Udruga NISMO SAME osnovana je u ožujku 2017. godine s ciljem promicanja i unaprjeđenja svih oblika prevencije raka, osobito kod žena, zatim pružanja podrške ženama oboljelima i liječenim od raka, edukacije i boljeg informiranje bolesnica, njihovih obitelji te cjelokupne javnosti, kao i podizanja svijesti o važnosti prevencije, unaprjeđivanje kvalitete liječenja i društvenog položaja oboljelih žena te zaštita zdravlja općenito.

Iako se većina naših aktivnosti temelji na voluntarizmu, Nismo same su u proteklih šest godina rada provele niz projekata u području osnaživanja onkoloških bolesnika/ca ukupne vrijednosti veće od 550 tisuća eura koji su financirani iz različitih izvora (Zaklada Adris, Hrvatska Lutrija, Pliva, HEP, Roche, Novartis, Pfizer i drugi).

Najpoznatiji u javnosti je naš projekt socijalne usluge prijevoza žena na kemoterapiju – „Nisi sama – ideš s nama!“. Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb i kontinuirano ga provodimo punih pet godina. Kroz ovaj projekt namjera je NISMO SAME pomoći ženama oboljelima od raka u organizaciji konkretne usluge koja im omogućava siguran put od kuće do bolnice i natrag. Također, projekt treba osvijestiti i sve u zajednici, a posebice one koji donose odluke, da, pored liječenja, postoji niz popratnih potreba onkoloških pacijenata. Odnos prema pacijentima u takvim trenucima utječe na njihovo opće psihofizičko stanje, a time, u konačnici, i na sam proces izlječenja.

Usluge projekta do sada je koristilo 696 žena kojima je osigurano 22.785 besplatnih vožnji na terapiju i s terapije koje su platili brojni donatori. Većina korisnica živi na području Grada Zagreba (od Brezovice do Sesveta), dio ih na liječenje u Zagreb dolazi s područja Zagrebačke županije, a oko 15 posto korisnica iz ostatka Hrvatske. Od toga, najveći broj korisnica na liječenje stiže vlakom ili autobusom, pa ih taksi vozi od kolodvora do bolnice i natrag, no mnogo je žena iz drugih gradova koje su tijekom terapija prisiljene plaćati skupi smještaj u Zagrebu, pa im ova usluga olakšava liječenje, i operativno i novčano.

Korisnica je dnevno od 15 do 30, a broj novih stalno raste. Samo u 2022. osigurali smo i platili 6904 vožnji na kemoterapiju/zračenje za 247 onkoloških pacijentica.

Za pokrivanje troškova projekta Udruga je od osnutka do kraja 2022. organizirala 14 humanitarnih akcija. Od toga pet humanitarnih akcija organizirali smo u 2022. godini tijekom kojih smo samo za plaćanje taksi računa prikupili više od 108 tisuća eura koje su donirali mahom građani. U navedeni iznos ulazi 40.000 kuna (5.308 eura) prikupljenih 12. prosinca 2021. u akciji ZAR trči za Nismo same, zatim suradnja s portalom zadovoljna.hr i splitskom akademskom slikaricom, spisateljicom i ilustratoricom Tisjom Kljaković Braić koja je ilustrirala limitiranu seriju (od 100 komada) hoodica čijom smo prodajom prikupili 34.060,00 kn (4.520,55 eura), te novac prikupljen organizacijom „Humanitarnog buvljaka s poznatima“ za koji  nam je troškove u iznosu od 30.000 kuna (3.981,69 eura) putem natječaja platio Vladin ured za udruge.

Humanitarna akcija „Humanitarni buvljak s poznatima“ najavljena je 3. rujna organizacijom štanda na Trgu Petra Preradovića. Događanje je organizirano u suradnji s Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. U ime Grada Zagreba događaju su prisustvovali zamjenik Gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaet i dr. sc. Romana Galić, v. d. zamjenica pročelnice Ureda.

U sklopu središnjeg događanja, koje je od 23. do 25. rujna 2022. održano u Sportskoj dvorani Arena Zagreb (u sklopu sajma interijera InDizajn), a za koje nam je 100-injak poznatih osoba doniralo svoje osobne stvari (od odjeće, obuće, knjiga, CD-ova, nakita, torbica do slika), organizirali smo i aukciju 10-ak odabranih iznimno vrijednih predmeta.

Brojne poznate osobe podržale su i našu suradnju s portalom zadovoljna.hr i Tisjom Kljaković Braić.

Oduševljeni našim projektom besplatnog taksi prijevoza, javili su nam se brojni građani u želji da nas podrže i na druge načine, osim donacijama, pa je samo u 2022. na projektu volontiralo 111 građana.

Za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ 2022. godine dobili smo i novčanu potporu Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, u iznosu od 90.000 kuna (11,945.07 eura). Na natječaju „Zajedno prema zdravlju“ kompanije PLIVA 2021. godine za besplatan taksi prijevoz dobili smo 40.000 kuna (5.308 eura) čime smo pokrili troškove za dio taksi računa u 2022.

Dugoročni cilj je uspostavljanje ove socijalne usluge kao standarda u liječenju u Gradu Zagrebu, a potom i u čitavoj državi, po uzoru na praksu u brojnim zapadnoeuropskim državama u kojima je ta usluga sastavni dio police zdravstvenog osiguranja.

U sklopu projekta prijevoza žena na kemoterapiju pokrenut je i potprojekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji, a u svrhu čega je otvorena i posebna e-mail adresa podrska@nismosame.com na koju su nam se za pomoć i savjet u pet godina koliko traje projekt javile 432 osobe, uglavnom žene oboljele od raka, ali i članovi njihovih obitelji i nekolicina obiteljskih prijatelja. U 2022. godini usluga je imala 54 korisnika/ca.

Na projektu je ostvarena suradnja sa psihijatricom Majom Vukojom s KBC-a Zagreb koja je napisala više desetaka stručno-popularnih članaka koji su objavljeni na portalu Nismo same. S doktoricom Vukoja snimili smo i 14 kratkih video poruka u kojima ona odgovara na neka od najčešćih pitanja s kojima se suočavaju oboljele osobe. Projekt je u 2022. financiran sredstvima koji je Udruga dobila na natječajima kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ te Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom  Grada Zagreba.

Samo tijekom 2022. godine psihijatrica Vukoja napisala je za Nismo same 10 stručno/popularnih članaka koje smo objavili na portalu i društvenim mrežama.

S doktoricom Vukoja tijekom ožujka 2022. godine Udruga je snimila i podcast u kojem smo na malo ležerniji način našim pratiteljima približili ideju projekta.

Udruga je 2022., drugu godinu za redom, na natječaju kompanije Pliva „Zajedno prema zdravlju“ dobila 50.000 kuna (6.636,14 eura) za projekt „Uz nas niste sami“, a čiji je cilj dostupnost dijagnostike i liječenja venskog tromboembolizma kod onkoloških bolesnika s krajnjim ciljem smanjenja smrtnih ishoda.

U ožujku 2021. Udruga NISMO SAME pokrenula je, u suradnji s udrugama Sve za nju, Oncoput i Europa Donna Hrvatska, kampanju ‘Ne odustajem’ koja je posvećena ženama s metastatskim rakom dojke. Kampanja je zamišljena kao trajna platforma osnaživanja žena s metastatskim rakom dojke, koje nikada neće odustati. Njihove priče, stručna predavanja liječnika, savjeti kako se nositi s dijagnozom, nuspojavama liječenja, kao i savjeti kako biti podrška, nalaze se na službenoj stranici kampanje neodustajem.hr.

U sklopu kampanje snimile smo i spot na istoimenu Gibonnijevu pjesmu, u obradi Nikše Bratoša, a otpjevale su je mlade hrvatske pjevačice – Eni Jurišić, Nika Turković, Mia Dimšić i Antonela Đinđić – uz podršku članica Udruge.

Spot je službeno predstavljen u siječnju 2022. godine, a do danas ima gotovo 42 000 pregleda.

Središnja platforma rada Udruge su portal Nismo same i njemu pripadajuće društvene mreže (Facebook stranica koja ima više od 54.000 pratitelja, Instagram, YouTube, Twitter, Linkedin).

U sklopu natječaja za poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije 2022. godine odobrena su tri projekta naših članica: Ivane Kalogjere, Tanje Rudež i Dražene Lejo. Svi tekstovi u sklopu projekta objavljeni su na portalu Nismo same.

Udruga je 2022. godine (šestu godinu za redom) na portalu i FB stranici provela i vrlo zapaženu kampanju “U listopadu nosimo roza!”. Cilj kampanje je apelirati na podizanje svijesti javnosti o raku dojke, bolesti od koje svake godine diljem svijeta oboli više od dva milijuna ljudi, uglavnom žena. Tijekom kampanje podijelili smo 49 priča žena oboljelih od različitih vrsta malignih bolesti, a s pričama su nam se osim iz Hrvatske javile žene iz čitave regije.

Jako smo ponosne i na naš Book club &more koji smo pokrenule početkom 2022. godine, a koji vodi naša članica Renata Bačanek. Zbog velikog interesa imamo dvije grupe žena koje se sastaju jednom mjesečno. Book club osim što oboljelim ženama skreće pozornost s bolesti i jača ih, promovira čitanje te domaće pisce.

U ožujku 2022. godine NISMO SAME su potpisale ugovor za EU projekt „Nisi sama, educiraj se uz zdravu kavu s nama“, koji se u cijelosti financira sredstvima EU u sklopu „Promocije zdravlja i prevencija bolesti – faza 2“. Partneri na projektu su Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Kroz projekt, čija je ukupna vrijednost 498.519,00 kuna (66,164.94 eura), Udruga će u organizirati inicijativu „Zdrava kava“ u 15 gradova u RH.

U 2022. organizirali smo ukupno osam inicijativa „Zdrava kava“,  i to u Sisku, Karlovcu, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu i Koprivnici. Ukupno je na događanjima sudjelovalo više 300 sudionika i 36 liječnika. Također, organizirali smo i četiri radionice u prostoru Udruge na kojima je sudjelovalo 95 sudionica te četiri predavača. Na prvoj radionici koju je vodila članica Udruge Irena Ćurčić naučili smo kako izrađivati nakit. Drugu radionicu pod nazivom “Radna terapija: prirodna njega tijela onkoloških bolesnica”, vodila je Mary Novosel, a zbog velikog interesa radionicu smo ponovili u prosincu.

Treću radionicu “Ženska snaga – žensko zdravlje!” vodila je psihologinja Ivona Poljak, a četvrtu “Terapija pisanjem” književnica Ankica Tomić.

‘Zdrave kave’ namijenjene su prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika. Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanjima koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu. Projekt završava 23. rujna 2023.

Popis liječnika s kojima smo tijekom 2022. surađivali na projektu je i više nego respektabilan. To su:

 1. prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb;
 2. Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica;
 3. prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predstojnica Odjela za patologiju i citologiju Klinike za
  tumore KBC-a Sestara milosrdnica i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska;
 4. dr. sc. Marija Skoko, dr. med., spec. transf. med., Klinika za tumore KBC-a Sestara milosrdnica;
 5. Gordan Crvenković, dr. med., spec. ginekologije i porodništva;
 6. Maja Vukoja, dr. med. spec. psihijatar, Dnevna bolnica za afektivne poremećaje Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb;
 7. Ivona Poljak, psihologinja, Klinika za onkologiju KBC-a Zagreb;
 8. Ivana Tirić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. gastroenterologije, voditeljica Odjela za gastroenterologiju, hematologiju i onkologiju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 9. Iva Kardum Fucak, dr. med. spec. internističke onkologije, onkologinja u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 10. Ivica Stanišić, dr. med., subspec. ginekološke onkologije, Voditelj odjela za ginekologiju i opstetriciju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 11. Ivan Pavlović, dr. med., ginekolog u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica;
 12. Ana Muldini, dr. med., specijalistica kliničke radiologije, v. d. voditeljica Odjela za kliničku radiologiju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod;
 13. prim. izv. prof. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med., spec. epidemiologije, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije;
 14. Anamarija Kovač Peić, dr. med., specijalistica interne medicine, subspecijalistica internističke onkologije;
 15. Hussein Saghir, dr. med., spec. radiologije, Županijska bolnica Čakovec;
 16. Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, preventivne programe i zdravstvenu statistiku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije;
 17. Karmen Kokot, dipl. ing., univ. spec. nutricionizma;
 18. doc. dr. Rajko Fureš, spec. ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana;
 19. Ismail El Aklouk, dr. med., gastroenetorolog, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana;
 20. Magdalena Pezić, dr. med., specijalizantica ginekologije, Opća bolnice Zabok i bolnica hrvatskih veterana;
 21. Josipa Jović Zlatović, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije u OB Šibenik;
 22. Danći Mihovilčević, dr. med., anesteziologinja u OB Šibenik;
 23. Ivica Madžar, dr. med., kirurg u OB Šibenik;
 24. Filip Grubišić-Čabo, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist internističke onkologije, OB Šibenik;
 25. Anto Blažanović, dr. med., spec. patologije i sudske medicine, ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar;
 26. Mario Begović, dr. med., spec. kirurške onkologije i subspec. abdominalne kirurgije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar;
 27. Sanja Gali, dr. med., epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije;
 28. Marko Samardžić Ilić, fizijatar u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar;
 29. Ankica Pleša, dr. med., spec. radiologije, subspec. ultrazvuka, voditeljica Odjela za radiologiju OB Karlovac;
 30. Ivana Kovačić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. gastroenterologije, voditeljica Odjela za gastroenterologiju OB Karlovac;
 31. Željko Štajcer, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju OB Karlovac;
 32. Darko Kolar, dr. med., abdominalni kirurg i voditelj Odjela operacije u Službi za kirurgiju OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 33. Dejan Čanak, dr. med., specijalist radiolog, voditelj Odjela za radiologiju OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 34. Željka Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 35. Tonka Jozić Novinc, voditeljica Odjela infektologije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak;
 36. Vladimira Valentić-Petrović, ginekologinja.

U prosincu 2022., zbog velikog zanimanja za naš EU projekt, posebice za inicijativu „zdrava kava s doktorima“, održale smo dodatnu „zdravu kavu“ u Zagrebu na kojoj je bilo više od 100 sudionika i sedam liječnika.

Od 26. listopada 2020. do lipnja 2022. Udruga je bila partner na projektu ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II, ukupne vrijednosti 1.392.450,00 kuna. Projekt je bio financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a tijekom njegovog provođenja u Udruzi je bilo zaposleno devet osoba: osam gerontodomaćica i koordinatorica Projekta. Nositelj projekta bila je Udruga Europa Donna Hrvatska, a osim NISMO SAME partner na projektu bio je i Grad Zagreb. Projekt je nastao na rezultatima istraživanja koje je za NISMO SAME provela Petra Mađerčić, sociologinja iz Zaklade SOLIDARNA, na uzorku od 150 sudionica koje se liječe od malignih bolesti u zagrebačkim bolnicama. Njih 64,97 % izjavilo je da im je tijekom liječenja potrebna pomoć u kućanskim poslovima.

Cilj projekta bio je unaprijediti stručnu osposobljenost teško zapošljivih žena koje su bile zaposlene na poslovima pružanja pomoći ženama oboljelima od malignih bolesti. Kroz dodatnu edukaciju, zaposlene žene stekle su specifična znanja za pomoć specifičnoj skupini krajnjih korisnica, a to su žene oboljele od malignih bolesti. Ciljna je skupina skrbila o 130 žena oboljelih od malignih bolesti, tako da su ih pratile na kemoterapiju u zagrebačke bolnice, obavljale kupnju namirnica te pružale pomoć u kući za vrijeme liječenja. Projekt je posebno inovativan tako da je u vidu krajnjih korisnica uključio još jednu posebno ranjivu skupinu žena – žene oboljele od malignih bolesti. Projekt je kao inovativan predstavljen na globalnom sastanku udruga iz cijelog svijeta u organizaciji kompanije Roche.

Udruga se 2021. godine prijavila na natječaj za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj „Žuta točka“, koji se po prvi put organizirao u Hrvatskoj, te je bila izabrana za edukaciju koju su pohađale predsjednica Udruge Ivana Kalogjera Brkić i dopredsjednica Goranka Perc. Tijekom pet tjedana edukacije, koja se održavala od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine, usvajale su znanja iz područja fundraisinga i menadžmenta neprofitnih organizacija.

Ivana Kalogjera i Goranka Perc sudjelovale su i na prvom Internacionalnom Fundraising Meet Up-u održanom 2. prosinca 2022. u Zagrebu. Na skupu koji je organizirala Mladenka Majerić, u suradnji s Algebrom, u sklopu panela „Uspješne donacijske kampanje“ predstavile smo naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“.

Udruga Nismo same 2022. godine prijavila se i na natječaj koji je za dodjelu financijskih podrški 17. kolovoza 2022. raspisala Zaklada za razvoj civilnog društva. Odlukom Upravnog odbora Nacionalne zaklade, od 9. prosinca 2022., odobrena nam je institucionalna podrška u godišnjem iznosu od 21.047 eura, na razdoblje od tri godine.

U našim nas promotivnim aktivnostima usmjerenim ka prevenciji bolesti i promociji zdravlja podržavaju svi hrvatski mediji, ali i mediji u okruženju, Hrvatsko novinarsko društvo i Koalicija udruga u zdravstvu.

Udruga Nismo same zahvaljuje brojnim donatorima koji su prepoznali vrijednost našeg rada i podržali ga pa smo u 2022. godini uprihodili 254.732,34  eura, od toga 205.785,97 eura donirale su pravne i fizičke osobe, a 27,823.58 eura ostvareno je putem EU projekata.

Radom Udruge upravlja Skupština koja ima 15 redovnih i 20 podupirućih članova.

Za svoj rad  u proteklih smo šest godina primili brojne nagrade i priznanja, kao pojedinci i kao Udruga u cijelosti. Za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ udrugu Nismo same i agenciju Madison Consulting HUOJ je nagradio nagradom Grand PRix 2019. za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama. Dopredsjednici Udruge Goranki Perc za njezin je humanitarni rad u prosincu 2021. dodijeljen Volonterski Oskar.

Ivanu Kalogjeru Brkić, predsjednicu i osnivačicu udruge NISMO SAME, zbog njezinog zalaganja za bolji status onkoloških pacijenata, časopis Zaposlena kandidirao je u srpnju 2022. za ženu godine. U studenom 2022. Croatian Women’s Network/Mreža Hrvatskih Žena sa sjedištem u Torontu Ivani Kalogjeri Brkić za njezin je humanitarni rad dodijelila nagradu “Utjecajne hrvatske žene 2023.”

 

SIJEČANJ 2022.

2. 1. Na portalu Nismo same u rubrici Art terapija objavljeni su pjesma i fotografije Javorke Pangerčić:

https://nismosame.com/art-terapija/simbioza/

5. 1. Na Facebook stranici udruge Nismo same podijeli smo video pod nazivom „Ovo su Nismo same“ kao poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji koja je započela 1. 12. 2021. i traje do 21. siječnja 2022.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

6. 1. Obilježili smo četiri godine projekta „Nisi sama – pitaj bez srama!“ pjesmom naše suradnice na projektu, psihijatrice Maje Vukoje:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/2977371882529551

8. 1. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Kad tama stvara pobjednike“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kad-tama-stvara-pobjednike/

9. 1. Na portalu Nismo same objavljena je priča psihoterapeutkinje Marije Špalete iz Zadra „Tek kad sam sebi i drugima priznala da se bojim, mogla sam i preživjeti i proživjeti“:

https://nismosame.com/vase-price/tek-kad-sam-sebi-i-drugima-priznala-da-se-bojim-mogla-sam-i-prezivjeti-i-prozivjeti/

11. 1. Povodom nastavka kampanje „Ne odustajem“ Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, bila je gošća emisije Studio4 na HRT4.

11. 1. Na portalu Nismo same objavljen je pregled dosadašnje podrške medija kampanji „Ne odustajem“:

https://nismosame.com/savjeti/kampanja-ne-odustajem-u-medijima/

11. 1. Goranka Perc, dopredsjednica Nismo same, bila je gošća Branimira Bilića u emisiji „Hrvatska za 5“ na HRT1. Emisija je bila posvećena vrijednosti i smislu volontiranja, a povod gostovanja bio je Volonterski Oskar Grada Zagreba koji je dopredsjednica Nismo same osvojila za 2021. godinu:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

12. 1. Objavljen je spot „Ne odustajem“, nova obrada istoimene Gibonnijeve pjesme, a posvećen je ženama s metastaskim rakom dojke u povodu istoimene kampanje koju je pokrenula Udruga NISMO SAME s partnerima. Skladbu su, u obradi Nikše Bratoša, otpjevale mlade pjevačke zvijezde: Eni Jurišić, Nika Turković, Mia Dimšić i Antonela Đinđić.

U spotu sudjeluju i žene s metastatskim rakom dojke te članice Udruge NISMO SAME: Mirjana Matošević, Vesna Tokić, Boba Janušić, Tajana Dorić, Ivanka Milas, Ljerka Jazbec, Suzana Ljubić, Irena Ćurčić, Marijana Capković, Irena Lozo, psihijatrica Udruge Maja Vukoja, dopredsjednica Goranka Perc te predsjednica Ivana Kalogjera:

NE ODUSTAJEM

Nova obrada Gibonnijeve pjesme “Ne odustajem” posvećena je ženama s metastaskim rakom dojke u povodu istoimene kampanje koju je pokrenula Udruga NISMO SAME s partnerima. Skladbu su, u obradi Nikše Bratoša, otpjevale mlade pjevačke zvijezde: Eni Jurišić, Nika Turković, Mia Dimšić i Antonela Đinđić.

12. 1. Spot „Ne odustajem“ predstavljen je u Kaptol Boutique Cinema, uz veliku podršku javnosti i medija:

Da smo mogli sve bismo vas bili pozvali na promociju videa u sklopu kampanje “Ne odustajem”. No, zbog epidemioloških mjera morali smo ograničiti broj… | By Nismo same | Facebook

5.6K views, 286 likes, 87 loves, 54 comments, 27 shares, Facebook Watch Videos from Nismo same: Da smo mogli sve bismo vas bili pozvali na promociju videa u sklopu kampanje “Ne odustajem”. No, zbog…

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/ne-odustajem-spot-za-podrsku-zenama-s-metastatskim-rakom-dojke—691832.html

https://www.tportal.hr/showtime/clanak/video-gibonni-i-hrvatske-pjevacice-novom-obradom-pjesme-ne-odustajem-pruzili-podrsku-zenama-s-metastatskim-rakom-dojke-u-istoimenoj-kampanji-20220112

Gibonni i hrvatske pjevačice obradom pjesme “Ne odustajem” pružili podršku ženama s rakom dojke

Zagreb, 12. siječnja 2022. – Povodom početka kampanje “Ne odustajem” posvećenoj ženama s metastatskim rakom dojke premijerno je predstavljena nova obrada popularne Gibonnijeve pjesme s mladim hrvatskim pjevačicama koje su na ovaj način pružile podršku kampanji i oboljelim ženama. Uz pjevačice, u spotu također sudjeluju i žene s metastatskim rakom dojke, članice Udruge NISMO SAME.

13. 1. Zlatan Stipišić Gibonni obradu pjesmu „Ne odustajem“, koju je udruga snimila u sklopu istoimene kampanje, podijelio je na svom FB profilu:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

13. 1. Povodom nastavka kampanje „Ne odustajem“ predsjednica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera, bila je gošća Zagrebačke panorame.

13. 1. Gloria.hr objavila priču s Bobom Janušić i Marijanom Capković koje su sudjelovale u snimanju spota „Ne odustajem“:

https://www.gloria.hr/gl/fokus/price/zene-lavice-siscanka-boba-i-zagrepcanka-marijana-otkrivaju-kako-ih-je-borba-sa-zlocudnom-bolescu-ucinila-jos-jacima-15145123

13. 1. Objavljeni su rezultati natječaja za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj „Žuta točka“, a na popisu udruga koje su video uradcima najbolje predstavile misiju i viziju svoje organizacije našla se i naša udruga:

https://www.gspress.net/poznati-rezultati-natjecaja-za-izgradnju-fundraising-kulture-u-hrvatskoj-zuta-tocka/

16. 1. Na portalu Nismo same u rubrici Art terapija objavljen je tekst Branke Jakšić koja je svoja razmišljanja i osjećaje podijelila kroz riječi svoje pjesme u prozi „U mojoj glavi, i u mojim mislima, živi rak“:

https://nismosame.com/art-terapija/u-mojoj-glavi-i-u-mojim-mislima-zivi-rak/

17. 1. Magistra farmacije, Ana Dugonjić Okroša, potaknuta doživljajima bliskih prijateljica koje su bolovale od raka dojke, istražuje kvalitetu života i probleme s kojima se nose žene na hormonskoj terapiji, a još važnije, nudi nam pomoć u vidu farmakoterapijskog savjetovanja:

https://nismosame.com/savjeti/magistra-farmacije-istrazuje-s-kojim-problemima-se-nose-zene-na-hormonskoj-terapiji-ispunite-upitnik-i-podrzite-je/

18. 1. Povodom početka kampanje “Ne odustajem” naša predivna Tajana Dorić u svojoj je voljenoj Slavoniji gostovala u emisiji “Život i zdravlje” na Radiju Našice. Tajanino gostovanje dostupno je i na našoj FB stranici:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/271002298300700

18. 1. Na portalu Nismo same objavljena je priča Martine Borovec „Kad se moja mama liječila od karcinoma osjećala sam svaki ubod, svaku iglu, svaki treptaj njezine duše“:

https://nismosame.com/vase-price/kad-se-moja-mama-lijecila-od-karcinoma-osjecala-sam-svaki-ubod-svaku-iglu-svaki-treptaj-njezine-duse/

19. 1. Održana je prva radionica u sklopu prve fundraising edukacije za neprofitne organizacija „ŽUTA TOČKA“ koju su pohađale Ivana Kalogjera Brkić i Goranka Perc.

20. 1. Na poziv Renate Sabljar-Dračevac, predsjednice saborskog Odbora za zdravstvo, spot „Ne odustajem“ predstavile smo zastupnicima u Hrvatskom Saboru:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/293431052820288

https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/u-hrvatskome-saboru-predstavljen-spot-kampanje-za-borbu-protiv-metastatskog-raka

https://www.novilist.hr/novosti/saborski-zastupnici-u-borbi-protiv-raka-pogledajte-spot-ne-odustajem/

20. 1. Predstavljena je kampanja „Vrijeme je“ za provedbu Nacionalnoga strateškog okvira protiv raka. U kampanji čiji je nositelj Koalicija udruga u zdravstvu, aktivno sudjeluje i udruga Nismo same:

https://nismosame.com/savjeti/kampanja-vrijeme-je-za-provedbu-nacionalnoga-strateskog-okvira-protiv-raka/

Kampanja “Vrijeme je” za provedbu Nacionalnoga strateškog okvira protiv raka

20. 1. Predsjednica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera, i Mia Dimšić, jedna od izvođačica pjesme „Ne odustajem“, gostovale su na HTV-u, u emisiji „Kod nas doma“:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0prCUv78tM7S8YF3wZi21GXjbKhxazMPuQiKQW6KHfBTwUREsFM9jKEZkBmqqiw8Gl&id=353570301752904

21. 1. Završila je humanitarna akcija koja je započela 1. 12. 2021. godine, a u kojoj smo za naš projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ od donacija građana i tvrtki prikupile 137.558,78 kn.

22. 1. Ivana Kalogjera bila je gošća emisije "Govorimo o zdravlju i zdravstvu" na HRT - Radio Knin, urednice i voditeljice Vesne Jašek. Emisiju možete poslušati i na našoj FB stranici:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/1522195168163417

22. 1. Na portalu Nismo same objavljena je priča Milkice Svitlanović „Izliječila sam rak vrata maternice, ali nečijom sam pogreškom mogla i umrijeti“:

https://nismosame.com/vase-price/izlijecila-sam-rak-vrata-maternice-ali-necijom-sam-pogreskom-mogla-i-umrijeti/

23. 1. Novi video Maje Vukoja „Siječanj slovi kao najdepresivniji mjesec u godini. A što ako baš u siječnju saznate da bolujete od raka?“. Video je snimljen uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba:

https://www.youtube.com/watch?v=7KuBPLto6v0&t=1s

25. 1. Na portalu Nismo same objavljeno je istraživanje Željane Matošić, specijalizantice ortodoncije na postdiplomskom doktorskom studiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu:

https://nismosame.com/savjeti/zeljana-matosic-istrazuje-vezu-izmedu-urodenog-nedostatka-zuba-i-raka-dojke-ukljucite-se-i-vi/

25. 1. Kampanja "Ne odustajem" bila je tema emisije "Zdravi eter" na HRT - Radio Osijek, urednika i voditelja Zeljko Kovačević. Gošća je bila predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera, a bilo je riječi i o drugim aktivnostima i projektima Udruge. Emisija je dostupna na FB stranici Udruge:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/346185543967860

28. 1. Tajana Dorić ispričala je svoju priču za magazin Večernjeg lista Diva:

https://diva.vecernji.hr/lifestyle/nekad-sam-superjunak-nekad-se-jedva-pokupim-s-poda-kupaonice-najcesce-se-smijem-i-ne-dam-karcinomu-da-mi-oduzme-zivot-16317

29. 1. Platforma Onkologija objavila je poruku Ivane Kalogjere vezano uz kampanju #vrijemeje:

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

VELJAČA 2022.

 1. 2. Postom na FB profilu udruge Nismo same zahvalile smo svim donatorima na iskazanom povjerenju i podršci našem radu i projektima:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

2. 2. Ivana Kalogjera bila je gošća emisije „Argumenti“ na Hrvatskom katoličkom radiju. Emisija urednika i voditelja Branimira Gubića bila je posvećena borbi protiv raka. Uz Ivanu Kalogjeru gosti emisije bili su Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu i psiholog Hrvoje Maleković.

https://www.facebook.com/Hrvatski.Katolicki.Radio/videos/666728814491268

3. 2. Na inicijativu Koalicije udruga u zdravstvu u Saboru RH održana je tematska sjednica "Onkološka skrb u uvjetima pandemije COVID-19", s posebnim osvrtom na Nacionalni strateški okvir protiv raka, koji je Hrvatski sabor usvojio 15. prosinca 2020. U radu sjednice sudjelovala je predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera koja je top prigodom upozorila da pacijenti na zračenje čekaju i po šest mjeseci o čemu je izvijestio Novi list:

Riječanka s rakom dojke na zračenje čeka već punih pola godine jer su svi uređaji - pokvareni

Tijekom pandemije koronavirusa onkološka skrb je strahovito varirala. Procjenjuje se da je u Europi oko milijun ljudi s neprepoznatom malignom bolešću, a nema razloga vjerovati da je u Hrvatskoj drukčije, piše Novi list. Dok provedba Nacionalnog strateškog okvira protiv raka stoji, pacijent kojem je liječnik rekao da mu se tumor udvostručio pa o liječenju mora odlučiti tim, a onda ga mjesec dana nitko ne nazove.

3. 2. Povodom 4. veljače, Svjetskog dana borbe protiv raka, spot „Ne odustajem“ obogatili smo engleskim prijevodom:

https://www.youtube.com/watch?v=gRvIX5Yx-SQ

4.2. Svjetski dan borbe protiv raka obilježili smo pričom Mirele Požarko iz Vukovara kojoj je tijekom trudnoće dijagnosticiran rak debelog crijeva:

https://nismosame.com/vase-price/hitan-carski-rez-otkrio-je-da-se-iza-simptoma-trudnoce-krije-i-maligna-bolest/

4. 2. Portal zadovoljna.hr povodom Svjetskog dana borbe protiv raka prenio je priču naše autorice Marije Špalete:

https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/prica-marije-spalete-povodom-svjetskog-dana-borbe-protiv-raka---694796.html

8. 2. Na portalu Nismo same objavljena je priča Marije Rajčević „Ne čekajte simptome, kontrolirajte se sada!“:

Ne čekajte simptome, kontrolirajte se sada!

10. 2. Portal generacija.hr objavio je razgovor s dopredsjednicom Udruge Gorankom Perc „‘ISPOVIJEST HRABRE ŽENE’ Goranka je pobijedila rak dojke: Prestala sam odgađati stvari koje sam željela učiniti i odlučila iz svega izaći s osmijehom“:

http://generacija.hr/intervju-tjedna/ispovijest-hrabre-zene-goranka-je-pobijedila-rak-dojke-prestala-sam-odgadati-stvari-koje-sam-zeljela-uciniti-i-odlucila-iz-svega-izaci-s-osmijehom/?_thumbnail_id=19163&fbclid=IwAR1AB64p7l03n8ShGJQch5ktxq1bzwT3YhwKUdz7-REY7Qdgz7PuogCoZxw

11. 2. Obilježili smo 30. svjetski dan bolesnika:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

13. 2. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Kako zagrliti novo sutra?“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kako-zagrliti-novo-sutra/

17. 2. Udrugu su posjetili organizatori utrke Zagreb Advent Run i uručili nam vrijednu donaciju u iznosu od 40.000 kuna za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

https://www.facebook.com/ZagrebAdventRun/posts/pfbid02a24M3SJfEmV3hii2gvEmLSAAoqbnnZATincDvXJ4d6mucb5T4hzKDdXJqGkncVDvl

18. 2. Člankom na Nismo same zahvalili smo svima koji su sudjelovali u humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run i tako prikupili iznosu od 40.000 kuna za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

U akciji ZAR trči za Nismo same prikupljeno 40.000 kuna

19. 2. U prostorima Edward Bernays University Collegea održale smo radionicu za stresne i krizne situacije. Radionica je prvenstveno bila namijenjena gerontodomaćicama zaposlenima na projektu pomoći u kući onkološkim pacijenticama „Žene za žene“, a vodila ju je naša stalna suradnica, psihijatrica Maja Vukoja:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid0xp3jMxGgamgAt49HBoaiC2rGgs7YkvfN2UrDVz86iEt9o7bqMNyx6tyjUEHH81iMl

20. 2. Na portalu Nismo same objavljena je priča Ire Mužević „Ponovno učim govoriti, a novi smisao našla sam u pomaganju drugima“:

https://nismosame.com/vase-price/ponovno-ucim-govoriti-a-novi-smisao-nasla-sam-u-pomaganju-drugima/

21. 2. HRT je objavio prilog o našoj Ivani Mihovilović Krce i njezinim učenicima koje je senzibilizirala na podršku i pomoć našem projektu besplatnog taksi prijevoza:

🌹Prošla je 16 kemoterapija, 20 zračenja, liječenje je trajalo 8 mjeseci. Svoja iskustva s tom bolešću i dijagnozom profesorica engleskog jezika... | By HRT Vijesti | Facebook

826K views, 13K likes, 1.8K loves, 677 comments, 392 shares, Facebook Watch Videos from HRT Vijesti: 🌹Prošla je 16 kemoterapija, 20 zračenja, liječenje je trajalo 8 mjeseci. Svoja iskustva s tom...

25. 2. Udruga Nismo same održala je izbornu Skupštinu na kojoj je za novu/staru predsjednicu Udruge izabrana osnivačica Udruge Ivana Kalogjera.

25. 2. Naša Tajana Dorić bila je gošća emisije „Ne odustajte“ na Radio Slatina 107.4.

Govorila je o svojoj borbi s karcinomom, o radu udruge Nismo same i našim projektima, s posebnim naglaskom na kampanju "Ne odustajem" u sklopu koje smo snimile video na istoimenu pjesmu Zlatana Stipišića Gibonnija:

Ne odustajte! - Radio Slatina

Dana 25.2. u poslijepodnevnom programu Radija Slatine imali smo doista posebnu emisiju, s posebnom gošćom. Tajana Dorić, mlada i hrabra žena, porijeklom iz Voćina, sa stalnom adresom u Zagrebu, zbog nas je uzela dan godišnjeg odmora i došla nam u emisiju.

OŽUJAK 2022.

 1. 3. Na portalu Nismo same objavljena je priča Milene Barbir „Bila sam u trećem mjesecu trudnoće kad mi je hitno operiran tumor debelog crijeva s metastazama“:

Bila sam u trećem mjesecu trudnoće kad mi je hitno operiran tumor debelog crijeva s metastazama

3. 3.  Pitchem za donatore završila je prva fundraising edukacija za neprofitne organizacije „Žuta točka“ koju su pohađale Ivana Kalogjera Brkić i Goranka Perc. Mogućnost da predsjednica i dopredsjednica Udruge pogađaju edukaciju iz fundraisinga Nismo same su dobile na natječaju. Ponosne smo što smo dobile priliku steći nova znanja i biti dijelom ove priče:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid035WwjVfd4v1wjGwQt4XSMHW77g6V9XUaZPYGwQmj62gUQSXdsARXE2paor3m1ALusl

3. 3. Naša autorica Javorka Pangerčić koja se nakon dijagnoze metastatskog raka grla svaki dan trudi pronaći ljepotu u malim stvarima, svoju je priču ispričala za portal generacija.hr:

http://generacija.hr/intervju-tjedna/prica-hrabre-zene-javorka-ima-metastatski-rak-grla-ali-ne-posustaje-poklonjeno-mi-je-deset-godina-zivota-zivim-iz-dana-u-dan-i-trudim-se-pronaci-ljepotu/

6. 3. Najavile smo početak nove humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Akcija će trajati od 7. 3. do 25. 4. 2022:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

7. 3. Obilježile smo 5. rođendan portala Nismo same:

https://nismosame.com/savjeti/sretan-nam-5-rodendan-portala-nismo-same/

7. 3. Povodom petog rođendana portala podsjetili smo na prvu priču objavljenu na Nismo same koju je napisala Dubravka Škurla iz Dubrovnika:

https://nismosame.com/vase-price/nikada-necu-zaboraviti-dan-kada-sam-saznala-da-imam-rak/

8. 3. Članice Udruge Nismo same obilježile su 8. mart, Međunarodni dan žena:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid02QY5Qg36josLs4yPU8F7ijGEFS9A5VVDcRcXcLKkEzFj3ggxoLbkZoJWyVWXd3Qnql

9. 3. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Kako izaći iz kruga straha?“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/kako-izaci-iz-kruga-straha/

13. 3. Povodom 5. rođendana Udruge na Facebook stranici objavili smo video s Bosiljkom Vraneša, našom članicom i korisnicom naše usluge „Nisi sama – ideš s nama“:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/405926264671443

14. 3. Obilježile smo 4. rođendan projekta „Nisi sama – ideš s nama!“. Tijekom četiri godine uslugu je koristilo 518 žena za koje je udruga osigurala više od 17.500 za njih besplatnih taksi vožnji koje su platili naši donatori:

https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/4-rodendan-projekta-nisi-sama-ides-s-nama/

14. 3. Vijest o važnom 4. rođendanu projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ prenio je portal Žene i mediji:

https://www.facebook.com/zeneimediji/posts/pfbid0WZDryBtPEeWjmrNV7B9jJwWZw2p3mZAtm4njDnpxJdcJJJjefgMBkozpsXMgShLPl

21. do 23. 3. Održan je IEPPO skup u organizaciji tvrtke Roche u čijem su radu sudjelovale i Nismo same. IEPPO je kratica za The International Experience Exchange with Patient Organisations, a iza naslova se krije razmjena iskustava organizacija pacijenata iz različitih zemalja svijeta.

25. 3. Održana je tematska sjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku na kojoj je zastupnik Ivan Ćelić najavio inicijativu skupljanja potpisa saborskih zastupnika, a kako bi projekt besplatne taksi vožnje, koji pune četiri godine provodi udruga Nismo same, ušao u proračun i tako postao dostupan svim onkološkim pacijentima, po uzoru na praksu u brojnim zapadnoeuropskim zemljama:

https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/tematska-sjednica-odbora-za-zdravstvo-i-socijalnu-politiku-uoci-dana-narcisa-rak

25. 3. Udruga Nismo same potpisala je ugovor za projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Projekt je u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna (kodni broj: UP.02.2.1.08.0226).

26. 3. Na Trgu Petra Preradovića obilježile smo Dan narcisa i proslavile 5. rođendan Udruge. Od donacija građana tom smo prigodom prikupile iznimno vrijednih 20.130,95 kuna za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

 1. 3. Objavile smo detaljan pregled aktivnosti Udruge u 2021. godini:

https://nismosame.com/savjeti/izvjestaj-o-radu-nismo-same-u-2021-godini-prvi-dio/

28. 3. Portal generacija.hr prenio je našu zahvalu na podršci projektu prijevoza žena na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!”:

http://generacija.hr/solidarnost-na-djelu/nismo-same-na-dan-narcisa-gradani-i-brojni-poznati-donirali-za-prijevoz-zena-na-kemoterapiju/?fbclid=IwAR35xOpSKBoSAVplsriTCq1X838JxrV__ox2n7V9-kpX_gbgwrr6iW0jYh0

29. 3. Objavile smo nastavak detaljnog pregleda aktivnosti Udruge u 2021. godini:

https://nismosame.com/savjeti/izvjestaj-o-radu-nismo-same-u-2021-godini-drugi-dio/

TRAVANJ 2022.

2. 4. Pokrenule smo video podcast s ciljem da sve koji nas prate bolje upoznamo s našim suradnicama i suradnicima. U prvoj epizodi ugostili smo psihijatricu Maju Vukoju koja od 2018. godine surađuje s Udrugom na projektu "Nisi sama - pitaj bez srama!"

https://www.youtube.com/watch?v=GCzYIzHxB-I&t=77s

3. 4.  Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježile smo pričom Maje Likić, naše članice i jedne od korisnica naše usluge besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid0NiUJyHAqWLf5zqTYFZNf2MM3eAcX8TpD3FXtjMwrZymhALFS6AoeA8fyoMeeSzjcl

6. 4. Predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera bila je gošća emisije “Čovjek i zdravstvena kultura” na OTV televiziji, urednice i voditeljice Sonja Njunjić:

https://www.youtube.com/watch?v=Vvg7XGnGSJU

9. 4. Povodom smrti velike glumice Mirjane Majurec, Milana Vlaović Kovaček objavila je kolumnu u kojoj je dirljivo opisala i naš rad i projekte:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

10. 4. Najavile smo početak novog EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Projekt će u cijelosti financirati Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda, a njegova su posebnost zdrave kave koje ćemo organizirati u 15 gradova diljem Hrvatske. Sve informacije o projektu dostupne su na stranici https://zdravakava.nismosame.com/.

13. 4. Predstavljeni su rezultati projekta “Žene za žene” koji je Udruga Nismo same provodila u partnerstvu s Udrugom Europa Donna Hrvatska i Gradom Zagrebom:

https://www.zagreb.hr/en/predstavljeni-rezultati-eu-projekta-zene-za-zene/178620

https://www.glasistre.hr/hrvatska/predstavljeni-rezultati-europskog-projekta-zene-za-zene-790277

https://www.in-portal.hr/in-portal-news/vijesti/25341/vrlo-vana-i-potrebna-usluga-predstavljeni-rezultati-eu-projekta-ene-za-zene

ŽENE ZA ŽENE Predstavljeni rezultati projekta usmjerenog ženama s malignim oboljenjima

Projekt "Žene za žene" uspio je pomoći ženama s malignim oboljenjima te je omogućio 15 žena da kroz dodatno formalno obrazovanje steknu kvalifikaciju...

15. 4. Na Facebook stranici Udruge objavile smo video sa Srebrenkom Pečenjak koja je bila jedna od prvih korisnica naše usluge besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju, a koja kroz sve godine ove od svoje skromne mirovine uplaćuje donaciju kako bi i druge žene mogle koristiti uslugu koja je njoj u bolesti bila velika potpora:

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

18. 4. Na portalu Nismo same objavljena je priča Karmen Pupovac „Nekim liječnicima želim poručiti – ne ubijajte pacijentu želju za ozdravljenjem, u glavi je sve!“:

Nekim liječnicima želim poručiti – ne ubijajte pacijentu želju za ozdravljenjem, u glavi je sve!

20. 4. Na Facebook stranici Nismo same objavili smo video poziv donatorima kroz priču o Martini, mladoj ženi boluje od metastatskog raka dojke i svaka dva tjedna vlakom dolazi u Zagreb:

https://www.facebook.com/nismosame/videos/1462422240841753/

20. 4. Predstavile smo naš novi projekt „Book club & more“ i održale prvi sastanak članica Kluba. Projekt je namijenjen svim ženama koje dijele našu ljubav i strast prema čitanju, a voditeljica je naša članica Renata Bačanek koja je sudjelovala u brojnim Book clubovima po svijetu.

21. 4. "Ishodi liječenja onkoloških pacijenata" naziv je konferencije koju je u Zagrebu organizirala Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu (SDP/S&D), uz podršku Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora. U radu konferencije na poziv zastupnice Jerković, aktivno je sudjelovala i predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera.

21. 4. Najavile smo prvu radionicu u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Radionica je održana 28. 4. pod nazivom „Mašta može svašta“, a vodila ju je Irena Ćurčić:

https://www.facebook.com/events/956440875064144

22. 4. Ivana Kalogjera i Goranka Perc bile su gošće Mladenke Šarić u emisiji One nastupaju na Mreži TV. Razgovarale smo o pet godina rada Udruge Nismo same i našim projektima:

ONE NASTUPAJU - IVANA KALOGJERA I GORANKA PERC: NISMO SAME: PRVIH PET GODINA 22.04.2022.

ONE NASTUPAJU - IVANA KALOGJERA I GORANKA PERC: NISMO SAME: PRVIH PET GODINA 22.04.2022. MrežaTV

24. 4. Održale smo prodajnu akciju u Karibu Kaaawi i tom prilikom prikupile 6330,00 kuna što je dostatno za otprilike 100-injak besplatnih taksi vožnji na kemoterapiju:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid02PLqWYJxXP9QS6wtj2isGWwigMJdAsLASKbdcdi792mpyaMjewRLXa49RQrW7DY1yl

25. 4. Završila je rođendanska humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Akcija je trajala od 7. 3. do 25. 4. 2022.

28. 4. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna psihijatrice Maje Vukoje „Je li teže kad nam uzmu slobodu ili kad nam je vrate?“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/je-li-teze-kad-nam-uzmu-slobodu-ili-kad-nam-je-vrate/

29. 4. U sklopu projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama u prostoru Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME 28. travnja 2022. godine održana je prva od devet radionica:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/odrzana-prva-radionica-u-sklopu-eu-projekta-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama/

SVIBANJ 2022.  

 1. 5.  Obilježili smo 1. maj, Međunarodni praznik rada. Iskoristili smo tu prigodu da ponovno ukažemo na problem radnih prava onkoloških pacijenata:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid0jX2Rdb81yH1ZF2QpSJXD4Wxd5qmub3de87ox4DNqf9CatXGyJexp9pfJuLqqNMKhl

3 .5.  Predsjednica i dopredsjednica Udruge Nismo same, Ivana Kalogjera i Goranka Perc, bile su gošće Nevenke Rodić Erdelja u emisiji "Sve najbolje" na Radio Sljemenu. Govorile su o projektima Udruge iza kojih stoji puno predanosti i truda:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/gostovanje-na-radio-sljemenu-u-emisiji-sve-najbolje/

4. 5. Najavile smo prvu inicijativu 'zdrava kava s doktorima' koja je 13. svibnja održana u Sisku. ‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

Pozivamo vas na 'zdravu kavu s doktorima' 13. svibnja u Sisku | Nisi sama

'Zdrava kava s doktorima' temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama". 'Zdrave kave' namijenjene su ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

5. 5. Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, dala je intervjuu za glasilo Belupo. U članku je otvoreno i iskreno govorila o tome zašto se posvetila humanitarnom radu, što za nju osobno znači najvažniji projekt Udruge "Nisi sama - ideš s nama", zašto neće slaviti Nacionalni dan preživjelih od raka, kako se nosi sa smrtima bliskih prijateljica, o (ne)brizi društva za onkološke pacijente i novim projektima Udruge:

https://online.flippingbook.com/view/517203/

8. 5. Svjetski dan borbe protiv raka jajnika obilježile smo pričom naše članice, hrabre Ana Glaurdić Mekinić, koju osim na našem portalu možete pročitati i u knjizi Nismo same koju je izdao Profil:

https://nismosame.com/vase-price/rekli-su-mi-da-necu-moci-imati-djece-a-ja-sam-rodila-emu/

12. 5. Medicinskim sestrama i tehničarima čestitali smo Međunarodni dan sestrinstva:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid02XB3SVgBQ9dyaY4WFNA5vPF2bsvTv8tNj43ucrpVuxPnjzM2WohjijG2GMo9DHyh3l

13. 5. U sklopu novog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ u Sisku je 13. svibnja održana prva ‘zdrava kava’ s doktorima i zainteresiranim građanima:

U Sisku održana prva 'zdrava kava' Udruge NISMO SAME | Nisi sama

U sklopu novog projekta „Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama" u Sisku je 13. svibnja održana prva 'zdrava kava' s doktorima i zainteresiranim građanima. Na kavu su se odazvale žene svih generacija koje su imale priliku u opuštenoj atmosferi razgovarati s liječnicima o svim pitanjima vezanim za prevenciju raka dojke.

14. 5. Vijest o našoj inicijativi 'zdrava kava u Sisku' objavljena je u brojnim medijima kojima smo zahvalili na podršci:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/hvala-na-podrsci-petrinjskom-radiju-portalu-53-radiju-quirinus-qiurinus-portalu-radiju-sisak-sisak-portalu-radio-banovini-portalu-sisak-info-jutarnjem-listu-i-portalu-dobre-price/

16. 5. Najavile smo 'zdravu kavu s doktorima u Karlovcu'. ‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/pozivamo-vas-na-zdravu-kavu-s-doktorima-25-svibnja-u-karlovcu/

16. 5. Novi list predstavio je naš EU projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

https://www.novilist.hr/novosti/nismo-same-zdrava-kava-razbija-zidove-izmedu-lijecnika-i-oboljelih-zena/

18. 5. Održale smo drugi Book club. Knjiga mjeseca bila je „Mračna kći“ Elene Ferrante.

18. 5. Najavile smo 3. lipnja, Dan otvorenih vrata udruge Nismo same:

https://www.facebook.com/events/1186788722070321

20. 5. Jutarnji list objavio je tekst o četiri projekta koji su na natječaju tvrtke Pliva nagrađeni s 50.000 kuna. Jedan od njih je i projekt udruge Nismo same „Nisi sama – ideš s nama!“ o kojem je govorila korisnica usluge Maja Likić:

https://www.jutarnji.hr/native/sto-kad-vi-ili-vasi-bliznji-dobijete-onu-najgoru-dijagnozu-zdenka-maja-i-karmela-su-to-dozivjele-na-svojoj-kozi-15199888

20. 5. Mediji su najavili humanu gestu velike glumice Mije Begović koja je izvedbom monodrame „Sve što sam prešutjela“ obilježila 20 godina rada u Satiričkom kazalištu Kerempuh i 35 godina profesionalnog bavljenja glumom. Posebno izdanje monodrame koju je glumica izvela 1. lipnja bilo je više od same proslave jubileja – sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“:

https://www.vecernji.hr/showbiz/mia-begovic-slavi-obljetnicu-karijere-na-najljepsi-moguci-nacin-bit-ce-to-posebna-izvedba-s-humanitarnim-karakterom-1588095

20. 5. Uoči Inicijative “Zdrava kava s doktorima u Karlovcu” Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME i voditeljica Projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama, bila je gošća Renate Benković u programu Prvog karlovačkog radija:

Ivana Kalogjera predstavila inicijativu "Zdrava kava s doktorima" slušateljima Prvog karlovačkog radija | Nisi sama

Uoči Inicijative "Zdrava kava s doktorima u Karlovcu" Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge NISMO SAME i voditeljica Projekta Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama, 20. svibnja 2022. godine bila je gošća Renate Benković u programu Prvog karlovačkog radija.

21. 5. Na portalu Nismo same objavljena je nova kolumna naše stalne suradnice, psihijatrice Maje Vukoje „Možeš li (i moraš li) baš sve u životu prehodati?“:

https://nismosame.com/nisi-sama-pitaj-bez-srama/mozes-li-i-moras-li-bas-sve-u-zivotu-prehodati/

21. 5. Vijest o posebnom humanitarnom izdanju monodrame “Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mije Begović objavljena je na portalu Nismo same:

https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/nagradivana-monodrama-mije-begovic-sve-sto-sam-presutjela-za-udrugu-nismo-same/

22. 5. Portal dnevnik.hr donio je veliki reportažu o tome kako u Hrvatskoj žive osobe oboljele od raka. Autorica teksta, novinarka Andreja Žapčić, o toj je problematici, među ostalim, razgovarala i s predsjednicom udruge Nismo same, Ivanom Kalogjerom:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/nacionalni-dan-prezivjelih-od-raka---724033.html?itm_source=HomeTopRow&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica&fbclid=IwAR0NtSufE7FipHn2KI_PVuvO9UhjgTmY8fvAF4maOTkHBFFQIG2acfH-2kA

24. 5. Goranka Perc sudjelova je u radu skupa koji je pod nazivom "Conversation with Sisters in Arms" organizirala kompanija Roche. Cilj je bio povezati udruge pacijenata  iz cijeloga svijeta na području skrbi o oboljelima od raka dojke.

24. 5. Ivana Kalogjera i Goranka Perc bile su gošće emisije „Kod nas doma“ te predstavile EU projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama!“:

Nismo same | @Nismo same @Ivana Kalogjera i Goranka Perc govore o udruzi i novim projektima! | By Kod nas doma | Facebook

3.9K views, 39 likes, 9 loves, 1 comments, 8 shares, Facebook Watch Videos from Kod nas doma: @Nismo same @Ivana Kalogjera i Goranka Perc govore o udruzi i novim projektima!

25. 5. U povodu obilježavanja Europskog tjedna borbe protiv raka koji se obilježava u posljednjem tjednu svibnja, u Saboru RH održan je sastanak nestranačke skupine „Zastupnici u borbi protiv raka“ (ZBPR) u čijem je radu sudjelovala i predsjednica udruge Nismo same:

https://www.sabor.hr/hr/press/priopcenja/zastupnici-u-borbi-protiv-raka-potrebna-snaznija-suradnja-strucne-javnosti?fbclid=IwAR2GrMa8HfUBt08gN-3N6haMGWHpcOW84eoS6Pk3yzbFfEqo7ekdbllmF8Q

25. 5. Karlovac je bio drugi grad u kojem je, u sklopu EU projekta Udruge Nismo same "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama", održana inicijativa „zdrava kava s doktorima“:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/inicijativa-zdrava-kava-s-doktorima-odrzana-i-u-karlovcu/

25. 5. Uoči Inicijative “Zdrava kava s doktorima u Karlovcu” članice Udruge NISMO SAME, Ivana Kalogjera, Goranka Perc i Irena Ćurčić, gostovale su u programu Prvog karlovačkog radija. Vijest o inicijativi objavili su i brojni drugi mediji:

Hvala na podršci Prvom karlovačkom radiju, Večernjem listu, portalu Karlovački Info i Trend televiziji | Nisi sama

Karlovac je bio drugi grad u kojem je 25. svibnja 2022. održana inicijativa „zdrava kava s doktorima". Temeljna je to aktivnost projekta koji Udruga NISMO SAME provodi po nazivom „Nisi sama - educiraj se uz kavu s nama", a koji je u cijelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

26. 5. Tjednik Gloria objavio je dirljiv intervju s predsjednicom udruge Nismo same Ivanom Kalogjerom, iz pera Milane Vlaović Kovaček:

https://www.gloria.hr/gl/scena/price/ivana-kalogjera-je-zastitnica-zena-oboljelih-od-raka-tu-smo-da-pomognemo-drugima-15202567

26. 5. Jutarnji list objavio je priču o udrugama Krijesnica, La Verna, NISMO SAME i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, koje su na natječaju „Zajedno prema zdravlju“ dobile najveći broj glasova zaposlenika tvrtke Pliva:

Ni u najtežim uvjetima ne prestaju brinuti o svojim pacijentima: 'Ovisimo o volonterima i donacijama'

Tri milijuna sati. Toliko je vremena više od 50.000 volontera 2019. godine pomagalo volontirajući u neprofitnim organizacijama. Neki od njih su bili podrška ženama u borbi s rakom kada su mislile da je sve izgubljeno, drugi su pružali dostojanstvene posljednje trenutke života palijativnim bolesnicima kada su mislili da ih je društvo zaboravilo, a treći su nesebično poklanjali psihološku podršku najbolesnijim pacijentima iz cijele Hrvatske.

29. 5. Najavile smo 'zdravu kavu s doktorima u Vukovaru'. ‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“:

U četvrtak 9. lipnja 'zdrava kava s doktorima' u Vukovaru | Nisi sama

Pozivamo vas da nam se pridružite na 'zdravoj kavi s doktorima' u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, na terasi VUKOVARSKO PUB - Ulica dr. Franje Tuđmana 8, s početkom u 17.30 sati. Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti: doc. dr. sc.

30. 5. Novi list objavio je tekst pod nazivom „Totalni nered u sustavu. Pacijentice oboljele od raka na čekanju, dok kirurzi s Rebra rade – privatno“ u sklopu kojeg je objavljena izjava predsjednicome udruge Nismo same, Ivane Kalogjere:

https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/totalni-nered-u-sustavu-pacijentice-oboljele-od-raka-na-cekanju-dok-kirurzi-s-rebra-rade-privatno/

tekst je preuzeo i Zadarski list:

https://www.zadarskilist.hr/clanci/30052022/totalni-nered-u-sustavu-pacijentice-oboljele-od-raka-na-cekanju-dok-kirurzi-s-rebra

31. 5. In Magazin Nove tv objavio je razgovor s Miom Begović povodom odluke da organizira humanitarno izdanje monodrame “Sve što sam prešutjela“, a sav novac od prodaje ulaznica donira za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“:

https://showbuzz.dnevnik.hr/inmagazin/proslava-35-godisnje-glumacke-karijere-mie-begovic-u-humaniranom-duhu---726640.html

LIPANJ 2022.

 1. 6. Naša proslavljen glumica Mia Begović izvedbom monodrame „Sve što sam prešutjela“ obilježila je 1. lipnja 20 godina u Kazalište Kerempuh i 35 godina profesionalnog bavljenja glumom.

Sav prihod od prodaje ulaznica ova velika glumica i prijateljica Nismo same donirala je za naš projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“.

https://nismosame.com/nisi-sama-ides-s-nama/hvala-glumici-miji-begovic-kazalistu-kerempuh-i-medijima-na-podrsci-nasem-projektu-nisi-sama-ides-s-nama/

2. 6. Portal 24sata objavio je tekst o četiri projekta koji su na natječaju tvrtke Pliva nagrađeni s 50.000 kuna. Jedan od njih je i projekt udruge Nismo same „Nisi sama – ideš s nama!“:

https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/kvalitetnija-zdravstvena-skrb-u-hrvatskoj-ostvariva-mogucnost-ili-tek-nedostizna-zelja-835144

3. 6. Pod motom „uz nas niste same“ organizirale smo Dane otvorenih vrata Udruge. Bilo je i suza i smijeha, za nas vrlo inspirativno, srca su nam puna. Upoznale smo neke korisnice naših usluga, i čule njihove priče, stekle smo nove članice Udruge, popričale s ljudima koji nas već godinama podržavaju i puno se grlile. "Dani otvorenih vrata udruga" manifestacija je koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

3. 6. Dopredsjednica Udruge Goranka Perc u Skoplju je od 3. do 5. 6. sudjelovala u radu drugog skup audruga pacijenata oboljelih od raka dojke s područja Balkana. Skup je organizirala udruga Борка - за секој нов ден, a uz domaćine u radu skupa sudjelovali su predstavnici udruga iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH, Bugarske, Kosova, Albanije i Hrvatske.

6. 6. Počela je 11. humanitarna akcija za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“

7. 6. Ivana Kalogjera i Goranka Perc gostovale su na Radio Jaski u emisiji "Zdravlje br. 1", urednice i voditeljice Jasminke Erdelj.

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/eu-projekt-nisi-sama-educiraj-se-uz-zdravu-kavu-s-nama-predstavile-smo-slusateljima-radio-jaske/

7. 6. Ivana Kalogjera gostovala je u emisiji „Zdravi eter“ HRT - Radio Osijek.

U razgovoru s urednikom i voditeljem Željkom Kovačevićem predstavila je projekt Udruge – Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama – koji je u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda te najavila ‘zdravu kavu s doktorima’ u Vukovaru:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/ivana-kalogjera-o-zdravoj-kavi-u-emisiji-zdravi-eter-hrvatskoga-radija-osijek/

8. 6. Jutarnji list donio je ključne zaključke s konferencije "Ishodi liječenja onkoloških pacijenata", koju je 21. travnja u Zagrebu organizirala Romana Jerković, zastupnica u Europskom parlamentu. U sklopu teksta objavljen je i komentar Ivane Kalogjere, predsjednice Nismo same koja je na Konferenciji sudjelovala u panelu „Pacijenti – važna karika u praćenju ishoda liječenja“.

https://novac.jutarnji.hr/novac/hrvatska-nove-generacije/losi-smo-u-ranom-otkrivanju-raka-dojke-nedostaje-da-se-objasni-lijecenje-i-posljedice-terapije-15208005

9. 6. Vukovar je bio treći grad u kojem je, u sklopu EU projekta Udruge Nismo same "Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama", održana inicijativa „zdrava kava s doktorima“:

https://zdravakava.nismosame.com/inicijativa-zdrava-kava/u-vukovaru-odrzana-treca-zdrava-kava-s-doktorima-udruge-nismo-same/

13. 6. Na portalu Nismo same objavljeno je istraživanje Karle Milat-Panža, studentice psihologije na Fakultetu hrvatskih studija u Zagrebu:

Studentica psihologije istražuje razinu subjektivne dobrobiti oboljelih od karcinoma. Uključite se!

 1. 6. Vijest o našoj inicijativi 'zdrava kava u Vukovaru' objavljena je u brojnim medijima kojima smo zahvalili na podršci:

https://zdravakava.nismosame.com/medijska-kampanja/hvala-medijima-na-podrsci-inicijativi-zdrava-kava-u-vukovaru/

16. 6. Predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera uputila je javni apel za nastavak projekta „Nisi sama – ideš s nama“. Prenijeli su ga brojni mediji:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/tuzna-objava-udruge-nismo-same-nema-vise-besplatnog-taksi-prijevoza-za-sve-oboljele/2372797.aspx

https://n1info.hr/vijesti/nismo-same-pokrecu-humanitarnu-akciju-za-besplatan-prijevoz-zena-na-kemoterapiju/

https://www.24sata.hr/news/udruga-nismo-same-prisiljena-ukinuti-dio-besplatnih-taksi-voznji-troskovi-su-preveliki-842639

18. 6. Muzejska pedagoginja Silvija Vrsalović iz Etnografskog muzeja u Zagrebu za nas je održala radionicu oslikavanja platnenih torbi:

https://www.facebook.com/nismosame/posts/pfbid0hfavSs1Do2wzuA2cdhJSY6tUUtELEEfJxWYqZtZfhqdYZEn2qtXyGo4wPiavnYmml

21. 6. U cilju osvješćivanja o važnosti preventivnih pregleda autorice Nismo same, Karmen Pupovac i Marija Špaleta, svoje su priče ispričale za portal Kreni zdravo:

https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje/bolesti-zdravlje/kako-sam-otkrila-rak-dojke-zene-koje-su-pobijedile-rak-dojke-otkrivaju-svoje-price

24. 6. Najavile smo drugu radionicu u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Radionica je održana 29. 6., zamišljena je kao radna terapija u cilju promocije zdravlja i zdravih aktivnosti, a vodit će je Mary Novosel, novinarka, aromaterapeutkinja, wellness menadžerica i autorica četiri zapažena praktična priručnika iz područja prirodne kozmetike, zdrave kuhinje i načina života koji je u skladu s duhom i tijelom:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/radna-terapija-prirodna-njega-tijela-onkoloskih-bolesnica/

29. 6. Održana je druga radionica u sklopu EU projekta:

https://zdravakava.nismosame.com/radionice/onkoloske-pacijentice-na-drugoj-radionici-udruge-nismo-same-uz-vodstvo-mary-novosel-naucile-kako-pripremiti-prirodnu-kozmetiku-za-kvalitetnu-njegu-koze/

29. 6. Ivana Kalogjera, predsjednica Udruge Nismo same, gostovala je na Radio Ogulinu u emisiji “Iza zavjese”:

https://www.radio-ogulin.hr/iza-zavjese-29-06-2022-ivana-kalogjera/

30. 6. Posjetila nas je pjevačica Mirela Remi Priselac te kupnjom naših proizvoda donirala za “Nisi sama - ideš s nama!” Naš rajf nosila je na koncertu koji je održan tu večer:

https://www.24sata.hr/show/elemental-na-bundeku-trazili-su-publiku-da-ostane-sjediti-ali-na-kraju-su-svi-bili-na-nogama-845628