Udruga NISMO SAME osnovana je u ožujku 2017. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena, zatim pružanja podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacije i boljeg informiranje bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanja svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito.

Tijekom pet godina svog postojanja, Udruga Nismo same iza sebe ima niz vrlo zapaženih projekata nastalih na iskustvu osnivačice i predsjednice Udruge Ivane Kalogjere. Najpoznatiji u javnosti je projekt socijalne usluge, prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama!“. Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, a suradnja na projektu uspostavljena je i s KBC-om Zagreb te Klinikom za tumore KBC-a „Sestre milosrdnice“. Udruga je do sada organizirala osam humanitarnih akcija u cilju prikupljanja novca za pokrivanje troškova taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju. Projekt su do sada koristile 523 žene kojima je osigurano gotovo 18 000 besplatnih vožnji na terapiju i s terapije. Udruga ne samo što je prepoznala važnost takve usluge, već je time skrenula pozornost na status oboljelih žena u društvu, u obitelji i na poslu.

Projekt se, unatoč pandemiji, neometano provodio tijekom čitave 2021. godine u kojoj je uslugu koristilo 259 žena, različite životne dobi. Nažalost, 18 korisnica je preminulo.

Vrijednost našeg projekta prepoznale su i brojne kompanije. S projektom „Nisi sama – ideš s nama!“ Udruga NISMO SAME 2021. godine prijavila se na natječaj kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ te smo odabrani kao jedna od četiri Udruge kojima je doniran iznos od 50.000 kuna.

U Zagrebu je 12. prosinca 2021. godine održana prava blagdanska čarolija pod nazivom Zagreb Advent Run koja je okupila čak 2132 sudionika iz zemlje i inozemstva. Trčalo se za naš projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju, za koji je prikupljeno vrijednih 40.000 kuna.

Za projekt smo 2021. godine dobili i novčanu potporu Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, također u iznosu od 40.000 kuna.

U sklopu projekta prijevoza žena na kemoterapiju pokrenut je i potprojekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji, a u svrhu čega je otvorena i posebna e-mail adresa podrska@nismosame.com na koju nam se za pomoć i savjet u četiri godine koliko traje projekt javilo 311, uglavnom žena oboljelih od raka, ali i članova njihovih obitelji i nekolicina obiteljskih prijatelja. U 2000. godini usluga je imala 49 korisnika.

Na projektu je ostvarena suradnja sa psihijatricom Majom Vukoja s KBC-a Zagreb koja je napisala više desetaka stručno-popularnih članaka koji su objavljeni na portalu Nismo same. S doktoricom Vukoja snimili smo i 12 kratkih video poruka u kojima ona odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Za projekt smo u 2021. godini dobili i novčanu potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Tijekom 2021. Udruga je provela crowdfunding kampanju „Nisi sama, useli s nama“ za uređenje prostora u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m². Prostor je Grad Zagreb Udruzi Nismo same dodijelio na korištenje 21. svibnja 2020. (na rok od pet godina), a kako je isti zahtijevao uređenje i ulaganja, odlukom Skupštine NISMO SAME pokrenuta je crowdfunding kampanja u trajanju od 14. travnja do 31. svibnja 2021. godine.

U prostor u čije je uređenje uloženo 307.479,38 kn u materijalu i uslugama te 55.426,61 kn u stvarima što ukupno iznosi 362.905,99 kn, uselili smo u prosincu 2021. godine.

Tijekom 2021. godine Udruga je organizirala i provela i tri humanitarne akcije za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“.

Središnja platforma rada Udruge su portal Nismo same i njemu pripadajuće društvene mreže (Facebook stranica koja ima više od 43 000 pratitelja, Instagram, YouTube, Twitter, Linkedin).

U sklopu natječaja za poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije 2021. godine odobrena su dva projekta naših članica: Ivane Kalogjere i Tanje Rudež. Svi tekstovi u sklopu projekta objavljeni su na portalu Nismo same.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, 19. rujna 2021. organizirali smo kampanju „Nisi sama – hodaj s nama!“ i prošetali centrom Grada Zagreba. Događajem smo poslale poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje, a podršku su nam došli pružiti brojni građani, ali i saborski zastupnici te predstavnici Grada Zagreba.

U ožujku 2021. Udruga NISMO SAME pokrenula je, u suradnji s udrugama Sve za nju, Oncoput i Europa Donna, kampanju ‘Ne odustajem’ koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke.

Kampanja je zamišljena kao trajna platforma osnaživanja žena s metastatskim rakom dojke, koje nikada neće odustati. Njihove priče, stručna predavanja liječnika, savjeti kako se nositi s dijagnozom, nuspojavama liječenja, kao i savjeti kako biti podrška, nalaze se na službenoj stranici kampanje Neodustajem.hr.

Udruga je 2021, godine (petu godinu za redom) na portalu i FB stranici provela i vrlo zapaženu kampanju “U listopadu nosimo roza!”. Cilj kampanje je apelirati na podizanje svijesti javnosti o raku dojke, bolesti od koje svake godine diljem svijeta oboli više od dva milijuna ljudi, uglavnom žena. Podršku kampanji dala je tvrtka L’Oreal Adria koja je osigurala poklone za žene koje su na Nismo same objavile svoje priče.

Udruga je 2019. godine u sklopu kampanje „U listopadu nosimo roza!“ snimila spot s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester o samopregledu grudi.  Na YouTube kanalu Udruge video s Idom Prester do sada je pregledan više od 207 tisuća puta, a ono na što smo dodatno ponosne podatak je da je više od 10 žena prateći upute Ide Prester na vrijeme otkrilo malignu bolest.

U listopadu 2020. godine potpisan je ugovor za projekt „Žene za žene“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – Faza II. Nositelj projekta je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, a uz NISMO SAME partneri na projektu su: Grad Zagreb, Hrvatski zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb. Kroz projekt, čija je ukupna vrijednost 1.392.450,00 kuna, u 2021. godini zaposleno je 15 žena, od toga osam u udruzi NISMO SAME. Naše gerontodomaćice skrbile su o 124 onkoloških pacijentica, tako što su ih pratile na kemoterapiju i zračenje u zagrebačke bolnice, pružale im pomoć u kući za vrijeme liječenja, za njih su obavljale poslove održavanja higijene stambenog prostora, obavljale kupnju namirnica, pripremu objeda, odlazile im u ljekarnu po lijekove i sl.  Projekt završava 26. travnja 2022., a gerontodomaćice su zaposlene do 31. ožujka 2022. Projekt je koordinirala dopredsjednica Udruge Goranka Perc.

Dopredsjednica Udruge Goranka Perc poznata je po tome što je 2018. godine prehodala Camino, a svoj 900 kilometara dug put posvetila je svim ženama oboljelima od raka, za svoj je humanitarni rad 2021. godine nagrađena nagradom Volonterski Oskar.

Tijekom 2021. godine Goranka Perc bila je i jedna od 20 polaznika treće generacije Akademije (odabrana između 77 kandidata), a ulaskom u program, osim kompetencija koje je stekla vezano uz razvoj poslovnih i organizacijskih vještina, postala je trajnom članicom alumni zajednice Akademije i ACT Grupe.

Udruga Nismo same  u 2021. godini uprihodila je 1,589.527,00, od toga 1.052.197,85 kuna donirale su pravne i fizičke osobe.

Radom Udruge upravlja Skupština koja ima 15 redovnih i 16 pridruženih članova.

Poput 2020. godine, i 2021. je bila je puna izazova za cijeli svijet pa tako i za našu Udrugu i njezine članove i članice. Nažalost u 2021. izgubili smo i dvije drage članice Udruge: Ljiljanu Pranjić i Boženu Dujmović. Budući da su obje bile i velike donatorice, našim prerano umrlim članicama posvetili smo 10. humanitarnu akciju.

Iz epidemioloških razloga najveći dio aktivnosti Udruge u 2021. godini odvijao se online.

SRPANJ 2021.

2. 7. Dopredsjednica Udruge Goranka Perc bila je gošća Nevenke Rodić Erdelja na Radio Sljemenu. Tema je bila 9. humanitarna akcija Udruge Nismo same za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“

3. 7. U sklopu naše humanitarne akcije organizirale smo tradicionalnu prodajnu akciju na otvorenom u Karibu Kaaawi. Prikupljeno je 11.220 kuna što je dostatno za otprilike 182 vožnje.

4. 7. Na portalu Nismo same objavljena je priča Marine Zubak „Dišem, živim, tu sam!“ :

Dišem, živim, tu sam!

6. 7. Na portalu naturala.hr objavljen je intervju s Ivanom Kalogjerom, predsjednicom Udruge Nismo same.

https://www.naturala.hr/ivana-kalogjera-bolest-mi-je-dala-snagu-za-koju-nisam-ni-mislila-da-je-posjedujem/

11. 7. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, „Razgovarate li s djetetom u sebi?“:

Razgovarate li s djetetom u sebi?

13. 7. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst znanstvene novinarke Tanje Rudež „Paola Kučan Brlić: Imunološki sustav pamti i može ga se naučiti da napadne tumorske stanice“:

Paola Kučan Brlić: Imunološki sustav pamti i može ga se naučiti da napadne tumorske stanice

15. 7. Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same komentirala je za Deutsche Welle zabrinjavajući stanje u onkologiji, s obzirom na izvanrednu pandemijsku situaciju:

Tumorska pošast u sjeni koronavirusa | DW | 15.07.2021

Uslijed pandemije koronavirusa - pandemija tumora. Otprilike na tu formulu mogla bi se svesti jedna veoma bitna linija zdravstvene slike današnjice, a takvo smo stanje zabilježili i u Hrvatskoj. No, istaknimo ponajprije opći plan: Europska organizacija za rak (ECO) nedavno je izvijestila kako zbog koronavirusa u zemljama EU-a nije obavljeno predviđenih čak 100 milijuna onkoloških pregleda.

16. 7. U emisiji "Iza ogledala" na radiju Poslovni FM govorili su Ivana Kalogjera, osnivačica Nismo same, i Mario Petrović, suvlasnik agencije Millenium promocija i vlasnik Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment,

Kalogjera i Petrović odgovarali su na mnogobrojna pitanja Mirela Španjol  i Mirte Fraisman Čobanov, urednica i voditeljica emisije koja je posvećena liderima i neotkrivenim pokretačima pozitivnih promjena:

Pravi tim ljudi čini lidera uspješnim, a bez strasti za promjenom, nema uspjeha!

Neke ideje jednostavno moraju sazrijevati s vama, treba ih čuvati dobro, duboko u sebi, jer nitko ne može prepoznati tu vašu ideju tako dobro kao vi sami. Ključno je imati povjerenje u sebe.

17. 7. Na MojPortal.hr objavljen je članak o zaposlenicima Osnovne škole Garešnica i Dječjeg vrtića Maslačak koji su u našoj 9. humanitarnoj akciji za pokrivanje troškova besplatnog taksi prijevoza prikupili 8300 kuna. Ovo je treća akcija u koju su se kupnjom proizvoda udruge Nismo same uključili djelatnici OŠ Garešnica, koji su do sada za naš projekt "Nisi sama - ideš s nama!" prikupili više od 11 000 kuna.

OŠ Garešnica i DV Maslačak prikupili 8300 kn za prijevoz žena na kemoterapije

Zaposlenici Osnovne škole Garešnica i Dječjeg vrtića Maslačak prikupili 8300 kuna u 9. humanitarnoj akciji „Nisi sama - ideš s nama" Pod motom "Uvijek je dobro vrijeme da bi se činilo dobro" M. L. Kinga, zaposlenici OŠ Garešnica treći su se put uključili u humanitarnu akciju udruge Nismo same i kupnjom proizvoda donirali 5000 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju.

20. 7. Predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, dala je izjavu za Novi list o (ne)dostupnosti pretraga za onkološke pacijente:

Onkološki bolesnici bez hitne dijagnostike: Zdravstvene vlasti zaklinju se da sustav funkcionira, ali stvari nisu ni blizu takve - Novi list

Posljednjih je mjeseci bilo više slučajeva pacijentica s rakom dojke koje su zbog nedostupnih termina pretraga morale dulje čekati na terapiju, iako odgađanje može imati posljedice na uspjeh liječenja. ZAGREB - Nakon neugodnih iskustava koje su zbog manjka radiologa doživjeli onkološki pacijenti koji se liječe u Klinici za tumore, problema s radiološkim pretragama u posljednje vrijeme imaju i onkološki pacijenti na Rebru.

21. 7. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je nastavak razgovora znanstvene novinarke Tanje Rudež sa znanstvenicom Paolom Kučan Brlić o novim terapijama u liječenju raka:

Samo je pitanje vremena kada ćemo tumore liječiti cjepivima

KOLOVOZ 2021.

6. 8. Završila je 9. humanitarna akcija Udruge NISMO SAME za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“.

8. 8. Na portalu NISMO SAME objavljena je priča „Rak po Tajani“, autorice Tajane Dorić koja je kao djevojčica preživjela strahote rata, a onda je u dobi od 40 godina oboljela od raka dojke:

Rak po Tajani

 1. 8. Dopredsjednica Udruge, Goranka Perc, videoporukom se obratila našim pratiteljima i najavila svoj novi podvig: 25. rujna u sklopu kampanje „Ne odustajem“ koju smo posvetili ženama oboljelima od metastatskog raka, naša Goranka kreće na HIGHLANDER Velebit. O detaljima puta redovito ćemo izvještavati javnost.

Nismo same on Facebook Watch

Mnogi od vas s veseljem su pratili poduhvat dopredsjednice Nismo same, Goranke Perc, koja je nakon što je pobijedila rak prehodala 900 kilometara Putem...

 1. 8. Na portalu Nismo same objavljen je prvi tekst Ivane Kalogjere u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije „MUKE PO ZRAČENJU: Na terapije se čeka mjesecima i stalno se prekidaju. Država ima rješenje, ali samo na papiru.“:

MUKE PO ZRAČENJU: Na terapije se čeka mjesecima i stalno se prekidaju. Država ima rješenje, ali samo na papiru.

 1. 8. Na portalu Nismo same objavili smo rezultate 9. humanitarne akcije koja je trajala od 4. lipnja do 6. kolovoza i u kojoj smo za troškove projekta od donacija građana prikupili 175.217,70 kuna.

Za „Nisi sama – ideš s nama!” prikupili smo 175.217,70 kuna. Hvala svim donatorima!

 1. 8. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst znanstvene novinarke Tanje Rudež o novim metodama u liječenju raka „Na pomolu je CRISPR-Cas9 revolucija u liječenju raka“:

Na pomolu je CRISPR-Cas9 revolucija u liječenju raka

 1. 8. Na portalu Nismo same objavljen je tekst o sve rasprostranjenijoj psihologiji priznavanja samo pozitivnih misli i aspekata te potrebe za potiskivanjem ili skrivanjem negativnih misli, što je postalo neka vrsta kulturnog trenda. To je iznjedrilo sveprisutnu zabludu kako samo pozitivan pogled na liječenje može pomoći u liječenju raka i da je jedini način da se nosite s po život opasnom bolešću, taj da ostanete pozitivni. Istraživanja, međutim, to ne potvrđuju:

Može li nam mantra ‘budi pozitivan’ pomoći da preživimo rak?

 1. 8. Na portalu Nismo same objavljena je anketa koju u sklopu izrade diplomskog rada provodi Tea Tončić, studentica završne godine diplomskog studija psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci pod nazivom „Percepcija bolesti, vjerovanja o hrani i navike hranjenja kod žena s iskustvom karcinoma dojke“:

Studentica Tea Tončić istražuje: mijenjaju li žene nakon dijagnoze raka dojke prehrambene navike

 1. 8. Naša je Facebook zajednica dosegla brojku od 35 000 pratitelja, što smo posebno obilježili prigodnim postom na FB:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 8. Tekst Tanje Rudež pisan za Nismo same prenijela je Slobodna Dalmacija:

Na pomolu je revolucija u liječenju raka: nova tehnologija omogućava da se neispravan gen, koji uzrokuje bolest, jednostavno izreže. Znanstvenica objašnjava detalje

Nobelova nagrada za kemiju 2020. godine ušla je u povijest kao prva nagrada dodijeljena dvjema znanstvenicama. Amerikanka Jennifer Doudna i Francuskinja Emmanuelle Charpentier nagrađene su za otkriće CRISPR-Cas9 tehnike koju mnogi smatraju revolucijom u biotehnologiji i medicini, prenosi stranica udruge Nismo same. Riječ je o metodi koja omogućava ciljano modificiranje ili zamjenu jednog ili više gena.

 1. 8. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Zajedno u zdravlju i u bolesti: što kad partner oboli od maligne bolesti?“:

Zajedno u zdravlju i u bolesti: što kad partner oboli od maligne bolesti?

 1. 8. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst znanstvene novinarke Tanje Rudež „Mikrobiom, zaboravljeni ljudski organ, brani nas i od malignih bolesti“:

Mikrobiom, zaboravljeni ljudski organ, brani nas i od malignih bolesti

RUJAN 2021.

 1. 9. Dopredsjednica Nismo same, Goranka Perc, uspješno je završila višemjesečni program Akademije poslovnih vještina, o čemu je 3. rujna primila i posebno priznanje.

Naša Gora bila je jedna od 20 polaznika treće generacije Akademije (odabrana između 77 kandidata), a ulaskom u program, osim kompetencija koje je stekla vezano uz razvoj poslovnih i organizacijskih vještina, postala je trajnom članicom alumni zajednice Akademije i ACT Grupe (https://akademija.act-grupa.hr/polaznici-alumni/.)  Time su Gora i Udruga dobile mogućnost povezivanja s najboljim menadžerima/icama u organizacijama civilnoga društva i društvenim poduzećima.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 9. Goranka Perc snimila je novi video o svojoj avanturi Highlander Velebit na koju je krenula 15. rujna u sklopu kampanje „Ne odustajem“ koja je posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka. Pokazala nam je što će sve na put nositi u ruksaku:

Nismo same on Facebook Watch

Dopredsjednicu Udruge Nismo same, Goranku Perc, još 20 dana dijeli od njezine HIGHLANDER Velebit avanture na koju kreće 25. rujna, a posvetila ju je svim...

 1. 9. Josipa Maršić organizirao je, putem FB stranice Stadiums-World Stadiums-Cardboard Art, aukciju ručno rađene makete stadiona Poljud. Ovo je tek prva u nizu od tri aukcije, a sav prihod od prodaje doniran je Udruzi Nismo same:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 9. Najavili smo manifestaciju „Nisi sama – hodaj s nama!“ koju je Udruga Nismo same organizirala 19. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Ovim događajem htjeli smo poslati poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za naše mentalno i tjelesno zdravlje.

Nisi sama - hodaj s nama!

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same i ove će se godine uključiti u Europski tjedan mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo! Ostanimo...

 1. 9. Korisnica naše usluge "Nisi sama - ideš s nama", gospođa Zdravka Govedarica, na Facebooku je objavila autorsku pjesmu koju je posvetila svim Nismo same ženama.
 2. 9. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je intervju Ivane Kalogjere s doc. dr. Marijom Šekerijom, voditeljem Registra za rak pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo: „Doc. dr. Mario Šekerija: za registraciju raka Hrvatska izdvaja devet puta manje od EU prosjeka“

Doc. dr. Mario Šekerija: za registraciju raka Hrvatska izdvaja devet puta manje od EU prosjeka

 1. 9. Na Facebook stranici Nismo same obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day – WLAD pričom s happy endom naše autorice Sunčice Kunić:

Nevjerojatna je čežnja za životom koja se javi kada je čovjek na rubu (1)

 1. 9. Našu manifestaciju „Nisi sama – hodaj s nama!“ najavili su brojni mediji:

"Nisi sama - hodaj s nama": Šetnja centrom Zagreba kojom se šalje važna poruka

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, u nedjelju 19. rujna s početkom u 10 sati organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom "Nisi sama - hodaj s nama!". Manifestacija se organizira u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna pod sloganom "Krećimo se održivo!

Udruga žena oboljelih od raka organizira šetnju: "Nisi sama - hodaj s nama!" kojom šalju važnu poruku

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom "Nisi sama - hodaj s nama!" Šetnja počinje u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 10 satii svi su pozvani "Sve se može kad se hoće, mi ćemo to i dokazati", kaže Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge "Nismo same" Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u nedjelju, 19.

 

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka organizira šetnju: „Nisi sama - hodaj s nama!" - Novi list

"Ovim događajem želimo poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za naše mentalno i tjelesno zdravlja", stoji u priopćenju Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 10 sati, organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!"

Prošetajte Zagrebom: Nisi sama - hodaj s nama!

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 10 sati, organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!" Manifestaciju organiziraju u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo!

Nisi sama-hodaj s nama! | HKM

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" uključila se u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju uz potporu Europske komisije od 16. do 22 rujna tradicionalno organizira i grad Zagreb. Tim povodom "Nismo same" u nedjelju 22. rujna organiziraju šetnju centrom grada pod nazivom "Nisi sama - hodaj s nama!"

NISI SAMA - HODAJ S NAMA! - Magazin za stil života

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, s početkom u 10 sati, organizira šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!" Manifestaciju organiziramo u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo!

 

17. 9. Dopredsjednica Udruge Goranka Perc gostovala je u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ gdje je najavila kampanju „Nisi sama – hodaj s nama!“ i svoju višednevnu avanturu Highlander Velebit:

Akcija "Nisi sama, hodaj s nama!"

U nedjelju se održava manifestacija u organizaciji udruge "Nisi sama". Dopredsjednica Udruge Goranka Perc za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" najavila je da je riječ o hodanju u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

17. 9. Gradonačelnik Tomislav Tomašević službeno je otvorio Europski tjedan mobilnosti i kao jednu od važnih aktivnosti izdvojio kampanju Udruge Nismo same “Nisi sama -hodaj s nama!”. Predstavljanju projekata u sklopu Europskog tjedna mobilnosti nazočila je predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera.

Europski tjedan mobilnosti u Zagrebu, Tomašević: Želimo omogućiti građanima da izaberu brz i učinkovit gradski prijevoz, bicikl ili pješačenje

Glavna tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je održiva mobilnost, koja podrazumijeva promjenu navika i prihvaćanje zdravih i ekološko prihvatljivih načina kretnja, pod geslom "Krećemo se održivo, ostanimo zdravi", najavio je Tomašević na konferenciji za novinare.

 1. 9. Povodom kampanje „Nisi sama – hodaj s nama!“ predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, bila je gošća Zagrebačke panorame. Govorila je i o kvaliteti zdravstvene usluge za onkološke pacijente:

gošća: Ivana Kalogjera Brkić

U program Europskog tjedna mobilnosti uključila se i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, na koji način - rekla nam je gošća - Ivana...

 1. 9. Najavili smo i drugi događaj koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME organizira u sklopu Europskog tjedna mobilnosti: okrugli stol na temu potpore osobama koje se liječe od malignih bolesti, s naglaskom na naš projekt besplatnog taksi prijevoza koji je jedna specifična vrsta mobilnosti:

NISMO SAME organiziraju okrugli stol o kvaliteti života onkoloških pacijentica

 1. 9. Uspješno je održana naša kampanja „Nisi sama – hodaj s nama!“

U kretanju najužim centrom grada članicama udruge pridružili su se brojni građani i pojedini političari.

Održana kampanja “Nisi sama – hodaj s nama!”

O kampanji su izvijestili brojni mediji:

Šetnja centrom Zagreba kojom se šalje važna poruka

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "NISMO SAME" - organizirala je šetnju užim središtem Zagreba pod nazivom „Nisi sama, hodaj s nama!" Manifestacija se održala u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem žele poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

Udruga 'Nismo same' organizirala šetnju za oboljele od raka: Podršku im iskazao i Davor Bernardić

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna 2021. organizirala je šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom „Krećimo se održivo!

 

Naslovnica

Jutarnji list

Brojni građani pridružili se šetnji Zagrebom u sklopu akcije 'Nisi sama - hodaj s nama'

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME jutros je organizirala šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom 'Nisi sama - hodaj s nama'. POGLEDAJTE VIDEO: Ovu manifestaciju su organizirale u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna 2021. pod sloganom 'Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi'.

Udruga NISMO SAME organizirala šetnju za onkološke pacijentice "Nisi sama - hodaj s nama!"

Žene, članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, prošetale su užim centrom Zagreba u sklopu kampanje "Nisi sama - hodaj s nama". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem se željela poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

 

"Nismo same": Članice Udruge prošetale centrom Zagreba i poslale važnu poruku

Žene, članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, prošetale su užim centrom Zagreba u sklopu kampanje "Nisi sama - hodaj s nama". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem se željela poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

Udruga NISMO SAME organizirala šetnju za onkološke pacijentice

ŽENE, članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, prošetale su užim centrom Zagreba u sklopu kampanje "Nisi sama - hodaj s nama". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem se željela poslali poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje.

Šetnja centrom Zagreba koja ukazuje na borbu, podršku, zajedništvo i humanost

Žene, članice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju, 19. rujna, prošetale su užim centrom Zagreba u sklopu kampanje "Nisi sama - hodaj s nama". Manifestacija je organizirana u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a događajem se željela poslali poruku da je

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Šetnja užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!"

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME organizirala šetnju užim centrom Zagreba pod nazivom „Nisi sama - hodaj s nama!"VIDEO: Matija Habljak/PI...

Udruga Nismo Same organizirale su šetnju pod nazivom Nisi sama hodaj s nama

Zagreb, 18.09.2021 - Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo Same organizirale su šetnju uzim centrom Zagreba pod nazivom Nisi sama hodaj s nama. Sni...

 1. 9. U sklopu Europskog tjedna mobilnosti organizirali smo okrugli stol o našem projektu taksi prijevoza na kojem je istaknuto kako uslugu treba podići na razinu cijele države, da postane socijalna usluga dostupna svim oboljelima od raka kao u razvijenih zapadnim zemljama:

Okrugli stol: Prijevoz onkoloških bolesnika na terapiju treba postati dostupan svima

Projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju, koji sada u Zagrebu organizira udruga "Nismo same", treba podići na razinu cijele države, da postane socijalna usluga dostupna svim oboljelima od raka kao u razvijenih zapadnim zemljama, istaknuto je na okruglom stolu u ponedjeljak.

 1. 9. Koliko je naš projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju važan i za zajednicu u cjelini izvijestio je i portal civilnodrustvo.hr:

Udruga Nismo same: Prijevoz onkoloških bolesnika na terapiju treba postati dostupan svima - Civilnodruštvo.hr

Projekt prijevoza onkoloških pacijenata na terapiju, koji sada u Zagrebu organizira udruga "Nismo same", treba podići na razinu cijele države, da postane socijalna usluga dostupna svim oboljelima od raka kao u razvijenih zapadnim zemljama, istaknuto je na današnjem okruglom stolu.

 1. 9. Ivana Kalogjera i Goranka Perc bile su gošće emisije „Zoom Zagreb“ na Z1 televiziji, urednika i voditelja Brune Perića:

ZOOM ZAGREB 2021 09 21

No Description

 1. 9. Dopredsjednica Nismo same, Goranka Perc i njezina dugogodišnja prijateljica Maja Vorkapić stigle su u Senj gdje su se registrirale i podigle startne brojeve za Highlander Velebit. Rano ujutro 25. rujna autobus će ih odvesti do Zavižana odakle u 9 sati kreću u avanturu života. Svoje putovanje dopredsjednica Nismo same posvetila je svim ženama oboljelima od metastatskog raka, u klopu naše kampanje „Ne odustajem“. Prvoga dana djevojke će prehodati 34 kilometara.
 1. 9. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Kad duša posustane“:

Kad duša posustane

 1. 9. Zbog ozljede stopala Goranka Perc, dopredsjednica Udruge, morala je prekinuti svoju avanturu života o čemu je napisala tekst za portal Nismo same:

Goranka Perc: Zbog ozljede stopala morala sam prekinuti Highlander Velebit

 1. 9. Iako je Goranka Perc zbog ozljede stopala morala prekinuti svoju 104 kilometara dugu avanturu – Highlander Velebit, zahvaljujući gospođi Jeleni iz Zagreba naša je poruka stigla na cilj:

Highlander Velebit

2.6K views, 176 likes, 39 loves, 17 comments, 5 shares, Facebook Watch Videos from Nismo same: Dogodilo se baš onako kako se naša Gora nadala. Ako ona i...

 1. 9. U Beogradu je održana konferencija na kojoj su predsjednice udruga Milica ženski centa, Борка - за секој нов ден, Europa Donna Hrvatska i Nismo same, Vesna Bondžić, Biba Dodeva, Vesna Ramljak i Ivana Kalogjera, potpisale Memorandum o regionalnoj suradnji među udrugama. Pokretačica inicijative je i Tanja Spanič, predsjednica udruge Europa Donna Slovenija, koja nije mogla prisustvovati potpisivanju. Ivana Kalogjera tom je prigodom izvijestila o radu NISMO SAME i našim projektima, a o čemu su izvijestili i mediji u Srbiji.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/potpisan-memorandum-o-saradnji-u-okviru-kampanje-podrske-zenama-daj-pedalu-raku/

LISTOPAD 2021.

 1. 10. Udruga NISMO SAME na portalu www.nismosame.com i društvenim mrežama započela je s provođenjem 5. kampanje „U listopadu nosimo roza!“. Kampanju je ove godine podržala tvrtka Loreal Adria koja je osigurala poklon pakete za sve žene koje na portalu i FB profilu Udruge podijele svoju priču o borbi s rakom ili samo svojom roza fotografijom pruže podršku oboljelim ženama.

1. 10. Kampanju Udruge NISMO SAME „U listopadu nosimo roza!“ na svom je Instagram profilu podržala pjevačica Nina Badrić.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska postavljanjem ružičaste vrpce ispred Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice obilježen je 22. dan ružičaste vrpce. Događaju kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke prisustvovala je i predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Gospođa Ivana Suvak, koja živi u Los Angelesu, u Americi, za svoj je 50. rođendan među svojim prijateljima pokrenula fundraiser kampanju za udrugu Nismo same. U kampanji je prikupljeno 3500 dolara za naš rad i projekte. Veliko hvala <3

no one should go through cancer alone., organized by Ivana Suvak

What better time to start a fundraiser campaign than in October , Breast Cancer Awareness month. Exactly a year after I was diagnosed with aggressive triple negative breast cancer. I went through six months of chemo, surgery and 20 radiations. Kicked my ass big time!

 1. 10. Ivana Kalogjera i Vesna Ramljak, predsjednice udruga NISMO SAME i Europa Donna Hrvatska, pružile su potporu hrabrim ženama udruge Milica ženski centar i njihovoj kampanji „Daj pedalu raku“ u sklopu koje je 30. rujna u Beogradu potpisan Memorandum o suradnji između udruga Europa Donna Hrvatska, Europa Donna Slovenija, Борка - за секој нов ден, Nismo same i Milica ženski centar.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke na HRT-u je, u emisiji „Kod nas doma“, objavljena reportaža o hrabrim ženama Udruge NISMO SAME koje su preživjele rak dojke: Ivani Kalogjera, Goranki Perc i Ireni Ćurčić.
 2. 10. Nakon teksta objavljenog na Nismo same u kojem je Ivana Kalogjera medijski otvorila problem stalnog kvara aparata za zračenje i otkazivanja terapija, časopis „Doktor u kući“ objavio je opsežnu temu o liječenju onkoloških pacijenata u doba epidemije koronavirusa. U tekstu su se kroz razgovor s Ivanom Kalogjera, drugim pacijentima i liječnicima, dotaknuli i ove teme.

Dođete na zračenje, a kažu vam: "Aparat je u kvaru". Osjećala sam se kao da nikoga nije briga

Mirjani Zrinski, 55-godišnjakinji iz Zagreba, rak maternice dijagnosticiran je u jesen prošle godine, a nakon prvotnog šoka za nju i njezinu obitelj u...

 1. 10. Kako bismo ukazali na važnost preventivnih pregleda i brige o zdravlju, Nismo same na svom su FB profilu počele s objavom priča žena oboljelih od raka. Neke od priča podijelili smo i na portalu. Tijekom tog perioda svoje su priče o borbi s malignom bolešću podijelile Brankica Srednoselec, Cvijeta Radovanović, Ankica Rukavina, Ljiljana Pranjić, Mirjana Jurić, Marica Barišić, Suzana Ljubić, Sandra Gašparić, Monika Baranić, Ljubica Rajković, Dragana Zečević-Tadić, Anita Radanac, Božena Sabljić, Jagoda Strugar, Gordana Gršić, Stanka Radojičić, Anita Crnjac, Barbara Franić, Stanojka Ilić, Jelka Špoljar, Anđelka Arlović, Tajana Dorić, Jelena Trumbetić, Biserka Tapavički Rogić, Gabriela Belinac, Veselinka Kastratović, Olga Lazar, Mihaela Župarić-Aničić, Ankica Tomašić. Anadolac, Jasmina Tomulić, Kristina Bogdan, Ines Crnjak i Jadranka Vorih-Basa.

Imala sam 42 godine i dijagnozu raka dojke, a liječnica je rekla: ‘U životu treba imati i malo sreće!’ Danas znam da je bila u pravu

 

Kad posložimo tijelo, udari nas oluja u duši

 

Imala sam svega 24 godine kada su mi rekli da imam rak dojke, jako sam se bojala

 

Niste same, sve smo mi tu jedna za drugu

 

Onkologica mi je upravo ukinula hormonsku terapiju, listopad je moj pravi ružičasti mjesec!

 

Podršku kampanji pružili su i: Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli, Martina Modec-Sivec, Nina Knežević, učenici 2. B razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, Udruge Sparte iz Bjelovara, Vera Borošćak, Danijela Filipac, zaposlenici tvrtke Auto Zubak, Hana Škornjak, koordinatorica programa "Zdravo sveučilište", Odbora za zdravstvenu zaštitu studenata SZZG, članice Košarkaškog kluba Županja, Udruge Sveta Agata iz Gline, Lige protiv raka Daruvar, studenti prve i druge godine diplomskog studija Interkulturalne komunikacije i novinarstva na Hrvatskome katoličkom sveučilištu, Sanela Perišić

U znak podrške nosim ružičastu mašnicu iznad srca

Žene koje su tijekom kampanje podijelile svoje priče i poruke nagradili smo poklon paketima tvrtke Loreal Adria.

6. 10. Portal žena.hr na svom je FB profilu objavio priču o dopredsjednici Nismo same, Goranki Perc, ženi kojoj se svi divimo:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

7. 10. Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke, portal zadovoljna.hr objavio je priču koju je za Nismo same napisala Tajana Dorić:

"Prestanite biti ono zbog čega ste se razboljeli, nađite vrijeme za sebe i volite se"

Tajana Dorić rodom je iz Voćina. Preživjela je strahote rata, kao 12-godišnja djevojčica gotovo četiri mjeseca provela je zatočeništvu, a onda je u dobi od 40 godina oboljela od raka dojke. Ovo je njezina priča. Kako opisati šok, strah, bol, misli i osjećaje, kada ti se u djeliću sekunde raspadne život?

7. 10. Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke, portal „Ljepota i zdravlje“ prenio je tri priče s portala Nismo same: Marine Zubak, Morene Škorić i Vlatke Grganić.

3 divne žene ispričale su nam svoja iskustva s rakom dojke

Tijekom cijelog mjeseca listopada obilježava se Mjesec borbe protiv raka dojke. Ovo je mjesec kada se još više naglašava važnost i osvješćuje javnost koliko su bitni redoviti pregledi koji uključuju mamografiju, samopregled i ultrazvučni pregled dojki. Ako se reagira na vrijeme i ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju, više od 90 % bolesnica može se izliječiti.

 1. 10. Portal žena.hr na svom je FB profilu objavio priču o članici Udruge, našoj Ireni Ćurčić, ženi kojoj se svi divimo:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Tijekom listopada dijelili smo i motivacijske poruke koje je izradila dizajnerica Monia Škurtan, a kako bismo potaknuli naše čitateljice da redovno vode brigu o zdravlju svojih dojki.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Ivana Kalogjera, Goranka Perc i Diana Glavina nazočile su promociji novog broja časopisa „Zadovoljna“ u kojem je objavljen intervju s Ivanom Kalogjera:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Portal žena.hr na svom je FB profilu objavio priču o predsjednici Nismo same, Ivani Kalogjeri:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Rak nije samo zdravstveni problem. Prestanimo pričati, djelujmo!“:

Rak nije samo zdravstveni problem. Prestanimo pričati, djelujmo!

 1. 10. Tekstom objavljenim na portalu Nismo same obilježili smo Svjetski dan menopauze:

Svjetski je dan menopauze: oko 100.000 postmenopauzalnih žena u RH boluje od osteoporoze

 1. 10. Tvrtka Mapei Croatia koja je pomogla Udruzi u uređenju prostora objavila je intervju s Ivanom Kalogjera:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Organizatori utrke Zagreb Advent Run objavili su da će se novac prikupljen tijekom najveće kostimirane humanitarne utrke donirati Udruzi Nismo same za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 10. Portal Mixer.hr objavio je intervju s Ivanom Kalogjera o aktivnostima Udruge, njezinom vlastitom iskustvu te o tome koliko nam znači podrška javnosti i suradnja s organizatorima projekta #onostomepokrece i utrke Zagreb Advent Run:

https://mixer.hr/lifestyle/mozaik/ivana-kalogjera-zivot-nakon-dijagnoze-maligne-bolesti-moze-biti-ispunjen-i-kvalitetan/

 1. 10. Dopredsjednica Nismo same Goranka Perc i članica Udruge Renata Bačanek bile su među 14 žena iz različitih dijelova svijeta koje su u sklopu globalne kampanje tvrtke Roche The Pink Ribbon: Shades for Every Story (Moja nijansa ružičaste) podijelile osobno iskustvo s rakom dojke:

Goranka's journey with breast cancer

Goranka, 48, CroatiaWith a 'do it now' attitude to life, Goranka is an adventurer at heart, having hiked from France to Santiago de Compostela in Spain. Sinc...

Renata's journey with breast cancer

Renata, 55, CroatiaThere's nothing more powerful than the bond between a mother and her daughter. Following her diagnosis with HER2-negative breast cancer, R...

 1. 10. Portal generacija.hr objavio je razgovor s Ivanom Kalogjera o kampanji „U listopadu nosimo roza!“
 1. 10. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Može li Hrvatska do 2030. spasiti 115 tisuća godina života?“:

Može li Hrvatska do 2030. spasiti 115 tisuća godina života?

27. 10. Dnevni list 24sata objavio je veliki životni intervju s predsjednicom Udruge Nismo same, Ivanom Kalogjerom:

'U borbi s rakom dojke, najteže mi je bilo čuti da sam - zdrava'

Spadam u žene koje nikad nisu bile zadovoljne svojim dojkama. Još u srednjoj školi imala sam veće dojke od vršnjakinja i počela sam hodati pogrbljeno, jer sam ih skrivala. I mama i sestra su imale manje dojke od mene, pa sam pomalo razvila kompleks i često maštala o tome da ću si, kad dođem do viška novca, plastičnom operacijom priuštiti smanjivanje dojki.

STUDENI 2021.

 1. 11. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Dijagnoza – žalovanje“:

Dijagnoza – žalovanje

 1. 11. Zbog velikog odaziva nastavili smo s kampanjom „U listopadu nosimo roza!“. Svoje poruke i priče objavile su Boba Janušić, Nikolina Lukačić Petrović, Ljubica Ivko, Snježana Krmpotić, Gordana Živković, Slađana Rožmarić Mađerec, Valentina Hrdoman, Zorica Main, Monika Ciković, Anica Kopić, Štefica Čerpes, Đurđica Jurić, Sanja Bemšić, Vanja Hrsan, Ines Mikulek, Erna Hajdarević Poljaković, Nataša Novosel, Mirjana Ileković, Gordana Panić, Romana Milašinović, Nataša Knežević, Marijana Capković, Maja Marić,

Inja Borović

Cijeli svijet je vaš ako volite sebe

Danka Babić

Napustila sam supruga jer mi je u bolesti okrenuo leđa

Kata Zobaj

Preboljela sam četiri raka, nakon raka grla ljudi me vrijeđaju i odmiču se od mene u tramvaju

Sanja Šalinović Klasović

Napipala sam kvržicu tijekom dojenja: liječnik je tvrdio da je to mastitis, no bio je tumor velik gotovo 5 centimetara

Brankica Butorac

Želim ispratiti kćer kroz školovanje i plesati na njenoj svadbi

Tijekom kampanje „U listopadu nosimo roza!“ aktivnosti Udruge na društvenim mrežama zaradile su 2,832.867 impresija! U isto vrijeme naše su objave dosegnule 1,887.755 ljudi, a dobili smo i novih 2752 pratitelja naše stranice.

5. 11. Večernji list objavio je razgovor s Ivanom Kalogjera i Renatom Sopek, ambasadoricom utrke Zagreb Advent Run:

Zagreb Advent Run: Trči se za lavice koje se bore s karcinomom, mnogi već šiju kostime

Žene oboljele i liječene od karcinoma koje su okupljene u udruzi "Nismo same" te si pomažu međusobno, ali i drugima u sličnim situacijama, suočene su s teškom preprekom u životu, no pršte borbenošću, pozitivom i dobrim emocijama. A upravo su te lavice okosnica ovogodišnjeg Zagreb Advent Runa, koji se održava 12.

10. 11. Volonterski centar Zagreb objavio je da je dopredsjednika Udruge, Goranka Perc, odabrana kao jedna od troje finalista koji će se natjecati za nagradu Volonterski Oskar Grada Zagreba.

https://www.oskar.vcz.hr/oskar/

15. 11. Na portalu Nismo same objavljena je anketa koju u sklopu doktorata provodi Ljerka Armano, medicinska sestra u Vinogradskoj bolnici. Gospođa Armano istražuje stavove zdravstvenih radnika, studenata i pacijenata o komplementarnim i alternativnim metodama liječenja (KAM) i integrativnoj medicini:

Kakvi su vaši stavovi o komplementarnim i alternativnim metodama liječenja?

 1. 11. Na FB stranici World Stadiums-Cardboard Art pokrenuta je donacijska kampanja za udrugu Nismo same. Mladi umjetnik Josip Maršić na licitaciju je stavio maketu Dinamovog stadiona. Vlasnik makete postao je gospodin Krešimir Barić koji je našoj udruzi uplatio donaciju u iznosu 10.100 kuna.
 2. 11. Na FB stranici Volonterskog centra Zagreb objavljena je poruka naše Goranke Perc, kandidatkinje za nagradu Volonterski Oskar:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 11. Portal generacija.hr objavio je priču o kandidatima za Volonterskog Oskara:

http://generacija.hr/solidarnost-na-djelu/patrik-je-pjesacio-180-km-za-djecu-goranka-bila-oslonac-oboljelim-zenama-a-david-s-vatrogascima-pomagao-nakon-razornih-potresa-donosimo-njihove-price/

22. 11. U emisiji „Kod nas doma“ objavljena je reportaža o pripremama za utrku Zagreb Advent Run:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 11. Večernji list objavio je priču o našoj Goranki Perc, Patriku Radotiću i Davidu Lonjaku, kandidatima za Volonterskog Oskara:

Otkrijte zašto je ova trojka zaslužila Volonterski Oskar

Goranka Perc u udruzi Nismo same nesebično pomaže onkološkim pacijenticama, Patrik Radotić iz Malog zmaja hodao je od Zagreba do Rijeke kako bi prikupio sredstva za kupnju ruksaka djeci slabijeg imovinskog statusa, a David Lonjak je kao vatrogasac DVD-a Kašina hrabro raščišćavao ruševine potresa u Zagrebu i Petrinji te tješio ljude koji su ostali bez svega.

 1. 11. U Plivi su svečano uručene nagrade udrugama i institucijama čiji projekti, prema odabiru zaposlenika te kompanije, poboljšavaju i unaprjeđuju iskustva pacijenata. Među nagrađenima je i Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME.

PLIVA donirala 200.000 kuna udrugama koje brinu o pacijentima, među nagrađenima su i NISMO SAME

 1. 11. Na portalu Nismo same objavljena je priča Ivone Žuti „Ivona, bojim se da je rak…“:

Ivona, bojim se da je rak…

 1. 11. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je intervju koji je Ivana Kalogjera napravila s Ivanom Brkić Biloš, dr. med., voditeljicom Služba za epidemiologiju i prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

Stiže nova mobilna aplikacija za izračun rizika za razvoj maligne bolesti

PROSINAC 2021.

 1. 12. Započela je 10. humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Tom smo prigodom prvi puta održali konferenciju za medije u prostoru Udruge:

Započela je 10. jubilarna humanitarna akcija Udruge NISMO SAME

 1. 12. U povodu početka 10. humanitarne akcije za projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama ideš s nama", Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same, gostovala je na HRT-u, u Studiju 4.

Humanitarna akcija "Nisi sama, ideš s nama"

U povodu početka 10. humanitarne akcije prikupljanja novca za projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama ideš s nama", kojoj je cilj osigurati novac za prijevoz na kemoterapiju žena oboljelih od raka, predsjednica Udruge žena liječenih od raka „Nismo same" Ivana Kalođera gostujući u Studiju 4 govorila o značenju te akcije, ali i o važnosti ranog otkrivanja raka i ostalim problemima vezanima uz tešku dijagnozu.

 1. 12. Vijest o početku 10. humanitarne akcije i ovoga su puta prenijeli brojni mediji:

Hvala medijima na podršci našem projektu “Nisi sama – ideš s nama!”

 1. 12. Svoj unikatni nakit za našu 10. humanitarnu akciju donirala je i umjetnica Sanja Birač, koja stoji iza čakovečkog brenda DotArt Sanja:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

3. 12. O tome što besplatan taksi prijevoz na kemoterapiju znači našim korisnicima za 24sata govorila je Brigita Flojhar:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

3. 12. Dopredsjednica Nismo same, Goranka Perc, primila je Volonterskog Oskara za njezin nesebičan angažman u Udruzi. Najvolonterom Grada Zagreba proglašen je David Lonjak DVD-a Kašina:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

4. 12. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Emocionalno zlostavljanje: kada riječi zadaju udarce“:

Emocionalno zlostavljanje: kada riječi zadaju udarce

5. 12. Portal zagreb.info objavio je razgovor s našom Gorankom Perc, ženom koja pomiče granice:

ŽENA KOJA POMIČE GRANICE Dijagnoza raka dojke joj je promijenila životne prioritete, propješačila je 900 kilometara! - Zagreb.info

Ovo je jedna od onih priča koju kada pročitate ostavi na vas snažan dojam. U jednom trenutku bi zaplakali, u drugom se divite snazi koju te žene posjeduju, ali jedno je sigurno, ova priča ne ostavlja ravnodušnim i tjera vas da dobro promislite o svom životu.

6. 12. Na portalu Nismo same objavljena je anketa koju u sklopu diplomskog rada provodi Kati Kezić, apsolventica na diplomskom studiju psihologije u Zadru:

Studentica istražuje kako okolina te fizička i psihička stanja utječu na tijek i ishod bolesti. Uključite se!

 1. 12. Nakon stadiona Hajduka i Dinama, Josip Maršić u prodaju je stavio stadion Kantride. Prodajom sva tri stadiona prikupio je za udrugu Nismo same iznimno vrijednih 17 000 kuna. Hvala!
 2. 12. U sklopu Zagreb Advent Runa udruga je u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb imala svoj štand i predstavila se trkačima:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 12. Održan je Zagreb Advent Run, najveselija i najzabavnija adventska utrka koja je okupila 2132 sudionika iz čitave Hrvatske, ali i drugih zemalja, koji su trčali i hodali za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

Više od 2000 kostimiranih sudionika na Zagreb Advent Runu trčalo za žene oboljele od raka

 1. 12. Gloria je objavila razgovor s našom Gorankom Perc:

Hrabra žena: Nakon borbe s karcinom propješačila je zahtjevno hodočašće, a sad 'odradila' i Zagreb Advent Run

Uporna, hrabra i nezaustavljiva - riječi su koje najbolje opisuju Zagrepčanku Goranku Perc (48), dopredsjednicu Udruge Nismo same, za podršku ženama koje su preboljele ili imaju rak. I sama je prije četiri godine pobijedila karcinom dojke, nakon toga hodočastila Putem sv. Jakova, a sada je spremna za novi izazov.

 1. 12. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Točno je godinu dana od donošenja strateškog dokumenta za borbu protiv raka, a Hrvatska i dalje stoji na istom mjestu. Što bi trebali biti prioriteti?“:

Točno je godinu dana od donošenja strateškog dokumenta za borbu protiv raka, a Hrvatska i dalje stoji na istom mjestu. Što bi trebali biti prioriteti?

 1. 12. Osnivačica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera, gostovala je u emisiji Eter familijas na Radio Sljeme. S urednicom i voditeljicom, Nevenkom Rodić Erdelja, razgovarala je o Udruzi, projektu "Nisi sama - ideš s nama!", utrci Zagreb Advent Run te božićnoj humanitarnoj akciji:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 12. Na portalu Nismo same objavljena je priča Antonije Perić „Bilo mi je teško prihvatiti činjenicu da ću postati ćelava“:

Bilo mi je teško prihvatiti činjenicu da ću postati ćelava

 1. 12. Na portalu Nismo same objavljena je priča Ivane Skender „Mjesecima sam bila nepokretna, a danas mogu i plesati“:

Mjesecima sam bila nepokretna, a danas mogu i plesati

 1. 12. Goranka Perc bila je gošća emisije „Kod nas doma“. Govorila je o tome kako ju je bolest promijenila u osobu koja sada živi punim plućima:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 12. Na portalu 24sata objavljen je video o udrugama dobitnicama novčane donacije tvrtke Pliva:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 12. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Čeka li nas sveobuhvatna reforma zdravstva ili Vili Beroš priprema još jedan dokument koji se nikada neće realizirati?“:

Čeka li nas sveobuhvatna reforma zdravstva ili Vili Beroš priprema još jedan dokument koji se nikada neće realizirati?

 1. 12. Povodom donacije tvrtke Pliva na portalu 24sata objavljen je razgovor s predsjednicom Nismo same, Ivanom Kalogjera:

Udruga Nismo same: Besplatan taksi prijevoz za oboljele od raka godišnje koristi gotovo 280 žena

Zbog toga je povodom obilježavanja 100 godina uspješnog farmaceutskog poslovanja Pliva, ponosna članica Teve, najveće svjetske generičke kompanije, koja ove godine slavi svoj 120. rođendan, organizirala natječaj "Zajedno prema zdravlju" za dodjelu financijske potpore udrugama i institucijama koje razvijaju aktivnosti usmjerene na pacijente i njihove njegovatelje te tako pružaju podršku liječenju.

 1. 12. Goranka Perc bila je gošća Mladenke Šarić, urednice i voditeljice emisije „One nastupaju“ na Mreža tv:

ONE NASTUPAJU - GORANKA PERC: MOJ VOLONTERSKI OSKAR 24.12.2021.

ONE NASTUPAJU - GORANKA PERC: MOJ VOLONTERSKI OSKAR 24.12.2021.MrežaTV

 1. 12. Tjednik Express i 24sata predstavili su 11 ljudi koji nas inspiriraju da budemo bolji ljudi. Na tom popisu našla se i osnivačica Nismo same Ivana Kalogjera:

Dobri ljudi i dobre priče. 11 selfieja 'malih' junaka koji nas inspiriraju da budemo bolji ljudi

'MALI' LJUDI, VELIKA DJELA Kraj godine vrijeme je rekapitulacije. Express je, u kratkim crtama, skupio ono dobro u dobrim ljudima. U običnim ljudima koji su oko nas. I koji svaki dan, pomalo, grade sreću i dijele je dalje. Nije to sasvim lako, ali je zaista važno u godinama koje nas pritišću drugim problemima.

 1. 12. Portal Ženski recenziraj odlučio je za Božić financijski pomoći udrugama čiji je rad pohvaljen u njihovoj grupi. Donaciju su primile i Nismo same. Hvala!

Odlučili smo uljepšati blagdane onima kojima je to najpotrebnije i donirali smo ukupno 12 000 kn ovim udrugama - Ostalo - Ženski recenziRAJ

Pokloni ispod božićnog drvca. Bogat blagdanski stol. Nova odjeća za posebne prigode. Toplina. Lampice. Mnoštvo zagrljaja, poljubaca i osmijeha. Tako nekako zamišljamo blagdane. Nažalost, mnogi među nama nemaju takve privilegije.

 1. 12. Na portalu Nismo same objavljena je priča Antonije Žeravice „Unatoč bolesti i brojnim operacijama magistrirala sam socijalni rad i bila među najboljim studentima u generaciji“:

Unatoč bolesti i brojnim operacijama magistrirala sam socijalni rad i bila među najboljim studentima u generaciji

 1. 12. Na portalu Nismo same objavljen je posljednji od osam tekstova Ivane Kalogjere prijavljenih u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije „Koliko vrijedi jedan ljudski život?“:

Koliko vrijedi jedan ljudski život?

 1. 12. U sklopu projekta "Nisi sama - pitaj bez srama!" objavili smo novogodišnju poruku naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje. Projekt je podržao Ured za zdravstvo Grada Zagreba:

Nisi sama - pitaj bez srama! /Novogodišnji specijal 2021./

U sklopu našeg projekta "Nisi sama - pitaj bez srama!" objavljujemo novogodišnju poruku naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje. Svima želimo zdravu, sretnu...