Ako ne znate što pokloniti svojim najmilijima za predstojeće blagdane – budite jedinstveni. Poklonite im unikatne poklone što su ih izradile vrijedne ruke pacijenata dnevnih bolnica Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

U projekt su uključene četiri dnevne bolnice koje uz grupne psihoterapije tijekom cijele godine imaju i radne terapije na kojima bolesnici izrađuju razne ukrase i poklone. Klinika za psihoterapiju tradicionalno prije Sv. Nikole i adventa organizira prodajnu izložbu radova svojih pacijenata. Novcem zarađenim od prodaje kupuje se materijal za sljedeću izložbu.

U ponudi ima svega pomalo, od cipelica, vijenaca, ukrasnih čašica, igračaka, jastučića… Nema čega nema. A i cijene su popularne. Kreću se od 20 do 70 kuna po komadu, ovisno o tome što želite kupiti.

Prodajna izložba bit će postavljena u predvorju Zelene zgrade KBC-a Zagreb, od 27. studenoga do 1. prosinca, a postavljeni radovi moći će se kupiti svaki radni dan od 9 do 14 sati.

  Radna terapija od velike je koristi u liječenju, a kupnjom donirate novac za sljedeću godinu, a time i za rad pacijenata koji ih smiruje i uveseljava, rekla je psihijatrica Maja Vukoja zaposlena u Dnevnoj bolnici za afektivne poremećaje.  

Dodala je kako se pacijenti na taj način druže, razvijaju manualne vještine i talente koje su kroz život zanemarili ili uopće nisu znali da ih posjeduju.

Naravno i mi uvijek kupimo ponešto za svoje najmilije. Jako smo ponosni na naše pacijente jer radna terapija, pogotovo pred blagdane, briše sve granice i razlike između pacijenata međusobno, ali i između njih i nas kao osoblja i to je ono najljepše, rekla je Maja Vukuja.