S ciljem podizanja društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME priključila se 25. ožujka 2023. obilježavanju DANA NARCISA 2023.

Osim javnozdravstvene akcije, NISMO SAME su, u suorganizaciji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, organizirale i humanitarnu akciju za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“.

Usprkos kiši i lošem vremenu, tom smo prigodom za taksi prijevoz na kemoterapiju od donacija građana prikupile 1701,60 eura.

Svi koji toga dana nisu mogli doći na Cvjetni, donaciju su na humanitarni račun Udruge mogli uplatiti do 31. ožujka pa je tijekom 14. humanitarne akcije za „Nisi sama – ideš s nama!“ ukupno prikupljeno 2382,05 eura što je dostatno za oko 215 vožnji.

Iako usluga trenutačno pokriva samo prijevoz do zagrebačkih bolnica, na području Zagreba (od Brezovice do Sesveta) živi samo jedan dio naših korisnica. U Zagreb na liječenje vozimo žene iz Velike Gorice, Zaprešića, Samobora, Dugog Sela, Ivanje Reke, ali i svih drugih dijelova Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, koje dolaze u Zagreb po svoju šansu za život.

Nakon što prime lijek, one ne mogu same kući, zato smo tu mi da im pokažemo da NISU SAME.

Hvala svim donatorima kao i našim brojnim volonterkama i volonterima koji su nam se, unatoč kiši i hladnom vremenu, pridružili 25. ožujka na Trgu Petra Preradovića u našem plemenitom cilju.

Kao i uvijek, nije nam falilo pozitive i dobre energije. Kiša nas nije omela u našem glavnom cilju – podizanju svijesti o raku dojke, bolesti od koje obolijeva najveći broj žena.