Došlo je vrijeme i za naš treći LILA TJEDAN – TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA. Ove godine obilježit ćemo ga od 6. do 12. svibnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s velikim brojem institucija: KBC-om Zagreb, KBC-om „Sestre milosrdnice“, KBC-om Split, KBC-om Rijeka, KBC-om Osijek, OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.  

 

Što vas sve očekuje za vrijeme ovogodišnjeg LILA TJEDNA najavit ćemo na konferenciji za novinare koja će se održati u petak, 26. travnja, u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, s početkom u 10 sati.

Tom će prigodom o važnosti prevencije, učestalosti pojavnosti raka dojke, jajnika i vrata maternice, metodama liječenja, o tome gdje je danas Hrvatska na karti Europe, kada je riječ o ovim bolestima, govoriti naši gosti:  

  • prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb
  • prim. dr. sc. Višnja Matković, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb
  • Željka Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak
  • dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
  • prof. dr. sc. Jasmina Vraneš, prim. dr. med., voditeljica Službe za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
  • Siniša Varga, dr. med. dent. spec., predsjednik neformalne skupine saborskih zastupnika „zastupnici protiv raka“ 

O svojim iskustvima u liječenju govorit će i bolesnice kojima je bio dijagnosticiran karcinom, a konferenciju će voditi Ivana Kalogjera, pokretačica portala i udruge „Nismo same“.

Priključite nam se i Vi! Dođite i saznajte iz prve ruke što smo Vam sve pripremili u našem i  Vašem LILA TJEDNU. 

A novosti je jako puno. Prva i najvažnija jest ta da će ove godine LILA TJEDAN – TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA, osim u KBC-u Zagreb, biti obilježen i u KBC-u „Sestre milosrdnice“, KBC-u Split, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek te u OB „Dr. Ivo Pedišić“, a tijekom kojega će, od 6. do 12. svibnja, biti organizirano besplatno testiranje na HPV – bez uputnice i narudžbe – i to za čak 1200 žena!

Cilj je naše kampanje osvijestiti žene koliko je važno kontinuirano kontrolirati zdravlje da se bolest, ako ona postoji, otkrije u ranoj fazi kada je izlječiva.  

To da nemamo vremena za sebe, jer moramo brinuti o djeci, partnerima, roditeljima, provesti cijeli dan na poslu, što mnoge žene navode kao razlog neodazivanja na preventivne preglede, a što je nama bio i jedan od glavnih poticaja za kampanju, samo su izgovori za koje nema opravdanja.

Vjerujemo da se oko toga slažemo. Zato, odazovite se našem pozivu, dođite na testiranje! Čekamo Vas!

                                                                Pregledajte se, budite sebi prve!