Nedavno je jedna menadžerica izjavila kako se u osmišljavanju kampanja u modu ponovno vraćaju emocije. Uspješna je, rekla je, svaka kampanja koja kod ljudi pobudi osobnu reakciju i djeluje na kolektivnoj razini.

A upravo to pokazuju i rezultati naše kampanje „Lila tjedan“ – Tjedan ženskoga zdravlja – koju smo organizirali pod sloganom „Budi sebi prva!“, a sve s ciljem da vas potaknemo da vodite više brige o svom zdravlju.

I potaknuli smo vas.

Prezadovoljne smo odjekom naše prve kampanje! Hvala vam za svaki lajk i svaki tekst koji ste dalje podijelili kako bi informacija doprla do što većeg broja ljudi. Iskreno se nadamo da ste puno toga novoga i zanimljivoga i naučili i da vam se sviđao naš izbor sugovornika i tema.

Hvala i kolegama novinarima koji su dijelili informacije o Lila tjednu i razloge zbog koji smo se odlučili na jednu takvu javno-zdravstvenu akciju. Vjerujemo da je u velikoj mjeri upravo zahvaljujući njima poruka koju smo htjeli poslati doprla do velikog broja građana i da smo tako uspjeli spasiti ljudske živote. Ma da smo spasili samo jedan život učinili smo puno.

Posebna zahvala ide suorganizatoru akcije Hrvatskom novinarskom društvu i njegovom Zboru zdravstvenih i medicinskih novinara, Zrinki Ulovec, Vinki NovakVesni RamljakJosipi Pavičić Berardini i Pauli Bobanović koje su u sklopu „Lila tjedna“ podijelile s nama svoje priče.

Hvala i prof. dr. Stjepku Pleštini, prim. dr. Višnji Matković, Dinki Nakić, dr. med., prof. dr. Zdenku Stanecu, nutricionistici Sanji Jelušić, Gordanu Crvenkoviću, dr.med. te Sanji Štingl Vlašić, dr. med.  

Veliko hvala Moniji Škurtan koja je napravila logo naše kampanje, hvala Suzani Arslani na fotografijama i videomaterijalu te svim našim prijateljima koji su se na ovaj ili naj način uključili i bili nam podrška.

Ovo je naša prva kampanja, prva u nizu. Nadamo se da će i sve ostale biti jednako uspješne, ako ne i uspješnije.

Za one koji nisu pratili našu konferenciju za medije, u nastavku teksta dijelimo videozapis s naše prve pressice i pregled medijskih objava i gostovanja. 

Vole vas Ivana i Maja

 

Snimka konferencije za medije

Poruka sa tiskovne konferencije u sklopu Lila tjedna: “Budite sebi prve!”

“Poslušajte svoje tijelo jer ono nam samo kaže kada nešto nije u redu i zato nema nikakvih razloga da odgađamo preglede”, poručila je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge „Nismo same” i pokretačica istoimenog portala na konferenciji za novinare održanoj u utorak povodom akcije Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja – koji „Nismo same” organizira uz potporu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a.

Televizijska gostovanja

Kalogjera: “Način na koji žene u nekim bolnicama doznaju svoju dijagnozu je nehuman”

U sklopu Lila tjedna – Tjedna ženskog zdravlja Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, gostovala je na RTL Direktu gdje je naglasila važnost prevencije u borbi s ženskim malignim bolestima

Kalogjera: “Budite sebi prve!”

Ivana Kalogjera je u sklopu Lila tjedna gostovala na JabukaTV u emisiji Svakodnevica.

“U Hrvatskoj svaki mjesec od raka dojke umre 90 žena”

Nismo same u suradnji sa Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva u tjednu od 15. do 21. svibnja organizira Tjedan ženskog zdravlja (Lila tjedan) pod sloganom „Budi sebi prva!”. Riječ je o edukativnom projektu koji smo pokrenuli s ciljem senzibiliziranja javnosti o najučestalijim tumorima kod žena: tumoru dojki, jajnika i vrata maternice.

Radijska gostovanja

Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja na Radiju Makarska by Nismo same

“Mi smo žene sklone tome da uvijek sve stavimo na prvo mjesto – osim sebe. Zato smo željele ženama poručiti da budu sebi prve, što je ujedno i slogan kampanje” – rekla je Ivana Kalogjera u intervjuu Radiju Makarska

Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja na radiju Makarska (2) by Nismo same

“Da nisam redovito obavljala preglede, ja danas ne bih bila ovdje. Zato sam htjela poručiti ženama da budu sebi prve, što je slogan kampanje” – rekla je Kalogjera u nastavku gostovanja na radiju Makarska

Portali

Lila tjedan: Poziv ženama da brinu o svom zdravlju

U Hrvatskoj svakog mjeseca od raka dojke umre 90 žena, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice, pa je cilj akcije Lila tjedna – tjedna ženskog zdravlja, od 15. do 21. svibnja, poslati ženama poruku da redovito odlaze na preglede.

ALARMANTNI PODACI Od raka dojke svaki mjesec umre 90 žena

Izvor slike: Udruga ‘Nismo same’ BORBA SA ZLOĆUDNIM BOLESTIMA Udruga ‘Nismo same’ na konferenciji za novinare najavila je Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja, u kojemu do 21. svibnja upozoravaju na porast broja novooboljelih žena od karcinoma dojke, jajnika i vrata maternice te pozivaju sve žene da redovito vode brigu o zdravlju.

Lila tjedan od 15. do 21.5.

Dostupni podaci pokazuju kako svaki mjesec 250 žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke, a 90 ih umre. Uz to, rak vrata maternice je drugi najčešći dijagnosticirani karcinom u žena starih između 25 i 49 godina. Od raka jajnika godišnje u Hrvatskoj oboli 450 žena, a umre njih 320.

Hrvatska: Rana dijagnostika karcinoma kod žena – veća šansa za izlječenje | TRT Hrvatski

Javno-zdravstvena akcija Lila tjedan traje do 21. svibnja, a svrha je upozoriti na alarmantne brojke kada je riječ o učestalosti karcinoma kod žena, posebno na rak dojke

CROPIX

Zagreb, 160517. Povodom Lila tjedna Tjedna zenskog zdravlja u Hrvatskom novinarskom drustvu odrzana je konferencija za medije u organizaciji udruge Nismo same. Udrugu je osnovala bivsa novinarka Ivana Kalogjera koja je i sama prebolila karcinom dojke. Na fotografiji: Dinka Nakic, Vinka Novak, Ivana Kalogjera, Stjepko Plestina, Zrinka Ulovec i Visnja Matkovic.

Video: Tjedan ženskog zdravlja: Ivana Kalogjera u RTL Direktu o tome kako se nositi s rakom i ostalim teškim bolestima

Kada ste zadnji put bili na pregledu dojki i jajnika? Previše žena na ovo će pitanje odgovoriti: ne sjećam se. I baš zato je ovaj tjedan proglašen Tjednom ženskog zdravlja – ili Lila tjednom. A sve je organizirala udruga Nismo same, koja je prije dva mjeseca pokrenula i portal www.nismosame.com.

Idite redovito na preglede: Svaki mjesec u Hrvatskoj od raka dojke umre 90 žena

U Hrvatskoj svakog mjeseca od raka dojke umre 90 žena, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice, pa je cilj akcije Lila tjedna – tjedna ženskog zdravlja, od 15. do 21.

Žena sebi treba biti prva! | ZG-magazin

“Žene su mahom nalazile brojne razloge i tvrdile kako nemaju vremena se brinuti o svome zdravlju zbog obitelji. Smatram da su to samo izgovori jer žena sebi treba biti prva” Piše: Matej Knežević Fotografije: Suzana Arslani U Novinarskom domu u utorak je održana tiskovna konferencija povodom Lila tjedna u organizaciji udruge i portala Nismo same.

Naslovna

Dom Zdravlja Vukovar. Sajmište 1, 32000 Vukovar. Telefon 032/413-391

Lila tjedan: Poziv ženama da odlaze na redovite preglede i brinu o svom zdravlju

U Hrvatskoj svakog mjeseca od raka dojke umre 90 žena, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice, pa je cilj akcije Lila tjedna – tjedna ženskog zdravlja, od 15. do 21.

(VIDEO) TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA: Ivana Kalogjera o tome kako se nositi s rakom i ostalim teškim bolestima

Kada ste zadnji put bili na pregledu dojki i jajnika? Previše žena na ovo će pitanje odgovoriti: ne sjećam se I baš zato je ovaj tjedan proglašen Tjednom ženskog zdravlja – ili Lila tjednom. A sve je organizirala udruga Nismo same, koja je prije dva mjeseca pokrenula i portal www.nismosame.com.

Ivana Kologjera: Rak nije kraj

U Hrvatskoj se obilježava sedmica podrške ženama oboljelim od raka dojke, maternice i jajnika. Bivša novinarka Ivana Kalogjera preboljela je rak dojke. Kako bi pomogla ženama, koje su u istoj ili sličnoj situaciji, i dokazala im da u tome nisu same, pokrenula je internetsku stranicu.

Budi sebi prva – Tjedan ženskog zdravlja

Svakodnevno brinite za cjelokupno zdravlje uz portal za zdravlje i ljepotu CentarZdravlja

‘Zovem se Ivana. Novinarka sam i majka troje djece. Imala sam sve u životu, a onda se moj svijet u sekundi raspao…’

Zovem se Ivana. Novinarka sam i majka troje djece. Od studentskih dana za život zarađujem pišući. Petnaest godina bila sam zaposlena u “Večernjem listu”, a idućih 11 u “Jutarnjem”. Specijalizirala sam se za teme iz područja obrazovanja i znanosti. Kada mi je 2015. otkriven rak dojke, imala sam 52 godine, odličnu karijeru, bila sam u sretnoj vezi…

Borba protiv zloćudnih bolesti odgovornost je cijelog društva

Udruga „Nismo same” pokrenula je javno-zdravstvenu akciju „Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja”, koja se pod sloganom „Budi sebi prva” održava od 15. do 21. svibnja. Ovom akcijom se želi upozoriti na porast broja novooboljelih žena od karcinoma dojke, jajnika i raka maternice te pozvati žene da redovito vode brigu o svom zdravlju.

Tjedan ženskog zdravlja

Udruga „Nismo same” je na konferenciji za novinare najavila Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja, u kojemu do 21. svibnja upozoravaju na porast broja novooboljelih žena od karcinoma dojke, jajnika i vrata maternice te pozivaju sve žene da redovito vode brigu o zdravlju.

Drage žene, kada ste zadnji put bile na pregledu? Vrijeme je da se pobrinete za svoje zdravlje…

U Hrvatskoj svakog mjeseca od raka dojke umre 90 žena, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice, pa je cilj akcije Lila tjedna – tjedna ženskog zdravlja, od 15. do 21.

LILA Tjedan – Budi sebi prva!

LILA Tjedan – Budi sebi prva!, Republika Hrvatska, Obrežje, Slovenia. Mon May 15 2017 at 12:00 am, Nismo same u suradnji sa Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara Hrvatskog novinarskog društva u tjednu od 15. do 21. svibnja organizira Tjedan ženskog zdravlja – Lila tjedan, pod sloganom „B

Društvene mreže

Nismo same on Twitter

Hvala @RTLTelevizija i @zsprajc što su prepoznali važnost #lilatjedan, omogućili da predstavimo @nismosame i zašto je važno biti sebi prva!

HRT Vijesti on Twitter

Žene, brinite se o svome zdravlju! #lilatjedan https://t.co/tIRfLyLOzx

Zrinka Ulovec: “Učite na tuđim greškama; nemojte dozvoliti da nemate vremena za sebe!”

“Kad prođete ono što sam ja prošla, promijeni se cijeli mentalni sklop. Postala sam sebi jako važna, okrenula sam se sebi. Sigurna sam da mojoj obitelji to ne smeta! – poručuje Zrinka u ovoj dirljivoj, iskrenoj i bolnoj priči o njezinoj borbi s bolešću.

Rak se sve više smatra kroničnom bolešću koja se liječi kontinuirano | Nismo same

Svaka godina života je vrlo važna budući da se svake godine otkriva novi efikasniji lijek i zato je vrlo važno produžavati život do izlječenja

O zdravlju trebamo brinuti dok smo zdravi, jer kada se razbolimo već je kasno! | Nismo same

U Hrvatskoj svaki mjesec od raka dojke umre 90 žena, a svaki treći dan jedna žena umre od raka vrata maternice!

Upravo je završila naša press konferencija. Hvala svima koji ste nas gledali preko Facebook live-a i nemojte zaboraviti upaliti HRT4 u 14:30 i RTL u 22:15 #lilatjedan #nismosame

22 Likes, 1 Comments – Nismo Same (@nismosame) on Instagram: “Upravo je završila naša press konferencija. Hvala svima koji ste nas gledali preko Facebook live-a…”

Zoran Šprajc on Twitter

Na ovu temu u 2215 gošća nam je kolegica Ivana Kalogjera #RtlDirekt https://t.co/Km0CICMAez

Nismo same on Twitter

Upravo i prilog na @novahr o našoj inicijativi Budi sebi prva i #lilatjedan! #trolamo 🙂

Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja “Budi sebi prva!”

Nismo same sa Zborom zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a od 15. do 21.5.2017. organizirala je Lila tjedan pod sloganom „Budi sebi prva!”. Cilj je senzibiliziranje javnosti o najučestalijim tumorima kod žena: dojki, jajnika i maternice.

Nismo same on Twitter

Od 15. do 21.5 organiziramo kampanju “Budi sebi prva!” Cilj je potaknuti žene na redovite preglede! https://t.co/TFqlgByc3U #budisebiprva

Josipa Pavičić Berardini: “Reagirajte odmah jer doći na vrijeme znači spasiti glavu”

Josipa iskreno govori o svojoj borbi s rakom dojke, kako je odlučila prihvatiti bolest i kako je u pisanju pronašla snagu kojom je na koncu bolest i pobjedila. Svim ženama odlučno poručuje: “reagirajte odmah, čim imate i malo sumnje da nešto nije u redu!”

Budite sebi prve! | Nismo same

Svaki mjesec samo u Hrvatskoj 250 žena oboli od raka dojke, a 90 ih umre. Rak grlića maternice drugi je najčešći dijagnosticirani karcinom…

Počeo je Lila tjedan – tjedan ženskog zdravlja. Traje do 21. svibnja. Čitajte Nismo same, bit će puno savjeta kako voditi brigu o zdravlju #nismosame #lilatjedan

18 Likes, 1 Comments – Nismo Same (@nismosame) on Instagram: “Počeo je Lila tjedan – tjedan ženskog zdravlja. Traje do 21. svibnja. Čitajte Nismo same, bit će…”