Svi koji žele podržati projekt mogu se pridružiti kupovinom majice koju je dizajnirao Zoran Aragović (120 kuna), čime doniraju jednu povratnu vožnju taksijem, tunike (150 kuna) ili narukvice (30 kuna). 

NIsmo same / Snimili: Suzana Arslani i Matej Knežević

 

Složne u odluci da naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ ne smije stati, članice udruge Nismo same pokrenule su 23. ožujka novu humanitarnu akciju  s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na terapije u zagrebačke bolnice. Humanitarnoj akciji svojim se donacijama mogu priključiti svi građani, i to do 31. svibnja do kada će biti otvoren naš humanitarni račun.

Prvi dan humanitarne akcije, na Dan narcisa 23. ožujka, na našem štandu na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića za prijevoz smo prikupili iznimno vrijednih 19.647,10 kuna i tri eura, što pokriva trošak jednomjesečne vožnje za naše korisnice odnosno većinu troška, ovisno o mjesecu.

Donirati možete i Vi kupnjom majici, tunika ili narukvica s potpisom poznatog modnog dizajnera Zorana Aragović, vlasnika brenda BiteMyStyle fashion design.

Kupovinom majice po cijeni od 120 kuna (raspoložive su u crnoj i bijeloj boji u svim veličinama, od S do XXL) donirate za jednu povratnu vožnju taksijem!

Tunike (crne i bijele) ovoga puta imamo u svim veličinama – S/M, M/L, L/XL, XL/XXL – a stoje 150 kuna, dok je cijena jedne narukvice 30 kuna.

Svi proizvodi mogu se naručiti putem e-maila info@nismosame.com, Facebook stranice udruge ili kupiti izravno na štandu Udruge u Arena centru Zagreb od 12. do 14. travnja ove godine.

Uslugu taksi prijevoza na kemoterapiju koju organizira udruga Nismo same do sad je koristilo 128 žena, a za pokrivanje troškova prijevoza u razdoblju od 14. ožujka 2018., kada je prevezena prva žena, do 28. veljače 2019. potrošeno je 232.433,27 kuna.

 

Na Dan narcisa, 23. ožujka, na našem smo štandu na Cvjetnom trgu, uz pomoć i podršku brojnih volontera, prikupili iznimno vrijednih 19.647,10 kuna i tri eura. 

 

Tijekom kampanje koja je trajala od 2. prosinca 2018. do 4. veljače 2019. za projekt je prikupljeno 125.120,55 kuna. 

 

Udruga stalno dobiva nove molbe za pomoć i potrebna su nam daljnja sredstva kako bi još više žena moglo koristiti ovu uslugu. Zato vas pozivamo da nam pomognete da se naši kotači podrške i dalje pokreću!

Donaciju je moguće uplatiti na račun udruge (IBAN: HR5524020061500066693) ili putem barkoda.

 

Inicijalna sredstva za projekt, koji je temeljem osobnog iskustva liječenja od raka dojke osmislila novinarka Ivana Kalogjera, osigurana su u 2017. godini putem natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Adris, a potom su 2018. održane dvije velike kampanje u kojima je od donacija tvrtki i građana za pokrivanje troškova projekta prikupljeno gotovo 250 tisuća kuna.

Prva kampanja, koju su zajednički organizirale udruga Nismo same i Zaklada Solidarna, trajala je od 23. ožujka do 20. travnja 2018. Naša druga kampanja trajala je od 2. prosinca 2018. do 4. veljače 2019. godine. Obje kampanje provedene su pod pokroviteljstvom Grada Zagreba uz suradnju brojnih partnera među kojima su Radio Taxi Zagreb, dm-drogerie markt, voda Cetina, agencija Madison Consulting, Avenue Mallu Zagreb, Karibu Kaaawa, Međunarodni klub žena Zagreb, Tiskare Žalac, Printaonica kod Bijelog Čarobnjaka, Gradske ljekarne Zagreb, SDF i mnogi drugi.

Našem partneru agenciji Madison Consulting 13. ožujka 2019. za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ dodijeljena je nagrada HUOJ-a: Grand PRix u kategoriji ustanova, udruga i nevladinih organizacija.