U nedjelju 28. lipnja započinje 14. Festival tolerancije, koji traje do 4. srpnja, a prvi put bit će održan na otvorenom, na zagrebačkom Bundeku.

Čekaju nas odlični filmovi, zanimljive i provokativne izložbe, društveno važna predavanja i edukativni programi, predstavljanja udruga i sjajni koncerti uz uvijek istu misiju – brigu za tolerantno, napredno, solidarno i potencijalima bogato društvo.

Našoj Udruzi pripala je ta čast da se predstavimo u ponedjeljak 29. lipnja, s početkom u 18 sati.

Program ćemo otvoriti predstavljanjem naše knjige priča Nismo same i naših autorica.

Potom ćemo Vam predstaviti naš jedinstveni projekt taksi prijevoz žena na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“ čije je usluge do sada koristilo 275 žena oboljelih od raka.

Troškove projekte pokrivamo donacijama pa ćete na licu mjesta (od 17 sati do 21 sat) moći razgledati i kupiti naše proizvode. (Više o proizvodima koje imamo u ponudi pročitajte u rubrici naši proizvodi.)

U 20 sati čeka nas odlična zabava uz koncert grupe „The Bonebomb“ koja će nam predstaviti  autorski instrumentalni dragulj u kolekciji suvremene hrvatske glazbe, album “Fun(k)house Session“.

Naslovna pjesma albuma „You Are Not Alone“ poruka je na majicama koje je za naš projekt dizajnirao poznati street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar.

Album su glazbenici sami producirali, a pritom su se u cijelosti odrekli prihoda od prodaje CD-a u korist naše udruge i našeg projekta.

Majice i CD moći ćete kupiti na Bundeku.

Čekamo vas.

Ulaz je slobodan!

 

Lunar i The Bonebomb u projektu “Nisi sama – ideš s nama!”

Nakon modnih dizajnera Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, projekt prijevoza žena na kemotarapiju podržali su umjetnik grafita Slaven Kosanović Lunar, koji je osmislio novu kolekciju muških i ženskih majica s porukom You Are Not Alone (Niste same), te skupina glazbenika okupljena oko projekta „The Bonebomb”, predvođena basistom Nikolom Jerkovićem.

 

O Festivalu tolerancije

Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskoga filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih četrnaest godina.

Festival potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijeg društva, trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijega okruženja. Pokrenut je s idejom da se prikazivanjem filmova i osobnim prenošenjem iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukoga oskarovca Branka Lustiga podigne svijest i održi kolektivno sjećanje na Holokaust.

Osluškujući potrebe društva, tijekom proteklih godina Festivala obrađivane su teme koje mogu i trebaju omogućiti zajedničko bolje sutra. Upozoravano je na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije i govora mržnje, kao i na problem azilanata i migranata te njihove asimilacije u društvo.

Festival tolerancije – JFF Zagreb nije samo još jedan filmski festival, već je i društveno angažiran projekt koji promiče međukulturalni dijalog, potiče civilno društvo na aktivno djelovanje i razvoj lokalne zajednice te prati društvena, politička i ekonomska kretanja.

Ove  godine naglasak je stavljen na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljna načela jednakosti i pravednosti.