Samantha Paige,  umjetnica iz Los Angelesa,  u videu koji je snimila za magazin Allure ponosno je pokazala ožiljke koji su joj ostali na tijelu nakon što je uklonila obje dojke.  Samantha je bila jedna od žena koje su sudjelovale u video serijalu pod nazivom „Odbacivanje mitova o ljepoti“.  U svom videu Paige otkriva kako joj je rak bio dijagnosticiran još tijekom studija.

 

„U trenutku kad su mi rekli da imam rak nisam razumjela što će to značiti za narednih 20 godina mog života. U tim prvim mjesecima osjećala sam veliku nepovezanost sa svojim tijelom“, rekla je.

 

 

Cancer Survivor Dispels The Stigma That Breasts Equal Femininity | Dispelling Beauty Myths | Allure

Samantha Paige shares what it’s like to have a double mastectomy. Still haven’t subscribed to Allure on YouTube? ►► http://bit.ly/AllureYouTubeSub ABOUT ALLURE The best daily makeup tips, skin-care advice, hair tutorials, product reviews, and videos from beauty experts.

 

Nakon što joj je bio dijagnosticiran rak štitnjače liječnicu su joj, s obzirom na činjenicu da je njezinoj majci bio dijagnosticiran rak dojke kada je imala 31 godinu, preporučili da se podvrgne genetičkom testiranju na nasljednu sklonost za rak dojke ili jajnika.

Nalaz, koji je dobila samo svega sedam mjeseci nakon što je rodila kćer, bio je pozitivan na rak dojke pa se Samantha Paige odlučila na dvostruku mastektomiju.

Nakon operacije u dojke je ugradila implantante, budući da, kako je rekla, nije znala da postoji i druga opcija.

 

„Rekli su mi da većina žena stavlja implantante i sjećam se da sam razmišljala je li to ono što i ja želim. Ali, kako mi nisu rekli da nakon operacije ne moram ništa staviti u grudi,  u startu se nisam bila odlučila za tu opciju“, rekla je u videu.

 

Paige se  s implantantima osjećala neugodno u vlastitom tijelu, pa je nakon osam godina, točno na Novu godinu 2016. dok je sjedila sa svojom kćerkom, donijela odluku da će ih izvaditi.

 

„Sve moje prijašnje odluke vodile su ka tom trenutku u kojem sam napokon shvatila što želim. Tada sam samouvjereno mogla reći: Da, želim biti ravna i veselim se tome“, ispričala je.

 

Iako su ju u javnosti često zamjenjivali s muškarcem, Paige je rekla kako se bez dojki osjeća više ženom nego prije.

 

„Sada se konačno osjećam kao ja. Nikad prije se nisam osjećala toliko ženstveno“, rekla je u videu.