Ususret desetoj obljetnici djelovanja zagrebački TEDxZagreb entuzijasti priprimili su novo izdanje TEDxZagrebWomen konferencije pod nazivom SUNCOKRET, na kojoj će govoriti i predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera.

Konferencija će biti održana u subotu, 7. prosinca, u Kulturnom centru Travno, a svojim govorima, koje pripremaju već neko vrijeme, inspirirat će vas MiladaPrivora, stručnjakinja za poslovni i diplomatski protokol i kulturu ponašanja; dramaturginja TeaMatanović; poduzetnica MihaelaBrijakGutierrez; stručnjakinja za EU projekte NataliaZielinska; novinarka i aktivistica IvanaKalogjera; arhitektica MajaBručić; pjesnikinja DarijaBrnić; psihologinja EnaRajić i bloger DomagojJakopovićRibafish.

Nakon govora slijedi kratak predah uz večeru na kojoj vas čeka red svježih tjestenina, red slastica i red iznenađenja. 

Završnica večernjeg druženja pripada talentiranoj glumici MadiPeršić koja će izvesti svoju traženu i hvaljenu predstavu inspiriranu velikom zagrebačkom legendom Žuži Jelinek. 

Početak događaja je u 16 sati, a vrata za registraciju publike se otvaraju u 15:15 sati.

Ulaznice potražite na entrio.hr.  

Ovo je trideseti događaj od 2010. godine kada je u Muzeju suvremene umjetnosti TEDxZagreb tim entuzijasta organizirao prvi takav događaj u Hrvatskoj. Iza vrijednih volontera danas je 168 govornika, izvođača i glazbenika čije je objavljene video govore na YouTube vidjelo gotovo tri milijuna gledatelja. Ulaznice potražite na Entrio.hr sustavu, a više informacija na www.tedxzagreb.com.

 

 

Suncokret poznajemo kao cvijet koji se okreće prema suncu kao izvoru svoje energije za rast i razvoj. Njegova snalažljivost da pronađe najbolje za sebe samo je mala usporedba prirode i čovjeka. Ali, kada smo to onda skrenuli s tog prirodnog puta? Znamo li još uvijek što nam je ustvari važno u životu? Možemo li se vratiti u sklad s prirodom, sačuvati planet, zdravlje i dugovječnost? Priroda je razumno i logično uredila hranidbeni lanac kojim se služimo od postanka života na planeti. Čovjek je pak prirodno i razumno želio više kao najinteligentnija vrsta na Zemlji. Definirao je znanost, otkrio tehnologije i postavio novac kao temelj vrijednosti. U doba blagostanja i radosti želimo vas potaknuti da ponovo osjetite zov prirode i osjećate se kao čovjek na Zemlji.

 

TED je najveća globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja preko koje od 1984. godine brojni ugledni ili potpuno nepoznati inspirativni govornici predstavljaju svoja djela, projekte, vizije i mišljenja kojima žele svijet učiniti boljim lišene tema vezanih uz politiku, religiju, pseudoznanost, bez direktne promocije. Kao posljedica popularnosti i utjecaja na svjetsku publiku 2009. godine pokrenut je projekt TEDx kao zajednica lokalnih samopismostalno organiziranih događaja koji se realiziraju u skladu s vrlo detaljnom licencom neprofitne TED organizacije. Događaje neprofitno pripremaju i realiziraju lokalni entuzijasti volonteri uz podršku partnera i publike.

TEDxZagreb je najaktivniji i najstariji team TED entuzijasta aktivan u Hrvatskoj još od 2010. godine, a iza nas je trideset događaja na kojima je prisustvovalo više od osam tisuća gledatelja na kojima smo predstavili 168 inspirativnih nastupa, a snimke istih je online pogledalo gotovo 3 milijuna gledatelja.

TEDx događaji su mjesto susreta, umrežavanja, inovacija, a naši brojni govornici postaju uzor, smjernica i poticaj za promjene u raznim područjima našeg života. Upravo zbog toga se uz naš brand često vezuju ljudi, ali i tvrtke koje su inspiracija za pozitivan rast i boljitak zajednice.

Nisi sama ideš s nama | Ivana Kalogjera | TEDxZagrebWomen

Bolest promijeni čovjeka. Njena borba s bolešću dovela ju je do osnivanja portala i udruge koja pomaže ženama u borbi s rakom da dobiju i osjećaju više podrš…