U utorak 17. listopada 2023. održat će se druga od četiri radionice koje će Nismo same organizirati do kraja godine, u sklopu projekta „Nisi sama – pitaj bez srama“ i uz potporu Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Radionica je namijenjena onkološkim pacijenticama, a osmislila ju je naša suradnica Ivona Poljak, mag. psych., s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Uz bogato iskustvo rada s oboljelima od kroničnih bolesti, Ivona Poljak radila je i s osobljem provodeći edukacije unutar timova i sudjelujući na brojnim tečajevima kao predavač. Autorica je i suradnik na brojnim projektima, skupovima, radionicama i predavanjima iz područja povećanja kvalitete života oboljelih od kroničnih bolesti, komunikacijskih i vještina i suočavanja sa stresom.

Cilj radionice je povećati psihološku fleksibilnost kod sudionica putem bivanja u sadašnjem trenutku, bez prosuđivanja i vrednovanja istog. Ovakve vježbe pomažu u povećanju psihološke fleksibilnosti i povećavaju toleranciju na neizvjesnost koja je vrlo često oslabljena kod osoba oboljelih od maligne bolesti. Sudionice će imati priliku naučiti vježbe vizualizacije i meditacije koje mogu kasnije provoditi i kod kuće.

Radionica će biti održana u prostoru Udruge (Boškovićeva 7 B) s početkom u 17.30 sati. Budući da je broj mjesta ograničen, sudjelovanje na radionici moguće je samo uz prethodnu najavu na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com.