U povodu desete obljetnice dobrotvorne kampanje SNAGA JE U NAMA  u prostorima udruge Nismo same održan je Ružičasti party točno u podne na kojemu su mnogobrojne poznate osobe pozvale sve građane da se uključe u kampanju i pomognu udrugama Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od raka te udruzi Nismo same za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju.

Među poznatima koji su sudjelovali nalaze se Marijana Perinić, Lucija Lugomer, Mirela Kardašević, Dubravko Šimenc, Denis Ahmetović, Nikola Pokrivač te predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Renata Sabljar Dračevac i predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina.

Tvrtka Salvus tijekom listopada će od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula donirati 1 euro udrugama Europa Donna Hrvatska i Nismo same.

Zahvaljujući dobrotvornoj kampanji u proteklih devet godina, tvrtka Salvus donirala je gotovo 54.000 eura za žene oboljele od raka, istaknula je Business unit managerica u tvrtki Salvus dr. med. Svjetlana Benčić Colarić na obilježavanju desete obljetnice dobrotvorne kampanje za žene oboljele od raka dojke:

 „Rak ne bira, on se može dogoditi svakome. Želimo poslati poruku ženama koje su trenutačno u procesu liječenja da se bore, da ne odustaju jer ima nade. Želja Salvusa jest da budemo uz njih upravo onda kada im je to najpotrebnije, a Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair odabran je zato što ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra, rekla je dr. med. Benčić Colarić.  

Zahvaljujući kampanji SNAGA JE U NAMA, Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna osigurat će dio novca potreban za psihosocijalnu pomoć, rekla je predsjednica udruge doc. dr. sc. Vesna Ramljak: „Europa Donna Hrvatska već godinama provodi program psihološke pomoći za žene oboljele od raka dojke jer svi smo svjesni činjenice da je psihološka potpora neizostavan dio u procesu liječenja. Ova vrsta pomoći je za naše korisnice besplatna i zato nam je financijska potpora itekako važna. Zahvalni smo tvrtki Salvus, koja je naš dugogodišnji vjeran partner i svojom potporom nam već deset godina omogućuje da neprestano provodimo svoje aktivnosti”, izjavila je doc. dr. sc. Ramljak.

Udruga Nismo same dobivenu donaciju iskoristit će za nastavak projekta besplatnog prijevoza oboljelih žena taksijem na kemoterapiju. Zahvaljujući donacijama do sada je udruga Nismo same bila potpora za 790 žena oboljelih od raka kojima je osigurano više od 26 000 besplatnih vožnji taksijem na kemoterapiju i zračenje, rekla je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera: „Čestitamo Salvusu desetu obljetnicu dobrotvorne kampanje za žene oboljele od raka i zahvaljujemo na potpori koju nam neprestano pružate. Naša suradnja je najbolji primjer kako tvrtke mogu aktivno pridonositi društvu i biti partneri u ostvarivanju pozitivnih promjena, što naš inovativni projekt besplatnog prijevoza taksijem Nisi sama – ideš s nama! svakako jest, zaključila je Ivana Kalogjera.     

Oko 170 tisuća osoba u Hrvatskoj bolovalo je ili boluje od zloćudnih bolesti, a rak dojke najčešći je oblik raka u žena u Hrvatskoj.

Na godinu se otkrije gotovo 3000 slučajeva raka dojke, a umre više od 700 žena. Rak dojke najčešće se pojavljuje u dobi iznad 50 godina, ali može se pojaviti i kod mladih žena.

O kampanji Snaga je u nama:

Kampanja „Snaga je u nama” organizirana je u suradnji s udrugama Europa Donna Hrvatska i Nismo same, a tijekom listopada tvrtka SALVUS će od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula donirati 1 euro udrugama Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od raka dojke i Nismo same za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju. Proizvod Solgar Skin, Nails and Hair Formula označen je prepoznatljivom ružičastom vrpcom.