Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME u nedjelju 22. rujna organizira šetnju gradom pod nazivom „Nisi sama – hodaj s nama!“

Brojna istraživanja pokazala su, naime, da je za oboljele od raka, i općenito za očuvanje zdravlja, hodanje idealno, a preporučuje se hodati svaki dan 30 do 40 minuta. Udruga poziva članice i građane da zajedno prehodamo rutu centrom grada, a kako bismo poslali poruku da za hodanje nema ograničenja.

Sastajemo se u 9.45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata)!

Krećemo u 10 sati trasom Trg bana Josipa Jelačića –- Radićeva ulica – Ilirski trg – Demetrova – Mesnička ulica – Ilica – Trg Petra Preradovića.

Po završetku šetnje dopredsjednica naše Udruge, Goranka Perc, koja je prehodala 900 kilometara Putem sv. Jakova za sve žene oboljele od raka, održat će u kino dvorani Kulturno informativnog centra (Preradovićeva 5) predavanje o svom putu u Camino de Santiago.

Početak predavanja je u 11 sati.

 

nismo same

Goranka Perc/ Foto privatna arhiva 

 

Goranka Perc preboljela je malignu bolest, rak dojke. Suočivši se s teškom dijagnozom, suočila se i s nizom poteškoća na putu izlječenja, zbog kojih je više puta bila ljuta i na naše zdravstvo. Međutim, nije se predala, već je odlučila prkositi i bolesti i sustavu. U preispitivanju sebe i uzroka bolesti, otkrila je koliko je, zapravo, snažna i hvatajući se u koštac s bolesti, okružila se pozitivnim ljudima  i odlučila za promjenu.

Uz izlječenje, danas kaže da joj je rak donio i puno lijepih stvari, pa i neka prijateljstva s nizom žena koje ranije nije poznavala. Zahvaljujući njima, angažirala se u udruzi NISMO SAME, u kojoj je danas potpredsjednica, i preko udruge pomaže svim ženama oboljelima od karcinoma. Upravo njima posvetila je i svoj najveći životni pothvat: odlučila je ispuniti san i prehodati 900 kilometara dugo hodočašće do Camino de Santiaga, poznato i kao Put Svetoga Jakova.

S obzirom na to da se udruga NISMO SAME aktivno uključila u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koju uz potporu Europske komisije, od 16. do 22. rujna, tradicionalno organizira i Grad Zagreb, Goranka Perc će sa svim zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo s hodočašća i ispričati zašto je hodanje dobro za naše zdravlje. Osim toga, njezino je iskustvo s Camina primjer kako takvo putovanje čovjeka potakne na duboko promišljanje o životu i odnosu prema životu i ljudima oko sebe. Dođite i proživite takvo iskustvo zajedno s Gorankom Perc koja će vam fotografijama i anegdotama dočarati putovanje.

Udruga zahvaljuje Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba na potpori našim projektima i KIC-u na prostoru koji su nam ustupili za predavanje.