Udruga NISMO SAME osnovana je u ožujku 2017. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena, zatim pružanja podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacije i boljeg informiranje bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanja svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito.

Iako se većina naših aktivnosti temelji na voluntarizmu, Nismo same su u proteklih šest godina rada provele niz projekata u području osnaživanja onkoloških bolesnika/ca ukupne vrijednosti veće od 550 tisuća eura koji su financirani iz različitih izvora (Zaklada Adris, Hrvatska Lutrija, Pliva, HEP, Roche, Novartis, Pfizer i drugi).

Najpoznatiji u javnosti je naš projekt socijalne usluge prijevoza žena na kemoterapiju – „Nisi sama – ideš s nama!“. Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb i kontinuirano ga provodimo punih pet godina. Kroz ovaj projekt namjera je NISMO SAME pomoći ženama oboljelima od raka u organizaciji konkretne usluge koja im omogućava siguran put od kuće do bolnice i natrag. Također, projekt treba osvijestiti i sve u zajednici, a posebice one koji donose odluke, da, pored liječenja, postoji niz popratnih potreba onkoloških pacijenata. Odnos prema pacijentima u takvim trenucima utječe na njihovo opće psihofizičko stanje, a time, u konačnici, i na sam proces izlječenja.

Usluge projekta do sada je koristilo 696 žena kojima je osigurano 22.785 besplatnih vožnji na terapiju i s terapije koje su platili brojni donatori. Većina korisnica živi na području Grada Zagreba (od Brezovice do Sesveta), dio ih na liječenje u Zagreb dolazi s područja Zagrebačke županije, a oko 15 posto korisnica iz ostatka Hrvatske. Od toga, najveći broj korisnica na liječenje stiže vlakom ili autobusom, pa ih taksi vozi od kolodvora do bolnice i natrag, no mnogo je žena iz drugih gradova koje su tijekom terapija prisiljene plaćati skupi smještaj u Zagrebu, pa im ova usluga olakšava liječenje, i operativno i novčano.

Korisnica je dnevno od 15 do 30, a broj novih stalno raste. Samo u 2022. osigurali smo i platili 6904 vožnji na kemoterapiju/zračenje za 247 onkoloških pacijentica.

Za pokrivanje troškova projekta Udruga je od osnutka do kraja 2022. organizirala 14 humanitarnih akcija. Od toga pet humanitarnih akcija organizirali smo u 2022. godini tijekom kojih smo samo za plaćanje taksi računa prikupili više od 108 tisuća eura koje su donirali mahom građani. U navedeni iznos ulazi 40.000 kuna (5.308 eura) prikupljenih 12. prosinca 2021. u akciji ZAR trči za Nismo same, zatim suradnja s portalom zadovoljna.hr i splitskom akademskom slikaricom, spisateljicom i ilustratoricom Tisjom Kljaković Braić koja je ilustrirala limitiranu seriju (od 100 komada) hoodica čijom smo prodajom prikupili 34.060,00 kn (4.520,55 eura), te novac prikupljen organizacijom „Humanitarnog buvljaka s poznatima“ za koji  nam je troškove u iznosu od 30.000 kuna (3.981,69 eura) putem natječaja platio Vladin ured za udruge.

Humanitarna akcija „Humanitarni buvljak s poznatima“ najavljena je 3. rujna organizacijom štanda na Trgu Petra Preradovića. Događanje je organizirano u suradnji s Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. U ime Grada Zagreba događaju su prisustvovali zamjenik Gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaet i dr. sc. Romana Galić, v. d. zamjenica pročelnice Ureda.

U sklopu središnjeg događanja, koje je od 23. do 25. rujna 2022. održano u Sportskoj dvorani Arena Zagreb (u sklopu sajma interijera InDizajn), a za koje nam je 100-injak poznatih osoba doniralo svoje osobne stvari (od odjeće, obuće, knjiga, CD-ova, nakita, torbica do slika), organizirali smo i aukciju 10-ak odabranih iznimno vrijednih predmeta.

Brojne poznate osobe podržale su i našu suradnju s portalom zadovoljna.hr i Tisjom Kljaković Braić.

Oduševljeni našim projektom besplatnog taksi prijevoza, javili su nam se brojni građani u želji da nas podrže i na druge načine, osim donacijama, pa je samo u 2022. na projektu volontiralo 111 građana.

Za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ 2022. godine dobili smo i novčanu potporu Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, u iznosu od 90.000 kuna (11,945.07 eura). Na natječaju „Zajedno prema zdravlju“ kompanije PLIVA 2021. godine za besplatan taksi prijevoz dobili smo 40.000 kuna (5.308 eura) čime smo pokrili troškove za dio taksi računa u 2022.

Dugoročni cilj je uspostavljanje ove socijalne usluge kao standarda u liječenju u Gradu Zagrebu, a potom i u čitavoj državi, po uzoru na praksu u brojnim zapadnoeuropskim državama u kojima je ta usluga sastavni dio police zdravstvenog osiguranja.

U sklopu projekta prijevoza žena na kemoterapiju pokrenut je i potprojekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji, a u svrhu čega je otvorena i posebna e-mail adresa podrska@nismosame.com na koju su nam se za pomoć i savjet u pet godina koliko traje projekt javile 432 osobe, uglavnom žene oboljele od raka, ali i članovi njihovih obitelji i nekolicina obiteljskih prijatelja. U 2022. godini usluga je imala 54 korisnika/ca.

Na projektu je ostvarena suradnja sa psihijatricom Majom Vukojom s KBC-a Zagreb koja je napisala više desetaka stručno-popularnih članaka koji su objavljeni na portalu Nismo same. S doktoricom Vukoja snimili smo i 14 kratkih video poruka u kojima ona odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Projekt je u 2022. financiran sredstvima koji je Udruga dobila na natječajima kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ te Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom  Grada Zagreba.

Samo tijekom 2022. godine psihijatrica Vukoja napisala je za Nismo same 10 stručno/popularnih članaka koje smo objavili na portalu i društvenim mrežama.

S doktoricom Vukoja tijekom ožujka 2022. godine Udruga je snimila i podcast u kojem smo na malo ležerniji način našim pratiteljima približili ideju projekta.

Udruga je 2022., drugu godinu za redom, na natječaju kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ dobila 50.000 kuna (6.636,14 eura) za projekt „Uz nas niste sami“, a čiji je cilj dostupnost dijagnostike i liječenja venskog tromboembolizma kod onkoloških bolesnika s krajnjim ciljem smanjenja smrtnih ishoda.

U ožujku 2021. Udruga NISMO SAME pokrenula je, u suradnji s udrugama Sve za nju, Oncoput i Europa Donna Hrvatska, kampanju ‘Ne odustajem’ koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke. Kampanja je zamišljena kao trajna platforma osnaživanja žena s metastatskim rakom dojke, koje nikada neće odustati. Njihove priče, stručna predavanja liječnika, savjeti kako se nositi s dijagnozom, nuspojavama liječenja, kao i savjeti kako biti podrška, nalaze se na službenoj stranici kampanje neodustajem.hr.

U sklopu kampanje snimile smo i spot na istoimenu Gibonnijevu pjesmu, u obradi Nikše Bratoša, a otpjevale su je mlade hrvatske pjevačice – Eni Jurišić, Nika Turković, Mia Dimšić i Antonela Đinđić – uz podršku članica Udruge.

Spot je službeno predstavljen u siječnju 2022. godine, a do danas ima gotovo 42 000 pregleda.

Središnja platforma rada Udruge su portal Nismo same i njemu pripadajuće društvene mreže (Facebook stranica koja ima više od 54.000 pratitelja, Instagram, YouTube, Twitter, Linkedin).

U sklopu natječaja za poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije 2022. godine odobrena su tri projekta naših članica: Ivane Kalogjere, Tanje Rudež i Dražene Lejo. Svi tekstovi u sklopu projekta objavljeni su na portalu Nismo same.

Udruga je 2022. godine (šestu godinu za redom) na portalu i FB stranici provela i vrlo zapaženu kampanju “U listopadu nosimo roza!”. Cilj kampanje je apelirati na podizanje svijesti javnosti o raku dojke, bolesti od koje svake godine diljem svijeta oboli više od dva milijuna ljudi, uglavnom žena. Tijekom kampanje podijelili smo 49 priča žena oboljelih od različitih vrsta malignih bolesti, a s pričama su nam se osim iz Hrvatske javile žene iz čitave regije.

Jako smo ponosne i na naš Book club &more koji smo pokrenule početkom 2022. godine, a koji vodi naša članica Renata Bačanek. Zbog velikog interesa imamo dvije grupe žena koje se sastaju jednom mjesečno. Book club osim što oboljelim ženama skreće pozornost s bolesti i jača ih, promovira čitanje te domaće pisce.

U ožujku 2022. godine NISMO SAME su potpisale ugovor za EU projekt „Nisi sama, educiraj se uz zdravu kavu s nama“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu „Promocije zdravlja i prevencija bolesti – faza 2“. Partneri na projektu su Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Kroz projekt, čija je ukupna vrijednost 498.519,00 kuna (66,164.94 eura), Udruga će u organizirati inicijativu „Zdrava kava“ u 15 gradova u RH.

U 2022. organizirali smo ukupno osam inicijativa „Zdrava kava“,  i to u Sisku, Karlovcu, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu i Koprivnici. Ukupno je na događanjima sudjelovalo više 300 sudionika i 36 liječnika. Također, organizirali smo i četiri radionice u prostoru Udruge na kojima je sudjelovalo 95 sudionica te četiri predavača. Na prvoj radionici koju je vodila članica Udruge Irena Ćurčić naučili smo kako izrađivati nakit. Drugu radionicu pod nazivom “Radna terapija: prirodna njega tijela onkoloških bolesnica”, vodila je Mary Novosel, a zbog velikog interesa radionicu smo ponovili u prosincu.

Treću radionicu “Ženska snaga – žensko zdravlje!” vodila je psihologinja Ivona Poljak, a četvrtu “Terapija pisanjem” književnica Ankica Tomić.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu. Projekt završava 23. rujna 2023.

Popis liječnika s kojima smo tijekom 2022. surađivali na projektu je i više nego respektabilan. To su:

 1. prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb;
 2. Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica;
 3. prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predstojnica Odjela za patologiju i citologiju Klinike za
  tumore KBC-a Sestara milosrdnica i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska;
 4. dr. sc. Marija Skoko, dr. med., spec. transf. med., Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica;
 5. Gordan Crvenković, dr. med., spec. ginekologije i porodništva;
 6. Maja Vukoja, dr. med. spec. psihijatar, Dnevna bolnica za afektivne poremećaje Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb;
 7. Ivona Poljak, psihologinja, Klinika za onkologiju KBC-a Zagreb;
 8. Ivana Tirić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. gastroenterologije, voditeljica Odjela za gastroenterologiju, hematologiju i onkologiju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 9. Iva Kardum Fucak, dr. med. spec. internističke onkologije, onkologinja u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 10. Ivica Stanišić, dr. med., subspec. ginekološke onkologije, Voditelj odjela za ginekologiju i opstetriciju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 11. Ivan Pavlović, dr. med., ginekolog u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 12. Ana Muldini, dr. med., specijalistica kliničke radiologije, v. d. voditeljica Odjela za kliničku radiologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod;
 13. prim. izv. prof. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med., spec. epidemiologije, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije;
 14. Anamarija Kovač Peić, dr. med., specijalistica interne medicine, subspecijalistica internističke onkologije;
 15. Hussein Saghir, dr. med., spec. radiologije, Županijska bolnica Čakovec;
 16. Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, preventivne programe i zdravstvenu statistiku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije;
 17. Karmen Kokot, dipl. ing., univ. spec. nutricionizma;
 18. doc. dr. Rajko Fureš, spec. ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana;
 19. Ismail El Aklouk, dr. med., gastroenetorolog, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana;
 20. Magdalena Pezić, dr. med., specijalizantica ginekologije, Opća bolnice Zabok i bolnica hrvatskih veterana;
 21. Josipa Jović Zlatović, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije u OB Šibenik;
 22. Danći Mihovilčević, dr. med., anesteziologinja u OB Šibenik;
 23. Ivica Madžar, dr. med., kirurg u OB Šibenik;
 24. Filip Grubišić-Čabo, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, OB Šibenik;
 25. Anto Blažanović, dr. med., spec. patologije i sudske medicine, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar;
 26. Mario Begović, dr. med., spec. kirurške onkologije i subspec. abdominalne kirurgije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar;
 27. Sanja Gali, dr. med., epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije;
 28. Marko Samardžić Ilić, fizijatar u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar;
 29. Ankica Pleša, dr. med., spec. radiologije, subspec. ultrazvuka, voditeljica Odjela za radiologiju OB Karlovac;
 30. Ivana Kovačić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. gastroenterologije, voditeljica Odjela za gastroenterologiju OB Karlovac;
 31. Željko Štajcer, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju OB Karlovac;
 32. Darko Kolar, dr. med., abdominalni kirurg i voditelj Odjela operacije u Službi za kirurgiju OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 33. Dejan Čanak, dr. med., specijalist radiolog, voditelj Odjela za radiologiju OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 34. Željka Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 35. Tonka Jozić Novinc, voditeljica Odjela infektologije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 36. Vladimira Valentić-Petrović, ginekologinja.

U prosincu 2022., zbog velikog zanimanja za naš EU projekt, posebice za inicijativu „zdrava kava s doktorima“, održale smo dodatnu „zdravu kavu“ u Zagrebu na kojoj je bilo više od 100 sudionika i sedam liječnika.

Od 26. listopada 2020. do lipnja 2022. Udruga je bila partner na projektu ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II, ukupne vrijednosti 1.392.450,00 kuna. Projekt je bio financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a tijekom njegovog provođenja u Udruzi je bilo zaposleno devet osoba: osam gerontodomaćica i koordinatorica Projekta. Nositelj projekta bila je Udruga Europa Donna Hrvatska, a osim NISMO SAME partner na projektu bio je i Grad Zagreb. Projekt je nastao na rezultatima istraživanja koje je za NISMO SAME provela Petra Mađerčić, sociologinja iz Zaklade SOLIDARNA, na uzorku od 150 sudionica koje se liječe od malignih bolesti u zagrebačkim bolnicama. Njih 64,97 % izjavilo je da im je tijekom liječenja potrebna pomoć u kućanskim poslovima.

Cilj projekta bio je unaprijediti stručnu osposobljenost teško zapošljivih žena koje su bile zaposlene na poslovima pružanja pomoći ženama oboljelima od malignih bolesti. Kroz dodatnu edukaciju, zaposlene žene stekle su specifična znanja za pomoć specifičnoj skupini krajnjih korisnica, a to su žene oboljele od malignih bolesti. Ciljna je skupina skrbila o 130 žena oboljelih od malignih bolesti, tako da su ih pratile na kemoterapiju u zagrebačke bolnice, obavljale kupnju namirnica te pružale pomoć u kući za vrijeme liječenja. Projekt je posebno inovativan tako da je u vidu krajnjih korisnica uključio još jednu posebno ranjivu skupinu žena – žene oboljele od malignih bolesti. Projekt je kao inovativan predstavljen na globalnom sastanku udruga iz cijelog svijeta u organizaciji kompanije Roche.

Udruga se 2021. godine prijavila na natječaj za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj „Žuta točka“, koji se po prvi put organizirao u Hrvatskoj, te je bila izabrana za edukaciju koju su pohađale predsjednica Udruge Ivana Kalogjera Brkić i dopredsjednica Goranka Perc. Tijekom pet tjedana edukacije, koja se održavala od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine, usvajale su znanja iz područja fundraisinga i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Ivana Kalogjera i Goranka Perc sudjelovale su i na prvom Internacionalnom Fundraising Meet Up-u održanom 2. prosinca 2022. u Zagrebu. Na skupu koji je organizirala Mladenka Majerić, u suradnji s Algebrom, u sklopu panela „Uspješne donacijske kampanje“ predstavile smo naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“.

Udruga Nismo same 2022. godine prijavila se i na natječaj koji je za dodjelu financijskih podrški 17. kolovoza 2022. raspisala Zaklada za razvoj civilnog društva. Odlukom Upravnog odbora Nacionalne zaklade, od 9. prosinca 2022., odobrena nam je institucionalna podrška u godišnjem iznosu od 21.047 eura, na razdoblje od tri godine.

U našim nas promotivnim aktivnostima usmjerenim ka prevenciji bolesti i promociji zdravlja podržavaju svi hrvatski mediji, ali i mediji u okruženju, Hrvatsko novinarsko društvo i Koalicija udruga u zdravstvu.

Udruga Nismo same zahvaljuje brojnim donatorima koji su prepoznali vrijednost našeg rada i podržali ga pa smo u 2022. godini uprihodili 254.732,34  eura, od toga 205.785,97 eura donirale su pravne i fizičke osobe, a 27,823.58 eura ostvareno je putem EU projekata.

Radom Udruge upravlja Skupština koja ima 15 redovnih i 20 podupirućih članova.

Za svoj rad  u proteklih smo šest godina primili brojne nagrade i priznanja, kao pojedinci i kao Udruga u cijelosti. Za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ udrugu Nismo same i agenciju Madison Consulting HUOJ je nagradio nagradom Grand PRix 2019. za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama. Dopredsjednici Udruge Goranki Perc za njezin je humanitarni rad u prosincu 2021. dodijeljen Volonterski Oskar.

Ivanu Kalogjeru Brkić, predsjednicu i osnivačicu udruge NISMO SAME, zbog njezinog zalaganja za bolji status onkoloških pacijenata, časopis Zaposlena kandidirao je u srpnju 2022. za ženu godine. U studenom 2022. Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena sa sjedištem u Torontu Ivani Kalogjeri Brkić za njezin je humanitarni rad dodijelila nagradu “Utjecajne hrvatske žene 2023.”

SRPANJ 2022.

 1. 7. Pod vodstvom Renate Bačanek održale smo treći Book club. Knjiga mjeseca bila je Kapija autorice Medihe Šehidić:

 

Nismo same

U Nismo same smo prije tri mjeseca pokrenule Book club koji vodi naša predivna Renata Bacanek. To je jedan od projekata na koji smo posebno ponosne i u kojem uživamo. U lipnju smo čitale “Kapiju”…

 1. 7. Portal faktograf.hr donio je prikaz problema s kojima su se u provođenju EU projekta „Žene za žene“ suočile udruge Europa Donna Hrvatska i Nismo same:

https://faktograf.hr/2022/07/01/gerontodomacicama-ne-priznaju-se-troskovi-za-place-ako-im-zbog-smrti-broj-korisnika-padne-ispod-sest/

3. 7. Mediji su izvijestili o drugoj radionici koju je u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ vodila Mary Novosel:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/mediji-o-radionici-koju-je-u-sklopu-projekta-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama-vodila-mary-novosel/

5. 7. Petnaest udruga pacijenata, uz podršku Hrvatskog torakalnog društva, Hrvatskog onkološkog društva i Hrvatskog reumatološkog društva, uputilo je otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Hrvatske, s molbom da poduzmu hitne mjere kako bi se imunokompromitirani pacijenti zaštitili od novog vala pandemije COVID-19. Potpisnica pisma je i udruga Nismo same:

https://nismosame.com/savjeti/udruge-pacijenata-pisale-plenkovicu-i-berosu-hitno-osigurajte-zastitu-za-ugrozene-pacijente-koje-cjepivo-ne-stiti/

5. 7. Časopis Zaposlena za Ženu godine 2022. nominirao je predsjednicu Nismo same Ivanu Kalogjeru Brkić. Uz nju nominirane su Snježana Prijić-Samaržija, Ivana Bodrožić, Sanja Bezbradica Jelavić i Ana Horvat Vuković.

https://zaposlena.hr/aktualno/izbor-za-zenu-godine-2022

8. 7. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje „Kemija mozga: hormoni koji stvaraju životnu harmoniju“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kemija-mozga-hormoni-koji-stvaraju-zivotnu-harmoniju/

9. 7. U sklopu našeg EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” izdale smo start-up priručnik s nizom korisnih savjeta za novooboljele žene iz pera eminentnih stručnjaka i novinara.

Osim u tiskanom izdanju, Priručnik je dostupan i online na stranici projekta:

https://zdravakava.nismosame.com/wp-content/uploads/2022/07/Nismo-same_Brosura.pdf

8. – 10. 7. U Trakošćanu je održana Novartis akademija za udruge pacijenata iz čitave regije u čijem su radu u ime Nismo same sudjelovale Ivana Kalogjera Brkić i Goranka Perc.

11. 7. U HKR-ovoj emisiji “Novi valovi dobrote” urednika i voditelja Branimira Gubića gostovala je predsjednica udruge “Nismo same” Ivana Kalogjera.

Slušateljima Hrvatskog katoličkog radija ispričala je svoju priču te predstavila projekte Udruge uključujući i novi EU projekt ‘Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama’:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/eu-projekt-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama-ivana-kalogjera-predstavila-slusateljima-hrvatskog-katolickog-radija

12. 7. Projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, predstavila je u emisiji „Izaberi zdravlje“ Hrvatskog radija:

https://radio.hrt.hr/prvi-program/vijesti/iznenada-opasnost-srcani-zastoj-8473967

15. 7. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava udrugama prijavljenima na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“. Među tri nagrađene udruge našle su se i Nismo same:

https://udruge.gov.hr/vijesti/odluka-o-dodjeli-financijskih-sredstava-udrugama-prijavljenima-na-javni-poziv-komunikacijska-podrska-drustveno-korisnim-programima-udruga

20. 7. Ivana Kalogjera bila je gošća Radio Banovine. Razgovor je objavljen i na portalu V’Gradu:

Udruga “Nismo same” vratila je svoju najpoznatiji uslugu “Nisi sama- ideš s nama!” ❤️ | Udruga Nismo same, u sklopu projekta “Nisi sama- ideš s nama!”, osigurala je više od 20.000 besplatnih taksi vožnji ženama oboljelim od raka! ❤️ | By V’GraduFacebook

Udruga Nismo same, u sklopu projekta “Nisi sama- ideš s nama!”, osigurala je više od 20.000 besplatnih taksi vožnji ženama oboljelim od raka! ❤️

21. 7. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Tanje Rudež „U idućih 5 do 10 godina svijet će se suočiti s pandemijom raka“:

https://nismosame.com/savjeti/u-iducih-5-do-10-godina-svijet-ce-se-suociti-s-pandemijom-raka

23. 7. Objavljen je novi broj časopisa Gloria u kojem su dvije prekrasne hrabre žene – Ivana Matić i Jelena Krnjić Meštrov – ispričale zašto su podržale naš jedinstveni projekt besplatnog taksi prijevoza:

https://www.gloria.hr/gl/g-tocka/aktualno/i-same-se-bore-s-karcinomom-no-nesebicno-pomazu-drugim-zenama-15226667

27. 7. Na portalu zdrava kava objavljen je članak Zrinke Rendić Miočević, specijalistice radioterapije i onkologije na Zavodu za radioterapijsku i internističku onkologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice „Kronične nuspojave radioterapije i mogućnosti prevencije“:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/kronicne-nuspojave-radioterapije-i-mogucnosti-prevencije

27. 7. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME i voditeljica Projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, 27. srpnja 2022. godine gostovala je u emisiji “Reci nešto” urednice Ivane Sučić koja se emitira na Prvom programu Hrvatskog radija:

Gostovanje u emisiji “Reci nešto” Prvog programa Hrvatskog radija | Nisi sama

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME i voditeljica Projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, 27. srpnja 2022. godine gostovala je u emisiji “Reci nešto” urednice Ivane Sučić…

29. 7. U humanitarnoj akciji koja je trajala od 6. 6. do 29. 7. za projekt „Nisi sama – ideš s nama“ prikupili smo više od 420 tisuća kuna:

https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/za-nisi-sama-ides-s-nama-prikupljeno-432-02477-kuna-hvala-svima-na-podrsci/

KOLOVOZ 2022.

8. 8. Podržale smo upitnik koji u sklopu istraživanja o navikama unosa dodataka prehrani kod onkoloških bolesnika provodi Koalicija udruga u zdravstvu:

https://www.facebook.com/PlatformaOnkologija/posts/pfbid0PLRcqtfE7fehhzSfZSfdnccaLvsXej6sowVP3ZpjAb1NZeH3NbXGCvwaUcxkqjrXl

9. 8. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje „Iskoristite najbolje od ljeta!“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/iskoristite-najbolje-od-ljeta/

16. 8. Objavile smo dirljivu poruku Marije Sović, korisnice naše usluge besplatnog taksi prijevoza, koja na zračenje u Zagreb stiže vlakom iz Sunje:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid0seQ8kEjqzZQnieDZxBKotVivaFGrHwYE6yP1Dh7N9UtUQJgzym1ZLe2Na517gR51l

21. 8. Najavile smo novu ‘zdravu kavu s doktorima’ koja je održana 5. 9. u Šibeniku:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/dodite-5-rujna-u-klub-azimut-u-sibeniku-na-zdravu-kavu-s-doktorima/

25. 8. Najavile smo treću od devet radionica u sklopu projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/zenska-snaga-zensko-zdravlje/

25. 8. U novom broju časopisa Gloria objavljen je projekt o Book clubu Nismo same i voditeljici projekta Renati Bačanek:

Renata je pokrenula Book club udruge Nismo same, za žene oboljele od raka dojke

“Unatoč teškim izazovima, tugama i problemima koje mi je donio rak dojke, beskrajno sam zahvalna na svom životu. Možda će nekome zvučati čudno, ali ob…

26. 8. O projektu Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama objavljen je članak na portalu Kreni zdravo:

https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje/nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-i-promoviraj-zensko-zdravlje

27. 8. Najavili smo pop-up „Nisi sama – ideš s nama koji udruga Nismo same organizira u suradnji s Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom grada Zagreba na Cvjetnom trgu 3. 9.

https://www.zagreb.hr/javnozdravstvena-akcija-udruge-nismo-same-i-gradsk/180905

28. 8. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Tanje Rudež „Šefica radiologije na vodećoj klinici za rak: ‘Zabrinuti smo, u cijelom svijetu gotovo se prepolovio postotak ljudi koji redovito odlaze na preventivne preglede’“:

https://nismosame.com/savjeti/sefica-radiologije-na-vodecoj-klinici-za-rak-zabrinuti-smo-u-cijelom-svijetu-gotovo-se-prepolovio-postotak-ljudi-koji-redovito-odlaze-na-preventivne-preglede/

30. 8. U prostorima Udruge Nismo same održana je interaktivna psihološka radionica „Ženska snaga – žensko zdravlje!“ na kojoj je sudjelovalo 15 žena. Radionicu je vodila Ivona Poljak, psihologinja na Klinici za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/psihologinja-ivona-poljak-odrzala-trecu-radionicu-u-sklopu-eu-projekta-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama

RUJAN 2022.

 1. 9. Vijest o održavanju radionice „Ženska snaga – žensko zdravlje!“ objavili su i mediji:

Mediji o radionici koju je u sklopu projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” vodila Ivona Poljak | Nisi sama

U prostorima Udruge Nismo same 30. kolovoza 2022. održana je treća radionica u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama!”. Radionicu je vodila Ivona Poljak, psihologinja…

3. 9. U suradnji s Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom grada Zagreba na Cvjetnom trgu održale smo manifestaciju pop-up „Nisi sama – ideš s nama“ u sklopu koje smo predstavile projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju i najavile Humanitarni buvljak s poznatima 2022. Događanje je vodila Daniela Trbović, a u ime Grada nazočili su zamjenik gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaet i pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom grada Zagreba, dr. sc. Romana Galić:

https://nismosame.com/humanitarni-buvljak-s-poznatima/udruga-nismo-same-najavila-humanitarni-buvljak-s-poznatima-2022/

Događanje su popratili brojni mediji.

Severina, Luka Modrić, Tarik Filipović i Massimo udružili snage za Humanitarni buvljak!

Na Humanitarnom buvljaku Udruge Nismo same naći će se unikatna haljina dizajnera Zorana Aragovića, majice s potpisom glazbene legende Mate Miše Kovača…

Na Cvjetnom trgu održana humanitarna akcija za potporu ženama oboljelima od raka

IZLOŽBA zanimljivih predmeta koje su donirale poznate osobe i time podržale udrugu i projekt “Nisi sama – ideš s nama” kako bi omogućile dostojanstven odlazak na liječenje kemoterapijom za žene oboljele od raka održana je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

https://mojzagreb.info/zagreb/defileom-na-cvjetnom-najavljen-humanitarni-buvljak-s-poznatima-2022

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet podržao javnozdravstvenu akciju podrške udruzi „Nismo same”

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet pridružio se današnjoj javnozdravstvenoj akciji podrške udruzi „Nismo same”, koja ima za cilj pružiti podršku ženama oboljelima od raka.

https://www.zagreb.info/aktualno/zg-politika/uz-korlaeta-nisu-same-zamjenik-gradonacelnika-podrzao-udrugu-koja-pomaze-zenama-oboljelima-od-raka/449159/

https://dugoselo.info/dugoselo/defileom-na-cvjetnom-najavljen-humanitarni-buvljak-s-poznatima-2022

https://sjever.hr/2022/09/04/hvalevrijedna-javnozdravstvena-akcija-u-zagrebu-nisi-sama-ides-s-nama/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hvalevrijedna-javnozdravstvena-akcija-u-zagrebu-nisi-sama-ides-s-nama

5. 9. U šibenskom klubu Azimut održana je četvrta po redu „zdrava kava s doktorima“ Udruge Nismo same koja je okupila 58 sudionika:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/zdrava-kava-s-doktorima-udruge-nismo-same-u-sibeniku-okupila-dosad-najveci-broj-sudionika/

6. 9. Za našu inicijativu ‘zdrava kava u Šibeniku’ koja je održana u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”, i okupila do sad najveći broj sudionika, dobili smo i veliku podršku medija:

Hvala medijima na podršci inicijativi ‘zdrava kava s doktorima u Šibeniku’ | Nisi sama

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME organizirala je 5. rujna 2022. u šibenskom klubu AZIMUT ‘zdravu kavu s doktorima’. Temeljna je to aktivnost EU projekta kojeg Udruga…

7. 9. Predsjednica i dopredsjednica Nismo same gostovale su na Z1 televiziji. Tema gostovanja bili su „Humanitarni buvljak s poznatima“ i EU projekt Udruge „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/eu-projekt-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama-predstavile-smo-gledateljima-z1-televizije/

8. 9. Najavile smo ‘zdravu kavu s doktorima’ u Zaboku:

Dođite 13. rujna u Zabok na ‘zdravu kavu s doktorima’ udruge NISMO SAME | Nisi sama

Pozivamo sve građane s područja Krapinsko-zagorske županije na našu petu ‘zdravu kavu s doktorima’, koja će se održati u utorak, 13. rujna 2022. godine, u City caffeu, City park Zabok,…

10. 9. Za akciju Humanitarni buvljak s poznatima kreirale smo posebnu web stranicu sa svim važnim informacijama:

Humanitarni buvljak s poznatima | Nismo same

Cilj projekta je prevencije i promocije zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije.

11. 9. Najavile smo aukciju kao poseban događaj na Humanitarnom buvljaku s poznatima:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid02DusP5grgg4twS4dkcJoWV6Pon5pDG5iDeVj9oRHFUXimSFfiBmkyqB6NxKYD6G3cl

12. 9. Završila je tombola diskografske kuće Mudri brk u kojoj je za našu udrugu prikupljeno 11.000 kuna (1459,95 eura). Hvala!

13. 9. Održale smo petu ‘zdrava kava s doktorima’ u Zaboku:

Održana ‘zdrava kava s doktorima’ u Zaboku. Pacijentice: Odlična incijativa, s doktorima uz kavu lakše pričamo nego kad dođemo u bolnicu | Nisi sama

Udruga Nismo same održala je 13. rujna 2022. svoju petu po redu „zdravu kavu s doktorima” na terasi City Caffea u Zaboku koja je okupila 20-ak zainteresiranih sudionika s tog…

13. 9. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, gostovala je 13. rujna 2022. u programu Radio Stubice. Predstavila je projekte Udruge, uključujući i novi projekt Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

Gostovanje u emisiji “Iz naših sredina” Radio Stubice | Nisi sama

Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, gostovala je 13. rujna 2022. u programu Radio Stubice. Gostujući u emisiji “Iz naših sredina” predstavila je projekte Udruge, uključujući i novi projekt Nisi…

15. 9. Pričom Karen Migač obilježile smo Svjetski dan svjesnosti o limfomima (World Lymphoma Awareness Day – WLAD):

https://www.youtube.com/watch?v=5Z7nW1kslJ4&t=4s

15. 9. Na RTL-u je najavljen Indizajn i naš Humanitarni buvljak s poznatima:

https://indizajn.rtl.hr/vijesti-iz-dizajna/indizajn-sajam-na-humanitarnom-buvljaku-severina-poklanja-majicu-s-turneje-corluka-dres-reperezentacije/

17. 9. Stigao nam je video podrške Upravnog odbora Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/1300569974023844/

18. 9. Zahvalile smo medijima na podršci našoj inicijativi ‘zdrava kava s doktorima’ u Zaboku:

Hvala medijima na podršci inicijativi ‘zdrava kava s doktorima u Zaboku’ | Nisi sama

U sklopu EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz kavu s nama” 13. rujna 2022. u…

20. 9. Ivana Kalogjera za TOPCAST Top radija ispričala je svoju životnu borbu s rakom, kako je bend Florence + The Machine zaslužan za ideju besplatnog taxi prijevoza koji Nismo same kontinuirano provode od ožujka 2018. te pozvala sve da posjete štand Udruge na InDizajn sajam @ Arena Zagreb, od 23. do 25. rujna.

Ivana Kalogjera: Žene oboljele od raka zaslužuju dostojanstven odlazak na kemoterapiju @ TOPCAST

Više od 600 žena dobilo je priliku za dostojanstven odlazak na liječenje zahvaljujući humanitarnoj akciji Udruge “Nismo same”, koja pacijenticama oboljelima od raka omogućava besplatan taxi prijevoz na kemoterapije. Udruga je do sada pokrila troškove više od 20 tisuća vožnji u iznosu 1,287.940,59 kuna te pokreće novi krug prikupljanja donacija na Humanitarnom buvljaku s poznatima 2022.

21. 9. Ivana Kalogjera i Goranka Perc za časopis Story.hr govorile su o projektu “Humanitarni buvljak s poznatima”, koji će se od 23. do 25. rujna održati na InDizajn sajam @ Arena Zagreb, te općenito o položaju onkoloških pacijentica u Hrvatskoj:

Nismo same

Ivana Kalogjera i Goranka Perc za časopis Story.hr govorile su o projektu “Humanitarni buvljak s poznatima”, koji će se od 23. do 25. rujna održati na InDizajn sajam @ Arena Zagreb, te općenito o…

22. 9. Sve je spremno za InDizajn za koji je svoje osobne predmete doniralo 90 poznatih osoba. Provele smo čitavo poslijepodne i večer u Areni Zagreb i složile naš štand kako bismo drugo jutro spremne mogle dočekati prve kupce:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/893565362026992/

Od 23. do 25. 9. održale smo Humanitarni buvljak s poznatima.

24. 9. Na prvoj aukciji koju su organizirale Nismo same prikupljeno je više od 2000 eura. Najbrže su otišli dresovi Gorana Ivaniševića i Luke Modrića koji je kupio trener Dinama, Ante Čačić. Licitiralo se za majice Severine i Miše Kovača. Predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera javila se uživo za Dnevnik RTL-a:

https://danas.hr/hrvatska/ekstravagantna-aukcija-indizajna-i-udruge-nismo-same-evo-za-koje-cu-cifre-prodani-dresovi-ivanisevica-i-modrica-14ec3364-3c32-11ed-bdb8-6a9b53feccb5

O događanju su izvijestili i drugi mediji:

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/dres-luke-modrica-prodao-se-za-tisucu-eura-dobro-je-prokurila-i-ivaniseviceva-majica-severinina-s-turneje-je-kupljena-za-1-800-kuna-evo-kako-izgleda-1227798

26. 9. Na Humanitarnom buvljaku s poznatima udruge Nismo same koji je održan od 23. do 25. rujna u sklopu sajma InDizajn za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupljeno 54.309,50 kuna. Od toga, 15.734,50 kuna prikupljeno je na aukciji koja je održana u subotu, 24. rujna, u sklopu Buvljaka:

https://nismosame.com/humanitarni-buvljak-s-poznatima/na-humanitarnom-buvljaku-s-poznatima-udruge-nismo-same-prikupljeno-54-30950-kuna/

27. 9. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Jesen u meni – uvenuće ili novo buđenje?“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/jesen-u-meni-uvenuce-ili-novo-budenje/

28. 9. O aukciji održanoj u sklopu Humanitarnog buvljaka s poznatima objavljen je prilog Bojana Kosijera u In Magazinu Nove tv:

Za one koji jučer nisu uspjeli pogledati IN MAGAZIN dijelimo prilog kolege Bojana Kosijera kojem zahvaljujemo na podršci. Uskoro ćemo vas izvijestiti o… | By Nismo sameFacebook

Za one koji jučer nisu uspjeli pogledati IN MAGAZIN dijelimo prilog kolege Bojana Kosijera kojem zahvaljujemo na podršci. Uskoro ćemo vas izvijestiti o…

29. 9. Na portalu Nismo same objavljena je priča Diane Ribarić „U 31. tjednu trudnoće dijagnosticiran mi je adenokarcinom debelog crijeva s metastazama na jetri i plućima. Moja Rita danas ima 16 mjeseci“:

https://nismosame.com/vase-price/u-31-tjednu-trudnoce-dijagnosticiran-mi-je-adenokarcinom-debelog-crijeva-s-metastazama-na-jetri-i-plucima-moja-rita-danas-ima-16-mjeseci/

30. 9. Ivana Kalogjera, predsjednica Nismo same, bila je gošća intervjua tjedna Media Servisa. U razgovoru s kolegom Brunom Perićem govorila je o projektima Udruge, s naglaskom na Humanitarni buvljak s poznatima kojim je osiguran nastavak besplatnog taksi prijevoza za onkološke pacijentice na kemoterapiju. Tema je bio i Nacionalni plan borbe protiv raka koji je donesen prije gotovo dvije godine, ali se u praksi malo toga promijenilo.

Intervju tjedna | Intervju – Ivana Kalogjera | Media Servis 2022.

“Intervju tjedna Media Servisa”, gost je Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME. Novinar: Bruno Perić Predbilježite se na naš kanal i prvi pogledajte ekskluzivne priče Media servisa!

LISTOPAD 2022.

 1. 10. Obilježile smo 23. dan ružičaste vrpce u organizaciji Udruge Europa Donna Hrvatska.

1. 10. Kako bismo ukazale na važnost preventivnih pregleda i brige o zdravlju, na portalu www.nismosame.com i društvenim mrežama započele smo s provođenjem 6. kampanje „U listopadu nosimo roza!“ i objavom priča žena oboljelih od raka. Neke od priča podijelili smo i na portalu. Tijekom tog perioda svoje su priče o borbi s malignom bolešću podijelile: Anita Radanac, Dragica Mihoci, Maja Stojanović, Valentina Hrdoman, Katarina Peica, Barbara Franić, Marcela Bošnjak, Jelena Krnjić Meštrov, Elizabeta Tomić, Jasenka Božić, Ivana Čujić, Jasna Vratić, Maja Dobrilović, Azra Šarić, Monika Baranić, Dragana Opačak, Piroška Jergić, Božena Sabljić, Katarina Rukavina Kantarević, Gorana Hodžić, Marija Sović, Maja Topić, Mirjana Horvatić, Maja Perković, Anđela Strmota, Anita Vrbnjak, Lidija Ivković, Ana-Marija Brebrić, Slavica Miličević, Leposava Zečević, Ranka Carević, Nevenka Cigrovski, Mirsada Kandžić-Sivac, Marica Buač, Daniela Pekas, Jelena Trumbetić, Gabrijela Turudić, Josipa Urem, Kornelija Vegnar,Nevresa Bilalić,Sanela Perišić, Bernardica Čondrić, Martina  i Marica Barišić, Mevlida Pusek, Andrijana Đuđik, Jagoda Strugar i Marijana Capković.

https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2022/samopregled-dojki-mi-je-spasio-zivot/

https://nismosame.com/vase-price/od-bolova-vise-nisam-mogla-dojiti-moju-djevojcicu-a-onda-mi-je-otkriven-karcinom-dojke/

https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2022/ono-sto-jedna-zena-moze-izdrzati-rijetko-tko-moze/

https://nismosame.com/u-listopadu-nosimo-roza/u-listopadu-nosimo-roza-2022/i-ja-sam-sama-napipala-svoj-karcinom-prvo-su-mi-rekli-da-je-to-cista/

Ja ću biti pobjednica!

Podršku kampanji pružili su i: učenici 4. razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru, članovi planinarskog društva „Orlova stina“ iz Tomislavgrada te zaposlenici tvrtka DPD

3. 10. Najavile smo ‘zdravu kavu s doktorima’ u Ludbregu:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/pozivamo-vas-12-listopada-u-ludbreg-na-zdravu-kavu-s-doktorima/

3. 10. Predstavljena je kampanja „Snaga je u nama“ tvrtke Salvus koja je od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula prodanih tijekom listopada donirala 10 kuna udrugama Europa Donna Hrvatska i Nismo same:

https://nismosame.com/savjeti/pocela-kampanja-snaga-je-u-nama/

Projekt je podržao i portal zadovoljna.hr:

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/snaga-je-u-nama-kupnjom-kozmetickih-proizvoda-pomazete-zenama-oboljelim-od-raka-dojke—745143.html

6. 10. Priču Katarine Peice objavljenu na portalu Nismo same prenio je portal Dnevnik.hr:

Na božićno jutro doživjela je šok života: “Napipala sam kvržicu veličine zrna graška. Mislila sam da sam premlada za takvu dijagnozu”

Katarina Peica preživjela je rak dojke. Kvržicu je otkrila sama jer ima naviku samopregleda, a to je bilo ključno da bolest otkrije na vrijeme i krene se liječiti. Svoju priču ispričala je kroz projekt Udruge Nismo same i istaknula važnost samopregleda dojki.

7. 10. Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, bila je gošća na Hrvatskom radiju.

7. i 8. 10. Održale smo Humanitarni buvljak s poznatima u prostoru Udruge.

8. 10. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Tanje Rudež „EU zastupnica Romana Jerković: ‘Naš onkološki sustav traži sustavne i temeljite promjene’“:

https://nismosame.com/savjeti/eu-zastupnica-romana-jerkovic-nas-onkoloski-sustav-trazi-sustavne-i-temeljite-promjene/

8. 10. Goranka Perc ‘zdravu kavu s doktorima’ Udruge NISMO SAME predstavila je slušateljima Radio Ludbrega:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/goranka-perc-zdravu-kavu-s-doktorima-udruge-nismo-same-predstavila-slusateljima-radio-ludbrega/

10. 10. Dopredsjednica Udruge Goranka Perc bila je gošća na Radio Yammatu u emisiji „Radio Aktivitet“ koja je bila posvećena raku dojke:

https://www.mixcloud.com/yammatFM_shows/radio-aktivitet-rak-dojke-zlo%C4%87udan-ali-pobjediv-10-10-2022/

10. 10. Održan je IEPPO skup u organizaciji tvrtke Roche u čijem su radu sudjelovale i Nismo same. IEPPO je kratica za The International Experience Exchange with Patient Organisations, a iza naslova se krije razmjena iskustava organizacija pacijenata iz različitih zemalja svijeta.

11. 10. Najavile smo četvrtu od devet radionica u sklopu EU programa koju je pod nazivom „Terapija pisanjem“ održala književnica Ankica Tomić:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/terapija-pisanjem/

12. 10. U Ludbregu smo održale do sad najmasovniju ‘zdravu kavu s doktorima’. Događanje je okupilo 76 sudionika:

Udruga Nismo same u Ludbregu održala dosad najmasovniju „zdravu kavu s doktorima” | Nisi sama

U listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same organizirala je svoju šestu „zdravu kavu s doktorima” u Ludbregu koja je sa 76 sudionika dosad najmasovnija.

13. 10. Ivana Kalogjera i Goranka Perc u Dnevniku Nove TV. Govorile su o listama čekanja:

https://www.presscut.hr/videoclip/MP4/2022/2022-10/2022-10-13/VideoClip_54071166-CFE1-4C17-95AC-558D03FF5BC8_4931494.mp4

15. 10. Tvrtka Emmezeta Hrvatska odlučila je podržati Nismo same tako što je jedan posto ukupnog prometa ostvarenog 15. listopada, na Dan zdrave dojke, donirala našoj Udruzi. Hvala!

https://story.hr/Promo/a230956/Emmezeta-podrzava-borbu-protiv-raka-dojke-i-donira.html

15. i 16. 10. u Rovinju je održan 14. kongres Hrvatskog društva za internističku onkologiju u sklopu kojeg je održan okrugli stol na kojem je istaknuto kako je broj novih dijagnoza raka u 2020. manji oko 10 posto:

https://nismosame.com/savjeti/broj-novih-dijagnoza-raka-u-2020-manji-oko-10-posto/

17. 10. Zahvalili smo medijima na podršci inicijativi ‘zdrava kava s doktorima u Ludbregu’:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/hvala-medijima-na-podrsci-inicijativi-zdrava-kava-s-doktorima-u-ludbregu/

17. 10. Poznata glazbenica i voditeljica Ida Prester snimila je za udrugu Nismo same video o samopregledu grudi koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je najmanje 20 života. “Mislim da je to najljepša i najplemenitija stvar koju sam napravila”, rekla je u novom videu koji smo s Idom snimili u sklopu projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”:

Ida Prester/ Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama

Poznata glazbenica i voditeljica Ida Prester snimila je za udrugu Nismo same video o samopregledu grudi koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je najmanje 20 života.

18. 10. Na portalu Nismo same objavili smo priču Ankice Tomić o crvenom taksiju. Priča je inspirirana našim projektom besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju:

https://nismosame.com/vase-price/prica-o-crvenom-taksiju/

19. 10. Najavile smo ‘zdravu kavu s doktorima’ u Slavonskom Brodu:

U utorak 25. listopada ‘zdrava kava s doktorima’ u Slavonskom Brodu | Nisi sama

Pozivamo sve građane s područja Brodsko-posavske županije da nam se pridruže na ‘zdravoj kavi s doktorima’ koja će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine, u Hotelu Savus (Ulica…

19. 10. Književnica Ankica Tomić održala je radionicu Terapeutskog pisanja:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/knjizevnica-ankica-tomic-odrzala-radionicu-terapeutskog-pisanja-za-onkoloske-pacijentice/

20. 10. O radionici koju je u prostoru udruge održala književnica Ankica Tomić izvijestili su i mediji:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/mediji-o-radionici-koju-je-u-sklopu-projekta-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama-vodila-knjizevnica-ankica-tomic/

23. 10. Ivana Kalogjera bila je gošća Ivane Radaljac Krušlin u emisiji “Sunčana strana” na Radio Sljemenu:

https://radio.hrt.hr/slusaonica/suncana-strana

24. 10. Suradnja s portalom zadovoljna.hr u listopadu je rezultirala time da je svojim prepoznatljivim rukopisom Tisja Kljaković Braić oslikala i važnu temu ranog otkrivanja raka dojke, bolesti od koje u Hrvatskoj oboli najveći broj žena. Tako su nastale unikatne hoodice koje je portal zadovoljna hr donirala Udruzi Nismo same. Hoodice su doslovce „planule“ u jedan dan.

https://nismosame.com/savjeti/kupi-hoodicu-i-doniraj-za-taksi-prijevoz-na-kemoterapiju/

24. 10. U karlovačkom Društvenom centru “Prostorija” predstavile smo rad Nismo same i naše projekte i objasnile zašto se u listopadu nosi roza:

https://aktivirajkarlovac.net/2022/10/u-ponedjeljak-predstavljanje-udruge-nismo-same/

24. 10. Naša autorica Vlatka Čugina Grganić, kojoj je rak dojke dijagnosticiran u 22. godini, svoju je priču ispričala za portal CentarZdravlja.hr:

S 22 godine dijagnosticiran joj je rak dojke: ‘Odjednom se sve svelo na to hoću li preživjeti’

Nakon samo devet dana, Vlatka je primila prvu kemoterapiju koju je, kako kaže, podnijela i više nego odlično, no ubrzo su ju stigli svi neprijatelji koji dolaze s rakom i više se nije mogla osjećati kao prava žena.

25. 10. Ivana Kalogjera bila je gošća Eve Zadro na karlovačkom trend mediju:

https://www.youtube.com/watch?v=UZ6vul2KMAI

25. 10. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je intervju Ivane Kalogjere s Vesnom Ramljak, redsjednicom udruge Europa Donna Hrvatska i liječnicom na Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice:

https://nismosame.com/savjeti/vesna-ramljak-u-hrvatskoj-jos-ne-postoji-svijest-o-tome-da-rak-nije-samo-zdravstveni-problem/

25. 10. Slavonski Brod bio je sedmi grad u kojem je udruga Nismo same uspješno održala „zdravu kavu s doktorima“:

U Slavonskom Brodu održana ‘zdrava kava s doktorima’ udruge NISMO SAME | Nisi sama

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same je u Slavonskom Brodu u popodnevnim satima održala svoju inicijativu „zdrave kave s doktorima” koja je okupila 48 sudionika, a mjesto događanja je bio Hotel…

27. 10. Objavili smo „Preporuke za prehranu nakon provedenog liječenja karcinoma dojke“ iz pera mr. sc. Koraljke Knezić, dipl. ing. preh. teh., koja je nakon završenog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu magistrirala na području nutricionizma:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/preporuke-za-prehranu-nakon-provedenog-lijecenja-karcinoma-dojke/

28. 10. Za kraj listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, tvrtka DPD odlučila se na donaciju Udruzi u iznosu od 15.000,00 kn, a kako bi osvijestili svoje zaposlenice na važnost samopregleda i redovitih pregleda, koji su važni za rano otkrivanje raka dojke, pozvali su sve zaposlenike da se uključe u našu kampanju „U listopadu nosimo roza!“:

29. 10. Održan je PINK VELVETHON masažni maraton u organizaciji Velvet Pepper Studija. Sav prihdo uplaćen je našoj udruzi za projekt besplatnog taksi prijevoza.

29. 10. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Koji je vaš životni smisao?“:

Koji je vaš životni smisao?

STUDENI 2022.

 1. 11. Zahvalili smo medijima na podršci inicijativi ‘zdrava kava s doktorima u Slavonskom Brodu:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/hvala-medijima-na-podrsci-inicijativi-zdrava-kava-s-doktorima-u-slavonskom-brodu/

2. 11. U sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, naša Tanja Rudez razgovarala je o posljedicama pandemije i njezinim utjecajem na zdravstvene sustave, te na liječenje ostalih bolesti, uključujući tumore, s prof. Ivanom Đikićem sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu:

Prof. Ivan Đikić: „U narednih pet godina trebat će uložiti dodatna sredstava u dijagnostiku i liječenje osoba s rakom“

4. 11. Primile smo donaciju 10 kišobrana koje su oslikali korisnici Prihvatilišta za beskućnike Velika Kosnica u sklopu programa Centra mladih Ribnjak „Kreativna kuća“:

https://www.facebook.com/CentarMladihRibnjak/photos/a.346966899072860/1561709500931921/

5. 11. Najavile smo ‘zdravu kavu s doktorima’ u Koprivnici:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/nismo-same-vas-pozivaju-16-studenoga-u-koprivnicu-na-zdravu-kavu-s-doktorima/

5. 11. U sklopu projekta Živjeti s rakom Ivana Kalogjera Brkić objavila je priču Dijane Antanasijević koje je usred liječenja ostala bez posla:

https://nismosame.com/savjeti/zivjeti-s-rakom-dijani-je-rak-dojke-dijagnosticiran-u-36-godini-a-onda-je-uslijedio-novi-sok-ostala-je-bez-posla/

9. 11. Hrabra Tajana Dorić Šerić ispričala nam je svoju pozitivnu priču o tome kako se izliječila od raka dojke. Video je snimljen u sklopu EU projekta:

https://www.youtube.com/watch?v=7i_eQOq0Qjo&t=13s

11. 11. Najavile smo „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati u Zagrebu, uz potporu tvrtke Roche.

12. 11. Primile smo donaciju tvrtke Germania Sport:

Humanitarni listić Germanije uz Nismo same

OVOGA puta je dobitak na našem Humanitarnom listiću ostvario Hrvoje Slišković, urednik sportske rubrike Jutarnjeg lista.

Nismo same

Hvala dragom kolegi Hrvoju Sliškoviću, uredniku sportske rubrike Jutarnjeg lista, i Germania Sport Kladionica na potpori Nismo same i našem projektu besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi…

16. 11. Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same je u Koprivnici organizirala svoju osmu „zdravu kavu s doktorima“ – inicijativu koja se provodi u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Središte događanja je bila poznata pivnica „K Franzu“ u kojoj se okupilo 70 sudionika i razgovaralo se o važnim zdravstvenim temama. Prisutne žene imale su priliku postavljati pitanja te saznati vrijedne informacije o prevenciji malignih bolesti i procesu liječenja, podijeliti svoja razmišljanja, ali i dobiti svu potrebnu psihološku podršku:

Inicijativa ‘zdrava kava s doktorima’ Udruge NISMO SAME oduševila brojne Koprivničanke | Nisi sama

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same je u Koprivnici organizirala svoju osmu „zdravu kavu s doktorima” – inicijativu koja se provodi u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz…

17. 11. Udruga Nismo same i ove je godine osvojila nagradu Plive na natječaju Zajedno prema zdravlju, ovaj put za projekt „Uz nas niste sami“.

https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/pliva-donirala-200-000-kuna-udrugama-koje-brinu-o-pacijentima-medu-nagradenima-su-i-nismo-same/

19. 11. Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena sa sjedištem u Torontu objavila je da je predsjednica Nismo same, Ivana Kalogjera, dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene” 2023. godine, u kategoriji Humanitarni rad.

https://croatianwomensnetwork.org/cwoi-awards/cwoi-2023

20. 11. Počela je nova humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama“ i trajat će do 15. siječnja 2023.

20. 11. Zrinka Grancarić, voditeljica i urednica na HRT-u, u dirljivoj emotivnoj poruci otkrila je zašto voli Nismo same i javnosti poslala poruku o važnosti preventivnih pregleda. Video je snimljen u sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”:

Zrinka Grancarić/ Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama

Zrinka Grancarić, voditeljica i urednica na HRT-u puno puta je podržala projekte Nismo same pa njezina podrška nije izostala ni ovoga puta. U dirljivoj emotivnoj poruci Zrinka je otkrila zašto voli Nismo same i javnosti poslala poruku o važnosti preventivnih pregleda.

20. 11. Uoči ‘zdrave kave s doktorima’ u Zagrebu Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, i prim. dr. sc. Paula Podolski, dale su intervju za Tportal:

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/na-zdravoj-kavi-s-doktorima-mozete-se-educirati-o-prevenciji-i-lijecenju-raka-dojke-uoci-dogadanja-doznali-smo-kad-krenuti-s-prvim-pregledima-i-koji-su-rizicni-cimbenici-20221120

21. 11. U caffe baru Velvet u Zagrebu održana je ‘zdrava kava s doktorima’ na kojoj je bilo 100-injak sudionica i sedam liječnika:

https://nismosame.com/savjeti/u-zagrebu-odrzana-zdrava-kava-s-doktorima-udruge-nismo-same-s-vrhunskim-lijecnicima-i-strucnjacima/

O događanju su izvijestili brojni mediji:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/brojni-mediji-izvijestili-o-vaznosti-eu-projekta-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama

https://www.24sata.hr/lifestyle/zene-oboljele-od-raka-dojke-moraju-biti-svjesne-vlastite-odgovornosti-za-svoje-zdravlje-874995

22. 11. Brojni su mediji podržali i našu inicijativu „zdrava kava s doktorima“ održanu u Koprivnici:

Hvala medijima na podršci inicijativi ‘zdrava kava s doktorima u Koprivnici’ | Nisi sama

U sklopu EU projekta koji Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz kavu s nama” 16. studenoga 2022. u…

22. 11. Gost našeg drugog podcasta bio je Berislav Sokač, utemeljitelj utrke i prvi Hrvat koji je istrčao šest najvećih svjetskih maratona:

https://www.youtube.com/watch?v=tHNRQyuodX8&t=271s

23. 11. Ivana Kalogjera bila je gošća na Hrvatskom radiju, u emisiji Civilno društvo koju uređuje i vodi Ivana Sučić:

https://radio.hrt.hr/slusaonica/civilno-drustvo

23. 11. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Tanje Rudež „Prof. dr. Boris Brkljačić: “Rak dojke više nije najčešći zloćudni uzrok smrti u žena”:

https://nismosame.com/savjeti/prof-dr-boris-brkljacic-rak-dojke-vise-nije-najcesci-zlocudni-uzrok-smrti-u-zena/

25. 11. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME i voditeljica projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”, dala je intervju Glasu Slavonije:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/inicijativu-zdrava-kava-s-doktorima-ivana-kalogjera-predstavila-citeteljima-glasa-slavonije/

26. 11. U sklopu EU projekta “Nisi sama – pitaj bez srama!” naša suradnica, psihijatrica Maja Vukoja, odgovorila je na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe:

https://www.youtube.com/watch?v=tLgCXRpqOFg

26. 11. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Dražene Lejo „Pandemiju virusa zamijenila je pandemija tjeskobe“:

Pandemiju virusa zamijenila je pandemija tjeskobe

27. 11. Portal mirovina.hr podržao je našu humanitarnu akciju i pozvao građane da nas podrže:

https://www.mirovina.hr/novosti/udruga-nismo-same-ima-novu-akciju-kojom-se-sakupljaju-donacije-za-besplatan-taksi-na-kemoterapiju/

29. 11. U sklopu projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama!” objavili smo emotivnu priču Irene Ćurčić o tome kako je pobijedila rak:

https://www.youtube.com/watch?v=Z8LY_COfmME&t=91s

30. 11. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Dostojanstven život do smrti. Je li to iluzija?“:

Dostojanstven život do smrti. Je li to iluzija?

30 11. Tjednik Nacional u najbolje od Nacionala uvrstio je članak objavljen u Nacionalu br. 1180, 06. prosinac 2020. u kojem su predstavljeni rezultati istraživanja predstavljeni na prvoj virtualnoj Međunarodnoj konferenciji ‘’Onkološki pacijenti: Imamo li pravo na rad?’’, održanoj u organizaciji Udruge Nismo same:

https://www.nacional.hr/istrazivanje-udruge-nismo-same-2020-kad-kao-onkoloski-bolesnik-dobijete-otkaz-kao-da-vas-dodatno-zgaze-iako-ste-vec-na-dnu

PROSINAC 2022.

2. 12. Ivana Kalogjera i Goranka Perc sudjelovale su na Prvom Fundraising Meet Up 2022.  Ivana Kalogjera aktivno je sudjelovala na panelu „Uspješne donacijske kampanje“.

4. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je intervju Ivane Kalogjere s Ivonom Poljak, psihologinjom s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb pod nazivom „Mi smo društvo koje nedovoljno suosjeća s oboljelima od raka“:

Mi smo društvo koje nedovoljno suosjeća s oboljelima od raka

5. 12. Obilježili smo pet godina od kako je Zaklada Adris u sklopu 11. donacijskog ciklusa “Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku” podržala naš jedinstveni projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”. Nekoliko mjeseci kasnije, točnije 14. ožujka 2018., prevezli smo taksijem na kemoterapiju prvu ženu:

Nismo same

Danas je točno pet godina kako je Zaklada Adris u sklopu 11. donacijskog ciklusa “Upoznajte pametnu i kreativnu Hrvatsku” podržala naš jedinstveni projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju…

6. 12. Na portalu Nismo same objavljen je tekst Nataše Vlašić Smrekar „Što je to “maskirana” depresija?“:

https://nismosame.com/savjeti/sto-je-to-maskirana-depresija

7. 12. Na portalu zdravakava.nismosame.com u rubrici Medijska kampanja objavljen je članak pod nazivom „Goranka Perc ‘zdravu kavu s doktorima’ Udruge NISMO SAME predstavila slušateljima Radija Novi Marof“:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/goranka-perc-zdravu-kavu-s-doktorima-udruge-nismo-same-predstavila-slusateljima-radija-novi-marof

7. 12. U prostoru Nismo same održana je radionica Mary Novosel koja je naučila sudionice kako mogu same pripremiti prirodnu kozmetiku za zimu i poklone za nastupajuće blagdane:

Nismo same

Danas je u prostoru Nismo same sve mirisalo na Božić, zahvaljujući našoj predivnoj Mary Novosel koja radi najbolje radionice. <3

8. 12. Na portalu zdravakava.nismosame.com objavljen je video s psihijatricom Majom Vukojom:

https://www.youtube.com/watch?v=Q369515kN9E

9. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Dražene Lejo „Znamo li emocionalno komunicirati?“

https://nismosame.com/savjeti/znamo-li-emocionalno-komunicirati/

9. – 11. 12. U Trakošćanu je održana 2. Novartis akademija za udruge pacijenata iz čitave regije u čijem su radu u ime Nismo same sudjelovale Ivana Kalogjera Brkić i Goranka Perc.

11. 12. U sklopu projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ objavljen je video poziv građanima da se odazovu na humanitarnu akciju:

https://www.youtube.com/watch?v=YfviSw45aTQ

12. 12. Kako bismo potaknuli onkološke bolesnice da se cijepe protiv gripe na Nismo same objavljen je razgovor Tanje Rudež s doc. dr. sc. Vladimirom Krajinovićem, infektologom-intenzivistom iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu pod naslovom „Cijepljenje onkoloških pacijenata protiv gripe – da ili ne? Apsolutno da!“

https://nismosame.com/savjeti/cijepljenje-onkoloskih-pacijenata-protiv-gripe-da-ili-ne-apsolutno-da/

12. 12. Večernji list najavio je veliki humanitarni koncert koji za „Nisi sama – ideš s nama“ u veljači 2023. organizira Rotary klub Zagreb Gornji grad:

https://www.vecernji.hr/kultura/drage-nase-dame-s-nama-nikada-vise-necete-biti-same-1641174

13. 12. Portal 24sata objavio je tekst o udrugama – Mali zmaj, Jak kao Jakov, Crveni nosovi klaunovidoktori i Nismo same – koje su na natječaju kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ dobile novčanu potporu. Udruga Nismo same tu je potporu dobila drugu godinu za redom:

https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/upoznajte-4-hrabre-udruge-pomazu-oboljelima-od-raka-i-socijalno-ugrozenim-obiteljima-878161

14. 12. Ivana Kalogjera i Tanja Rudež bile su na predstavljanju Zbornika izabranih radova u sklopu projekta Poticanja novinarske izvrsnosti u 2021.:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 

15. 12. Drugu godinu usvajanja Nacionalnog strateškog okvira protiv raka obilježili smo komentarom prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, liječnica na Klinici za tumore i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska:

https://nismosame.com/savjeti/osvrt-vesne-ramljak-kako-je-biti-onkoloski-pacijent-u-hrvatskoj/

17. 12. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje „Moć oprosta – put do oslobođenja duše“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/moc-oprosta-put-do-oslobodenja-duse

18. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je intervju Ivane Kalogjere s Renatom Sabljar-Dračevac, predsjednicom Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskoga sabora te nadstranačke inicijative Zastupnici protiv raka:

https://nismosame.com/savjeti/renata-sabljar-dracevac-rjesavanje-socijalnih-i-zdravstvenih-potreba-gradana-smisao-je-postojanja-drzave/

18. 12. Na portalu zdravakava.nismosame.com u rubrici Radionice objavljen je poziv na Antistresnu kreativnu radionicu art terapije za onkološke pacijentice koja se održava u sklopu EU projekta:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/antistresna-art-terapija-za-onkoloske-pacijentice/

19. 12. Na Nismo same smo u prosincu proveli kampanju kojom smo ukazali na važnost cijepljenja protiv gripe pa smo u trećoj epizodi Nismo same podcasta ugostili epidemiologa Branka Kolarića, ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”. Razgovarali smo o tome zašto je cijepljenje protiv gripe važno, posebice za onkološke pacijente:

Podcast Nismo same #3 – Branko Kolarić

U trećoj epizodi našeg podcasta ugostili smo epidemiologa Branka Kolarića, ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”. Razgovarali smo o tome zašto je cijepljenje protiv gripe važno, posebice za onkološke pacijente.

19. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Dražene Lejo „Pandemija je posebno loše utjecala na žrtve nasilja u obitelji i mlade“:

https://nismosame.com/savjeti/pandemija-je-posebno-lose-utjecala-na-zrtve-nasilja-u-obitelji-i-mlade/

20. 12. Na portalu Nismo same objavljena je priča 37-godišnje Suzana Kristić iz Dubrovnika koja se liječila od raka jajnika „Ove godine sam preboljela rak jajnika. Sretna sam jer sam živa, no boli me to što više ne mogu biti biološka majka“.

https://nismosame.com/vase-price/ove-godine-sam-preboljela-rak-jajnika-sretna-sam-jer-sam-ziva-no-boli-me-to-sto-vise-ne-mogu-biti-bioloska-majka/

22. 12. U prostorijama udruge Nismo same predstavnice tvrtke Salvus, udrugama Europa Donna Hrvatska i Nismo same uručile su donaciju u ukupnom iznosu od 53.000,00 kuna:

https://nismosame.com/savjeti/tvrtka-salvus-donirala-je-53-000-kuna-udrugama-europa-donna-hrvatska-i-nismo-same/

22. 12. U sklopu našeg projekta “Nisi sama – pitaj bez srama!” objavili smo posebnu poruku naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje:

https://www.youtube.com/watch?v=NErgAwWI4B8

23. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Ivane Kalogjere o Mirjani Pešec koja 22 godine živi s rakom:

https://nismosame.com/savjeti/mirjana-pesec-moje-22-godine-zivota-s-rakom/

26. 12. Na portalu Nismo same objavili smo članak o Art terapijskoj radionici – Oslobodite se straha uz pomoć keramike – koju za onkološke pacijentice starije od 54 godine provodi Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), u okviru poziva Umjetnost i kultura online:

https://nismosame.com/savjeti/ulupuh-organizira-art-terapijsku-radionicu-za-onkoloske-pacijentice/

27. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Dražene Lejo „Zašto su posljedice covida-19 nerijetko identične onima nakon primanja kemoterapije“:

https://nismosame.com/savjeti/zasto-su-posljedice-covida-19-nerijetko-identicne-onima-nakon-primanja-kemoterapije/

28. 12. Dijani Antanasijević rak dojke dijagnosticiran je u dobi od 36 godina. U sklopu EU projekta za Nismo same podijelila je vlastitu pozitivnu priču:

https://www.youtube.com/watch?v=IuF8tFmoe1Y

29. 12. Na portalu EU projekta zdravakava.nismosame.com u rubrici Radionice objavljen je članak o Antistresnoj kreativnoj radionici art terapije koja je održana za onkološke pacijentice:

Održana radionica „Antistresne art terapije” za onkološke pacijentice | Nisi sama

Udruga Nismo same održala je u srijedu, 28. prosinca 2022. godine, petu radionicu u sklopu EU projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama. Radionicu je u…

30. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Dražene Lejo „Građani nisu krivi zato što ne vjeruju institucijama koje ne rade svoj posao“:

Građani nisu krivi zato što ne vjeruju institucijama koje ne rade svoj posao

30. 12. Na portalu Nismo same, u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, objavljen je tekst Ivane Kalogjere „Ispovijest gerontodomaćice koja je skrbila o onkološkim pacijenticama: „Našem društvu nedostaje empatije““:

Ispovijest gerontodomaćice koja je skrbila o onkološkim pacijenticama: „Našem društvu nedostaje empatije“