I ove godine održava se dobrotvorna prodajna izložba božićnih ukrasa koje su izradili pacijenti dnevnih bolnica Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu KBC-a Zagreb. Ako ste u blizini, navratite i kupite nešto za sebe i svoje najmilije po simboličnim cijenama.

U nedostatku osoblja i vremena, izložba je zamalo otkazana, no članovi medicinskih  timova, a naročito sami pacijenti, pokazali su silnu volju i trud da se izložba realizira te su ostajali svaki dan i po nekoliko sati duže kako bi sve uspjeli napraviti.

“Iz sobe za radnu terapiju dolazio je glasan smijeh. Volimo kad se neki baš tada prvi put nasmiju“, rekla nam je jedna od autorica izložbe, psihijatrica Maja Vukoja zaposlena u Dnevnoj bolnici za afektivne poremećaje. Dodala je kako je zapravo nevjerojatno koliko su ljudi talentirani, a mnogo je onih koji svoj talent otkriju tek u Dnevnoj bolnici.

Izložba će kao i do sada biti postavljena u predvorju Zelene zgrade, otvorena je čitav tjedan, od ponedjeljka 25. do petka 29. studenoga, a postavljeni radovi moći će se kupiti od 9 do 14 sati.

„Radna terapija od velike je koristi u liječenju. Kupnjom božićnih ukrasa koje su izradili naši pacijenti donirate novac za materijale za sljedeću izložbu koja je planirana uoči Uskrsa“, rekla je psihijatrica Vukoja.