Moje ime je Matea Kokić, rođena sam u Zadru i studentica sam posljednje godine diplomskog studija psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tema kojom želim zaokružiti svoje školovanje vezana je uz neke psihosocijalne čimbenike koji imaju ulogu u objašnjenju zadovoljstva životom kod osoba oboljelih od raka. Ono što me motiviralo za bavljenje ovom temom i populacijom je bolest meni najbliže osobe, njezin put i psihosocijalna prilagodba na dijagnozu kombinirana sa saznanjima na kolegiju Zdravstvena psihologija o važnom učinku psihološkog aspekta na kvalitetu i zadovoljstvo življenja s bolešću.

Kako bih to ostvarila, treba mi vaša pomoć pa vas molim da izdvojite malo vremena i volje i ispunite upitnik koji se nalazi na dnu teksta.

Temu koju sam odabrala odobrilo je povjerenstvo Fakulteta hrvatskih studija, a rad pišem pod  mentorstvom prof. dr. sc. Lovorke Brajković.

Osim što imaju znanstvenu vrijednost, nalazi istraživanja mogu voditi do praktičnih implikacija vezanih uz osvještavanje važnosti tih čimbenika za zadovoljstvo životom oboljelih te se na temelju toga može raditi i na poboljšanju istog.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno, u bilo kojem trenutku možete odustati,  a ono što odgovorite u upitniku ni na koji se način ne može povezati s vama osobno. Također, rezultati će biti prezentirani isključivo na grupnoj razini, te jedino mentorica i ja imamo uvid u rezultate.

Svaki u cijelosti ispunjeni upitnik za mene ima posebnu vrijednost te cijenim vrijeme koje ste uložili u njegovo ispunjavanje, a kako bih ja došla do svog cilja.

Za sva pitanja u vezi istraživanja možete me kontaktirati na: mateakokic9@gmail.com

Upitnik možete ispuniti ovdje:

Uloga nekih čimbenika na zadovoljstvo životom kod osoba oboljelih od raka

Poštovani, pred Vama se nalazi upitnik o ulozi nekih psihosocijalnih čimbenika na zadovoljstvo životom osoba oboljelih od raka. Upitnik se provodi u svrhu istraživanja za diplomski rad na studiju psihologije te je namijenjeno osobama oboljelima od raka u Hrvatskoj. Istraživanje je u potpunosti anonimno, povjerljivo i dobrovoljno, te možete odustati u bilo kojem trenutku.