Nisi sama useli s nama

1

Tko smo?

Udrugu Nismo same u ožujku 2017. osnovala je novinarka Ivana Kalogjera kako bi pokrenula jedinstvenu socijalnu uslugu besplatnog taksi prijevoza za žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ realiziran je u suradnji s Udruženjem Radio Taxi Zagreb, a usluge je do sada koristilo 367 žena iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, „Žene za žene“, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

2

Zašto vas trebamo?

Grad Zagreb Udruzi Nismo same na korištenje je 21. svibnja 2020. dodijelio prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m². Prostor zahtijeva uređenje i ulaganja, kako bi se osigurao prostor, u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. Sve naše aktivnosti dosada su se odvijale iz naših domova. Prvi korak bio je izraditi projekt uređenja, a njega su nam donirali arhitekti Lotus grupe – Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić. Pozivamo vas da se i vi uključite i pomognete nam donacijama.

3

Kome pomažete?

Donacijama pomažete onkološkim pacijenticama. Tijekom četiri godine rada dobile smo uvid u živote žena oboljelih od raka, od kojih su mnoge same i na rubu siromaštva. Do sada smo pokrenule dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im želimo osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same.

[ultimate_video u_video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=BqKSp52zyzA” yt_autoplay=”” yt_sugg_video=”” yt_mute_control=”” yt_modest_branding=”” yt_privacy_mode=”” play_size=”75″ enable_sub_bar=””]

4

Kako ćemo vas izvještavati o provedenim aktivnostima i utrošenim sredstvima?

O radovima u prostoru i o svim uplatama stalno ćemo vas izvještavati. Svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli smo isticanje imena donatora na zidu zahvale.

Doniraj