7kQteqlNybcogH6ah7UGLwtPxalxgQ2lBHyw9qe7mJwQQ76GecE3gxM

Studeni

1.11. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Edine Sabljić Hejub iz Mostara „Rak je moje prokletstvo i moj blagoslov“: https://nismosame.com/vase-price/rak-je-moje-prokletstvo-i-moj-blagoslov/

 1. i 5. 11. – Predstavnice Udruge Nismo same sudjelovale su online u radu regionalnog EPIS sastanka u organizaciji tvrtke Novartis. 
 2. 11. –  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je intervju Ivane Kalogjere s Ljiljanom Vukotom, glavnom tajnicom Sve za Nju: „Onkološki pacijenti znaju da se raka treba bojati više od korone“: https://nismosame.com/savjeti/onkoloski-pacijenti-znaju-da-se-raka-treba-bojati-vise-od-korone/
 1. 11. – Na YouTube kanalu Udruge Nismo same video s Idom Prester o samopregledu dojki objavljen je s titlom na engleskom jeziku: https://www.youtube.com/watch?v=fSmM-A18G48
 1. 11. – Portal Femisfera.hr objavio je priču naše Ljiljane Pranjić: „Ljiljanina 20 godina duga borba s rakom dojke je priča o ljubavi, hrabrosti i životnom uspjehu“: https://femisfera.com/2020/11/09/ljiljanina-20-godina-duga-borba-s-rakom-dojke-je-prica-o-ljubavi-hrabrosti-i-zivotnom-uspjehu/
 1. 11. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Kristine Mijović iz Istočnog Sarajeva „Djeca su mi rekla da sam najljepša ćelava mama na svijetu“: https://nismosame.com/vase-price/djeca-su-mi-rekla-da-sam-najljepsa-celava-mama-na-svijetu/
 1. 11. –  Predstavnike udruga pacijenata oboljelih od raka, članove inicijative „Hrvatska protiv raka“, na Pantovčaku je primio Predsjednik Republike Zoran Milanović. Sastanku je nazočila i predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera: https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-podrzao-zahtjev-inicijative-hrvatska-protiv-raka-za-usvajanje-nacionalnog-strateskog-okvira-protiv-raka/
 1. 11. –  Aktivnosti Nismo same na FB u sklopu kampanje „U listopadu nosimo roza zaradile su gotovo dva milijun impresija! U isto vrijeme naše su objave u listopadu dosegnule više od milijun ljudi. Od toga 115.832 pratitelja Nismo same aktivno je sudjelovalo u kampanji, a dobili smo i novih 2907 pratitelja naše stranice. 
 2. 11. – Na portalu Nismo same objavljena je priča Vlaste Plečko „ Rođendanska čestitka najdražoj meni“: https://nismosame.com/vase-price/rodendanska-cestitka-najdrazoj-meni/
 1. 11. – Tvrtka B1 plakati u sve je zdravstvene ustanove u državi kao donaciju Udruzi Nismo same postavila plakat s podacima o projektu „Nisi sama – ideš s nama!“. 
 2. 11. –  Predsjednica i dopredsjednica Udruge posjetile su URIHO koje će uz potporu Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, za iduću humanitarnu akciju kreirati i šivati Nismo same spavaćice. 

16.11.  – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je članak Tanje Rudež „ Sve je izglednije da cjepivo protiv koronavirusa stiže krajem godine“: https://nismosame.com/savjeti/sve-je-izglednije-da-cjepivo-protiv-koronavirusa-stize-krajem-godine/

 1. 11. – Portal missZDRAVA objavio je članak o našoj autorici  Vlatki Grganić “Kako sam u dvadesetima shvatila sam da je život puno više od dojki i kose”: https://miss7zdrava.24sata.hr/zdravlje/iako-sam-u-dvadesetima-shvatila-sam-da-je-zivot-puno-vise-od-dojki-i-kose-20780

18.11. – Predstavnice Nismo same sudjelovale su online u radu IEPPO sastanka u organizaciji tvrtke Roche. 

 1. 11. – U organizaciji Udruge Nismo same održana je virtualna Međunarodna konferencija o povratku na posao onkoloških pacijentica ONKOLOŠKI PACIJENTI: „IMAMO LI PRAVO NA RAD? Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja koje je provela Udruga NISMO SAME u suradnji s doc. dr. sc. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada, i Ivonom Poljak, mag. psihologije. O iskustvima u drugim zemljama govorili su prof. dr. sc. s University of Salford (Velika Britanija) i prof. dr. sc. Adela Elena Popa s Lucian Blaga University of Sibiu (Rumunjska). U radu konferencije sudjelovali su i europarlamentarka Sunčana Glavak, pomoćnica ministra zdravstva Dunja Skoko-Poljak, Milka Kosanović iz HUP-a, Dijana Vuksan iz HZZO-a te Sonja Grgat, predsjednica Udruge Caspera iz Splita. Organizaciju konferencije poduprla je tvrtka Novartis: https://nismosame.com/rad-i-rak/konferencija-nismo-same-onkoloski-pacijenti-moraju-imati-pravo-na-rad/

22.11.  – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je intervju Ivane Kalogjere sa Željkom Barić, ravnateljicom Doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja “Duga – Zagreb”: „Obiteljsko nasilje je u porastu, a žrtve su i žene oboljele od raka“: https://nismosame.com/savjeti/zeljka-baric-obiteljsko-nasilje-je-u-porastu-a-zrtve-su-i-zene-oboljele-od-raka/

24.11. – Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Zašto djetetu treba reći da bolujete od raka“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/zasto-djetetu-treba-reci-da-bolujete-od-raka/

25.11. –  Na portalu Nismo same objavljena je priča Valentine Hrdoman iz Čazme: Imala sam 21 godinu kad mi je liječnica rekla: „Djevojčice, imaš rak jajnika!“:  https://nismosame.com/vase-price/imala-sam-21-godinu-kad-mi-je-lijecnica-rekla-djevojcice-imas-rak-jajnika/

 1. 11. – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je članak Dražene Lejo „Stručnjaci tvrde: Gotovo svaki treći Hrvat pogođen je korona krizom, onkološkim pacijentima pandemija je donijela nove strahove“: https://nismosame.com/savjeti/strucnjaci-tvrde-gotovo-svaki-treci-hrvat-pogoden-je-korona-krizom-onkoloskim-pacijentima-pandemija-je-donijela-nove-strahove/
 2. 11. – Udruga Nismo same podržala europsku građansku inicijativu „Pravo na lijek“ koja ima za cilj uvjeriti Europsku komisiju da poduzme mjere kako bi se osiguralo da prava intelektualnog vlasništva, kao što su patenti, ne ograniče dostupnost tretmana i cjepiva protiv bolesti COVID-19: https://nismosame.com/savjeti/startala-europska-gradanska-inicijativa-pravo-na-lijek-ukljucite-se-i-potpisite-peticiju/

Prosinac

1.12. – Započela je 8. humanitarna akcija udruge Nismo same za „Nisi sama – ideš s nama!“. Završetak akcije predviđen je za 26. veljače 2021. godine. Akcija je dobila veliku podršku medija: https://www.24sata.hr/lifestyle/akcija-prikupljanja-sredstava-za-prijevoz-zena-na-kemoterapiju-732079

1.12. – Predstavnici udruge Nismo same sudjelovali suonline na  IEPPO sastanku tvrtke Roche. 

 1. 12. – Dopredsjednica Udruge Goranka Perc primljena je na Akademiju poslovnih vještina, jednogodišnji program edukacije iz specifičnih područja u sklopu kojega menadžeri/ce organizacija civilnog društva uče od najboljih stručnjaka/inja iz poslovnog sektora: https://akademija.act-grupa.hr/polaznici-alumni/
 1. 12.  – U tjedniku Nacional objavljen je članak o gubitku posla onkoloških bolesnica u sklopu kojega je objavljen razgovor s Ivanom Kalogjera i Bojanom Knežević. Članak je objavljen pod nazivom: „Kad kao onkološki bolesnik dobijete otkaz, kao da vas dodatno zgaze iako ste već na dnu“:  https://www.nacional.hr/kad-kao-onkoloski-bolesnik-dobijete-otkaz-kao-da-vas-dodatno-zgaze-iako-ste-vec-na-dnu/?fbclid=IwAR1RuOhSUG2hsvTKljtMmBsDXPINj552y6nTy08r9CwRX6HBw96oq6D7Cn8

7.12.  – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je članak Ivane Kalogjere „U sjeni podataka o značajnom porastu obiteljskog nasilja: Čeka li nas porast broja žena oboljelih od raka dojke?“: https://nismosame.com/savjeti/u-sjeni-podataka-o-znacajnom-porastu-obiteljskog-nasilja-ceka-li-nas-porast-broja-zena-oboljelih-od-raka-dojke/

 1. 12. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je intervju Dražena Lejo s doc. dr. Petranom Brečić, ravnateljicom Klinike za psihijatriju Vrapče: „Naša tolerancija straha znatno je manja nego u naših predaka“: https://nismosame.com/savjeti/ravnateljica-klinike-za-psihijatriju-vrapce-nasa-tolerancija-straha-znatno-je-manja-nego-u-nasih-predaka/
 1. 12. – Ivan Ćelić, saborski zastupnik HDZ-a, podržao je u Saboru naš projekt besplatnog taksi prijevoza za žene oboljele od raka. Pozvao je i druge zastupnike da nas podrže, a sve s ciljem da HZZO financira tu uslugu kao što je to praksa u razvijenim zemljama: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sokantni-podaci-zbog-malignih-bolesti-u-deset-godina-gubimo-grad-velicine-splita-15013891

10.12. – Na In portalu predstavljene su Nismo same spavaćice koje su, uz potporu Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, kreirane i šivane u URIHO-u, ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom: https://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/22098/nismo-same-uriho-unikatne-spavacice-koje-ce-se-prodavati-u-sklopu-akcije-nisi-sama–ides-s-nama-za-prijevoz-oboljelih-zena-na-kemoterapiju

 1. 12. – Na popisu 20 udruga koje punoga srca pomažu potrebite prema izboru Jutarnjeg lista našle su se i Nismo same: https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/veliki-vodic-za-humanitarnu-pomoc-u-lockdownu-ovih-20-udruga-treba-vasu-pomoc-15036409?fbclid=IwAR1GfQQsmcnA2A_vKxu1IyEmlQ9SQwuw4oT5ledAdvN3Zyv1CQmoZErqHo0

12.12. – Objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoja „Što je život bez nadanja?“: https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/sto-je-zivot-bez-nadanja/

12.12. – Dopredsjednica Udruge Goranka Perc bila je gošća Nevenke Rodić Erdelja, urednice na Radio Sljemenu. Tema je bila naša 8. humanitarna akcija. 

15.12.  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je intervju Dražena Lejo s psihologinjom Ivonom Poljak: „Onkološki pacijenti su vrlo strpljivi i pokazuju veliko razumijevanje za novonastalu situaciju“: https://nismosame.com/savjeti/psihologinja-ivona-poljak-onkoloski-pacijenti-su-vrlo-strpljivi-i-pokazuju-veliko-razumijevanje-za-novonastalu-situaciju/

 1. 12.  – Dopredsjednica Udruge i dizajner Zoran Aragović o humanitarnoj su akciji snimili prilog za RTL. 

22.12. –  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je članak Ivane Kalogjere „Tko štiti onkološke pacijentice i žene žrtve nasilja od gubitka posla?“: https://nismosame.com/savjeti/tko-stiti-onkoloske-pacijentice-i-zene-zrtve-nasilja-od-gubitka-posla/

 1. 12. – U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je članak Dražene Lejo „Jedan od većih javnozdravstvenih problema nakon pandemije bit će bolesti ovisnosti“: https://nismosame.com/savjeti/jedan-od-vecih-javnozdravstvenih-problema-nakon-pandemije-bit-ce-bolesti-ovisnosti/
 1. 12.  U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije na Nismo same objavljen je intervju Ivane Kalogjere s Bojanom Knežević: „Tužna je spoznaja da su neki ljudi nakon dijagnoze maligne bolesti još ostali i bez posla“: https://nismosame.com/savjeti/doc-dr-bojana-knezevic-tuzna-je-spoznaja-da-su-neki-ljudi-nakon-dijagnoze-maligne-bolesti-jos-ostali-i-bez-posla/
 2. 12. – Podršku projektu „Nisi sama – ideš s nama“ dali su naši parteri, taksisti Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Opisni izvještaj o radu Nismo same u 2020.