Dođite večeras (ponedjeljak, 29. lipnja 2020.) na Bundek, na 14. Festival tolerancije, i zaplešite uz „The Bonebomb“, bend vrhunskih domaćih glazbenika koji će u 20 sati zasvirati svoje autorske dragulje u fenomenalnom funky groove ritmu.

The Bonebomb je zagrebački projekt basiste Nikole Jerkovića koji okuplja vrhunske hrvatske glazbenike koji su surađivali, bili dijelom ili djeluju u poznatim hrvatskim bandovima (Prljavo kazalište, Jinx, Meritas, Dino Dvornik, Soulfingers, Lasse Lindgren, Christian McBride,  Legen, B’s Funstallation, Zdenka Kovačiček & Greenhouse blues band, Jazz orkestar HRT-a, Tamara Obrovac, TJMM, Edo Majka i drugi….), a predstavlja autorski instrumentalni dragulj u kolekciji suvremene hrvatske glazbe. Sa svoja četiri studijska albuma kojima su na hrvatsku scenu donijeli glazbeno osvježenje, pobrali su velike pohvale kritike i publike.

 

 

Posljednji album “Fun(k)house Session“ objavljen je 2020. godine, a na njemu uz Nikolu Jerkovića (bas), probranu ekipu čine: Berko Muratović i Frano Putica (bubnjevi i udaraljke), Jurica Leikauff (Hammond, Moog, Hohner d6), Luka Žužić (Wurlitzer, trombon), Mario Bočić (saksofon), Zvonimir Bajević (truba), Davor Doležal i Coco Mosquito (gitare), Ljubo Kraljević (fx sounds, sampling, add scratching). Album je sniman u FunHouse studiju, a producirali su ga Nikola Jerković, Berko Muratović i Luka Žužić, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Naslovnicu je izradila Iva Kolar, a izdavač je Destinatio Tokyo.

Sav prihod od prodaje albuma namijenjen je u humanitarne svrhe, u korist našeg projekta prijevoza žena na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“.