U srijedu  29. studenoga 2023. održat će se nova radionica koju udruga Nismo same organizira u sklopu projekta „Nisi sama – pitaj bez srama“ i uz potporu Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Radionicu će voditi prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb, a govorit ćemo o tome kako poboljšati pamćenje i koncentraciju nakon provedene kemoterapije.

Naime, nakon liječenja kemoterapijom osobe oboljele od raka dojke primjećuju da im mozak više ne funkcionira kao prije: imaju poremećaje kratkotrajne pozornosti, zbunjeni su, imaju teškoća u koncentraciji, u pronalaženju pravih riječi…

To je stanje poznato kao ‘kemo mozak’ ili ‘mentalna izmaglica’ (engl. ‘brain fog’), a može potrajati mjesecima, u nekim slučajevima i godinama nakon kemoterapije.

Budući da su simptomi ‘kemo mozga’ jako iscrpljujući i mogu narušiti kvalitetu života, na radionici će biti riječi o tome kako se nositi s poteškoćama.

Radionica će biti održana u prostoru Udruge (Boškovićeva 7 B) s početkom u 17.30 sati. Budući da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje na radionici moguće je samo uz prethodnu najavu na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com.