U nedjelju je ispred hotela The Westin Zagreb, točno u podne, započela prava blagdanska čarolija pod nazivom Zagreb Advent Run! Najveselija i najzabavnija adventska utrka okupila je 2132 sudionika koji su u šarenim kostimima otrčali i prehodali 5 i 10 kilometara te dodatno uljepšali ukrašeni centar Zagreba. Utrka ima i humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija utrke donirati Udruzi „Nismo same“ za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ putem kojeg se osigurava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.

Zagreb Advent Run još od prijašnjih godina zasluženo nosi titulu najveće adventske utrke, a interes je i ove godine bio velik. U jedinstvenom predbožićnom ugođaju, uz puno smijeha i zabave na šestoj humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run sudjelovalo je 2132 sudionika iz gotovo 30 država. Start utrke je bio ispred hotela The Westin Zagreb, a gledatelji su osim pružanja podrške trkačima mogli uživati u šarenim kostimima koji su zasigurno donijeli brojne osmijehe na lica.

Najbrži muški trkač bio je Ivan Bulić, a istrčao je 5 km za 15:56. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Lucija Kopić koja je istrčala istu trasu za 18:51. trkačima mogli uživati u šarenim kostimima koji su zasigurno donijeli brojne osmijehe na lica. Najbrže vrijeme na 10 kilometara – 37:25 imao je Luka Špehar. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:54.

Utrka je omiljena brojnim trkačima, ali i humanitarcima jer osim što promovira fizičku aktivnost i brigu o zdravlju donosi i svoj plemeniti cilj. Ovogodišnja utrka poslala je značajnu poruku hrabrim ženama oboljelim od raka da nisu same i pružila im podršku u njihovoj životnoj borbi.

„Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj udruzi, jednostavno kao da sanjate. Ova humanitarna akcija nam je od velikog značaja jer se troškovi projekta pokrivaju isključivo donacijama. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge i olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste“, rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

Zadovoljstvo su iskazali i sami organizatori Zagreb Advent Run utrke. „Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja pruža odličnu atmosferu, a sinonim je za druženje s obitelji i prijateljima te ono najbitnije – pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što već šestu godinu zaredom činimo nešto lijepu za našu zajednicu, a svakako nas veseli i velik broj sudionika koji uvijek dođu u najboljem raspoloženju i najveselijim kostimima!“ izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

„Zahvalili bismo još jednom svim trkačima, navijačima, volonterima i partnerima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Možemo reći da smo i ove godine, u izazovnim vremenima, pokazali kako zajedničkim snagama možemo činiti plemenita djela koja znače život i to baš u ono najljepše blagdansko vrijeme“, rekao je Berislav Sokač, organizator i idejni začetnik Zagreb Advent Runa.

Fotografije: Goran Mehkek/CROPIX, Zagreb Advent Run i privatni album