Udruga Nismo same i Zaklada SOLIDARNA pokrenule su u ožujku 2018. jednomjesečnu javno-zdravstvenu kampanju s ciljem prikupljanja 100.000 tisuća kuna za najmanje 1000 povratnih vožnji.

Središnje događanje održano je 24. ožujka, na Dan narcisa, na Trgu Petra Preradovića uz podršku brojnih javnih osoba. Kampanju je osobno podržao i gradonačelnik Milan Bandić.

 

nismo same

travanj 2018.

Rezultati kampanje koju je donacijama podržalo više od tisuću donatora, građana i tvrtki, predstavljeni su 24. travnja na konferenciji za medije koja je održana u nazočnosti Romane Galić, pročelnice Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koja je najavila da će Grad pomoći da se projekt nastavi i u 2019. godini.

Uspješnu kampanju u kojoj smo prikupili 120.573,46 kuna proslavili smo 20. travnja kada smo organizirali veliki prodajni party na kojem su, baš kao i u čitavoj kampanji, glavne zvijezde bile naše volonterke kojima se i ovim putem zahvaljujemo na podršci projektu.

 

svibanj 2018.

U 2018. godini „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja“ organizirali smo pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva. Govorili smo o važnosti prevencije i učestalosti raka dojke, jajnika i vrata maternice. Podržali su nas brojni liječnici, a ostvarili smo i partnersku suradnju s KBC-om Zagreb koji je u sklopu našeg Lila tjedna organizirao svoj Lila tjedan otvorenih vrata pa je 240 žena u Onkološkoj ambulanti Klinike za ženske bolesti i porode bez uputnice moglo obaviti testiranje na humani papilloma virus (HPV), najčešći uzročnik raka vrata maternice, bolesti od koje u Hrvatskoj svaki treći dan umre jedna žena.

 

lipanj 2018.

U kampanji koja je trajala od 23. ožujka do 20. travnja troškove kampanje u cijelosti je pokrio Grad Zagreb tako da smo sva prikupljena sredstva usmjerili isključivo u pokrivanje troškova prijevoza žena na kemoterapiju i s kemoterapije.

Solidarna je pokrenula i Indiegogo Net balance platformu putem koje su građani mogli donirati novac za projekt prijevoza  a za uzvrat su mogli birati neki od perkova: majice, bedževe te šalice s logom kampanje, knjige, kozmetičke preparate ili besplatno vježbanje joge.

Poklone smo pakirale i slale mi žene iz Udruge, s puno ljubavi i uz beskrajnu zahvalnost svima koji su donirali za naš projekt.

 

srpanj 2018.

Nakon pokretanja Nismo same prva je na stranici svoju priču podijelila hrabra Dubrovčanka Dubravka Škurla https://www.nismosame.com/vase-price/nikada-necu-zaboraviti-dan-kad-sam-saznala-da-imam-rak/ koja nas je dodatno razgalila odlukom da proslavu 25. godišnjice braka (u srpnju 2018.) pretvori u donatorsku večer za naš projekt.

 

kolovoz 2018.

Dana 30. kolovoza sa zagrebačkog smo aerodroma na putovanje života ispratili dopredsjednicu Udruge Goranku Perc. Naša je Gora preko Madrida i Biarritza otputovala u Saint Jean Pored de Port, francuski gradić smješten u podnožju Pirineja, odakle je krenula na Put sv. Jakova te prepješačila 900 kilometara za sve žene oboljele od raka.

 

nismo same

rujan 2018.

Nakon 30 dana puta i prehodanih 900 kilometara naša je Gora 29. rujna stigla u gradić po imenu Finisterre, u prijevodu ‘kraj zemlje’.
Unatoč lošem vremenu i magli koji su je dočekali u Finisterru, uspjela je vidjeti i toliko željeni zalazak sunca na kraju svijeta.
A s njom i svi mi, jer Goranka ni u jednom trenutku nije zaboravila na sve nas koji činimo zajednicu hrabrih žena.

 

listopad 2018.

Kampanju „U listopadu nosimo roza!“  proveli smo i u 2018. s naglaskom na podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Tijekom kampanje upoznali smo vas i s Breast Test aplikacijom za samopregled dojki koju je razvila farmaceutska tvrtka Roche u suradnji s udrugama s područja čitave Europe, a koju potpuno besplatno možete instalirati na svoj mobitel.
I prošlog smo se listopada igrale i dijelile poklone, a pobjedu je odnijela mlada Kristina Bogdan iz Svetog Martina na Muri. Sve nas je rastužila spoznaja da je hrabra Kristina kada je oboljela od raka dojke imala svega 24 godine.

 

nismo same

studeni 2018.

Volonterski centar raspisao je 6. veljače 2018. dva poziva za volontiranje na našem projektu, a svoje je prijave poslalo 20 volonterki. Sve su one vrlo aktivno sudjelovale u kampanji, bilo tako da su ženama iz udruge „Nismo same“ pomogle u provođenju aktivnosti kampanje, a čiji je cilj bio informiranje i senzibiliziranje javnosti i ključnih dionika za probleme s kojima se susreću osobe oboljele od malignih bolesti, posebice ženama, ili su sudjelovale kao pratnja oboljelim ženama na njihovom putu na kemoterapiju i natrag kući.
Uz predsjednicu Udruge Ivanu Kalogjeru i druge članice koje su sve volonterke, na našem su projektu volontirale i Petra Mađerčić iz Zaklade Solidarna te Mateja Medlobi iz Volonterskog centra Zagreb.

 

nismo same

prosinac 2018.

Kako bi se projekt prijevoza žena na kemoterapiju nastavio i tijekom 2019. udruga Nismo same za projekt je organizirala humanitarnu akciju u trajanju od 2. prosinca 2018. do 4. veljače 2019. Kampanju tijekom koje je prikupljeno 125.120,55 kuna proveli smo uz podršku agencije Madison Consulting, a i ovoga su nas puta podržale brojne poznate osobe među kojima su bile Renata Končić Minea, Lorena Nosić, Lea Mijatović, Pamela Ramljak, Lara Larissa Antić te Kristina Vukas.
Za to da drugo izdanje humanitarne akcije bude odjeveno u novo ruho zaslužan je Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, koji je dizajnirao nove majice, tunike i narukvice sa simbolom akcije.

 

nismo same

siječanj 2019.

Naš rad prepoznala je i europarlamentarka gospođa Dubravka Šuica koja je predsjednicu Udruge uključila u svoj projekt „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?“, kao osobu koja je preboljela malignu bolest i nakon toga smogla snagu da pokrene potpuno nove projekte.
Završna konferencija održana je u Zagrebu pod pokroviteljstvom Vlade RH pa je Ivana dobila priliku da s problemima žena oboljelih od raka, ali i s radom Nismo same i našim projektom prijevoza žena na kemoterapiju, upozna premijera Andreja Plenkovića i članove Vlade RH. S radom Nismo same Ivana je 29. siječnja 2019. upoznala i zastupnike u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

 

nismo same

veljača 2019.


Za projekt prijevoza žena na kemoterapiju Udruge žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME tijekom dva mjeseca trajanja naše humanitarne akcije donirale su brojne tvrtke i pojedinci. Sveukupno smo prikupile 125.120,55 kuna što će osigurati novih oko 1000 besplatnih povratnih vožnji taksijem do bolnice i natrag za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.
Donacije su stizale iz čitave Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, a posebno su nas dirnule fotografije koje su nam slali naši donatori.

Projekt prijevoza žena na kemoterapiju, nastao po uzoru na praksu u razvijenim zemljama, a temeljem iskustva Melite Regvat koja se liječila u Amsterdamu, 14. ožujka proslavio je svoj prvi rođendan. Usluge taksi prijevoza na kemoterapiju do sada je koristilo 128 žena.

Na fotografiji: učiteljice – županijske voditeljice iz Splita, Šibenika i Zadra.