Po ortopedsko pomagalo od ponedjeljka možete ići direktno u ljekarnu s doznakom koju ste podigli online.  Naime, 6. travnja 2020. na snagu je stupila odluka HZZO-a da kojom se osobama s kroničnim bolestima nabavka ortopedskih pomagala, po koje su dosad morali odlaziti izabranim liječnicima, omogućuje elektronskim putem.

Kako se navodi u priopćenju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje “Odlukom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) osobama s kroničnim bolestima omogućeno je propisivanje ortopedskih pomagala elektronskim putem. Drugim riječima, svi osiguranici koji su do sad morali za ortopedska i druga pomagala fizički otići kod svog izabranog liječnika i čekati u liječničkim ordinacijama, od sad će, zahvaljujući HZZO-u, svoju doznaku ostvariti elektronskim putem”.

Odluka će značajno smanjiti vrijeme čekanja u ordinacijama, liječnicima, ali i oboljelima, uštedjet će se vrijeme, ali i smanjiti mogućnost zaraze pacijenata za vrijeme epidemija koronavirusa.

Pacijentima će, kao i u slučaju e-recepata, e-doznaka za ortopedska pomagala biti automatski vidljiva u elektronskom sustavu ljekarni i ostalih specijaliziranih prodavaonica.