Moje ime je Kati Kezić, rođena sam u Splitu i trenutno sam apsolventica na diplomskom studiju psihologije u Zadru. U posljednje dvije godine studija razvila sam interes i ljubav prema zdravstvenoj psihologiji, grani psihologije koja se fokusira na otkrivanje bitnih psiholoških varijabli koje utječu na naše zdravstvene ishode. Radi se o relativno mladom području koji svake godine jača, raste i okuplja sve veću zajednicu znanstvenika. 

Ovim putem Vas pozivam na sudjelovanje u istraživanju za moj diplomski rad, pod mentorstvom prof. dr. sc. Anite Vulić-Prtorić.

Želim istražiti tzv. biopsihosocijalni model u kontekstu raka dojke. Specifičnije, istražit ću kako karakteristike koje su biološke, psihološke i društvene prirode mogu potencijalno pridonijeti zdravstvenim ishodima, ali i životnoj prilagodbi nakon dijagnoze. 

Osim što ima iznimnu znanstvenu vrijednost, ovaj model ima i važne praktične implikacije jer može poslužiti kao važan okvir za kreiranje raznih interventnih ili edukativnih programa za različite skupine.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno, a ono što odgovorite u upitniku ni na koji se način ne može povezati s vama osobno. Također, rezultati će biti prezentirani isključivo na grupnoj razini. 

Važno mi je da znate da je istraživanje odobrilo Etičko povjerenstvo Sveučilišta u Zadru. 

Što se tiče sudjelovanja, predviđeno vrijeme trajanja ispunjavanja upitnika je 20 minuta. Svaki u cijelosti ispunjeni upitnik za mene ima posebnu vrijednost te cijenim vrijeme koje ste uložili u njegovo ispunjavanje, a kako bih ja došla do svog cilja.

Djelomično ispunjeni upitnici ne pohranjuju se u sustav pa vas molim da nastojite doći do kraja upitnika, do opcije “Podnesi”.

Za sva pitanja u vezi istraživanja možete me kontaktirati na: kezic.kati@gmail.com.

 

Upitnik možete ispuniti ovdje: 

 

Biopsihosocijalni pristup

Poštovane, Moje ime je Kati Kezić, iz Splita sam i apsolventica sam studija psihologije u Zadru i Vaše sudjelovanje mi je potrebno za diplomski rad. Tema istraživanja se fokusira na otkrivanje prediktora nekih aspekata psihološkog funkcioniranja žena s rakom dojke, pod mentorstvom prof. dr. sc. Anite Vulić-Prtorić.