Drage naše čitateljice i čitatelji,

danas je prvi rođendan vašeg i našeg portala Nismo same!   

U avanturu kojoj smo dali ime Nismo same krenule smo 7. ožujka 2017. s idejom da temi jedne teške bolesti, koje su ljudi često jako plaše, pristupimo na nov, drugačiji način.

Osim iskustveno, kroz vaše priče i Ivanin dnevnik, želja nam je bila ponuditi i edukativne tekstove koji će sve ljude motivirati da vode brigu o svom zdravlju. Nadale smo se da će jedan takav specijalizirani portal naići na svoju publiku, no ni u snu nismo očekivale toliku podršku.

Sintagma “nismo same” danas je svima ušla u uho i postala je gotovo sinonim za oboljele od raka.

Sve to ne bi bilo moguće bez vas i vaše podrške.

Hvala i medijima koji su nas podržali, pratili naše akcije i prenosili vaše dirljive priče objavljene na Nismo same.

U ovih godinu dana uložile smo doista mnogo truda i rada. Radile smo svih 365 dana, bez izuzetka, trudeći se ponuditi vam sadržaj koji je čitljiv, zanimljiv i po mnogo čemu drugačiji i nov. Provele smo i dvije vrlo uspješne kampanje: “Lila tjedan” i “U listopadu nosimo rozo!”. Sve to u velikoj mjeri zahvaljujući upravo vašoj pomoći i podršci na čemu vam hvala.

 

nismo same

Dizajn by Monia Škurtan 

 

Posebno zahvaljujemo autoricama i autorima priča po kojima je ovaj portal postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji.

Iznimno smo ponosne na činjenicu da smo uz stručne tekstove, koje su pisali iskusni novinari i stručnjaci, objavili više od 100 vaših osobnih priča. Veseli nas da su o svom iskustvu prolaska kroz bolest progovorili i članovi vaših obitelji, pa smo tako objavili dvije priče koje su napisali supruzi oboljelih žena, dok je jednu priču napisao naš kolega novinar čija je majka preboljela rak dojke.   

Vaša podrška najbolji je dokaz, kako je ovih dana istaknula i Ivana Kalogjera, da Nismo same odavno više nisu samo naš projekt već da su prerasle u pokret žena koje su, kako je to lijepo u svojoj priči opisala Ivanka Nikolić, jedna od autorica, shvatile da bolest nije kraj, već novi početak.

Veliko hvala i vama, kojih je sada već više od 10 tisuća, koji nas pratite, dijelite i komentirate naše objave na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i Twitteru, kao i mnogima koji su nam ponudili suradnju, podršku i pomoć.

Za prvu godišnjicu pripremili smo vam nekoliko malih iznenađenja. Nadamo se da će vam se dopasti.

Pišite nam što biste htjeli čitati na našoj stranici, koje vas teme posebno zanimaju, možda imate prijedlog s kojim biste liječnikom htjeli pročitati intervju na Nismo same. Sve ideje možete nam poslati bilo u inbox na našu Facebook stranicu ili na naš mail nismosame@gmail com. Ako imate pitanje za našu suradnicu, psihijatricu Maju Vukoju, pišite na podrska@nismosame.com.

Sve one koji se još nisu okušali u pisanju priča pozivamo da se priključe obitelji naši autora. Pokušajte, vidjet ćete da i pisanje priča djeluje kao svojevrsna terapija.

Pratite nas i dalje i podržavajte.

Neka više nitko u bolesti ne bude sam!