Naš drugi „LILA TJEDAN – TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA” bio je održan od 14. do 20. svibnja, u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb te tvrtkom Roche d. o. o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Tijekom Lila tjedna u Onkološkoj ambulanti Poliklinike ‒ Klinike za ženske bolesti i porode bilo je organizirano besplatno – bez uputnice – testiranje na HPV. Zbog velikog interesa, KBC Zagreb produljio je pravo na besplatno testiranje i na cijeli prošli tjedan, do petka 25. svibnja.

Podršku Lila tjednu dali su: ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Ćorušić; voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb prim. dr. Višnja Matković; onkologinja iz KBC-a Zagreb prim. dr. Paula Podolski; Dinka Nakić, dr. med, nacionalna koordinatorica Programa ranog otkrivanja raka vrata maternice; Željka Josić, dr.med., spec. ginekologije i opstetricije; Gordan Crvenković, dr. med., spec. ginekologije i porodništva; Svetlana Antonini, dr. med., spec. radiologije;  Maja Vukoja, dr. med., spec. psihijatar, KBC Zagreb; Sanja Jelušić, dipl. ing. preh. teh. – nutricionist, zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Besplatno testiranje za žene tijekom Lila tjedna u KBC-u Zagreb

Za vrijeme ovogodišnjeg „Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja“ prvi će puta biti održan i „LILA TJEDAN OTVORENIH VRATA KBC-a ZAGREB“ tijekom kojega će u Onkološkoj ambulanti Poliklinike ‒ Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13, Zagreb, od ponedjeljka do petka (od 14. do 18. svibnja), svaki dan od 13.00 do 15.00 sati, biti organizirano besplatno testiranje – bez uputnice – na HPV. I to za 240 žena! Svim ženama koje to nisu učinile u posljednje tri godine bit će napravljen i PAPA test.

Lila tjedan ženskog zdravlja: Besplatno testiranje žena na HPV

U sklopu ovogodišnjeg “Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja” od 14. do 18. svibnja, u Onkološkoj ambulanti Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj 240 žena moći će besplatno i bez uputnice obaviti testiranje na humani papilloma virus (HPV), koji je najčešći uzročnik raka vrata maternice, a od njega u Hrvatskoj svaki treći dan umre jedna žena, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u povodu Lila tjedna.

Ne propustite danas ‘Zdravu kavu’ s doktorima u Zagrebu

Susret je namijenjen ženama svih generacija, bez obzira na zdravstveno stanje. Imat će priliku u neformalnom razgovoru s liječnicima pitati ono što se svog liječnika nikada ne bi usudile pitati

Lila tjedan: Zdrava kava

Žene svih generacija sudjelovale su na ‘Zdravoj kavi’ s liječnicima koju je organizirala udruga Nismo same u sklopu kampanje ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’, koji se održava od 14. do 20. svibnja.

Počeo je Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja!

Danas je prvi dan Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja – koji „Nismo same“ organizira u suradnji sa Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva pod sloganom „Budi sebi prva!“.

“Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja”: Do petka besplatno testiranje na HPV

Godišnje u Hrvatskoj od raka jajnika oboli 430 žena, a umre ih oko 320. Od raka vrata maternice na godinu umre oko 110 žena. Od raka dojke svake godine oboli 2700 žena, a umre ih više od tisuću.

Započeo je LILA TJEDAN!

Javnozdravstvena akcija kojom se ženama šalje poruka da vodeći brigu o drugima ne zaboravljaju sebe i da redovito vode brigu o svom zdravlju.

Lila tjedan

U sklopu ovogodišnjeg “Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja” od 14. do 18. svibnja, će 240 žena moći besplatno i bez uputnice obaviti testiranje na humani papilomavirus (HPV).

Budi sebi prva: Do kraja tjedna besplatno testiranje na HPV i PAPA test

Brojne žene stavljaju svoje zdravlje u drugi plan. Upozoravaju na to članovi udruge Nismo same koji su pokrenuli akciju Budi sebi prva.

“Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja”: Do petka besplatno testiranje na HPV

Godišnje u Hrvatskoj od raka jajnika oboli 430 žena, a umre ih oko 320. Od raka vrata maternice na godinu umre oko 110 žena. Od raka dojke svake godine oboli 2700 žena, a umre …

Povodom „Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja”, KBC Zagreb je u Ambulanti za ginekološku onkologiju koja se nalazi u polikliničkoj zgradi Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj 13, organizirao besplatno testiranje na HPV za 240 žena (bez uputnice). Akcija se odvija svaki dan od 14. do 18. svibnja, od 13 do 15 sati. Svim ženama koje se odazovu na pregled, a posljednje tri godine nisu se testirale na HPV, bit će napravljen i PAPA test.

SPASITE SI ŽIVOT Do petka besplatno testiranje na HPV

SVE do petka 18. svibnja, u razdoblju od 13 do 15 sati u Onkološkoj ambulanti Poliklinike – Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13, Zagreb možete se besplatno testirati na HPV bez uputnice. Svim ženama koje to nisu učinile u posljednje tri godine bit će napravljen i Papa-test.

Po prvi put organiziran Lila tjedan otvorenih vrata KBC-a Zagreb

Za vrijeme ovogodišnjeg „Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja“ prvi će puta biti održan i „LILA TJEDAN OTVORENIH VRATA KBC-a ZAGREB“ tijekom kojega će u Onkološkoj ambulanti Poliklinike ‒ Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13, Zagreb, od ponedjeljka do petka (od 14. do 18. svibnja), svaki dan od 13.00 do 15.00 sati, biti organizirano besplatno testiranje – bez uputnice – na HPV. I to za 240 žena! Svim ženama koje to nisu učinile u posljednje tri godine bit će napravljen i PAPA test.

O važnosti brige za žensko zdravlje Ivana Kalogjera, predsjednica udruge “Nismo same”, Dinka Nakić, nacionalna koordinatorica Programa ranog otkrivanja raka vrata maternice te  prim. dr. Višnja Matković, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb, govorile su u više radijskih i TV emisija. Ivana Kalogjera bila je gošća Ljudevita Grgurića Grge u popularnoj emisiji Hrvatskoga radija “Gladne uši”. 

INTERVJU TJEDNA: Ivana Kalogjera – Nismo Same su moje četvrto dijete

Drugi intervju u našoj novoj rubrici posvećen je najavi Lila tjedna i udruzi Nismo Same, a o svemu tome i o mnogim drugim temama pričali smo sa Ivanom Kalogjerom, ženom koja za sebe voli reći da je majka, novinarka i prijateljica.

INTERVJU Ivana Kalogjera: Kad obole od raka, mnoge žene ostaju bez posla i napuštaju ih partneri

Pokretačica portala i udruge “Nismo same” za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se od nje liječe, Ivana Kalogjera, u samo godinu dana snažno je svojim projektom utjecala na osvještavanje problema s kojima se susreću žene kad obole od raka.

Emisija 15.05.2018.

Obilježit ćemo i Tjedan ženskoga zdravlja – Lila tjedan. Velika je novost ovogodišnjeg Lila tjedna što je i KBC Zagreb otvorio svoja vrata tijekom kojega će u Onkološkoj ambulanti Poliklinike; Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13 u Zagrebu cijeli tjedan od 13.00 do 15.00 sati omogućiti besplatno testiranje na HPV – bez uputnice – i to za čak 240 žena!

Lila tjedan

U tjednu ženskog zdravlja o važnosti prevencije i učestalosti raka dojke, jajnika i vrata maternice – govore Ivana Kalogjera iz udruge Nismo same i dr,Dinka Nakić.

Emisija 17.05.2018.

Nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke, novinarka Ivana Kalogjera je osnovala udrugu “Nismo same” za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje. Kako je udruga s vremenom prerasla u pokret hrabrih žena koje žele pokazati da bolest nije kraj, nego početak novog života, otkrit će nam ovoga četvrtka na Drugom hrabra novinarka.