I drugi je tjedan obilovao medijskim objavama koje donosimo u nastavku.

‘Uklonila sam obje dojke i bila je to najbolja moguća odluka…’

Dojke sam redovito kontrolirala od 2005. godine, točnije otkad mi je mlada liječnica na sistematskom, nakon što je pritisnula dojku iz koje je izašla krv, rekla: ‘Ups, pa vi imate rak’.

Ivana Kalogjera: Žene oboljele od raka dojke nisu – Naturala.hr

Sve žene koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje znaju da je to borba u kojoj se žena često osjeća sama. Taj osjećaj usamljenosti može pomoći ublažiti nova web stranica “Nismo same”, prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je odnedavno dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com.

‘Informacije o bolesti, liječenju saznajemo usput, a oboljele žene često ostaju bez posla’

“I kirurga sam pitala što i kako reći djeci, a odgovor je glasio: ‘Oprezno i pametno, ali obavezno istinu.’ Kći je tada imala petnaest godina pa me zezao da joj kažem da će mama sada biti ista kao Angelina Jolie

UOČI DANA NARCISA: ‘Liječnici su mi rekli, živjet ćete do Božića. 18 godina kasnije ponosna sam baka. Rak je još tu, ali ne dam se!’

Priča Ivanke Nikolić samo je jedno u nizu iskustava koje žene dijele na stranici Nismo same, a sve s jednim ciljem – dati nadu oboljelima od raka. Ovo jedinstveno mjesto i virtualnom svijetu pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, koja je i sama prije dvije godine oboljela od raka dojke.

Televizijska gostovanja

U strahu od otkaza, žene taje operacije vezane uz rak od poslodavaca

U Regionalnoj temi razgovarali smo o novoj stranici za žene oboljele od malignih bolesti “Nismo same” s novinarkom i pokretačicom Ivanom Kalogjerom. Ja sam dugogodišnja novinarka, koja se suočila s dijagnozom raka dojke. Otišla sam na internet i potražila priču, utjehu. Kod nas toga nije bilo puno.

Svjetski dan borbe protiv raka dojke: donosimo priče hrabrih žena koje ne odustaju od života

Mnogim ženama jedini krivi potez je što ne vode dovoljno računa o svome zdravlju. Samopregled, mamografija, ultrazvuk – ovim ženama to je spasilo život

Motivacija i inspiracija za sve: Majka troje djece Ivana bori se s rakom

Gošća: Ivana Kalogjera Voditeljica: Alenka Ožbolt Novinarka Ivana Kalogjera gostuje u studiju 24sata kako bi pričala o web stranici “Nismo same” koju je pokrenula kako bi pomogla ženama koje se bore s rakom jer je isto i sama prošla… Ne propustite niti jedan intervju uživo: http://bit.ly/24sataNews_subscribe Imate priču?