Pod motom „Ni jedan čin dobrote, koliko malen, nije uzaludan“ nastavnici i učenici Srednje škole Petrinja tijekom listopada i studenog za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupili su iznimno vrijednih 487,15 eura.
Humanitarnu akciju za udrugu Nismo same pokrenula je naša donatorica, Matea Stanić, profesorica hrvatskoga jezika u Srednjoj školi Petrinja.
Iznos koji je prikupila, a koji pokriva trošak taksi prijevoza na kemoterapiju za najmanje 42 žene, za nas ima dvostruku vrijednost jer dolazi iz potresom ranjene Petrinje kojoj ćemo se mi na proljeće odužiti organizacijom naše ‘zdrave kave s doktorima’.
„Presretna sam jer sam s Udrugom u rekordno brzom periodu dogovorila nove suradnje, nova druženja… Jedan poziv predsjednice Udruge, Ivane Kalogjere, urodio je dogovorom za zdravu kavu u Petrinji, ranjenom, ali neopisivo hrabrom gradu“, rekla je Matea Stanić.

 

Humanitarnu akciju za udrugu Nismo same pokrenula je naša donatorica, Matea Stanić, profesorica hrvatskoga jezika u Srednjoj školi Petrinja

 

A kako je sve krenulo?
„Imala sam želju provesti u školi humanitarnu akciju još prije dvije godine, ali nesigurna u novoj radnoj okolini pustila sam da sve ide svojim prirodnom tempom. Znala sam da želim dati obol Udruzi i školi, da želim tako potaknuti mlade umove o važnosti prevencije. Iako zvuči kao čisti kliše, priča, kako to već ide, ima svoju pozadinu“, rekla te dodala kako se davne 2011. zaklela da će raditi sve što može kako bi kao pojedinac ukazala na važnost prevencije raka dojke među ženama.
„Upravo te davne 2011. godine izgubila sam svoju mamu lavicu. Znate kako neka književna djela sadrže autobiografske elemente, tako i ova humanitarna akcija ima mali privatni znamen. Došla sam s prijedlogom provedbe našoj pedagoginji Sanji Glibo, a ona je, naravno, pristala. Izradila sam postere u Canvi i krenule smo u prikupljanje novčanih sredstava tijekom 10. i 11. mjeseca. Plan je bio da upravo tijekom adventskih dana uplatimo prikupljeni iznos i olakšamo blagdanski period mnogim ženama u njihovoj borbi. Uslijedio je poziv predsjednice Udruge, a dalje je sve povijest… Mogu samo reći svim ženama, mladima i starima, naročito Petrinjkama, da će ‘zdrava kava’ biti sljedeće godine na potresom ranjenom, ali i dalje čvrstom i žilavom terenu“, rekla je Matea te od srca zahvalila svim razrednicima na logičkoj i organizacijskoj pomoći te svim učenicima i djelatnicima škole na odazivu.
„A mi žene, mi trebamo slušati svoje tijelo, biti nježnije prema sebi… Bezbrižnije je kad je put popločen ravnim terenom, a ne trnjem“, zaključila je.
U ime svih korisnica naše usluge zahvaljujemo dragoj Mateji te svim djelatnicima i učenicima Srednje škole Petrinja na nesebičnoj podršci. Osim što su, kako je Matea napisala, širili svijest o važnosti prevencije, pokazali su i kako je pomagati drugima najljepši cilj. Hvala im na tome.