Uspješno je završena 15. humanitarna akcija za projekt besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju Udruge NISMO SAME koja je trajala od 19. lipnja do 6. kolovoza, a tijekom koje smo od vaših donacija prikupili 9642,77 eura.

Hvala svim dragim ljudima, diljem Hrvatske te u inozemstvu, koji su prepoznali vrijednost projekta i podržali nas donacijom.

Drago nam je da su vam se i ovoga puta svidjeli naši proizvodi (stvarno se trudimo da svi proizvodi budu kvalitetni i lijepi) i veseli nas kad nam napišete da ćete ih s ponosnom nositi. Posebno smo ponosne na predivne fotografije koje ste nam slali.

Ljudi divni ste, svakom od vas ponaosob od sveg srca hvala na podršci koja nam jako puno znači!

Hvala i onima koji su samo dijelili i lajkali naše statuse i tako širili glas o našoj akciji i projektu.

Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ jedan je od najinovativnijih projekata ostvarenih u Hrvatskoj. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć. Mnoge od njih su istaknule da bi odustale od liječenja da nije bilo usluge prijevoza.

Projekt je pokrenut u ožujku 2018. u partnerstvu s Udruženjem Radio Taxi Zagreb i kontinuirano ga provodimo punih pet i pol godina godina. Kroz ovaj projekt namjera je NISMO SAME pomoći ženama oboljelima od raka u organizaciji konkretne usluge koja im omogućava siguran put od kuće do bolnice i natrag. Također, projekt treba osvijestiti i sve u zajednici, a posebice one koji donose odluke, da, pored liječenja, postoji niz popratnih potreba onkoloških pacijenata. Odnos prema pacijentima u takvim trenucima utječe na njihovo opće psihofizičko stanje, a time, u konačnici, i na sam proces izlječenja.

Usluge projekta do sada su koristile 773 žene za koje je Udruga, zahvaljujući vašim donacijama, do sada platila 25.108 vožnji na terapiju i s terapije.

Korisnica je dnevno od 15 do 30, a broj novih stalno raste. Samo u prvoj polovici 2023. osigurali smo i platili 3788 vožnji na kemoterapiju/zračenje za 235 onkoloških pacijentica.

Sve žene kojima je potrebna usluga projekta, koji realiziramo u suradnji s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, pozivamo da se jave na naš e-mail info@nismosame.com. Za ostvarivanje mogućnosti prijevoza nije potrebno biti članicom naše Udruge.