Portal NISMO SAME danas slavi svoj veliki peti rođendan!

Pokretanjem specijalizirane stranice www.nismosame.com, koja je prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, promijenili smo internetski prostor. 

Sve je počelo 2015. kada je novinarki Ivani Kalogjeri prvo 7. ožujka dijagnosticirana dubinska venska tromboza, a potom u svibnju i rak dojke. Kao onkološka pacijentica Ivana je tijekom liječenja uvidjela s kakvim se sve preprekama susreću onkološki pacijenti te je čvrsto odlučila da će učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi upozorila na nedostatke u sustavu i društvu.

Tako su nastale Nismo same, stranica koji je postala važna stotinama žena, ali i muškaraca, što nas čini jako ponosnima.

Prije dvije godine Nismo same smo obukli u „novo ruho“, a nekadašnji blog pretvorili u pravi portal čiju izradu potpisuje kreativna agencija Prvi dojam.

Prema mjerenju Google Analyticsa, od tada do danas stekli smo više od 300 tisuća čitatelja, od kojih čak trećinu čine muškarci. I ono što nas dodatno čini ponosnima, portal Nismo same čitan je u čak 145 država svijeta! Najviše čitatelja imamo u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj i Austriji, a osim na europskom tlu svoju stalnu čitateljsku publiku stekli smo i u prekooceanskim zemljama poput SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda.

Od 7. ožujka 2017. do danas na portalu je objavljeno 747 tekstova, a većinu objava čine intimne ispovijesti žena oboljelih od raka i članova njihovih obitelji. Uz priče koje slave pobjedu nad bolešću, na portalu se mogu pročitati i zanimljivi intervjui i članci, koje potpisuju stručnjaci i novinari, te brojne druge korisne informacije.

Nismo same su u proteklih pet godina postale mjestom okupljanja hrabrih žena, o čemu svjedoče brojne poruke koje dobivamo. Žene nam pišu o tome koliko im znači stranica Nismo same te kako su ih priče i članci osnažili tijekom liječenja. No, javljaju nam se i zdrave žene kojima su Nismo same dale snagu u borbi s nekim drugim nedaćama, s kojima se susreću u svakodnevnom životu. A da je portal doista postao mjesto okupljanja svih generacija pokazuje i dobna struktura naših čitatelja:

18 – 24 godine 27, 50 %

25 – 34 godine 33,50%

35 – 44 godine 15,50 %

45- 54 godine 12,50 %

55-64 godine 5,50 %

65+ godina 5,50 %

Hvala svim našim autorima. 

Hvala svima što nas pratite i što ste uz nas! Uz vas, sav trud koji ulažemo u projekt Nismo same dobiva pravi smisao.

Sretan nam 5. rođendan!

U idućih mjesec dana nagradit ćemo vas za vašu vjernost. Podijelit ćemo 12 vrijednih nagrada pa nas pratite na našoj Facebook stranici.

Vas pozivamo da za naš 5. rođendan donirate za naš jedinstveni projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju, a kako bismo ženama koje upravo vode bitku za život i dalje pokazali da – nisu same.

U tu svrhu pokrenuli smo novu humanitarnu akciju „Nisi sama – ideš s nama!“, u trajanju od 7. ožujka do 25. travnja, te otvorili namjenski humanitarni žiro-račun:

IBAN: HR0824020061500117882

SWIFT: ESBCHR22

Za uplatu mobilnim bankarstvom možete koristiti i 2D barkod