U 17. humanitarnoj akciji koju je udruga NISMO SAME organizirala u svrhu nastavka projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ od vaših smo donacija prikupili 13.405,19 eura.

Akcija je trajala od 27. studenog 2023. do 31. siječnja 2024., a bila je organizirana u sklopu kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme” koju je Udruga provela u suradnji s tvrtkom Novartis i agencijom Pragma komunikacije.

Tijekom trajanja akcije, organizirana su i četiri Pink Advent događaja, u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu.

Cilj akcije bio je prodajom proizvoda i donacijama prikupiti sredstva za nastavak inicijative „Nisi sama – ideš s nama“ kojom se osigurava besplatan taksi prijevoz na kemoterapiju i zračenje za onkološke pacijentice koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Osim proizvoda s logom Nismo same i potpisima Zorana Aragovića, Jurja Zigmana, Slavena Kosanovića Lunara, Zorana Mrvoša i Tisje Kljaković Brajić, u 17. humanitarnoj akciji u ponudi smo imali i proizvode s logom kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“.

Hvala svim dragim ljudima, diljem Hrvatske te u inozemstvu, koji su prepoznali vrijednost projekta i podržali nas donacijom.

Hvala Romani Galić, zamjenici pročelnice Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Mariji Križić, specijalistici internističke onkologije na Klinici za onkologiju KBC-a Zagreb  i Ivoni Poljak, psihologinji na Klinici za onkologiju KBC-a Zagreb, na podršci našem eventu u Zagrebu; Ivici Puljku, gradonačelniku Splita, prof. dr. sc. Eduardu Vrdoljaku, predstojniku Klinike za onkologiju i radioterapiju KBC-a Split te Sonji Grgat, predsjednici Udruge Caspera, na podršci humanitarnoj akciji i kampanji u Splitu;  Sandri Krpan, zamjenici gradonačelnika grada Rijeke, Vesni Čavar, pročelnici Upravnog odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije, Iri Pavlović Ružić, predsjednici Lige protiv raka PGŽ-a i članicama Udruge „Nada“, na podršci humanitarnoj akciji i kampanji u Splitu; saborskoj zastupnici Ljubici Maksimčuk, Zvjezdani Borić-Mikez, specijalistici hematologije i onkologije u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod  te Ani Muldini Dragoja, specijalistici kliničke radiologije i voditeljici Odjela za kliničku radiologiju u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod, na podršci humanitarnoj akciji i kampanji u Slavonskom Brodu.

Projekt prijevoza žena na kemoterapiju taksijem „Nisi sama – ideš s nama!“ Udruga Nismo same kontinuirano provodi od 18. ožujka 2018. O važnosti usluge besplatnog prijevoza žena na kemoterapiju/zračenje taksijem govori niz svjedočanstava korisnica te usluge. Većina tih žena ili nema potporu obitelji ili financijsku mogućnost da plati prijevoz, a ponekad, uz svu pomoć obitelji, dođu u situaciju da im nema tko priskočiti u pomoć.

Taksi prijevoz na terapije do danas je koristilo 885 žena, iz svih krajeva Hrvatske, za koje smo platili više od 29.000 taksi vožnji na kemoterapiju i zračenje u ukupnoj vrijednosti 262.241,00 eura.

Sve žene kojima je potrebna usluga projekta, koji realiziramo u suradnji s Udrugom  Taxi 1717, pozivamo da se radnim danom, od ponedjeljka do petka u 15 sati, jave na naš e-mail info@nismosame.com.

Za ostvarivanje mogućnosti prijevoza nije potrebno biti članicom naše Udruge.