Udruga NISMO SAME poziva vas na radionicu za onkološke pacijentice koja će se održati 12. srpnja u prostorima udruge (Boškovićeva 7B), s početkom u 18 sati.

Voditeljica radionice je Ana Kutija, po zanimanju medicinska sestra, sportsko-medicinski manualni terapeut, certificirani PNEI terapeut te profesionalna trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u svakodnevnom životu.

Ana Kutija redovito održava radionice na temu pravilnog stajanja i sjedenja, pravilnog hodanja, pravilnog disanja… a nas će naučiti što je to fascija i zašto je važno tretirati ožiljke od operacija maligne bolesti.

Budući da je broj mjesta ograničen molimo vas da svoj dolazak najavite na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Što je fascija?

Fascija je tkivo koje nema početnu ili krajnju točku, tkivo koje je prisutno na samom početku nastajanja svakog ljudskog bića, koja znači život, koja je matrix tijela.

Iako je fascija dugo zanemarivana u medicini, nedavna istraživanja su otkrila da fascija igra ključnu ulogu u održavanju stabilnosti i pokretljivosti tijela te utječe na našu svakodnevnu funkciju i dobrobit.

Na predavanju ćemo otkriti da fascija djeluje kao zaštitna ovojnica, podrška mišićima i organima, ali i kao informacijski sustav koji igra ključnu ulogu u prijenosu osjetljivosti i regulaciji boli.
Istražiti ćemo povezanost između fascije i ožiljaka koji se javljaju nakon operacija te naučiti koju ulogu ima fascija u procesu ozdravljenja i obnove nakon operativnih zahvata.

Više o ovoj temi pročitajte na službenoj stranici Ane Kutije https://anakutija.com/