Udruga NISMO SAME osnovana je u ožujku 2017. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena, zatim pružanja podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacije i boljeg informiranje bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanja svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito.

Tijekom pet godina svog postojanja, Udruga Nismo same iza sebe ima niz vrlo zapaženih projekata nastalih na iskustvu osnivačice i predsjednice Udruge Ivane Kalogjere. Najpoznatiji u javnosti je projekt socijalne usluge, prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama!“. Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, a suradnja na projektu uspostavljena je i s KBC-om Zagreb te Klinikom za tumore KBC-a „Sestre milosrdnice“. Udruga je do sada organizirala osam humanitarnih akcija u cilju prikupljanja novca za pokrivanje troškova taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju. Projekt su do sada koristile 523 žene kojima je osigurano gotovo 18 000 besplatnih vožnji na terapiju i s terapije. Udruga ne samo što je prepoznala važnost takve usluge, već je time skrenula pozornost na status oboljelih žena u društvu, u obitelji i na poslu.

Projekt se, unatoč pandemiji, neometano provodio tijekom čitave 2021. godine u kojoj je uslugu koristilo 259 žena, različite životne dobi. Nažalost, 18 korisnica je preminulo.

Vrijednost našeg projekta prepoznale su i brojne kompanije. S projektom „Nisi sama – ideš s nama!“ Udruga NISMO SAME 2021. godine prijavila se na natječaj kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ te smo odabrani kao jedna od četiri Udruge kojima je doniran iznos od 50.000 kuna.

U Zagrebu je 12. prosinca 2021. godine održana prava blagdanska čarolija pod nazivom Zagreb Advent Run koja je okupila čak 2132 sudionika iz zemlje i inozemstva. Trčalo se za naš projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju, za koji je prikupljeno vrijednih 40.000 kuna.

Za projekt smo 2021. godine dobili i novčanu potporu Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, također u iznosu od 40.000 kuna.

U sklopu projekta prijevoza žena na kemoterapiju pokrenut je i potprojekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji, a u svrhu čega je otvorena i posebna e-mail adresa podrska@nismosame.com na koju nam se za pomoć i savjet u četiri godine koliko traje projekt javilo 311, uglavnom žena oboljelih od raka, ali i članova njihovih obitelji i nekolicina obiteljskih prijatelja. U 2000. godini usluga je imala 49 korisnika.

Na projektu je ostvarena suradnja sa psihijatricom Majom Vukoja s KBC-a Zagreb koja je napisala više desetaka stručno-popularnih članaka koji su objavljeni na portalu Nismo same. S doktoricom Vukoja snimili smo i 12 kratkih video poruka u kojima ona odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Za projekt smo u 2021. godini dobili i novčanu potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Tijekom 2021. Udruga je provela crowdfunding kampanju „Nisi sama, useli s nama“ za uređenje prostora u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m². Prostor je Grad Zagreb Udruzi Nismo same dodijelio na korištenje 21. svibnja 2020. (na rok od pet godina), a kako je isti zahtijevao uređenje i ulaganja, odlukom Skupštine NISMO SAME pokrenuta je crowdfunding kampanja u trajanju od 14. travnja do 31. svibnja 2021. godine.

U prostor u čije je uređenje uloženo 307.479,38 kn u materijalu i uslugama te 55.426,61 kn u stvarima što ukupno iznosi 362.905,99 kn, uselili smo u prosincu 2021. godine.

Tijekom 2021. godine Udruga je organizirala i provela i tri humanitarne akcije za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“

Središnja platforma rada Udruge su portal Nismo same i njemu pripadajuće društvene mreže (Facebook stranica koja ima više od 43 000 pratitelja, Instagram, YouTube, Twitter, Linkedin).

U sklopu natječaja za poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije 2021. godine odobrena su dva projekta naših članica: Ivane Kalogjere i Tanje Rudež. Svi tekstovi u sklopu projekta objavljeni su na portalu Nismo same.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, 19. rujna 2021. organizirali smo kampanju „Nisi sama – hodaj s nama!“ i prošetali centrom Grada Zagreba. Događajem smo poslale poruku da je svaki dan pola sata hoda važno za mentalno i tjelesno zdravlje, a podršku su nam došli pružiti brojni građani, ali i saborski zastupnici te predstavnici Grada Zagreba.

U ožujku 2021. Udruga NISMO SAME pokrenula je, u suradnji s udrugama Sve za nju, Oncoput i Europa Donna, kampanju ‘Ne odustajem’ koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke.

Kampanja je zamišljena kao trajna platforma osnaživanja žena s metastatskim rakom dojke, koje nikada neće odustati. Njihove priče, stručna predavanja liječnika, savjeti kako se nositi s dijagnozom, nuspojavama liječenja, kao i savjeti kako biti podrška, nalaze se na službenoj stranici kampanje Neodustajem.hr.

Udruga je 2021, godine (petu godinu za redom) na portalu i FB stranici provela i vrlo zapaženu kampanju “U listopadu nosimo roza!”. Cilj kampanje je apelirati na podizanje svijesti javnosti o raku dojke, bolesti od koje svake godine diljem svijeta oboli više od dva milijuna ljudi, uglavnom žena. Podršku kampanji dala je tvrtka L’Oreal Adria koja je osigurala poklone za žene koje su na Nismo same objavile svoje priče.

Udruga je 2019. godine u sklopu kampanje „U listopadu nosimo roza!“ snimila spot s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester o samopregledu grudi.  Na YouTube kanalu Udruge video s Idom Prester do sada je pregledan više od 207 tisuća puta, a ono na što smo dodatno ponosne podatak je da je više od 10 žena prateći upute Ide Prester na vrijeme otkrilo malignu bolest.

U listopadu 2020. godine potpisan je ugovor za projekt „Žene za žene“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – Faza II. Nositelj projekta je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, a uz NISMO SAME partneri na projektu su: Grad Zagreb, Hrvatski zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb. Kroz projekt, čija je ukupna vrijednost 1.392.450,00 kuna, u 2021. godini zaposleno je 15 žena, od toga osam u udruzi NISMO SAME. Naše gerontodomaćice skrbile su o 124 onkoloških pacijentica, tako što su ih pratile na kemoterapiju i zračenje u zagrebačke bolnice, pružale im pomoć u kući za vrijeme liječenja, za njih su obavljale poslove održavanja higijene stambenog prostora, obavljale kupnju namirnica, pripremu objeda, odlazile im u ljekarnu po lijekove i sl.  Projekt završava 26. travnja 2022., a gerontodomaćice su zaposlene do 31. ožujka 2022. Projekt je koordinirala dopredsjednica Udruge Goranka Perc.

Dopredsjednica Udruge Goranka Perc poznata je po tome što je 2018. godine prehodala Camino, a svoj 900 kilometara dug put posvetila je svim ženama oboljelima od raka, za svoj je humanitarni rad 2021. godine nagrađena nagradom Volonterski Oskar.

Tijekom 2021. godine Goranka Perc bila je i jedna od 20 polaznika treće generacije Akademije (odabrana između 77 kandidata), a ulaskom u program, osim kompetencija koje je stekla vezano uz razvoj poslovnih i organizacijskih vještina, postala je trajnom članicom alumni zajednice Akademije i ACT Grupe.

Udruga Nismo same  u 2021. godini uprihodila je 1,589.527,00, od toga 1.052.197,85 kuna donirale su pravne i fizičke osobe.

Radom Udruge upravlja Skupština koja ima 15 redovnih i 16 pridruženih članova.

Poput 2020. godine, i 2021. je bila je puna izazova za cijeli svijet pa tako i za našu Udrugu i njezine članove i članice. Nažalost u 2021. izgubili smo i dvije drage članice Udruge: Ljiljanu Pranjić i Boženu Dujmović. Budući da su obje bile i velike donatorice, našim prerano umrlim članicama posvetili smo 10. humanitarnu akciju.

Iz epidemioloških razloga najveći dio aktivnosti Udruge u 2021. godini odvijao se online.

 

SIJEČANJ 2021.

 1. 1. Portal civilnodruštvo.hr objavio članak o 8. humanitarnoj akciji koju Udruga Nismo same provodi za prikupljanje novca za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju:

https://www.civilnodrustvo.hr/u-tijeku-humanitarna-akcija-udruge-nismo-same/?fbclid=IwAR1B3bGtUJBxtnvNEVixB-HbJZ9mq_wCArg5Gwz9_xIcpGJBCL0rIwzgtqM

 1. 1. Naša donatorica Dušica Hoban na svom je FB profilu objavila popis institucija koje je podržala donacijom. Ponosne smo da je među njima i Udruga Nismo same:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 1. Obilježili smo treću godišnjicu rubrike „Nisi sama – pitaj bez srama!“ – https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/
 2. 1. Portal Žene i mediji objavio tekst o 8. humanitarnoj akciji Udruge Nismo same i priču o mladoj dizajnerici Diani Zubak, studentici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, čija je poruka #poštujsisu bila zaštitni znak akcije:

https://www.zeneimediji.hr/podrska-majci-poruka-mlade-umjetnice-postujsisu-postala-je-zastitni-znak-osme-humanitarne-akcije-udruge-nismo-same/

 1. 1. Člankom na portalu Nismo same obilježile smo 14. nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice:

14. nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

 1. 1. Na portalu Nismo same objavljen je članak Tanje Rudež s preporukama o cijepljenju protiv covida-19 za onkološke bolesnike:

Preporuke za onkološke bolesnike o cijepljenju protiv covida-19: cijepite se!

 1. 1. Na službenim stranicama partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb, Udruga Nismo same raspisala je natječaj za zapošljavanje osam žena na poslovima – gerontodomaćica – u sklopu projekta „Žene za žene“, UP.02.1.1.13.0193, koji Udruga provodi u partnerstvu s Udrugom Europa Donna i Gradom Zagrebom.
 2. 1. Drage kolegice i prijateljice iz Udruge Narcisa iz Ludbrega i u 2021. godini podržale su donacijom naš projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju:

Udruga Narcisa

Udruga Narcisa ponovno u akciji ” Nisi sama ideš s nama” ♥️♥️ Nismo same .i u ove hladne dane možemo nekome ugrijati srce ..

 1. 1. Predsjednica Udruge Nismo same, Ivana Kalogjera, bila je gošća emisije „Zdrav život“ na HRT1. Bilo je riječi o našem jedinstvenom projektu besplatnog taksi prijevoza za žene oboljele od raka: https://youtu.be/TXDHGY4TXvo
 2. 1. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Nekad moraš osjetiti blizinu smrti da bi krenuo u novi život“:

Nekad moraš osjetiti blizinu smrti da bi krenuo u novi život

 1. 1. Na službenim stranicama partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb, udruga Nismo same raspisala je novi natječaj za zapošljavanje osam žena na poslovima – gerontodomaćica – u sklopu projekta „Žene za žene“, UP.02.1.1.13.0193, koji Udruga provodi u partnerstvu s Udrugom Europa Donna i Gradom Zagrebom. Na natječaj se prijavilo 36 osoba.
 2. 1. Portal Gloria.hr objavio članak o projektu „Žene za žene“. Nositelj projekta je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska, a uz NISMO SAME partneri na projektu su Grad Zagreb, Hrvatski zavodom za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb i Centar za socijalnu skrb Zagreb:

Pomoć u kući ženama s karcinomom: ‘Ljudi su jako usamljeni, ovo će koristiti na mnogo razina’

Udruga Nismo same objavila je natječaj za posao, odnosno otvorili su osam pozicija njegovateljica i osobnih asistentica za pomoć ženama oboljelih od m…

 1. 1. Kampanja #pinkypromiss, orijentirana ranom otkrivanju raka dojke i promoviranju važnosti samopregleda, koju je pokrenula grupacija 24sata, a u kojoj je aktivno sudjelovala i Udruga Nismo same, osvojila je nagrade u sedam kategorija i uzela pet zlata i dva srebra:

24sata i miss7 pomeli konkurenciju na prestižnoj svjetskoj pozornici i osvojili hrpu nagrada

Upravo smo dobili neke jaaako dobro vijesti pa smo ih željeli najprije podijeliti s tobom. Obzirom da si i ti dio cijele naše priče, jer sadržaj radimo za tebe i po tvojoj mjeri, zaslužuješ prva doznati da smo na svjetskom natjecanju osvojili pregršt nagrada Posebno smo ponosni na našu kampanju #pinkypromiss koja je osvojila pet zlata i dva srebra te je proglašena za najefikasniju native kampanju Najrelevantnije međunarodno natjecanje u području native oglašavanja zove se Native Advertising Awards.

 1. 1. Na portalu Nismo same objavljena je priča Jasenke Pregrad, poznate gestalt psihoterapeutkinje „Boriti se s rakom ili živjeti s njim“:

Boriti se s rakom ili živjeti s njim?

VELJAČA 2021.

1.2. O projektu „Žene za žene“ objavljena je vijest na portalu Treća dob:

https://trecadobhrvatska.com/zene-za-zene-pomoc-u-kuci-zenama-s-karcinomom/

 1. 2. U sklopu projekta „Žene za žene“, koji je financiran sredstvima EU u 100-postonom iznosu, otvorili smo prvo radno mjesto u Udruzi Nismo same. Na mjestu koordinatorice aktivnosti projekta zaposlila se dopredsjednica Udruge Goranka Perc na rok od godine dana. Čestitamo!
 2. 2. Novi portal zelimzdravlje.com objavio je tekst o radu Udruge Nismo same i našim projektima:

NISMO SAME – pokret hrabrih žena – Portal Zdravlje

U području onkologije Udruga žena oboljelih od raka i njena osnivačica i predjsednica Ivana Kalogjera, iskoračili su osvjetljavajući pitanja i probleme s kojima se suočavaju obične žene ohrabrujući ih da traže prava i pomoć koju zaslužuju.

 1. 2. Svjetski dan borbe protiv raka u Nismo same obilježili smo pričom Tonija Bilića, supruga dobitnice nagrade VAM za 2020. godinu, iz pera naše članice Ljiljane Pranjić:

Neki prinčevi ne dolaze na bijelom konju

 1. 2. Povodom Svjetskog dana borbe protiv raka Portal zadovoljna.hr prenio je s portala Nismo same priču naše autorice Valentine Hrdoman. Valentina je imala samo 21 godinu kada joj je dijagnosticiran rak jajnika:

Valentinina priča: Imala sam 21 godinu kad mi je liječnica rekla “Djevojčice, imaš rak jajnika”

Danas se obilježava Svjetski dan borbe protiv raka. Cilj mu je podizanje svijesti o oboljenjima, prevenciji, dijagnosticiranju i liječenju te zloćudne bolesti.

 1. i 5. 2. – Provedeni su razgovori za posao s 24 kandidatkinje koje su se javile na natječaj za posao na projektu „Žene za žene“. Razgovore  su provele Đana Atanasovska  iz udruge Europa Donna Hrvatska, Goranka Perc, dopredsjednica Udruge NISMO SAME,  psihijatrica Maja Vukoja i psihologinja Ivana Radić.
 2. 2. Na portalu Nismo same objavljena je priča Nikoline Svaline „Život jedne sise“:

Život jedne sise

 1. 2. Temeljem izvješća koje je podnijela Komisija za zapošljavanje, Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge NISMO SAME, donijela je odluku o zapošljavanju osam osoba u Udruzi NISMO SAME čije će se plaće financirati iz projekta „Žene za žene“, u periodu od 1. 4. 2021. do 1. 4. 2022. godine.
 2. 2. Svjetski dan bolesnika obilježili smo objavom nove priče naše autorice Marijane Bebić koja se 7. godinu za redom bori s rijetkom bolesti koja tumorima napada sve njezine vitalne organe:

Bolest je moj život okrenula naglavačke

 1. 2. U nazočnosti Gradonačelnika Grada Zagreba održana je press konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Žene za žene“:

Projektom ‘Žene za žene’ osigurat će se pomoć ženama oboljelima od malignih bolesti

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge ”Nismo same”, rekla je kako kao bivša onkološka pacijentica i sama dobro zna koliko je važna ova vrsta pomoći

EU projektom ‘Žene za žene’ 15 žena skrbit će o 90 žena oboljelih od malignih bolesti

U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je u petak EU projekt “Žene za žene”, koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegova…

EU projektom “Žene za žene” 15 žena skrbi o 90 žena oboljelih od malignih bolesti

U zagrebačkoj Gradskoj upravi predstavljen je u petak EU projekt “Žene za žene”, koji će omogućiti da se 15 teško zapošljivih žena zaposle kao njegovateljice koje će skrbiti o minimalno 90 žena oboljelih od malignih bolesti.

 1. 2. Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti obilježili smo dirljivom intimnom ispovijesti Kristine Sušanj Halar o borbi njezinog sina Noe koji je imao svega četiri mjeseca kada mu je dijagnosticiran maligni tumor jetre:

Moja beba ima tumor

 1. 2. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, Goranka Perc, dopredsjednica Udruge i Đana Atanasovska, voditeljica projekta “Žene za žene”, bile su gošće Tanje Novak u emisiji “Sistematski pregled”, na FB platformi Aljazeere. Bilo je riječi o našim projektima, o tome što sve stoji iza njihove uspješne provedbe, što znači volontirati i drugim zanimljivim temama:

Sistematski pregled: Nisi sama

Žene oboljele od karcinoma u Zagrebu već pet godina imaju podršku za odlazak na hemoterapiju i povratak besplatnim taksi prijevozom. Omogućiva im to udruženje „Nismo same”, a sada pokreću i novi projekt – „Žene za žene” – za pomoć u kući oboljelim ženama. Pratite nas: http://www.youtube.com/ajbalkans http://facebook.com/ajbalkans http://instagram.com/ajbalkans/ http://twitter.com/ajbalkans http://balkans.aljazeera.net

 1. 2. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, „Udana za bol (dok nas smrt ne rastavi)“:

Udana za bol (dok nas smrt ne rastavi)

 1. 2. Objavljen je letak za naš projekt „Žene za žene“.
 2. 2. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, koja u ime Grada Zagreba koordinira aktivnosti na projektu “Žene za žene”, bila je gošća Studija 4 na HRT4:

Žene za žene

No Description

 1. 2. Održana je Skupština Udruge Nismo same na kojoj je, među ostalim, donesena odluka o pokretanju crowdfunding kampanje za uređenje prostora koji je Udruzi Grad Zagreb 21. svibnja 2020. dodijelio na korištenje. Prostor zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se osigurao prostor, u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. Sve naše aktivnosti dosada su se odvijale iz naših domova.

OŽUJAK  2021.

 1. 3. Dopredsjednica Udruge Nismo same, Goranka Perc, o projektu „Žene za žene“ govorila je na Radio Sljemenu, u emisiji “Ordinacija”, urednice Nevenke Rodić Erdelja.
 1. 3. Na Facebook stranici Nismo same objavljen je teaser za novu kampanju „Ne odustajem“ koja je posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka dojke.
 2. 3. Na portalu Nismo same objavljeni su rezultati humanitarne akcije koja je trajala od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. godine, a u kojoj je za taksi prijevoz na kemoterapiju za korisnice našeg projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupljeno 133.236,74 kune:

Za „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupili smo novih 133.236,74 kune!

 1. 3. Na portalu i FB stranici Nismo same najavljen je online panel kojim je otvorena kampanja „Ne odustajem“, posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka dojke.
 2. 3. U skladu s epidemiološkom situacijom, online je obilježen 4. rođendan portala Nismo same:

Slavimo 4. rođendan portala Nismo same i nagrađujemo!

 1. 3. Članice Udruge Nismo same obilježile su 8. mart, Međunarodni dan žena.
 2. 3. Dopredsjednica udruge Nismo same, Goranka Perc, javila se uživo s Cvjetnog trga u emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“. Tema je bio projekt pomoći u kući za onkološke pacijentice „Žene za žene“.
 3. 3. Dopredsjednica Udruge Nismo same, Goranka Perc, gostovala je na Hrvatskom katoličkom radiju u emisiji „Aktualno u 11.15“, urednice Diane Tikvić:

Aktualno u 11.15 – 08.03.21. by Hrvatska katolička mreža

Stream Aktualno u 11.15 – 08.03.21. by Hrvatska katolička mreža on desktop and mobile. Play over 320 million tracks for free on SoundCloud.

 1. 3. King Cross Jankomir, u suradnji s Matejom Sučević, Majom Biondić, Deom Jagić i Nikolinom Žabčić, pokrenuo je prodajnu akciju osam ilustracija. Sav prihod od prodaje uplaćen je za pokrivanje troškova našeg projekta taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”
 2. 3. Uoči održavanja online panela koji je bio uvod u kampanju „Ne odustajem“, predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, javila se uživo u emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“ na HRT1.
 3. 3. Održan je online panel u povodu lansiranja kampanje „Ne odustajem“. Uz predsjednicu Nismo same, Ivanu Kalogjeru, gosti u studiju bili su: doc. dr. sc. Natalija Dedić Plavetić , prim. dr. med., pročelnica Poliklinike Klinike za onkologiju, KBC Zagreb; doc. dr. sc. Robert Šeparović, prim. dr. med., pročelnik Zavoda za internističku onkologiju Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice; Andreja Jurić, bacc.med. techn., glavna sestra Zavoda za internističku onkologiju Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice; Bruno Šimleša, sociolog i pisac. Panel je moderirala dr. sc. Ana Tečić Vuger, dr. med., Odjel za liječenje raka dojke Zavoda za internističku onkologiju Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice. Putem linka priključile su nam se Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge SVE za NJU i doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., predsjednica Hrvatskog foruma protiv raka dojke EUROPA DONNA:

Online panel u povodu lansiranja kampanje “Ne odustajem”

Uploaded by Nismo same on 2021-12-13.

 1. 3. Članica Udruge Nismo same Ljiljana Pranjić bila je gošća dnevnika Nove tv, a predsjednica Udruge, Ivana Kalogjera, gostovala je u Županijskoj panorami na HRT4. Za Dnevnik Nove tv izjavu su dale Ivana Kalogjera i Ljiljana Pranjić, dok je Ivana Kalogjera dala izjavu i za Dnevnik 3 HRT-a. O kampanji „Ne odustajem“ bilo je riječi i u vijestima na HR1 i HR2. Vijest o pokretanju kampanje objavila je i agencija HINA te brojni portali i tiskani mediji:

Kampanja NE ODUSTAJEM u medijima

 1. 3. Hrvatski katolički radio objavio je članak o gostovanju Goranke Perc na temu projekta „Žene za žene“:

Ženama oboljelim od raka pomagat će osobne asistentice | HKM

Projekt “Žene za žene” osposobit će i zaposliti 15 žena koje će pomagati ženama oboljelih od malignih bolesti. Pratit će ih na kemoterapiju u zagrebačke bolnice, obavljati kupnju namirnica te pružati pomoć u kući za vrijeme liječenja. Ako im je potreban samo razgovor, one su tu.

 1. 3. Časopis Gloria donio je priče žena oboljelih od metastatskog raka koje su sudjelovale u našoj kampanji „Ne odustajem“, Milene Obst, Tatjane Markač i Vesne Tokić, te dr. Ane Tečić Vuger.
 2. 3. Na Pučkom otvorenom učilištu započela je edukacija za gerontodomaćice zaposlene na projektu „Žene za žene“.
 3. 3. Portal živim.hr objavio priču o Tatjani Markač (65), umirovljenoj odgajateljici s Lošinja, koja je oboljela od hormonski ovisnog HER2 negativnog metastatskog raka dojke i aktivno se uključila u našu kampanju „Ne odustajem“:

‘Mjesecima sam imala strašne bolove u kostima, ali zbog netipičnih simptoma nitko nije sumnjao na rak’

Pokrenuta online kampanja “Ne odustajem”, trajat će tijekom ožujka, a posvećena je ženama s metastatskim rakom dojke hormonski ovisnim HER2 negativnim…

 1. 3. Objavljen je 100. broj biltena Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata. Dvije stranice u biltenu posvećenu su informacijama o projektu “Žene za žene” koji zajednički provode udruge Europa Donna Hrvatska i Nismo same, uz podršku Grada Zagreba.
 2. 3. Obilježile smo tri godine projekta „Nisi sama – ideš s nama!“. U te tri godine uslugu je koristilo 357 žena za koje je udruga platila 12.038 taksi vožnji u ukupnom iznosu 735.081,49 kuna.
 3. 3. Na 3. godišnjicu projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ predsjednica Udruge Nismo same, Ivana Kalogjera, bila je gošća Nataše Božić u emisiji N1 televizije “Točka na tjedan”:

No Title

No Description

 1. 3. Na Facebook stranici Nismo same u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“ objavili smo video poruku gospođe Milene Obst, umirovljene pravnice iz Požege, kojoj je prije dvije i pol godine dijagnosticiran metastatski rak dojke negativan na HER2:

Kampanja “Ne odustajem” – Milena Obst

Sjećam se kao danas tog trenutka i straha kada je doktorica na Institutu za tumore izustila te zlokobne riječi – imate metastatski rak dojke. Danas se osjećam odlično i radim sve normalno. Živim punim životom kao da nisam bolesna.

 1. 3. Na portalu 24sata objavljen je tekst o projektu besplatne pomoći u kući „Žene za žene“ koji zajednički provode Nismo same, Europa Donna Hrvatska i Grad Zagreb, a koji se u cijelosti financira sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda:

Žene velikog srca oboljelima od raka pomažu u kućanstvu: ‘Nije lako čistiti kada ste bolesni…’

Udruge Nismo same i Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna u suradnji s gradom Zagrebom pokrenule su jedinstveni projekt u kojem zapošljavaju gerontodomaćice kako bi pomogle oboljelima

 1. 3. O projektu „Žene za žene“ na svom je portalu izvijestila i Koalicija udruga u zdravstvu:

Projekt „Žene za žene” onkološkim pacijenticama osigurava pomoć u kući

Živite u Zagrebu, onkološka ste pacijentica i treba vam pomoć u kući tijekom liječenja? Udruga Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA, u partnerstvu s Udrugom žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME i Gradom Zagrebom, za vas je razvila projekt pomoći u kući.

 1. 3. O projektu “Ne odustajem” koji Nismo same provodi u suradnji s udrugama Europa Donna Hrvatska, SVE za NJU i Oncoput, u „Dobro jutro, Hrvatska“ govorile su naša članica Ljiljana Pranjić i specijalistica internističke onkologije, dr. sc. Ana Tečić Vuger, sa Zavod za internističku onkologiju Klinike za tumore.
 2. 3. O projektu “Ne odustajem” koji Nismo same provodi u suradnji s udrugama Europa Donna Hrvatska, SVE za NJU i Oncoput, objavljen je prilog u RTL Direktu. O važnosti projekta govorila je predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera, a o svom iskustvu suočavanja s dijagnozom Vesna Tokić.
 3. 3. Na Facebook stranici Nismo same u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“ objavili smo video poruku gospođe Vesne Tokić iz Zagreba kojoj je 2020. dijagnosticiran hormonski ovisan metastatski rak dojke negativan na HER2:

Kampanja “Ne odustajem” – Vesna Tokić

Kad pogledam iza sebe mogu reći da 2020. sigurno neću pamtiti kao glamuroznu godinu, ali ću je pamtiti kao godinu novih spoznaja i prijatelja, i kao godinu u kojoj sam postala – prava ja.

 1. 3. Ivana Kalogjera, predsjednica i osnivačica Udruge Nismo Same, gostovala je u emisiji “Isti kao i mi” koju emitira Radio 92FM – Slavonski Brod. Govorila je o kampanji “Ne odustajem”, koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke, i drugim projektima Udruge:

Gostovanje Ivane Kalogjere u emisiji “Isti kao i mi”

Ivana Kalogjera, predsjednica i osnivačica Udruge Nismo Same, gostovala je u emisiji “Isti kao i mi” koju emitira Radio 92FM – Slavonski Brod. Govorila je o kampanji “Ne odustajem”, koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke, i drugim projektima udruge.

 1. 3. U emisiji „Ključ zdravlja“ na Mreži tv objavljen je prilog o kampanji „Ne odustajem“. Izjavu je dala i predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera:

KLJUČ ZDRAVLJA 20.03.2021.

KLJUČ ZDRAVLJA 20.03.2021. MrežaTV

 1. 3. Na Facebook stranici Nismo same u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“ objavili smo video poruku gospođe Tatjane Markač, umirovljene odgajateljice s otoka Lošinja, koja se liječi od metastatskog hormonski ovisnog HER2 negativnog raka dojke:

Kampanja “Ne odustajem” – Tatjana Markač

U listopadu prošle godine nisam mogla sjediti pa me kćer na Institut za tumore dogurala u sanitetskom krevetu. Sada normalno hodam, mogu i potrčati.

 1. 3. Na radiju YammatFM objavljena je emisija o projektu „Žene za žene“:

Radio Aktivitet – Žene Za Žene, 22.03.2021.

No Description

 1. 3. Predsjednica i dopredsjednica Udruge nazočile su online webinaru u sklopu IEEPO sastanka u organizaciji tvrtke Roche na temu budućnosti zdravstva te nekim mogućnostima koje su se u zajednici pojavile tijekom pandemije.
 2. 3. Tamara Dorić napisala je za svoju sestru blizanku Tajanu pjesmu “Nisi sama”, a djevojke su je poklonile Udruzi Nismo same za naš 4. rođendan:

Nisi sama – Tamara i Tajana Dorić

Ova pjesma posvećena je svim ženama koje se liječe od maligne bolesti. Pjesma je poklon Tamare i Tajane Dorić za 4. rođendan portala i udruge Nismo same. Tekst i glazba: Tamara Dorić Aranžman: Siniša Radić Producent: Vlatko Cenić

 1. 3. Predsjednica i dopredsjednica Udruge nazočile su online IEEPO sastanku u organizaciji tvrtke Roche na temu budućnosti zdravstva.
 2. 3. Na Facebook stranici Nismo same u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“ objavili smo video poruku naše Ljiljane Pranjić koja se 20 godina liječila od raka dojke:

Kampanja “Ne odustajem” – Ljiljana Pranjić

Kako zadržati kvalitetu života nakon dijagnoze metastatskog raka? Svi mi, koji smo bili suočeni s mogućnošću odlaska s ovoga svijeta, definitivno živimo ispunjenije, bolje i kvalitetnije od nekoga tko nikada nije imao neki zdravstveni problem.

 1. 3. U sklopu kampanje „Ne odustajem“ na portalu Nismo same objavili smo kolumnu naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoja:

(Ne) odustajem

 1. 3. Obavijestili smo javnost o tome da će Nismo same, kao udruga koja promiče važnost zdravlja, sve svoje aktivnosti vezane uz Dan narcisa /27. 3./, zbog aktualne epidemiološke situacije, održati online.
 2. 3. U povodu Dana narcisa saborska zastupnica Renata Sabljar-Dračevac, predsjednica inicijative “Zastupnici protiv raka” i saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, koja i sama boluje od metastatskog raka dojke, uputila je pismo podrške našem radu i odluci da Dan narcisa, u vrijeme pandemije koronavirusa, kao odgovorna udruga, obilježimo online:

Sabljar-Dračevac: Čestitka u povodu Dana narcisa

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Renata Sabljar-Dračevac u petak je uputila čestitku u prigodi Dana narcisa, koji se ove godine obilježava 27. ožujka, te pozvala žene da se odazovu na redovite preglede ranog otkrivanja raka dojke.

 1. 3. Na Dan narcisa prisjetili smo se i žena oboljelih od metastatskog raka dojke. Na našoj FB stranici objavljen je video koji je povodom pokretanja kampanje „Ne odustajem“ snimila predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera:

Kampanja “Ne odustajem” – Ivana Kalogjera

Kampanju „Ne odustajem” pokrenuli smo s ciljem osnaživanja žena s metastatskim rakom dojke i na nju smo naročito ponosni. Važno je osnažiti i potaknuti žene da svojim liječnicima postavljaju prava pitanja i izaberu najbolju terapiju za sebe. Pogotovo danas kada je medicina toliko napredovala te kada postoje moderni lijekovi koji mogu osigurati kvalitetan život.

 1. 3. Obilježili smo 4. godine rada Udruge Nismo same.
 1. 3. Na portalu Nismo same objavljen je članak o nastavku kampanje ‘Ne zaboravi me’ koju je udruga Sve za Nju s partnerima, Hrvatskim društvom za ginekološku onkologiju te udrugama Nismo same, „JA KA“ i Hrvatskim društvom medicinskih sestara, tehničara i primalja, pokrenula u veljači prošle godine.

Nastavlja se kampanja ‘Ne zaboravi me’

 1. 3. Povodom odluke veledrogerija o obustavi isporuke lijekova, zbog velikog duga države, predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera javila se uživo za Dnevnik Nove tv. Komentirala je što takva situacija znači za onkološke pacijente i apelirala na hitno rješavanje iste kako životi ne bi došli u pitanje.

Obustava isporuke lijekova njima ugrožava život: “Ovo je za onkološke bolesnike neviđen stres, terapije se ne mogu odgađati”

Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus o obustavi isporuke lijekova razgovarala je s Ivanom Kalogjerom iz Udruge “Nismo same”.

31. 3. Povodom odluke veledrogerija o obustavi isporuke lijekova, zbog velikog duga države, predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera dala je izjavu za središnji Dnevnik HTV-a.

31. 3. U emisiji „Kod nas doma“ na HRT1 objavljen je prilog o našem radu:

Udruga Nismo same | Prije nekoliko dana udruga Nismo same proslavila je 4. rođendan. Sve te godine mnogobrojnim je ženama oboljelima od raka dojke pružila pomoć, utjehu i… | By Kod nas domaFacebook

Prije nekoliko dana udruga Nismo same proslavila je 4. rođendan. Sve te godine mnogobrojnim je ženama oboljelima od raka dojke pružila pomoć, utjehu i…

TRAVANJ 2021.

1.4. U novom broju zdravstvenog mjesečnika “Doktor u kući” objavljen je tekst o našoj kampanji “Ne odustajem”, koja je posvećena ženama oboljelima od metastatskog raka dojke, te inspirativne priče Ljiljane Pranjić, Vesne Tokić i Milene Obst.

2.4. Na Facebook stranici Nismo same, u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“, objavili smo video dr. sc. Ana Tečić Vuger, specijalistica internističke onkologije zaposlena na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice:

Kampanja “Ne odustajem” – Ana Tečić Vuger

Dobrom upravljanju nuspojavama onkološke terapije uvelike pridonosi i bolesnica sama, svojim odgovornim postupanjem i suradljivošću, stoga je vrlo važno da naše bolesnice prepoznaju vrijednost osobnog angažmana tijekom bolovanja i liječenja.

 1. 4. Na Facebook stranici Nismo same, u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“, objavili smo video Brune Šimleše:

Kampanja “Ne odustajem” – Bruno Šimleša

Važnost prave podrške je neopisivo važna za pacijente. Mi koji smo u sustavu podrške brinemo se za njihovo srce kako bi bilo maksimalno zaštićeno, jer onda i tijelo dobije snagu za pobjedu. Važno je naučiti pacijente da zdravije vole i prihvaćaju sebe, da ne budu strogi prema sebi i da uguše tog unutarnjeg kritičara.

 1. 4. Na Facebook stranici Nismo same, u sklopu naše kampanje „Ne odustajem“, objavili smo video doc. dr. sc. Roberta Šeparovića, pročelnika Zavoda za internističku onkologiju Klinike za tumore:

Kampanja “Ne odustajem” – Robert Šeparović

Zadatak je liječnika da, zahvaljući svome znanju i iskustvu, pokuša pronaći onaj način liječenja koji će za pojedinu osobu biti najbolji, koji će uvažiti pacijentova razmišljanja i želje.

 1. 4. Tjednik Nacional objavio je razgovor s Ivanom Kalogjera i Gorankom Perc o projektima Udruge. Povod je bila kampanja „Ne odustajem“.

Ivana Kalogjera: Pokrenule smo kampanju za pomoć ženama s metastatskim rakom dojke

Ivana Kalogjera, koja je i sama preboljela rak dojke, govori o portalu i udruzi Nismo same, koje je osnovala kao pomoć ženama oboljelima od te zloćudne bolesti Ivani Kalogjeri dijagnosticiran je rak dojke u svibnju 2015. Usred liječenja ostala je bez posla i dugo je pokušavala naći poveznicu izme

 1. 4. Ivana Kalogjera i Goranka Perc bile su gošće emisije “Metropola” na Mreža tv. Govorilo se o projektima Udruge:

METROPOLA 07.04.2021.

No Description

 1. 4. Predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera dala je izjavu za dnevnike RTL televizije i Nove tv na temu odgađanja kemoterapija zbog sukoba Vlade RH i veledrogerija:

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4012552/sve-vise-onkoloskih-pacijenata-svjedoci-da-ne-dobivaju-lijekove-trebam-ga-dobiti-svaka-tri-tjedna-vec-je-proslo-mjesec-dana/

Dok se opskrba lijekovima ne normalizira, pacijenti neće mirno spavati: “Nedopustivo je da se problemi prelamaju preko leđa najranjivijih”

Hrvatske bolnice s lijekovima stoje sve lošije, a veledrogerije ne popuštaju pa pacijenti ostaju bez terapija. Najavljeni model izravnog plaćanja onkoloških lijekova još nije zaživio, zbog čega bi nova runda sastanaka mogla biti održana ranije nego što je planirana.

 1. 4. Portal živim.hr u znak podrške kampanji „Ne odustajem“ objavio je inspirativnu priču naše članice Ljiljane Pranjić:

Ljiljana već 20 godina živi s rakom: ‘Sada znam da zahvaljujući medicini moj kraj nije ni blizu’

Udruge koje okupljaju žene oboljele od raka – Nisi sama, Sve za nju, Europa Donna Hrvatska i Oncoput pokrenule su online kampanju “Ne odustajem”, čiji…

 1. 4. Na portalu Nismo same objavljena je priča Danijele Novak „Sve ružno je iza mene, danas dišem život punim plućima“:

Sve ružno je iza mene, danas dišem život punim plućima

 1. 4. Završila je edukacija za žene zaposlene na projektu „Žene za žene“, a svih 15 žena koje su pohađale edukaciju primilo je diplomu.
 2. 4. Izašao je 26. broj časopisa Osmijeh u kojem je na stri stranice objavljen tekst o projektu „Žene za žene“ koji naša Udruga provodi u suradnji s Udrugom Europa Donna Hrvatska i Gradom Zagrebom.
 1. 4. Udruga je na platformi GoGetFunding pokrenula crowdfunding kampanju za uređenje prostora. Trajanje kampanje je do 31. svibnja, a cilj je skupiti 21.000 eura. Kao uvod u kampanju na YouTube kanalu Udruge objavljen je video:

Nisi sama, useli s nama!

Grad Zagreb Udruzi Nismo same na korištenje je 21. svibnja 2020. dodijelio prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m². Prostor zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se osigurao prostor, u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. Sve naše aktivnosti dosada su se odvijale iz naših domova.

 1. 4. Predsjednica Udruge Nismo same Ivana Kalogjera u novom prostoru Udruge dala je izjavu za OTV televiziju o radu Udruge i ciljevima crowdfunding kampanje.
 2. 4. Udruga je poslala priopćenje medijima o organizaciji crowdfunding kampanje. Izvještaje su objavili gotovo svi mediji u zemlji:

Udruga Nismo same pokrenula kampanju za uređenje prostora za onkološke bolesnice u Boškovićevoj

Pokrenuta je crowdfunding kampanja za uređenje prostora udruge nismo same u Boškovićevoj ulici, na Zelenom valu u Zagrebu, u kojem će se onkološke bol…

Udruga žena oboljelih i lječenih od raka pokrenula novu kampanju

“Naš novi prostor zamislile smo kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku.”

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4016390/udruga-nismo-same-pokrenula-kampanju-za-uredjenje-prostora-za-oboljele-nema-grijanja-ostecen-je-i-u-potresu/

Udruga Nismo same skuplja novac za uređenje prostora

UDRUGA NISMO SAME, koja pomaže ženama oboljelim od raka, dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46.20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja, pa su pokrenuli GOGetFunding kampanju.

U tijeku kampanja: Pomozite Udruzi “Nismo same” da uredi svoj prostor

Nakon godine rada od kuće Udruga Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja, pa je Udruga pokrenula GOGetFunding kampanju.

Udruga Nismo same skuplja novac kako bi uredili derutni prostor za podršku ženama oboljelima od raka

Udruga Nismo same, koja pomaže i skrbi o više stotina žena oboljelih od raka, lansirala je novu kampanju pod nazivom ‘Nisi sama, useli s nama!’.

 

Udruga ‘Nismo same’ skuplja novac za uređenje prostora, pomozite im svojim donacijama

Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi-prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im žele osigurati i prostor u kojem se neće osjećati same

UKLJUČI SE U AKCIJU: Nisi sama, useli s nama!

Kada joj je u svibnju 2015. godine dijagnosticiran rak, novinarka Ivana Kalogjera vjerojatno nije ni slutila da će usred liječenja ostati bez posla, a potom i osnovati portal „Nismo same” te istoimenu udrugu. Udruga je u javnosti najpoznatija po projektu „Nisi sama – ideš s nama!”, novoj socijalnoj usluzi taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Udruga Nismo same opet ima genijalan projekt za pomoć onkološkim pacijenticama. Evo kako pomoći

Udruga Nismo same pokreće projekt Nisi sama, useli s nama Nakon što su pokrenule inicijativu Nisi sama, ideš s nama, kojom su omogućile besplatan prijevoz o

 

Ivana Kalogjera: Pomažemo oboljelima od raka

Kampanjom GOGetFunding prikupljamo novac za uređenje prostora u kojem će se onkološke pacijentice, od kojih su mnoge usamljene, bez živućih članova obitelji i na rubu siromaštva, moći družiti i dobivati podršku, kaže predsjednica udruge Nismo same

 

Nismo same | Udruga za pomoć onkološkim pacijenticama “Nismo same” uz sve uspješne kampanje koje trenutačno provode pokrenule su i akciju “Nisi sama, useli s nama”… | By Kod nas domaFacebook

Udruga za pomoć onkološkim pacijenticama “Nismo same” uz sve uspješne kampanje koje trenutačno provode pokrenule su i akciju “Nisi sama, useli s nama”…

https://radio.hrt.hr/aod/zdravi-eter/379460/?fbclid=IwAR002TYzCZ6ZCs2QC2Jcpt14yjOtKp4NJi9fbZbHNZsLT8OUJ1cMlqY9ScI

Kampanja za opremanje prostora udruge “Nismo same” | Uređenje prostora potrebno je Udruzi “Nismo same”, koja daje podršku ženama oboljelim od malignih bolesti. Pokrenule su kampanju za opremanje prostora u… | By Zagrebačka panoramaFacebook

Uređenje prostora potrebno je Udruzi “Nismo same”, koja daje podršku ženama oboljelim od malignih bolesti. Pokrenule su kampanju za opremanje prostora u…

 1. 4. Dopredsjednica Udruge Goranka Perc bila je gošća Hrvoja Krešića na N1 televiziji. Bilo je riječi o projektu žene za žene, crowdfunding kampanji Udruge i drugim otvorenim pitanjima:

https://hr.n1info.com/video/perc-onkoloske-bolesnice-javljaju-nam-da-su-im-pregledi-i-terapije-odgodeni-2/?

 1. 4. Vijeća za elektroničke medije (VEM) objavilo je rezultate natječaja za poticanje kvalitetnog novinarstva. Na natječaj su stigle 202 prijave, a potporu je dobilo 90 projekata, među kojima su i dva projekta Nismo same: novinarki Ivane Kalogjere i Tanje Rudež:

https://vijesti.hrt.hr/eu/vem-ce-za-projekte-90-novinara-dodijeliti-gotovo-milijun-kuna-1476713?fbclid=IwAR0aYXpGXGMd6WzTYbM8cJ_thFuW3C0dVQjgZLaybDeNRkNbWq4QLZfdNcE

 1. 4. U 24sata objavljen je tekst u kojem se spominje naš projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju. Novinarka je izračunala da je za novac kojim je ministar platio platformu Cijepise država mogla podržati naš projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju i platiti 90 tisuća taksi vožnji za onkološke pacijente.

Vili, zašto? Bacili 4,3 milijuna na CijepiSe. Za taj novac 160 ljudi moglo je dobiti lijek za rak

Ministarstvo zdravstva naknadno je objavilo detaljan popis tvrtki i iznosa koje će dobiti za rad na platformi CijepiSe. Tvrtka Cuspis dobit će 600.000 kuna

 1. 4. Novinarka Zagrebačke panorame u novom je prostoru Udruge razgovarala s predsjednicom i dopredsjednicom Udruge. Prilog je objavljen na HRT4:

Kampanja za opremanje prostora udruge “Nismo same” | Uređenje prostora potrebno je Udruzi “Nismo same”, koja daje podršku ženama oboljelim od malignih bolesti. Pokrenule su kampanju za opremanje prostora u… | By Zagrebačka panoramaFacebook

Uređenje prostora potrebno je Udruzi “Nismo same”, koja daje podršku ženama oboljelim od malignih bolesti. Pokrenule su kampanju za opremanje prostora u…

 1. 4. Ivana Kalogjera bila je gošća emisije „Zdravi eter“ na Hrvatskom radiju Osijek. Emisija sadrži i razgovor s našom Ljiljanom Pranjić snimljen povodom kampanje „Ne odustajem“
 2. 4. Ivana Kalogjera gostovala je u emisiji „Isti kao mi“ koju emitira Radio 92FM – Slavonski Brod. Govorila je o projektima Nismo same s posebnim naglaskom na crowdfunding kampanju Udruge za uređenje prostora “Nisi sama, useli s nama!”:

Ivana Kalogjera gostovala na Radiju 92FM – Slavonski Brod

Ivana Kalogjera, predsjednica i osnivačica Udruge Nismo Same, gostovala je u emisiji “Isti kao mi” koju emitira Radio 92FM – Slavonski Brod. Govorila je o projektima Nismo same s posebnim naglaskom na crowdfunding kampanju Udruge za uređenje prostora “Nisi sama, useli s nama!”, koju do kraja svibnja možete podržati na https://gogetfunding.com/nismosame/.

 1. 4. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge, bila je gošća Michaele Ljubičić, u OTV-ovoj emisiji Svakodnevica:

Gostovanje Ivane Kalogjere na OTV-u, u emisiji Svakodnevica

U tijeku je crowdfunding kampanja za uređenje prostora Udruge Nismo same “Nisi sama, useli s nama!” https://gogetfunding.com/nismosame/ Tim je povodom Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge, 21. travnja bila gošća Michaele Ljubičić, u OTV-ovoj emisiji Svakodnevica.

 1. 4. Portal Novosti objavio je intervju s predsjednicom Udruge Nismo same:

Ivana Kalogjera: Pomažemo oboljelima od raka

Kampanjom GOGetFunding prikupljamo novac za uređenje prostora u kojem će se onkološke pacijentice, od kojih su mnoge usamljene, bez živućih članova obitelji i na rubu siromaštva, moći družiti i dobivati podršku, kaže predsjednica udruge Nismo same

 1. 4. Na Nismo same objavljena je priča Valentine Siročić „Taman sam počela živjeti kad su mi rekli da imam rak“:

Taman sam počela živjeti svoj san kad su mi rekli da imam rak

 1. 4. Potaknuta našim inovativnim projektom besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, po kojem su Nismo same poznate u regiji, Liga Protiv Raka Daruvar najavila je da kreće s projektom prijevoza onkoloških bolesnika na svom području:

Daruvarska Liga protiv raka prikupila preko pet tisuća kuna za prijevoz onkoloških bolesnika

Odaziv je bio dobar što nismo očekivali jer smo nedavno imali prodaju narcisa. Prikupljene donacije ići će za sve kojima je potreban liječnički prijevoz, a nemaju kako otići, kaže Milada Sofka

 1. 4. Podrška našoj GoGetFunding kampanji stigla je iz Berlina, od mlade dizajnerice Silke Hofmann.
 2. 4. Ivana Kalogjera i Goranka Perc te Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, u Saboru su se sastali s predsjednicom Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i neformalne skupine zastupnika “Zastupnici u borbi protiv raka”, Renatom Sabljar-Dračevac. Ured gospođe Sabljar-Dračevac o tome je izdao priopćenje:

https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/sabljar-dracevac-odrzala-sastanak-s-predstavnicima-udruga-pacijenata

SVIBANJ 2021.

1.5. Obilježili smo 1. maj, Međunarodni praznik rada. Iskoristili smo tu prigodu da još jednom ukažemo na problem radnih prava onkoloških pacijenata:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

1.5. Na Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Zašto oboljeli od raka pate od nesanice?“:

Zašto oboljeli od raka pate od nesanice?

 1. 5. Na situaciju u zagrebačkoj Klinici za tumore, koja je u sastavu KBC-a Sestre milosrdnice, onkološke udruge reagirale su otvorenim pismom u kojem traže hitno rješavanja dugogodišnjih problema koji su eskalirali odlaskom radiologa iz te ustanove. Pismo su potpisale udruge članice Platforme Onkologija među kojima su i Nismo same.

Udruge onkoloških pacijenata u otvorenom pismu: Vratimo dostojanstvo Klinici za tumore!

 1. 5. Novinarka Dada Žitko javila se u emisiju „Kod nas doma“ na HTV1 uživo iz prostora Udruge gdje je razgovarala s Ivanom Kalogjera i Gorankom Perc.

Nismo same | Udruga za pomoć onkološkim pacijenticama “Nismo same” uz sve uspješne kampanje koje trenutačno provode pokrenule su i akciju “Nisi sama, useli s nama”… | By Kod nas domaFacebook

Udruga za pomoć onkološkim pacijenticama “Nismo same” uz sve uspješne kampanje koje trenutačno provode pokrenule su i akciju “Nisi sama, useli s nama”…

 1. 5. Na poziv eurozastupnice Sunčane Glavak, Ivana Kalogjera i Goranka Per u Osijeku su sudjelovale u radu konferencije „Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije“. Govorile smo o našim projektima „Nisi sama – ideš s nama“ i „Žene za žene“ te upozorile na problem radno-pravnog statusa onkoloških pacijenata:

U Osijeku održana konferencija Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije

 

FIGHT&WIN: I u doba pandemije prevencija ostaje ključna u borbi protiv raka

Onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije /cc @DalmatinskiP

Zbog pandemije karcinomi se otkrivaju tek kad uznapreduju

EUROPA PONOVNO POČINJE SNAŽNU KAMPANJU PROTIV RAKA

 1. 5. Na povratku iz Osijeka za Zagreb predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, javila se uživo u emisiju „Zdravi eter“ Hrvatskoga radija Osijek.
 2. 5. Na poziv eurozastupnice Sunčane Glavak, Ivana Kalogjera i Goranka Per sudjelovale u radu konferencije „Fight&Win – onkološki bolesnici i izazovi u doba pandemije“ koja je održana u Karlovcu:

COVID – 19 nije jedina bolest koja nas tišti: Odazivajte se preventivnim pregledima bez straha

Europarlamentarka Sunčana Glavak danas u Karlovcu na konferenciji “Fight & Win” okupila liječnike, udruge i politiku na raspravi o onkološkim bolestima u doba pandemije

 1. 5. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, nastupila je u emisiji „Otvoreno“ komentirajući situaciju na Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice” iz perspektive onkoloških pacijenata. Uz nju gosti su bili Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice; Karolina Bolanča Čulo, radiologinja Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice; Tomislav Dulibić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice i tajnik Ministarstva zdravstva te Stanislava Laginja, tajnica Hrvatske udruge bolničkih liječnika. Urednica i voditeljica: Zrinka Grancarić:

Što se događa u Klinici za tumore?

Kako će završiti sukobi u Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, ima li predstojnica Zavoda Dijana Zadravec, koju optužuju za mobing, političku zaštitu, jesu li zbog svega ugrožena prava pacijenata?

Zadravec: Radiologinja Čulo je odbila obraditi 10 pacijenata, a privatno ih obradi 30

Zadravec je kao problem navela prelijevanje iz privatnog u javni zdravstveni sektor. Tvrdi da dio liječnika koji pacijente obrađuju privatno, za dio dijagnostičkih pretraga te pacijente šalju u bolnicu, gdje ih se obrađuje preko reda

 

 

Zadravec: ‘Dobila je zadatak, počela je uzdisati, a znam i razlog’; Bolanča Čulo: ‘Vlada atmosfera straha’

U emisiji HRT-a “Otvoreno” večeras se raspravlja o situaciji u Klinci za tumore u KBC Sestre milosrdnice u kojoj je kulminirao sukob između predstojni…

Zadravec: Otkrila sam da se u KBC-u događaju kriminalne radnje

EMISIJA Otvoreno na HRT-u se bavila situacijom u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, iz koje odlaze radiolozi, a djelatnici prosvjeduju.

 

Atmosfera ‘puna straha’ u Klinici za tumore: Optužbe padaju na sve strane, spominje se i kriminal u režiji supruga jedne liječnice

Kako će završiti sukobi u Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, ima li predstojnica Zavoda Dijana Zadravec, koju optužuju za mobing političku zaštitu, jesu li zbog svega ugrožena prava pacijenata?

Nove prljavštine iz Klinike za tumore, predstojnica optužila kolege za kriminal: Sve sam prijavila DORH-u – Novi list

Kako će završiti sukobi u Klinici za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”, ima li predstojnica Zavoda Dijana Zadravec, koju optužuju za mobing političku zaštitu, jesu li zbog svega ugrožena prava pacijenata? Sve navedeno bilo je tema “Otvorenog” na HRT-u. […]

Zadravec: Odbila je obraditi 10 pacijenata, privatno odradi 30. Bolanča Čulo: To nije istina

Prije nekoliko tjedana sam otkrila da se u KBC-u događaju kriminalne radnje u koje je upleten suprug Karoline Bolanče Čulo. Razumijem da njoj ta situacija nije jednostavna, rekla je Zadravec

 

 

 

 

 1. 5. Ivana Kalogjera i Goranka Perc sastale su se s Krunoslavom Jakupčićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma, kojem su prezentirale rad Udruge Nismo same te zahvalile na novčanoj potpori projektu besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.
 2. 5. Obilježili smo Svjetski dan borbe protiv raka jajnika pričom Osječanke Kate Tot:

Karcinom jajnika moja je stvarnost

 1. 5. Medicinskim sestrama i tehničarima čestitali smo Međunarodni dan sestrinstva:

Nismo same

Nismo same svim medicinskim sestrama i tehničarima želi sretan Međunarodni dan sestrinstva! U ime svih onkoloških bolesnika, hvala im na svemu što čine za oboljele od malignih bolesti na njihovom…

 1. 5. Književnica Marina Vujčić, ravnateljica Drame u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, dala je javnu podršku našoj crowdfunding kampanji za uređenje prostora
 1. 5. Podršku našem projektu uređenja prostora “Nisi sama – ideš s nama!” dao je i pisac i sociolog Bruno Šimleša.
 1. 5. Naša autorica Jagoda Prebeg izdala je knjigu „Rakovo dijete“ u kojoj opisuje svoje liječenje u periodu od 1998. do 2000. Na portalu smo objavili odlomak iz knjige:

Rakovo dijete – ispovijest jedne oboljele medicinske sestre

 1. 5. Media servis je objavom na Twetteru podržao naš projekt „Nisi sama, useli s nama!“:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 5. Ivana Kalogjera bila je gošća Sonje Njunjić u emisiji “Čovjek i zdravstvena kultura” na OTV televiziji. Razgovaralo se o projektima Udruge te aktualnoj situaciji na Institutu za tumore.

ČIZK 19.05.2021. – Onkološki bolesnici – borba za prava pacijenata i opstanak dijagnostike

Datum: 19.05.2021.g. Tema: Onkološki bolesnici – borba za prava pacijenata i opstanak dijagnostike Gosti: Ivana Kalogjera, Udruga Nismo same; Ivica Belina, predsjednik KUZ-a, Ljiljana Vukota, psihologinja Udruge Sve Za Nju Sažetak: Unatoč što ima sve više i više onkoloških bolesnika, po broju umrlih u RH odmah iza kardiovaskularnih bolesti, još uvijek se preko njih lome pravice i nepravice pružanja pravih i dobrih medicinskih usluga.

 1. 5. Media servis je objavio razgovor s Ivanom Kalogjera i Gorankom Perc.
 2. 5. Povodom crowdfunding kampanje “Nisi sama, useli s nama” dopredsjednica Udruge Goranka Perc gostovala je na Hrvatskom katoličkom radiju u emisiji “Novi valovi dobrote” urednice i voditeljice Katarine Varenice. Bilo je riječi i o projektima „Nisi sama – ideš s nama!“ i „Žene za žene“:

Udruga “Nismo same” pokrenula kampanju “Nisi sama – useli s nama” | HKM

U HKR-ovoj emisiji “Novi valovi dobrote” urednice i voditeljice Katarine Varenice, u ponedjeljak 24. svibnja, gostovala je Goranka Perc dopredsjednica udruge “Nismo same”, koordinatorica projekta pomoći u kući za žene oboljele od raka “Žene za žene” i žena koja je oboljela i liječena od raka dojke.

 1. 5. Ivana Kalogjera komentirala je za portal index.hr rad liječnika u privatnim ustanovama:

Je li u redu da liječnici rade i u bolnicama i privatno? Ovo su argumenti za i protiv

NIJE tajna da u Hrvatskoj nezanemariv broj bolničkih liječnika ima i privatne ordinacije. Donosimo argumente za i protiv takve prakse, a zanima nas i vaše mišljenje.

 1. 5. Ivana Kalogjera i Goranka Perc gostovale su na Prvom programu Hrvatskoga radija u emisiji „Isti i različiti“. Povod razgovoru bio je projekt pomoći u kući “Žene za žene”, no govorilo se i o projektu prijevoza žena na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”, crowdfunding kampanji za uređenje prostora “Nisi sama, useli s nama!” te raznim drugim temama.

29. 5. Portal „Moje vrijeme“ razgovarao je s našim gerontodomaćicama i korisnicama projekta „Žene za žene“ koji se 100 posto financira sredstvima EU, a koji zajednički provode udruge Europa Donna Hrvatska i Nismo same u partnerstvu s Gradom Zagrebom:

‘Ovo mi znači čitav svijet!’ Pomoć u kući ženama oboljelima od karcinoma

Liječenje od raka teško je i mukotrpno, a mnoge se žene uz to moraju brinuti i o kućanstvu, obitelji, poslu. Projekt ‘Žene za žene’ nastoji im u tome pomoći

 1. 5. Nismo same podržale su istraživanje koje pod mentorstvom dr. sc. Marine Nekić, a u sklopu svog diplomskog rada, provodi Lucija Vojnović, studentica Sveučilišta u Zadru:

Ispunite anketu i podržite istraživanje Lucije Vojnović, studentice Sveučilišta u Zadru

 1. 5. Zahvaljujući podršci tvrtke Electrocoin uveli smo mogućnost doniranja za naš rad i projekte u kriptovalutama.

Donacija

 1. 5. Počele su priprema za našu devetu po redu humanitarnu akciju za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

LIPANJ 2021.

 1. 6. Završila je naša crowdfunding kampanja za uređenje prostora Udruge. U kampanji smo prikupile 7.089,00 eura i 78.474,00 kuna.
 2. 6. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, na portalu Nismo same objavljen je tekst znanstvene novinarke Tanje Rudež „Maligna bolest počinje s četiri ili pet temeljnih mutacija na genima“:

Maligna bolest počinje s četiri ili pet temeljnih mutacija na genima

 1. 6. Kako je jedna od misija Nismo same transparentnost u radu, objavile smo još jedan u nisu izvještaja o ukupnom broju korisnica, vožnji i ukupnog iznosa za taksi račune za razdoblje od 14. ožujka do 31. svibnja.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 6. Počela je naša deveta po redu humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama“ u kojoj smo predstavili nove tunike s potpisom dizajnera Zorana Aragovića.

Počela 9. humanitarna akcija za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju Udruge Nismo same

 1. 6. Podršku su nam pružili brojni mediji. Detaljan izvještaj dostupan na:

9. humanitarna akcija za projekt “Nisi sama – ideš s nama!” u medijima

 1. 6. Povodom 9. humanitarne akcije „Nisi sama – ideš s nama“ Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same bila je gošća Radio Sljemena:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 6. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, „Zašto (ipak) voljeti život“:

Zašto (ipak) voljeti život

 1. 6. Podrška našem projektu besplatnog taksi prijevoza stigla je i od portala civilnodruštvo.hr:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

8. 6. U emisiji “Izaberi zdravlje” urednica Sandra Erak razgovarala je s Ivanom Kalogjera, predsjednicom Nismo same, o humanitarnoj akciji za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju.

10. 6. Dopredsjednica Udruge Nismo same, Goranka Perc, završila je Akademiju poslovnih vještina, jednogodišnji program edukacije iz specifičnih područja u sklopu kojega menadžeri/ce organizacija civilnog društva uče od najboljih stručnjaka/inja iz poslovnog sektora. Odlukom od 3. prosinca 2020. Goranka Perc odabrana je kao jedna od 20 polaznika/ica treće godine Akademije. Predavanja su započela 18. prosinca 2020., a ukupno je održano 13 predavanja. Program Akademije dostupan je na https://akademija.act-grupa.hr/program-2020-2021/. Čestitamo našoj Gori na još jednom uspjehu!

10. 6. Hrvatska zajednica županija organizirala je online konferenciju o izgradnji fundraising kulture u Hrvatskoj. Kao pozitivan primjer, na konferenciji su istaknute su aktivnosti udruge Nismo same. Zahvaljujemo!

 1. 6. Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same, i Marijan Krajnović, taksista Udruženja Radio Taxi Zagreb koji sudjeluje u provođenju projekta, javili su se uživo u emisiju „Jutrogram“ Z1 televizije.

O humanitarnoj akciji Ivana Kalogjera dala je izjavu i za portal dnevno.hr:

‘Nisi sama, ideš s nama’: Humanitarnom akcijom pomaže se onkološkim pacijenticama da mogu na kemoterapiju | ‘Nisi sama, ideš s nama’: Humanitarnom akcijom pomaže se onkološkim pacijenticama da mogu na kemoterapiju | By Dnevno.hrFacebook

‘Nisi sama, ideš s nama’: Humanitarnom akcijom pomaže se onkološkim pacijenticama da mogu na kemoterapiju

 1. 6. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, bila je gošća emisije „Dobro jutro, Hrvatska“. Bilo je riječi o projektu „Nisi sama – ideš s nama!“ i humanitarnoj akciji kojom se prikuplja novac za realizaciju projekta.

Humanitarna akcija za besplatni taksi prijevoz na kemoterapiju

Počela je 9. humanitarna akcija zagrebačke Udruge ”Nismo same” tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”. Građani donacijom kao poklon od Udruge dobivaju predmet po svom izboru, poput majice ili narukvice poznatih hrvatskih dizajnera, a odaziv je velik, rekla je predsjednica Udruge Ivana Kalogjera danas u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

 1. 6. Agencija za elektroničke medije predstavila je Zbornik izabranih radova u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2020.

U zborniku se nalaze i tri teksta objavljena na portalu Nismo same, a čije su autorice Ivana Kalogjera, Tanja Rudež i Dražena Lejo:

AEM predstavio zbornik radova projekta poticanja novinarske izvrsnosti

Agencija za elektroničke medije (AEM) u srijedu je predstavila zbornik izabranih radova nastalih u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2020. u sklopu kojeg su bila objavljena 82 novinarska projekta s ukupno 619 objavljenih članaka.

 1. 6. Nismo same pružile su podršku Mariji Škrtić, studentici završne godine diplomskog studija Kliničkog nutricionizma Fakulteta za zdravstvene studije Sveučilišta u Rijeci, koja pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Sandre Pavičić Žeželj i dr. sc. Gordane Kenđel Jovanović piše diplomski rad na temu „Životne navike pacijentica oboljelih od karcinoma dojke“:

Studentica provodi istraživanje o životnim navikama žena oboljelih od karcinoma dojke, uključite se!

 1. 6. Nismo same podržale su kampanju podizanja svjesnosti javnosti koja je održana pod nazivom „Pitajte znanost – pitajte liječnika“. Cilj kampanje je izgradnja povjerenja i pronalazak inovativnih načina suradnje između svih stručnjaka koji doprinose javnom zdravlju na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini.

Ne vjerujte u mitove, pitajte znanost

 1. 6. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, komentirala je za Narodni radio visoku stopu smrtnosti od raka.

“U Nismo same zalažemo se za to da se u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke spusti dobna granica jer sve je više mladih žena koje obolijevaju od ove bolesti”, rekla je.

Predsjednica Nismo same za Narodni radio

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, komentirala je za Narodni radio visoku stopu smrtnosti od raka. “U Nismo same zalažemo se za to da se u Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke spusti dobna granica jer sve je više mladih žena koje obolijevaju od ove bolesti”, rekla je.