Nismo same u suradnji sa Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva u tjednu od 15. do 21. svibnja organizira Tjedan ženskog zdravlja (Lila tjedan) pod sloganom „Budi sebi prva!“. Riječ je o edukativnom projektu koji smo pokrenuli s ciljem senzibiliziranja javnosti o najučestalijim tumorima kod žena: tumoru dojki, jajnika i vrata maternice.

Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske, u  Hrvatskoj od raka dojke mjesečno oboli 250 žena, a njih 90 umre od te bolesti. Od raka jajnika godišnje oboli oko 450 žena, a umre ih oko 320. Rak vrata maternice drugi je najčešći dijagnosticirani karcinom u žena starih između 25 i 29 godina, odmah nakon raka dojke.

 

Nismo same okupio je ekspertni tim stručnjaka sa željom da u Lila tjednu podignemo svijest o važnosti prevencije i redovitih pregleda.

 

 

U sklopu našeg projekta možete postavljati pitanja vezana uz prevenciju i liječenje tumora dojki, jajnika i vrata maternice. Sve što morate napraviti jest otići na našu stranicu www.nismosame.com i poslati nam poruku na mail info@nismosame.com. Može otići i na naš Facebook profil i poslati nam poruku u inbox. Na sva vaša pitanja odgovorit će eminentni stručnjaci.

Osim pitanja šaljite nam i svoje prijedloge o tome što bi društvo po vašem mišljenju trebalo učiniti kako bi se poboljšao standard i briga za pacijente koji se liječe od raka.

Možda imate ideju kako bi se mogao povećati odaziv na besplatne mamografske preglede koji se za žene u dobi od 50 do 69 godina organiziraju u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Pišite nam, a one najaktivnije u Lila tjednu i tjednu koji mu prethodi simbolično ćemo, ali od srca, i  nagraditi.