Subotnje prijepodne na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježio je defile izuzetno zanimljivih predmeta koje su donirale poznate osobe i time podržale projekt Humanitarni buvljak s poznatima 2022. Pod voditeljskom palicom Daniele Trbović, s početkom u 11 sati, predstavljen je tek dio od raznolikih predmeta koje su naše poznate ličnosti donirale Udruzi za projekt “Nisi sama – ideš s nama”.

Unikatna haljina čiji dizajn potpisuje Zoran Aragović, majice s potpisom glazbene legende Mate Miše Kovača, dres s potpisom Luke Modrića, prva ikad izdana ploča Opće opasnosti, potpisana od strane svih članova benda, Severinina majica s turneje; tek su dio bogate kolekcije predmeta koji su se mogli vidjeti na današnjem predstavljanju. Svoj doprinos u donacijama dali su i Massimo, Mirjana Mikulec, Matija Vuica,Tarik Filipović te brojne druge osobe s hrvatske estrade, sportske, političke, modne i medijske scene.

“Zahvaljujem svim divnim ljudima i tvrtkama koji su kroz sve ove godine podržali projekt i omogoćili da osiguramo dostojanstven odlazak na liječenje za žene oboljele od raka”, rekla je predsjednica Udruge, Ivana Kalogjera

Svi prolaznici mogli su doznati više o samoj Udruzi i projektu te napraviti donaciju na informativnom pop-up štandu koji je Udruga organizirala u suradnji s Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Oni koji su, pak, propustili uživo popratiti što su to sve naše poznate ličnosti donirale u ovoj akciji, imat će priliku saznati to u sklopu Humanitarnog buvljaka s poznatima, koji će se održati na petom izdanju sajma InDizajn u Areni Zagreb od 23. do 25. rujna. Ondje će se održati i aukcija onih predmeta na koje se jednostavno ne može staviti cijenu. Sva sredstva prikupljena kroz buvljak namijenjena su projektu “Nisi sama – ideš s nama”, kojim se ženama oboljelim od raka osigurava besplatan taksi prijevoz na kemoterapije.

Podpredsjednica Udruge Goranka Perc pridružila se udruzi nakon što je oboljela jer je željela biti kotačići promjene i pomoći nekome da ne prolazi onako težak put kao i ona. Naglasila je kako rak nije kraj i kako poslije dijagnoze postoji još puno života.

Događaju je prisustvovala i pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom grada Zagreba, dr. sc. Romana Galić koja je izjavila: “Ne znam  postoji li i jedna akcija udruge Nismo same koju osobno nisam popratila. Grad je prepoznao aktivnost Udruge, podržava je na sve načine te ukazuje na važnost pomoći oboljelim ženama, pogotovo ako znamo da si jedna od četiri žene ne može priuštiti odlazak na terapije.”

U ime Grada Zagreba događaju je prisustvovao zamjenik gradonačelnika dr. sc. Luka Korlaet, koji je istaknuo kako mu je osobno važno biti danas uz predstavnice Udruge i time pomoći da ova akcija ima što veću vidljivost. Također je naglasio kako će Grad i dalje podupirati rad Udruge.

Više od 600 žena do sada je koristilo uslugu besplatnog taksi prijevoza kroz projekt “Nisi sama – ideš s nama” i uz vašu pomoć bit će ih još i više te vas ovim putem pozivamo da od 23. do 25. rujna posjetite Buvljak, pronađete nešto za sebe i podržite nas donacijom.

Snimila: Suzana Arslani