Svakoga dana naglašavamo koliko je važno u trenutačnoj situaciji ostati doma. Inicijativi se pridružila i naša autorica Ivana Frapporti koja ovih dana prolazi i novu borbu za život. 

Njezinu poruku prenosimo u cijelosti: 

Sjedim na balkonu, ispijam kavu, konačno mi nije muka. 

Promatram grad, čini mi se da ima manje ljudi na ulicama, možda su ipak čuli što savjetuju oni koji znaju što govore. Nadam se, zbog svih nas, zaista se nadam. 

Ne samo zbog mene, nego zbog svih nas. 

Nadam se zbog onih s kojima bih voljela popiti kavu, zbog onih koji rade najbolje krempite na svijetu, a sada ne mogu u njima uživati jer ih mogu vidjeti i čuti samo putem video poziva. Vidite, ti stariji kako ih nazivaju, moji i vaši roditelji, bake i djedovi, imaju još puno života ispred sebe i mogu dati još puno ljubavi. Zar nije predivno to da oni, iako imaju više od 70 godina, koriste Facebook i zovu svoju djecu video pozivom? 

Nadam se zbog svih mama na svijetu, koje su ovih dana same, ali samo fizički jer ih, kako je rekla moja mama, “spašava tehnologija”. 

Nadam se zbog svih onih koji i u ovim okolnostima moraju ići na posao i izlagati svoje zdravlje i život kako bi nama bilo lakše podnijeti ovo apokaliptično stanje. 

I na kraju, nadam se zbog svih nas koji danas osim bitke s virusom, s potresom, s tko zna čime još, vodimo i još jednu bitku za vlastiti život. 

Ostanite doma za sve Ljiljane, Sonje, Ivane, Marine, Ivanke i ostale hrabre, divne i nepokolebljive žene! Za sve njih, za sve nas!

Nadam da ste čuli i da čujete pozive ljubavi #ostanidoma

Budite superjunaci s kauča i spasite život meni, barba Stipi, šjor Vinku, tetki Mari, babi Cviti, mami Anici, malom Igoru s prvog kata…

 

#ostanidoma”