Pozivamo vas da se prijavite na Art terapijsku radionicu – Oslobodite se straha uz pomoć  keramike – koju za onkološke pacijentice starije od 54 godine provodi Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), u okviru poziva Umjetnost i kultura online.

Radionica je besplatna, odvijat će se putem Zoom aplikacije, a trajat će dva dana – 11. i 12 . siječnja 2023., s početkom u 17.30 sati.

Planirano trajanje svake radionice je 1,5 sat, a predviđeno je da okuplja 10 sudionica.

Sve prijavljene polaznice materijal za radionicu – glinu – dobit će na kućnu adresu.

Prijaviti se možete gospođi Tajani Berga na tajanabrg@gmail.com ili na 098/9753-637.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost, unaprijediti kvalitetu života i razviti nova znanja i vještine osoba starijih od 54 godine kroz inkluzivne i lako dostupne edukativne sadržaje iz područja vizualnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Više o radionici i voditeljicama:

Voditeljice radionice su terapeutkinja i keramičarka te će u toj kombinaciji organizirati svojevrsnu umjetničku psihoterapiju. Stvarajući predmete od gline, polaznice će dijeliti iskustva vezana uz dijagnozu maligne bolesti i pandemije koronavirusa. Tako će nastati umjetnička djela s pričom, a što će ljekovito djelovati na individualnu psihu. Cilj je da polaznici kanaliziraju negativna iskustva kroz pozitivnu stranu života te kroz međusobnu povezanost svih članova grupe.

Voditeljica: Danijela Pičuljan

Nagrađivana je samostalna umjetnica. Pohađala je niz specijalističkih radionica i seminara domaćih i inozemnih stručnjaka i profesora keramike, porculana i stakla, realizirala niz samostalnih i skupnih izložbi te sudjelovala na međunarodnih umjetničkim simpozijima i rezidencijama. Članica  je Međunarodne akademije za keramiku.

Voditeljica: Tajana Berga

Keramikom se profesionalno bavi 30 godina kroz lončarstvo i primjenjivu keramiku. Osim toga, uz osobnu je nadogradnju i tjelesno orijentiran terapeut, art terapeut, praktičar autogenog treninga i PEAT metode.