U organizaciji Udruge Nismo same, grada Velike Gorice i Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, u četvrtak 29. lipnja u 19 sati, u Galeriji Trumbetaš (Zagrebačka 37/1. kat), bit će otvorena izložba fotografija Vjekoslava Skledara „Ja sam snaga“.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Velike Gorice, gospodin Krešimir Ačkar.

Ova jedinstvena izložba, koja je svoje putovanje započela 12. travnja u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, a nastavlja ga u Velikoj Gorici, ima za cilj destigmatizirati onkološke pacijentice kroz fotografske portrete i emotivne priče deset hrabrih žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose.

A upravo je gubitak kose jedna od najuočljivijih posljedica kemoterapije koja izaziva strah kod velikog broja oboljelih žena. Kosa je dio našeg identiteta, osobnosti, ženstvenosti, snage i samopouzdanja pa svaka žena kada započinje s procesom liječenja neizbježno postavlja pitanje “hoću li ostati bez kose?”. Upravo iz tog razloga, a kako bismo utjecati na okruženje i potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena, Nismo same su, u suradnji s nagrađivanim fotografom Vjekoslavom Skledarom, osmislile ovu posebnu izložbu.

Izložba „Ja sam snaga“ u Galeriji Trumbetaš moći će se razgledati do 15. srpnja 2023.

Otvorenju izložbe prethodit će okrugli stol „Put zdravlja“ koji će 29. lipnja biti održan u Gradskoj vijećnici, s početkom u 17 sati. Organizatori okruglog stola su grad Velika Gorica, Razvojna agencije VE-GO-RA i Suzana Krstić.