Pravilnik o uvjetima korištenja usluge „Nisi sama – ideš s nama!“

 1. Uslugu mogu ostvariti žene koje se liječe od karcinoma u zagrebačkim bolnicama, isključivo za odlazak na terapije.
 2. Usluga prijevoza isključivo se odnosi na Grad Zagreb i užu okolicu.
 3. Usluga se može naručiti:
  1. Putem obrasca koji je dostupan na web stranici udruge https://nismosame.com/naruci-taksi/;
  2. Putem poruke na mail info@nismosame.com;
  3. Sms porukom (samo u iznimnim slučajevima i za osobe koje su već ispunile obrazac).
 1. Pri svakom korištenju usluge korisnica je obvezna potpisati se u formular koji će dobiti po završetku vožnje u taksiju. Potpis korisnice služi isključivo kao dokaz Udruzi da je korisnica koristila ugovorenu uslugu.
 2. Ako osoba iz nepredviđenih okolnosti neće koristiti uslugu prijevoza koju smo za nju dogovorili, uslugu je na vrijeme potrebno otkazati pozivom na broj 1717. O svakom otkazivanju usluge korisnica je dužna pismeno obavijestiti i Udrugu.
 3. Prije ostvarivanja prava na taksi prijevoz potencijalna korisnica Udruzi je dužna dostaviti sljedeće podatke:
 • Ime i prezime;
 • Datum, godinu i mjesto rođenja;
 • Točnu adresu boravišta;
 • Ako osoba tijekom kemoterapije ne stanuje na adresi boravišta potrebno je navesti i adresu trenutačnog prebivališta (točnu adresu s koje korisnica kreće prema jednoj od zagrebačkih bolnica);
 • Ako osoba na liječenje putuje prijevoznim sredstvom iz drugog grada pa je taksi s kolodvora (autobusnog ili željezničkog) ili iz zračne luke treba prevesti u bolnicu na liječenje potrebno je navesti koje prijevozno sredstvo osoba koristi do Zagreba (vlak, autobus, avion);
 • Broj mobitela osobe koja koristi uslugu (iznimno, ako osoba nema mobitel potrebno je navesti broj fiksnog telefona);
 • Ako osoba ima vlastitu pratnju molimo Vas da nam navedete ime i prezime te broj mobitela osobe u pratnji;
 • Vrsta tumora;
 • Vrsta liječenja;
 • Bolujete li osoba još od nekih bolesti. Ako da kojih;
 • Institucija u kojoj se liječi;
 • Radni status;
 • Razlog iz kojeg osoba traži uslugu prijevoza “Nisi sama – ideš s nama!”;
 • Ima li osoba podršku članova obitelji (DA/NE);
 • Ako osobi treba pratnja volontera o tome također mora obavijestiti udrugu najmanje DVA dana prije odlaska na liječenje.
 1. Usluga se uvijek naručuje pismenim putem, najmanje DVA dana prije odlaska na liječenje, iznimno dan ranije, najkasnije do 16 sati. Taksi usluga za ponedjeljak naručuje se najkasnije do petka prethodnog tjedna do 15 sati, odnosno posljednji radni dan u prethodnom tjednu. Narudžbe tijekom vikenda i praznika ne možemo evidentirati u sustav.
 2. Uslugu je moguće naručiti putem obrasca na našoj stranici (vrijedi samo za korisnice koje su već koristile uslugu) ili e-mail porukom na adresu info@nismosame.com.
  • U pisanoj narudžbi potrebno je navesti: ime i prezime osobe za koju naručujemo taksi, vrstu terapije za koju naručujemo taksi, naziv i adresu institucije u kojoj se ta terapija provodi, točnu adresu korisnice, broj mobitela korisnice, datum i vrijeme kada taksi treba doći po korisnicu.
 3. Ako se korisnica naše usluge ne vraća isti dan s terapije to također mora biti naznačeno u prijavi.
 4. Prijevoz za korisnice usluge od kuće do bolnice uvijek ugovara Udruga.
 5. Radio Taxi Zagreb u sklopu projekta “Nisi sama – ideš s nama!” prevozit će samo one osobe čije im je podatke dostavila Udruga.
 6. Rutu svake vožnje usluge “Nisi sama ideš s nama!” određuje vozač taksija sukladno ugovoru, vodeći pritom računa da je odabrana ruta najpovoljnija za Udrugu. Korisnice nemaju pravo određivati ili izmjenjivati rutu vožnje od mjesta polaska do bolnice niti pri povratku.

U skladu s preuzetim obvezama u vezi pružanja usluge svaka korisnica usluge dobrovoljno daje pismeni pristanak da udruga “Nismo same” njezine osobne podatke obrađuje i dijeli s trećom osobom isključivo u svrhu ostvarenja usluge prijevoza.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju Vaše privole – slobodno danog i izričitog očitovanja da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima ispunjavanjem obrasca na našoj web stranici www.nismosame.com ili slanjem na našu e-mail adresu info@nismosame.com obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilnikom i našim Pravilima zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca koji će biti dostupan i na našem webu.

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s Vašim osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se Vašim osobnim podacima pristupa neovlašteno te kako bismo osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom registracije spremat ćemo za vrijeme postojanja naše usluge, odnosno onoliko koliko je to potrebno za izvršenje obveze koju pružamo, za izvršenje ugovora između nas i naših partnera i donatora te koliko je potrebno da bismo ispoštovali naše pravne/zakonske obveze. Nakon toga ćemo ih izbrisati.

Svaka korisnica usluge ima pravo obratiti nam se s eventualnim pitanjima, zahtjevima i pritužbama. Po takvim zahtjevima i pritužbama postupat će osoba imenovana posebno u tu svrhu, imajući u vidu prava ispitanika, a u vezi prikupljanja i obrade osobnih podataka.

Korisnica usluge ima pravo podnijeti zahtjev za ažuriranjem svojih podatka odnosno zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke. Udruga “Nismo same” u slučaju takvih zahtjeva uvijek će postupati u najkraćem mogućem roku.

Korisnica ima pravo zatražiti kopije osobnih podataka koje o njoj posjedujemo. Te ćemo informacije uvijek pružiti u propisanom roku te u obliku koji je strukturiran, uobičajen i iskazan u čitljivom formatu.

U slučaju da korisnica povuče svoju privolu, ili zatraži prestanak obrade, više neće biti u mogućnosti koristiti uslugu, sukladno uvjetima ugovora između nas i partnera odnosno donatora.

*Pripremljeno u suradnji s www.gdpr-media.eu

 

 

Doniraj