U Plivi su danas svečano uručene nagrade udrugama koje, prema odabiru zaposlenika te kompanije, unaprjeđuju iskustva pacijenata te olakšavaju proces liječenja i brige o oboljelima. Među nagrađenima je i ove godine Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME.

Na natječaj Zajedno prema zdravlju prijavili smo se s našim projektom „Uz nas niste sami“. Projekt je pokrenut u suradnji s dr. sc. Marijom Skoko, dr. med., spec. transf. med., koja je zaposlena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, u Zavodu za transfuzijsku i regenerativnu medicinu, a kako bismo osigurali bolju dostupnost dijagnostike i liječenja venskog tromboembolizma (VTE) kod onkoloških bolesnika s krajnjim ciljem smanjenja smrtnih ishoda.

Na natječaj se ove godine prijavilo 25 inicijativa – u prvom je krugu su projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka odabrali finaliste dok su u drugom zaposlenici PLIVI svojim glasovima odlučili o pobjednicima, kojima će biti dodijeljen ukupan iznos donacija od gotovo 200.000 HRK. Nismo same zahvaljuje svima koji su prepoznali vrijednost našeg projekta i dali nam svoj glas.

Čestitamo i ostalim nagrađenim udrugama čiji rad pratimo i divimo se svemu što rade: udrugama Mali Zmaj, Jak kao Jakov te Crveni nosovi klaunovidoktori. Čast nam je biti nagrađenima u takvom društvu.

Priopćenje Plive prenosimo u cijelosti:

PLIVA, članica Teva grupe, drugu je godinu zaredom provela natječaj Zajedno prema zdravlju za dodjelu financijske potpore udrugama koje unaprjeđuju iskustva pacijenata te olakšavaju proces liječenja i brige o oboljelima. Na natječaj se ove godine prijavilo 25 inicijativa – u prvom je krugu su projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka odabrali finaliste dok su u drugom zaposlenici PLIVI svojim glasovima odlučili o pobjednicima, kojima će biti dodijeljen ukupan iznos donacija od gotovo 200.000 HRK.

U PLIVI i Tevi smo svjesni važnosti brige za zdravlje te napora koje njegovatelji i svi drugi koje skrbe o oboljelima svakodnevno nesebično ulažu kako bi im osigurali i omogućili bolju kvalitetu života. Kroz natječaj Zajedno prema zdravlju želimo nagraditi upravo njihove napore, te vam sa zadovoljstvom predstavljamo ovogodišnje pobjednike – udruga Mali Zmaj s projektom „Zdravi Zmaj“, udruga Jak kao Jakov Karlovac s programom pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti, udruga Nismo same s inicijativom „Uz nas niste sami“ te udruga Crveni nosovi klaunovidoktori i njihov projekt „Humor u zdravstvu“.

Na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u PLIVINOM Istraživačkom institutu okupili su se predstavnici pobjedničkih udruga, zaposlenici PLIVE te drugi uvaženi gosti. Tijekom ceremonije predstavnici udruga kratko su prezentirali svoje projekte te su im uručene nagrade. Drago nam je da smo i na ovaj način imali priliku odati priznanje onima koji nesebično skrbe o drugima, pomažu oboljelima te ukazuju na važnost pitanja kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene skrbi, kao i uloge njegovatelja u zdravstvenom sustavu.

Predsjednik Uprave PLIVE, Mihael Furjan, koji je uručio nagrade pobjednicima kratko je ovom prilikom izjavio: „Za početak bih zahvalio svim udrugama koje su danas ovdje s nama na svemu što rade, čast je upoznati se s kreativnim projektima usmjerenim prema pacijentima i vidjeti kako udruge kroz svoj rad ne čine samo živote pacijenata boljim, već unapređuju cijelo društvo. U PLIVI smo oduvijek isticali važnost brige za zdravlje i zato smo ponosni što imamo priliku podržati pobjedničke udruge u njihovim naporima pomoći pacijentima, njihovim njegovateljima te biti dijelom realizacije projekata. Iskrene čestitke svim sudionicima, a pogotovo pobjednicima.“