Stigla je još jedna lijepa vijest za NISMO SAME. Objavljeni su rezultati natječaja za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj „Žuta točka“, a na popisu udruga koje su video uradcima najbolje predstavile misiju i viziju svoje organizacije našle su se i NISMO SAME. Za sve udruge koje su prošle na natječaju bit će organizirana edukaciji o fundraisingu. 

Projekt Žuta točka, pokrenut je prošle godine u suradnji Hrvatske zajednice županija i Mladenke Majerić, u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer i uz podršku Ureda za udruge Republike Hrvatske i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, a ima za cilj otvoriti javni dijalog u važnosti fundraisinga kao održivog načina financiranja organizacija.

„Cilj nam je stvoriti platformu za kvalitetnu raspravu o tome koliko fundraising može značiti za razvoj i promjene tamo gdje je najvažnije – u lokalnoj zajednici. Jer čvrsto vjerujemo u bottom-up pristup i činjenicu da velike stvari započinju onim malima“, istaknuo je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

U sklopu projekta „Žuta točka“ proveden je natječaj kroz koji su udruge video uradcima predstavljale svoj utjecaj na lokalnu zajednicu, a žiri je odabrao one najbolje. Udruge, dobitnice natječaja, sudjelovat će na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj.

Cilj je kroz fundraising edukaciju pružiti im znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni koju organizacija želi postići, a za koju joj je potrebna podrška kroz donacije u novcu, naravi i uslugama te ostale vrste podrške. 

„Fundraising, odnosno prikupljanje sredstava, postoji kako bi se poticala individualna i koorporativna filantropija i stvarale uspješne neprofitne organizacije. Bit prikupljanja sredstava je u stvaranju odnosa, a donacije su rezultat tog odnosa. Donatori žele pridonijeti viziji vaše organizacije i sudjelovati u stvaranju novih društvenih vrijednosti jer tako ostvaruju svoju humanost i svoje čovjekoljublje. Izgrađujte odnose sa svojim donatorima i učinite ih svojim prijateljima“, poručila je Mladenka Majerić.

Ovo su NISMO SAME

Izdvojili smo neke od najvažniji projekata Udruge NISMO SAME koja je napoznatija po svom inovativnom projektu besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!” Podržite naš rad! Detaljan opis kako donirati na: https://nismosame.com/donacije/

Udruge koje su prema odluci stručnog žirija video uradcima najbolje predstavile misiju i viziju svoje organizacije:

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje „Nada – Vrbovec“

Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna

ZIPKA – Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije

Udruga mladih koprivničkih matematičara

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“

CeliVita – Život s celijakijom

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije

Kulturno umjetničko društvo “Tamburica” Staro Perovo Selo

Caritas Dubrovačke biskupije

DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize

Hrvatsko glazbeno društvo “Stjepan Radić”

Kulturno umjetničko društvo “ČIČE” Novo Čiče

Lisina avantura Matulji – strukovna udruga za promicanje zdravog života, zaštite prirode, aktivnosti i vještina boravka u prirodi

Udruga slijepih Pakrac Lipik 

Plesni teatar Sjene

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME

Udruga roditelja djece a poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići

Udruga za Sindrom Down Međimurske županije

Hrvatski Crveni križ Općinsko društvo Crvenog križa Darda

Hrvatsko žensko društva Pleternica