Nakon otoka Ugljana, edukativni projekt udruge Nismo same „Zdrava kava na otocima“ stiže na  otok Korčulu. Domaćin naše druge otočne “Zdrave kave” je Općina Vela Luka.

Općina Vela Luka bit će domaćin i naše izložbe „Ja sam snaga“, autora nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, koja je sa svojom snažnom porukom obišla Hrvatsku.

Otvorenje izložbe zakazano je za 24. svibnja u Konferencijskoj dvorani hotela Korkyra u Veloj Luci ( Obala 3. br. 21, Vela Luka) s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti načelnica općine Vela Luka, gospođa Katarina Gugić.

Središnji događaj – „Zdrava kava s doktorima“ – održat će se 25. svibnja s početkom u 18 sati, također u hotelu Korkyra, a uz članice Udruge Nismo same i domaćine, sa zainteresiranim će građanima razgovarati:

  • prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
  • Ivona Poljak, psihologinja na Klinici za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb;
  • doc. dr. sc. Marija Ban, onkolog/radiolog u Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split;
  • Dušica Tasovac, spec. obit. med., Dom zdravlja Korčula.

Inicijativu „Zdrava kava s doktorima“  Udruga Nismo same pokrenula je u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji je tijekom 2022. i 2023. godine Udruga uspješno provela u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima.

Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika, a „zdrave kave“ postale su sinonim za educiranje građana.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću – HUOJ nedavno je za projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ nagradila agenciju Millenium promocija i Udrugu Nismo same srebrnom nagradom u kategoriji Grand Prix-a za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama.

Zbog velikog uspjeha projekta,  a s ciljem daljnjeg informiranja zajednice, Nismo same su projekt odlučile proširiti i na hrvatske otoke.

Pokrovitelji “Zdrave kave” u Veloj Luci su Općina Vela Luka i Hotel Korkyra.

Organiziranje „Zdrave kave“ i izložbe u Veloj Luci na Korčuli pomogle su i tvrtke Novartis, Roche, Toyota, Elgrad te tvrtka Komunalne djelatnosti d.o.o. Vela Luka.