Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske već sedmu godinu organizira Tjedan ljepote i to u svrhu promicanja kulture njege lica i tijela te ujedno pružanja prilike što većem broju građana da posjete renomirane kozmetičke salone. 

U Tjednu ljepote, od 10. do 16. veljače, sudjelovat će kozmetički saloni iz Baške Vode, Bjelovara, Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Otoka Dalmatinskog, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita i Zagreba. 

Saloni će klijentima nuditi različite kozmetičke tretmane po fiksnoj cijeni – jedan tretman = 100,00 kn, a čija je vrijednost u redovnoj ponudi višestruko veća. 

Cilj je manifestacije potaknuti građane Hrvatske da u ovom ubrzanom načinu života odvoje vrijeme za sebe. Upravo današnji koncept i stil življenja zahtijevaju konstantnu njegu lica i tijela pa su tretmani i stručni savjeti kozmetičara neophodni za održavanja zdrave kože lica i tijela, uljepšavanja i uklanjanja estetskih nedostataka lica i noktiju, te podizanja samosvijesti i radne sposobnosti klijenata. Stoga Udruženje kozmetičara kroz Tjedan ljepote također želi osvijestiti građane kako kozmetički saloni ne nude samo tretmane uljepšavanja nego njihove usluge imaju važnu ulogu i u očuvanju zdravlja. 

Humanitarna nota manifestacije 

Manifestacija je svake godine do sada imala humanitarni karakter – jer dobrota je prava ljepota života. Ove godine je Udruženje dio iznosa od kotizacija salona odlučilo donirati Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME. Udruga Nismo same provodi niz humanitarnih akcija za pomoć ženama, a  definitivno jedna od poznatijih je akcija „Nisi sama – ideš s nama“,a kojoj je glavni cilj pokrivanje troškova odlaska na terapiju žena oboljelih od malignih bolesti.

Jedna od najjačih obrtničkih grana

Samo Udruženje kozmetičara RH osnovano je početkom 2013. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kozmetičke struke, kao jedne od najjačih obrtničkih grana. Kako bi se održali standardi struke i unaprijedila profesionalnosti kozmetičara, Udruženje organizira edukacije, radionice te savjetovanja. Naime, posao kozmetičara podrazumijeva stalno učenje i napredovanje jer baviti se tom strukom znači pratiti razvoj medicine, biokemije, kozmetologije, farmakologije, biologije i ostalih područja. Ubrzan ritam života zahtjeva konstantnu njegu lica i tijela pa su tretmani i stručni savjeti kozmetičara neophodni u cilju održavanja zdrave kože lica i tijela, uljepšavanja i uklanjanja estetskih nedostataka lica i noktiju, te podizanja samosvijesti i radne sposobnosti klijenata

Popis salona koji sudjeluju u Tjednu ljepote i lista tretmana koji nude po nižoj cijeni nalaze se na službenoj stranici događanja: http://www.tjedan-ljepote.hr/popis-gradova-i-salona/

Više o manifestaciji potražite na: http://www.tjedan-ljepote.hr/   i https://www.facebook.com/tjedanljepote/