Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u ponedjeljak, 20. rujna, u prostoru Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27), s početkom u 10.30 sati, organizira okrugli stol na temu potpore osobama koje se liječe od malignih bolesti.

Priključite nam se!

U radu skupa sudjelovat će:
Renata Sabljar Dračevac, dr. med., predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora
Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu
dr. sc. Mirela Šentija Knežević, prof. log., v. d. pročelnica Ureda za zdravstvo Grada Zagreba
dr. sc. Marinka Bakula-Anđelić, zamjenica v. d. pročelnice Ureda za socijalu skrb i osobe s invaliditetom Grada Zagreba
Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge NISMO SAME
Goranka Perc, dopredsjednica Udruge NISMO SAME
taksisti Udruženja Radio Taxi Zagreb
onkološke pacijentice

Jedan od problema koji su prepoznale NISMO SAME je problem je prijevoza onkoloških pacijenata na kemoterapiju i s kemoterapije, a u svrhu čega smo razvili jedinstvenu socijalnu uslugu taksi prijevoza za žene koje se liječe od malignih bolesti pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama!“. Uslugu projekta od ožujka 2018. koristilo je 436 žena oboljelih od raka, a financiran je isključivo sredstvima prikupljenim kroz humanitarne akcije.

Udruga je u stalnoj kampanji kako bismo skrenuli pozornost na važnost ove usluge, koju želimo učiniti dostupnom svim građanima oboljelima od malignih bolesti, po uzoru na praksu u brojnim zapadnoeuropskim državama u kojima je usluga taksi vožnje na kemoterapiju dio police zdravstvenog osiguranja.

Budući da se od 16. do 22. rujna u čitavoj Europi obilježava Europski tjedan mobilnosti želja nam je, uz potporu Ureda za socijalu skrb i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, otvoriti raspravu i o ovoj specifičnoj vrsti mobilnosti koja često znači život te ujedno ukazati i druge probleme vezane uz kvalitetu života onkoloških pacijenata.