Zovem se Iva Grgić, prvostupnica sam fizioterapije i djelatnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Ujedno sam i studentica posljednje godine Specijalističkog diplomskog stručnog studija fizioterapije u Zagrebu. Radim s pacijentima koji se suočavaju s limfedemom kao posljedicom traumatskih ozljeda, ali i onima kojima je limfedem nastao nakon liječenja karcinoma. Ponajviše sam zainteresirana za rad s pacijentima koji se nakon liječenja karcinoma suočavaju s pojavom limfedema te primjenom manualne limfne drenaže po dr. Vodderu, ali i kompletne dekongestivne terapije u svrhu liječenja istog.
Trenutno za diplomski rad provodim istraživanje na temu “Percepcija utjecaja limfedema na aktivnosti svakodnevnog života i mentalno zdravlje žena oboljelih od raka dojke“. S obzirom na to da kao fizioterapeut radim s pacijentima koji se suočavaju s ovom dijagnozom, te u razgovoru s njima doznajem za različite poteškoće na koje žene nailaze tijekom obavljanja aktivnosti svakodnevnog života, željela bih čuti i vaše mišljenje o fizičkom stanju u kojem se nalazite.

S obzirom na to da kvalitetu života ne čini samo fizičko stanje, već i ono psihološko odnosno emocije koje pacijenti proživljavaju, cilj je istraživanja utvrditi kakva je percepcija utjecaja limfedema na mentalno zdravlje i aktivnosti svakodnevnog života.
Ispunjavanjem ovog upitnika doprinosite sveukupnim rezultatima istraživanja čiji je doprinos u shvaćanju važnosti prilagodbe aktivnosti svakodnevnog života, ali i psihološkoj potpori pojedinca i okoline. Upitnik se prvi put koristi na hrvatskoj populaciji te se nadam da će njegova primjena omogućiti prilagođavanje terapije stanju svake pacijentice.
Molim vas da na svako pitanje odgovorite što je moguće iskrenije.
Upitnik je anoniman, a vrijeme potrebno za ispunjavanje je 15 minuta. Svaki u cijelosti ispunjen upitnik za mene ima osobitu važnost. Naime, djelomično ispunjeni upitnici ne pohranjuju se u sustavu pa vas molim da upitnik ispunite u cijelosti te na kraju pritisnete opciju „Podnesi“.
Za sva dodatna pitanja možete me kontaktirati na: iva000grgic@gmail.com.

Srdačno Vam se zahvaljujem na vremenu koje ste odvojili za ispunjavanje upitnika koji se nalazi ovdje:

https://forms.gle/bc6M7DQwbykVERqJ6