Suradnica Nismo same, psihijatrica Maja Vukoja, u ponedjeljak, 18. prosinca 2023., održat će radionicu pod nazivom “Fenomen zatvorene školjke”.

Cilj radionice je potaknuti bolesnice da osvijeste potisnute osjećaje koji su nevidljivi teret i koji uzrokuje psihičke poteškoće, kao i probleme u međuljudskim odnosima. Radionica će osvijestiti važnost komunikacije te verbalizacije vlastitih misli i emocija kroz vježbe otvorenog izražavanja osjećaja prema sebi i voljenim osobama, u svrhu destigmatizacije/razotkrivanja tzv. ranjivog dijela sebe i spoznaja kako upravo tako jačamo vlastitu unutarnju snagu.

Maja Vukoja radi u KBC-u Zagreb (Rebro), u Dnevnoj bolnici za afektivne poremećaje, u sklopu koje vodi i grupne psihoterapije. Osim specijalizacije iz psihijatrije, 2020. godine završila je i subspecijalizaciju iz psihoterapije. S Nismo same surađuje od 2019. godine.

Radionica će biti održana u prostoru Udruge (Boškovićeva 7 B), u sklopu projekta „Nisi sama – pitaj bez srama“ i uz potporu Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Početak je u 17.30 sati.

Budući da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje na radionici moguće je samo uz prethodnu najavu na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com.