S velikim ponosom objavljujemo da smo od 26. do 29. rujna na Humanitarnom buvljaku s poznatima za naš projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupili 35.554 kune i 20 eura!

Preračunato u broj vožnji to je oko 520 vožnji na kemoterapiju i s kemoterapije.

U ime žena koje će koristiti ovu uslugu, Nismo same zahvaljuju svima koji su se na bilo koji način uključili u našu humanitarnu akciju i pomogli nam da prikupimo ovaj hvale vrijedan iznos.

Sretne smo i ponosne, a vjerujemo da je i svima koji su sudjelovali u ovom projektu najveća nagrada osjećaj da su nekome pomogli.

 

Prije svega želimo zahvaliti gospođi Mirjani Mikulec, organizatorici 4. sajma interijera InDizajn – festival modernog doma, koja nam je ustupila prostor u sklopu Sajma, sama donirala velik broj osobnih stvari te osobno i angažirala u pripremi Buvljaka.

Hvala na osobnom angažmanu i svim suradnicama i suradnicima gospođe Mikulec, posebice Ines Preindl, Vedrani Džapo Mihalić, Petri Prstačić te Darku Mihaliću.

Veliko hvala svim poznatim osobama koje su za naš buvljak donirale svoje osobne stvari. Bilo je svega, od odjeće, obuće, knjiga, CD-ova, nakita, torbica, slika…

Hvala i svima vama koji ste udomili većinu doniranih stvari i na taj način novčano poduprli naš projekt.

Zahvaljujemo i svim našim partnerima i sponzorima: tvrtkama Roche i Cetina, Elgradu i Printaonici kod Bijelog Čarobnjaka, udruženju Radio Taxi Zagreb te Croatia Recordsu.

Od sveg srca hvala i Irini Jurinac te Marini Buklijaš Ćaleta, dizajnericama Sapuna koje stoje iza predivnog, veselog dizajna našeg štanda.

Hvala i velikom prijatelju naše udruge, Zoranu Aragoviću, vlasniku brenda BiteMyStyle fashion design, koji nas je i ovom prilikom došao podržati, Romani Galić, pročelnici Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, i Mireli Šentiji Knežević, zamjenici pročelnika gradskog Ureda za zdravstvo, koje su nam osobno došle izraziti podršku, kao i svim našim volonterkama i volonterima.

Novu socijalnu uslugu prijevoza žena na kemoterapiju pokrenula je novinarka i predsjednica Udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, a po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatna/dio zdravstvenog osiguranja.

Od 14. ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas uslugu su koristile 182 žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, a kojima smo osigurali više od 5400 besplatnih taksi vožnji na terapiju.

Ovo je četvrta po redu kampanja koju smo organizirale u ovoj godini.

Naša prva kampanja realizirana je prošloga proljeća uz podršku Zaklade Solidarna, a inicijalna sredstva za projekt Udruga je 2017. godine dobila putem natječaja Zaklade Adris.

 

nismo sameNismo same zahvaljuju Mirjani Mikulec, organizatorici 4. sajma interijera InDizajn – festival modernog doma, koja nam je ustupila prostor u sklopu Sajma, sama donirala velik broj osobnih stvari te se i osobno angažirala u pripremi Buvljaka.

 

Najveći dio pripreme Buvljaka iznijele su naše Goranka Perc, Suzana Kovačević, Dražena Lejo i Ivana Kalogjera. 

 

­Stvari koje nisu udomljene moći ćete udomiti na nekom novom buvljaku. O svemu uskoro više. Pratite nas!

Sve žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama i trebaju prijevoz na kemoterapiju pozivamo da se jave na naš e-mail info@nismosame.com.

Vole vas vaše Nismo same!

 

Veliki uspjeh naše akcije zahvaljujemo prije svega poznatim osobama koje su prepoznale vrijednost našeg projekta te se bez ikakvog razmišljanja u njega uključile, a mnoge od njih došle su i na naš štand kako bi nam dale podršku, kupile nešto, a bilo je i onih koji su izdvojili i svoje vrijeme i s nama volontirali.

Svima njima želimo zahvaliti poimence.

Od sveg srca hvala Indiri Levak, Danijeli Martinović, Zdenki Kovačiček, Nives Celzijus, Damiru Martinoviću Mrletu i Ivanki Mazurkijević, Jadranki Ivaniš Yayi, Idi Prester, Mariju Petrekoviću, Ivanu Dečaku, Jeleni Rozgi, Emiliji Kokić, Petru Graši, Tini Kresnik, Lani Kos, Antoneli Malis, Matiji Vuici, Davoru Gobcu, Vedranu Ćorluki, Franki Batelić, Tončiju Huljiću, Tariku Filipoviću, Renati Sopek, Elli Dvornik, Viktoriji Rađi, Karmeli Vukov Colić, Robertu Knjazu, Peri Galiću, Mateji Elezović Brdar, Ani Vilenici, Juditi Franković, Miji Begović, Milani Vlaović Kovaček, Maji i Bruni Šimleši, Toniju Milunu, Lani Klingor Mihić, Lani Jurčević, Miji Rkman, Martini Tomčić, Kristini Ercegović, Edini Pličanić, Mirni Sišul, Petri Radin, Luki Nižetiću, Marini Vujčić, Đurđici Vorkapić, Mirela Hison Bartolić, Minji Majurec, Kristini Burji, Ivi Šulentić, Mariju Kovaču i Huseinu Hasanefendiću Husu.

 

Fotografije: Darko Mihalić/Produkcija 42’53” i privatna arhiva