Udruga Nismo same i Grad Cres pozivaju vas da nam se 17. i 18. rujna pridružite na otvorenju izložbe „Ja sam snaga“, autora fotografa Vjekoslava Skledara, te nagrađenoj inicijativi Nismo same „Zdrava kava s doktorima“.

Otvorenje izložbe, koja donosi snažne vizualne priče deset hrabrih žena oboljelih od raka dojke i suočenih s gubitkom kose tijekom liječenja, zakazano je za utorak, 17. rujna, u Palači Moise (Zagrad 6, Cres), s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti gradonačelnik grada Cresa Marin Gregorović.

Dan kasnije, u srijedu 18. rujna, u caffe baru Rialto (Trg Frane Petrića 3, Cres), s početkom u 10.30 sati, održat će se „Zdrava kava s doktorima“.

Uz članice Udruge Nismo same i domaćine, sa zainteresiranim će građanima tom prigodom razgovarati:

  • Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije; Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb;
  • Ivona Poljak, psihologinja; Klinika za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb;-
  • Kristijan Mužić, dr. med., spec. interne medicine – kardiologije, Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

Inicijativu „Zdrava kava s doktorima“ udruga Nismo same pokrenula je u sklopu EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ koji je tijekom 2022. i 2023. godine održan u 16 gradova diljem Hrvatske s ciljem informiranja, educiranja, povećanja svijesti građana o važnosti prevencije te pružanja podrške onkološkim pacijenticama i njihovim obiteljima.

Projekt je okupio više od 600 sudionika i 56 liječnika, a „zdrave kave“ postale su sinonim za educiranje građana. Odlični rezultati potaknuli su Nismo same da s projektom nastave i u 2024. godini. Ciljana skupina u ovoj su godini žene na otocima  pa je „Zdrava kava na otocima“ prije dolaska na Cres već održana u mjestu Preko na otoku Ugljanu te u Veloj Luci na Korčuli.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću – HUOJ ove je godine za projekt „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ nagradila agenciju Millenium promocija i udrugu Nismo same srebrnom nagradom u kategoriji Grand Prix-a za odnose s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama.

Organiziranje „Zdrave kave“ i izložbe “Ja sam snaga” na otoku Cresu pomogle su tvrtke Novartis, Roche, Elgrad i Toyota.